Lumia'dan şeytan görmüş gibi kaçın!

faruksio

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben lumia 820 kullanıyorum bu sorunların nerdeyse hiçbiri yok kaldı ki lumia 920 daha da iyi bir telefon. Telefon alacaksan kullanmasını bileceksin arkadaş senin kullandığın iphone 3 video bile çekemiyor

ertyoll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu saatten sonra nokia'ya beş kuruş para vermem iphone, htc, samsung varken.

Reaksiyon puanı
16,128
çok saçma bir başlık olmuş sanki telefon kutusunda kutu hiç açılmamış sağdan soldan duyduğu özleri yazmış gibi önce telefonu eline al kurcala karıştır biraz da kullanma kılavuzunu oku göz geçir göz at kafa at bişey yap laf atma.

efeyusuf26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yav bu kdr da kotu olamaz bende almayı dusunuyorum sizce almalı kıyım her kafadan ayrı bı ses cıkıyo

Reaksiyon puanı
16,128
o alma diyenleri geceleri internette ne aradıkları ile ilgili sorunları olabilir ve kullanmasını beceremiyorlar lumia kötü derler az çok windows kullanabiliyorsan wp8 sana hitab eder bana pek hitab edemese de almayı düşünürüm bütçe olsaydı.

juk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Evet arkadaşlar bir Lumia aldım ve Lumia almak isteyenleri uyaran bir yazı görmediğim için kısaca neden Lumia almamanız gerektiğini Luma 920 telefonumda yaşadığım deneyimlerden yol çıkarak aşağıda belirtiyorum... Başlıkta da belirttiğim gibi Şeytan'dan kaçarcasına kaçın, çünkü nasılki Şeytan kötülükleri güzel gösterir, aslında o güzelliğin altında bir kötülük vardır... Lumia'lar ve WP8 de öyle... Aaaa ne güzel menü, farklı fiyatı da uygun aslında hemen alim demeyin sonra telefonu bir kütük niyetine kullanırsınız... Aşağıdaki maddelerin bir kısmını da @zertuna arkadaşın mesajından aldım...

1 - ağır, kalın

2 - pgoram desen yok

3 - numara engelleme yok

4 - şarj su gibi gidiyor

5 - Konustuktan sonra aa dur ben ne kadar konusmusum deyip bakim demeyin... cünkü böyle basit bir özellik dahi yok...

6 - numaraları kopyalayamazsınız

7 - bir numarayı tele kaydetmek bin bir dert

8 - ne iphone'daki jailbreak gibi bir şey nede android gibi kişileştirmeye izin veriyor... yani alırsınız kütük gibi bir telefon kullanmış olursunuz...
9 - tek işe yaradığı halt foto o da benim işime yaramıyor zaten... sanki fotoğrafçıyım...

10 - Uzak durum Nokia'ya, WP'ye bulaşmayın

11 - Lumia 920 çekmecede duruyor, kardeşime vercem... iphone 3 kullanmaya devam... o bile bin kat daha iyi... yeni iphone 6'yı bekliyorum...

12 - internet ayarlarında DNS ayarlarını değiştirmenize izin vermiyor... TR gibi yasaklı sitelerin bol olduğu bir ülkede onun için özgürce surf yapmayı unutun... Yasaklı siteler girmenizin hiçbir yolu yok...

13 - şarj tam bitip telefon kapandıktan sonra şarja taktığınızda telefon on dakika açılmıyor..

14 - telefonu kapatarak kesinlikle şarj edemiyorsunuz. çünki telefonu şarja bağladığınızda kendiliğinden açılıyor..

15 - mesajlar bölümünde gelen mesajlar ve giden mesajlar diye bir bölüm yok...yasemin den mesaj gelirse gelenler mi gidenler mi diye açıp okumanız, karıştırmanız lazım..

16 - bir numara kaydetmek istediğiniz zaman lanet tuş seslerini kapatamıyorsunuz rehber kaydı esnasında..datt dııt ses çok rahatsız ediyor...

17 - ses seviyesi tam bir baş belası...mesela müzik veya video dinlerken sesi azalttığınızda 1 yada 2 ci kademeye aldığınızda gelen çağrı seside azalıyor ve arayan kişiyi duymuyorsunuz.. nasıl iş anlamadım...

18 - donmaların, ekran simgelerinin büyümesinin ardı arkası yok....

19 - bi ton para verip aldığınız telefonun arkaplan resmini değiştiremiyorsunuz ( kilit ekranı hariç oda bir iki saniye )

20 - yukarıda arkadaşın bahsettiği telefona değilde sim karta kişi ekleyemediğiniz gibi sim karttaki kişileride göremiyorsunuz ayrıcada telefonunun şarjı bittiğinde yeni
eklediğiniz kişileri başka telefona sim kartı takınca göremiyorsunuz....

