Harici Bellek Yardım ?

Danla_Danla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Selam :)
Konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama açıldı ise moderatör arkadaşlarımız birleştirip diğerinden devam ettirebilirler. Bu tip işlemlerden sıkılabildikleri üzerede şimdiden özür dilerim :)

Telefonum sony xperia z ve harici 32 gb kart alıp taktım. Telefon bildiğiniz üzere 16 gb hafızaya sahip ve bir kısmını zaten kendisi program ve işlemcisi ile yiyor.
Harici kart içerisine google play'den indirdiğim oyun ya da programları sürekli telefon hafızasına yüklüyor.
Kartı almamın amacı telefon hafızasını doldurmamaktı ama bir türlü başarılı olamıyorum. Aldığım bellek müzik ve film yüklemekten başka bir işime yaramıyor, yaramadığı gibi 5 gb bile dolmadı neredeyse :/
Hani seçenek gelse dahili hafızaya mı ? / harici belleğe mi diye ne süper bir şey olurdu bende bu konuyu açmak zorunda kalmazdım :)
Örneğin araba yarışlarını sevdiğim için asphalt 7 yükledim, o da 1 gb belki daha fazla yer kaplıyor. Ve ben bunu hafıza kartına yönlendirmek istiyorum :/
Nasıl becerebileceğimi basit yolla anlatabilecek ve yardım edebilecek var mı ?
Şimdiden teşekkür ederim.

Reaksiyon puanı
2,148
Öncelikle Selam :)
Konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama açıldı ise moderatör arkadaşlarımız birleştirip diğerinden devam ettirebilirler. Bu tip işlemlerden sıkılabildikleri üzerede şimdiden özür dilerim :)

Telefonum sony xperia z ve harici 32 gb kart alıp taktım. Telefon bildiğiniz üzere 16 gb hafızaya sahip ve bir kısmını zaten kendisi program ve işlemcisi ile yiyor.
Harici kart içerisine google play'den indirdiğim oyun ya da programları sürekli telefon hafızasına yüklüyor.
Kartı almamın amacı telefon hafızasını doldurmamaktı ama bir türlü başarılı olamıyorum. Aldığım bellek müzik ve film yüklemekten başka bir işime yaramıyor, yaramadığı gibi 5 gb bile dolmadı neredeyse :/
Hani seçenek gelse dahili hafızaya mı ? / harici belleğe mi diye ne süper bir şey olurdu bende bu konuyu açmak zorunda kalmazdım :)
Örneğin araba yarışlarını sevdiğim için asphalt 7 yükledim, o da 1 gb belki daha fazla yer kaplıyor. Ve ben bunu hafıza kartına yönlendirmek istiyorum :/
Nasıl becerebileceğimi basit yolla anlatabilecek ve yardım edebilecek var mı ?
Şimdiden teşekkür ederim.

Malesef böyle işlemler root gerektiriyor. Root yaparım diyorsanız yardımcı oluruz.

Danla_Danla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önceki telefonum Samsung S3, ben anlayamadığım için o işlerden arkadaşım root yapmıştı telefonuma, o da samsung kullanıyordu bildiği için ona yaptırmıştım. Xperia Z için kendi başıma deneyeyim dedim aman Allah'ım öyle karışık ki, telefon elimde kalır diye hiç cesaret etmedim :/
Genel de meraklıyımdır uygulamaya ve öğrenmeye çalışırım ama root yapmak beni aşıyor :)
Root yapınca garanti kapsamından çıkıyor diye biliyorum, ama rootu silince eskisi gibi garanti olabiliyormuş :/ Arkadaşım öyle söylediği için eski telefonuma yaptırmıştım.
Eğer öyle bir şey gerekiyorsa ne yapalım yardım etmenizi isteyeceğim çünkü aldığım kart elimde patladı gibi bir şey ve telefon hafızası daraldıkça ben daralıyorum :)

Reaksiyon puanı
2,148
Sony konusunda ben de pek bilgili değilim. Sony konusunda [MENTION=130683]android3[/MENTION] veya [MENTION=56637]mendocino[/MENTION] yardım edebilirler belki.

Root yaptıktan sonra uygulamayı taşımak için yardım ederim.

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Önce Root Sonra Titanium Backup Sorununa Kesin Çözüm Xperia Neo vardı bir Zamanlar Ve Sorunsuz Şekilde Rootlamıştım. XDA Devalopers a Gir Ve Root La Çok Basittir Eminim.

Danla_Danla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony konusunda ben de pek bilgili değilim. Sony konusunda @android3 veya @mendocino yardım edebilirler belki.

Root yaptıktan sonra uygulamayı taşımak için yardım ederim.

O arkadaşlardan yardım etmelerini rica etsem çok olmam inşallah :/

Önce Root Sonra Titanium Backup Sorununa Kesin Çözüm Xperia Neo vardı bir Zamanlar Ve Sorunsuz Şekilde Rootlamıştım. XDA Devalopers a Gir Ve Root La Çok Basittir Eminim.

Elbette basittir de işte bana açıklamalı yönlendirmeli bir şeyler lazım :)
Sonunda kimse uğraşmayıp kaderime rağzı olacak ve askıya alacağım bu durumu gibi :/

Reaksiyon puanı
2,148
Root lu bir cihazın varsa Titanium Backup la taşıyamacağın tek bir öğe bile yok. Hatta ram i harcayan ayarlardan kaldıralamıyan öğeleri bile kaldırabilirsin yedekleyip

Hayır hepsini biliyorum da dediğin taşıma olayını hiç görmedim programın seçeneklerinde, nerede olduğunu söylersen bakacağım.

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pro Sürümü Var Değil Mi ? Yoksa Hemen Göndereyim Size

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
O arkadaşlardan yardım etmelerini rica etsem çok olmam inşallah :/

Elbette basittir de işte bana açıklamalı yönlendirmeli bir şeyler lazım :)
Sonunda kimse uğraşmayıp kaderime rağzı olacak ve askıya alacağım bu durumu gibi :/

Root zor değil aslında :) Ayarlar/Hakkında kısmından Derleme Numarasını söylersen yardımcı olurum :)

Reaksiyon puanı
2,148
Şimdi pro yükledim. Programın üzerine basılı tutunca move çıkar deniyor internette ama yok çıkmıyor. Bi deneme fırsatım olmadı.

Danla_Danla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Root zor değil aslında :) Ayarlar/Hakkında kısmından Derleme Numarasını söylersen yardımcı olurum :)

Bu kadar hızlı yetişebileceğini sanmıyordum :)
Sizin için zor olmuyor ama benim için bir hayli zor, arkadaşım eski telefonumu rootladığında, şunun şusunu şuraya atıyoruz, şunun ayarlarını şöyle yaptık mı heeh tamam diye diye yaptı, ben anca ağzım açık işte o dediğinden demekle yetinmiştim :/

Neyse Derleme Numarası: 10.3.A.0.423

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Bu kadar hızlı yetişebileceğini sanmıyordum :)
Sizin için zor olmuyor ama benim için bir hayli zor, arkadaşım eski telefonumu rootladığında, şunun şusunu şuraya atıyoruz, şunun ayarlarını şöyle yaptık mı heeh tamam diye diye yaptı, ben anca ağzım açık işte o dediğinden demekle yetinmiştim :/

Neyse Derleme Numarası: 10.3.A.0.423

xperia Z mi telefonun ZL mi ? yani model 6603 mü 6503 mü? :)