Hard diskin değişip değişmediğini nasıl anlarım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byuCk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. Elimde bir laptop var arızalı. Yapmam için getirdiler. Gördüm ki hdd arızalı. Bilgisayarı benden önce başkasına vermişler. Yazılımsal bir sorundan dolayı. Daha doğrusu format için. Sonra kadına hdd yanmış diye geri vermişler. Sonra bana geldi. Hdd çalışıyor yanmamış fakat sorunlu. Ben şundan şüphelendim. Bunlar arızalı hdd takıp kadına geri vermiş olabilir mi? Çünkü alt kasayı açtım baktım ki hdd kasasının vidaları sökülmüş halde. Dedim ki bayana daha önce tamirciye felan verdin mi kasa açıldı mı hayır dedi.

Şimdi bundan nasıl emin olabilirim. Hdd sorunlu format atılmıyor. Bunların seri nosu felan oluyor mu acaba? Lenovo'da vardı sanki böyle bir şey. Ama bu bilgisayar packard bell. Belli bir modelin tüm parça kodlarının olması lazım?

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
asus hitachi disk kullanıyor mesela diskin markasına bak önce sonra packard bell ne kullanıyormuş internette arayalım

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
üstünde takılı gelen wd. wd5000bpvt

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Teknik servisi arayıp o modelin kullanmış olabileceği hdd leri öğrenebilirsin diye düşünüyorum. Daha da olmadı globale mail atabilirsin

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Lenovo'da bu servis var. parça kodları var. Ama packard bell de bulamadım

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hdd life indir disk çalışma süresine bak kardeşim