21 - telefonda radyo çipi olduğu halde yazılım eksikliğinden dolayı radyo menüsü ve özelliği yok...nasıl birşeydir bu anlamadım...

22 - diyelimki operatör internet yada 3G ayarlarını değiştireceksiniz yada sileceksiniz.. malesef bunu yapamıyorsunuz...İNANILIR GİBİ DEĞİL..

23 - başka telefondan verilerimi aktar seçeneği var ama başka telefona verilerimi gönder yok... ( telefon rehberimi gönder gibi )

NOT: Lumia ile ilgili tüm sorularınızı cevaplayacağım bu başlık altında... satın alıp almamak sizin kararınız... ben deneyimimi söylerim o kadar :)

5800'a cfw yap o bile ondan iyi

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
biri arkadaşı birkaç saniye forumdan uzaklaştırsın :P

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
gelişmesi gereken bi sistem ama bu kadarı aşırıya kaçmış bence

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
aaa yine bıdı bıdı bıdı iki cahil el ele vermiş kötüleme yapıyorlar bari cihazı kullanında yapın lumia yı alan 100 kişi donma takılma yok diyor bir bunlarınki takılıyor ne hikmetse bari yalan söylüyorsunuz adam gibi söyleyinde rezil olmayın dandikdroidler program yokmuş muş muş merak etme arayıpda bulamıyacağınız program sayısı 5 i gecmez dün biri de özgürlük diyip hırsızlık yapmayı marifet diye sayıyordu

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
aaa yine bıdı bıdı bıdı iki cahil el ele vermiş kötüleme yapıyorlar bari cihazı kullanında yapın lumia yı alan 100 kişi donma takılma yok diyor bir bunlarınki takılıyor ne hikmetse bari yalan söylüyorsunuz adam gibi söyleyinde rezil olmayın dandikdroidler program yokmuş muş muş merak etme arayıpda bulamıyacağınız program sayısı 5 i gecmez dün biri de özgürlük diyip hırsızlık yapmayı marifet diye sayıyordu

herkesin kendine göre haklı sebebi vardır heralde ki kötülüyorlar

zertuna

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Öhüm öhüm... Sözlerime cahil senin muhterem pederindir diyerek sözlerime başlıyorum....

Cahil dediğin iki kişiden biri olarak ben bilgisayar okumuş, hem donanim hem yazılım teknikeriyim...

Bu cihazı kullanında bari yalan yapın demişsin... şimdi sen 100 kişi donma yok demiş diyerek başkasının ağzıyla konuşuyorsun yani önce sen kullanıcaksın bu cihazı öyle konu yazıcaksın burda....

Ben kullandımmı peki ???? Evet faturalı olarak vatan computer'den aldım ve şuanda Nokia lumia 520 kullanıyorum....

Yani senin gibi bu telefonu alamayıpta başkasının ağzıyla değil parasını ödeyip faturasını ve telefonu alarak konuşuyorum..

Android e dandroid diyerek ne kadar cahil ve bilgi konusunda züürt bir mahluk olduğunu gösteriyorsun... android hiç kullanmadım ben...iphone da kulanmadım.sade telefon kullandım.... Ama çok iyi bir LINUX kullanıcısıyım...

Ayrıca yukarıda 2 kişi değil 2 den fazla kişinin memnuniyetsizliği var önce tüm mesajları okumayı öğren...

Sonrada, sen önce yarın git parasını ödeyerek bir Nokia lumia al.. ( Paran varsa tabi ) ... önce kullan analiz et sonra gel mesaj yaz burda.. başkasının ağzıyla konuşma...

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Öhüm öhüm... Sözlerime cahil senin muhterem pederindir diyerek sözlerime başlıyorum....

Cahil dediğin iki kişiden biri olarak ben bilgisayar okumuş, hem donanim hem yazılım teknikeriyim...

Bu cihazı kullanında bari yalan yapın demişsin... şimdi sen 100 kişi donma yok demiş diyerek başkasının ağzıyla konuşuyorsun yani önce sen kullanıcaksın bu cihazı öyle konu yazıcaksın burda....

Ben kullandımmı peki ???? Evet faturalı olarak vatan computer'den aldım ve şuanda Nokia lumia 520 kullanıyorum....

Yani senin gibi bu telefonu alamayıpta başkasının ağzıyla değil parasını ödeyip faturasını ve telefonu alarak konuşuyorum..

Android e dandroid diyerek ne kadar cahil ve bilgi konusunda züürt bir mahluk olduğunu gösteriyorsun... android hiç kullanmadım ben...iphone da kulanmadım.sade telefon kullandım.... Ama çok iyi bir LINUX kullanıcısıyım...

