Atari İle Büyüyen Nesil Kimler?

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben kaset takar oynardım, para toplayıp oyuncakcıdan kaset alırdık :)

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Mario Ördek Vurmaca Oynardım Hatta Atari Yüzünden Tv Bozmuştum :D

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Efsane tank oyunu. :D

images

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
tvnin ustune koyardik bide kablosunu felan baglayinca artislik yapiodum bendr yapiorum fela diye :) ayrica atari yi halida oturup oynamadiysaniz oynadim yazmayin :)

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Hey be 9999 in 1 yazan kasetlerden az kazık yemedik zamanında :D
Birde müthiş grafiklerle döşenmiş kaset kapağına imrenirdim. Alır takardım kaseti yine kutu kutu herifler çıkardı :D
Ama o zamanların bilgisayarı atari idi. Kutu da olsa üçgende olsa sabaha kadar kalkmazdım başından :)

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Hatırladıklarım mario soccer contra kung-fu 999 oyun vardı 20 tanesinden sonrası o oyunların sürekli tekrarlanan seviyeleriydi. Herkes bize neden 1000 tane yok 999 tane var diyorlardı sanki o kadar çeşit vardı :) TÜM mahalleyi oynatmıştık daha milletin elinde tetris bile yokken bize Almanyadan gelmişti.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Sanırım en çok Mario, Battle City, Captain Tsubasa oynuyordum :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bizim burda kasetler kaliteli ve kalitesiz diye ikiye ayrılırdı. kaliteliler 3-5 tl. kalitesizler 1 tl :)
ben bir tane kaliteli larıdım bir tanede kalitesiz :)
kalitli ile kalitesin içindeki küçük kartı değiştirirdim. kaliteli kaset kutusuna kalitesi kasetin kartını takardım.:devil2:
kısaca kalitesizi kaliteli diye 3-5 tl ye satardım. satardım. ne cinmişim be :D

kasetleri dengiyle 1 tl karşılığnda takas yapabilirdik :) ben de tabiki kaliteli gibi görünüp kalitesiz olan kaset ile :D kaliteliyi takas ederdim :)

aklıma geldi:
bizimburada atari salonları olurdu jetonlu. bir jeton şimdiki parayla 10 kuruş.

ben bir tane jeton aldım ama oynamadım :D
eve getirdim. evde o jetonu tenekeyle kopyalamadım. evi jeton darphanesi yaptım. :D
100 e yakın jeotn bastım teneke ile :)
her gittiğimde abimle 10 ar tane aldık cebimize. dikkat çekmemk için salona girince 1-2 tane jeton alırdık. sonrası ise teneke ile :D
2 jetonla akşamı çıkarırdık :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

tabi şimdiki aklım olsa asla yapmazdım. :( pişmanım :(
hak yedik. daha taş çatlasa 9-10 yaşındaydım. bilgisayar ile tanışmamıştım. :) şimdi olsa asla yapmam. farkın da olsaydım ozaman da yapmazdım. :(

sdbz

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Ben Atari il eoynamadım ama c64 ve Amiga ile çook uğraştım..

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Evet tutmazlar :)

konu sabitlenmeli :)

Bencede...

bizim burda kasetler kaliteli ve kalitesiz diye ikiye ayrılırdı. kaliteliler 3-5 tl. kalitesizler 1 tl :)
ben bir tane kaliteli larıdım bir tanede kalitesiz :)
kalitli ile kalitesin içindeki küçük kartı değiştirirdim. kaliteli kaset kutusuna kalitesi kasetin kartını takardım.:devil2:
kısaca kalitesizi kaliteli diye 3-5 tl ye satardım. satardım. ne cinmişim be :D

kasetleri dengiyle 1 tl karşılığnda takas yapabilirdik :) ben de tabiki kaliteli gibi görünüp kalitesiz olan kaset ile :D kaliteliyi takas ederdim :)

aklıma geldi:
bizimburada atari salonları olurdu jetonlu. bir jeton şimdiki parayla 10 kuruş.

ben bir tane jeton aldım ama oynamadım :D
eve getirdim. evde o jetonu tenekeyle kopyalamadım. evi jeton darphanesi yaptım. :D
100 e yakın jeotn bastım teneke ile :)
her gittiğimde abimle 10 ar tane aldık cebimize. dikkat çekmemk için salona girince 1-2 tane jeton alırdık. sonrası ise teneke ile :D
2 jetonla akşamı çıkarırdık :)

tabi şimdiki aklım olsa asla yapmazdım. :( pişmanım :(
hak yedik. daha taş çatlasa 9-10 yaşındaydım. bilgisayar ile tanışmamıştım. :) şimdi olsa asla yapmam. farkın da olsaydım ozaman da yapmazdım. :(

:) bende ataride az hile yapmazdım yani nerden bilcen işte amaç kardeş olduğu için daha fazla nasıl oynarım şimdi aklıma geldikçe gülüyorum hey gidi günler

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ataride kasmada yoktu:laugh:ekran öylece kaliyordu kaseti çikarip takmak lazimdi:)

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bi Save-Load olsa hala oynarım sırf save olmuyor diye kaç saat açık tutmak zorunda kalmıştım aleti

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İyi Geceler Kardeşim tam hatırlamıyorum ama bazılarında vardı gibi load sen ne tarz oynardın oyun

İyi geceler,
Double Dragon 2 favorimdir sonra contra, tmnt vardı o da iyiydi, tekno soccer, fifa soccer vardı 3 boyutlu futbol oyunu, power rangers'da robot dövüştürme iyiydi, street fighter, iki tane böceğin elma, taş vb atıp tuttukları bi oyun vardı iki kişi acayip sarardı keza tank'da öyle. Bunlar geldi aklıma :)

tarık_07

Asistan
Reaksiyon puanı
3
:) Çok oynadığında batarya ısınır yanardı, batarya ısındığında pirizden ceker buzfolabına koyar şoğutur gene oynardık.

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bide olimpiyat oyunu gibi cirit atma, koşu, engelli koşu, uzun atlama engelli atlama oyunu olan kaset vardı bende aklıma geldikçe yazıcam oyunları :)

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
tsubasayı bitirecez diye japonca şifreler yazardık kuzenle deftere sonra kaldığımız yerden devam edebilirdik heyyy gidi heyyyy.........

epzq

Doçent
Reaksiyon puanı
47
o kadar baktımda şu oyunları hiç yazan olmamış.Bu oyunları oynamayan gerçekte atari oynamamış sayılır
Mighty Final Fight-Snow Bros.Excitebike Bunlar yazılmamış olanlar.
Atari oyunlarında belkide en uzun görevli hiç bitmeyen olarak adlandırdığım bir oyun advanture ısland 1.
Bir de kasetlerdeki çiplerin kalınlığına göre satın alırdım.Çip i küçük olanlar genelde 999 in 1 lerdi. çipi kalın oyunlar baba oyunlardı. Aklımda bunlar kalmış.