Sen önce git yarın parasını ödeyerek bir Nokia lumia al.. Paran varsa tabi... önce kullan analiz et sonra gel mesaj yaz burda.. başkasının ağzıyla konuşma...

ne zaman birine cahil desem hep bilgisayar mühendisi çıktı tahsilli olman cehaletini alır illa teknolojiyi bilecen diye bir kaide yok
ikinci olarak mesajlarıma bakabilirsin ocak ayından beridir elimde lumia 920 var o yüzden şansını fazla zorlama derim bence cihazımda 100 ün üstü program 40 ınüstüde oyun var ve 2 ayı geckin süredir de ne reset attım nede kapattım cihazı ve halen yağ gibi akıyor donma kelimesini sadece androidde gördüm lumiada asla sana sorunlu cihazın gelmesi hepsininde aynı olduğunu göstermez

Berk9405

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu konuyu açtığın iyi olmuş.Çoğu insan nokianın kamerasına ve saçma sapan kutucuklardaki görselliğe aldanıp nokia alıyordu.Artık alcak olan varsa da almaz heralde bunu okuduktan sonra.Nokia bitti artık bir daha toparlanamazlar.Bu saatten sonra nokiaya verilen para çöpe gitmiş demektir.

vivianas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadasin yazdiklari maddelere cok fazla katilmiyorum tabi bazi noktalar var : Sarj olayi zaten bu donemde boyle 2-3 gun gidicek bi telefon yok o normal. Kalin ve agir demissin bu telefonun icinde kablosuz sarj olayi var, video cekerken şu goruntuyu titretmeyen goruntu sabitleme var bunlar zatn bence basli baslina bi agirlik ve kalinlik istiyo yani bunlar boş şeyler degil. Bu Windows phone marketine gelicek olursak tamam bazi eksikler var okey ama 5tane facebook uygulamasi olmasi yerine 2 tane olmasi daha akillica android markette okadar cok sacma uygulamalar varki hicbiri bi ise yaramiyo ne gerek var.

emregunay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanki windows ilk defa lumia ile cikmis sananlar var sanirim. Wm 5 6 7 8 diye gelişti iste 5 ten önce varsa da ben yetişmedim. Ama herkesten cok zamani ve parasi vardi gelismek icin.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Yıllarca WM 6.1 kullandım, Android'e geçince büyük bir hata yaptığımı anladım.
Bir daha telefon alırsam WM'li alırım; hatta hiç sevmediğim Nokia'dan da alabilirim.
O yüzden konudaki kötülemeler beni etkilemedi.

zertuna

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yıllarca WM 6.1 kullandım, Android'e geçince büyük bir hata yaptığımı anladım.
Bir daha telefon alırsam WM'li alırım; hatta hiç sevmediğim Nokia'dan da alabilirim.
O yüzden konudaki kötülemeler beni etkilemedi.

Hocam ben kimseyi, yada para verip satın aldığımız Nokia markasını kötülemiyorum veya microsoft uda kötülemiyorum...hatta ve hatta almayın gibi bir şeyde demiyorum..isteyen elbette alabilir...

Ben bu telefonun eksik yönlerini ve basit bir telefonda dahi var olan özelliklerin bu telefonda olmadığını söylüyorum kaldıki bu eksiklikleri Nokia müşteri hizmetleride bişey yapamayız dedi. ( telefon kapalıyken şarj a taktığınızda telefon açılıyor vs gibi )...

İnsanlar para verip aldıkları bir şey hakkında yorum yapar görüş beyan eder..bu ülkede fikir özgürlüğü var...susalımmı ???

ilk mesajda yazılan eksiklikler kesinlikle tekrar okumanızı rica ediyorum..

saygılarımla

dgarkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sanki windows ilk defa lumia ile cikmis sananlar var sanirim. Wm 5 6 7 8 diye gelişti iste 5 ten önce varsa da ben yetişmedim. Ama herkesten cok zamani ve parasi vardi gelismek icin.
Windows evet hemen hemen Lumia ile birlikte çıktı.

5 6 diye bahsettiğin Windows Mobile dönemi o dönemde MS'nin pek umrunda değildi bu sektör. Ardından Windows Phone adlı sıfırdan çekirdek üzerine yazılmış yeni bir sistem oluşturdular. İlk sistem Windows Phone 7 ikincisi ise 8 yani anlayacağın Android 4. sürüme ulaşmışken WP daha 2. sürümde

teknokoli07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bayramda nokıa lumıa 520 alcaktım okadarda plan kurdum şimdi ne alacam? önerirmisiniz

teknokoli07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlarıma sordum telefon güzelmi diye hepsi çok süper telefon dio şimdi ben kime inanacam ama büyük ihtimal lumıa 520 alacam

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
bayramda nokıa lumıa 520 alcaktım okadarda plan kurdum şimdi ne alacam? önerirmisiniz

bir kişinin yorumuna bakıp vazgecme derim arkadaşa sıkıntılı cihaz gelmiş sanırım windows tan sanmış bilmediği için sistemi internetten yorumları oku derim ona göre karar ver derim