Yakıt tasarrufu için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

Yakıt tasarrufu için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    50

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Evet değerli üyeler, yakıt tasarrufu için neler yapıyorsunuz bakalım :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Yokuş aşağı boşa alıyorum :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

nfs misali perfect shift yapıyorum :)

Arabaya eş dost, 100kg üstü kimseyi bindirmiyorum :)

Gaza basmam konusunda arkamdan selektör yapıp, uzunları yakana hareket çekip, onlara inat hızlanmıyorum :)

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Şimdi aracım yok satalı 1 yıldan fazla oluyor..

Ama eski aracımda Eko66 diye bir cihaz kullanıyordum..
Özellikle benim gibi tüpten gazdan hoşlanmayıp benzinli araç kullanıcıları için biçilmiş kaftan...

Aracın performansını 1 vites artırıyor, ayrıca net % 15 yakıt performansı sağlıyordu...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bir yerlere gidilcekse, arkadaşın arabaya yancı oluyorum :)

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Anketi hayrına açmadık, oy da kullanın :D

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Cehaletimden soruyorum :)

5.viteste 120 ile gidiyorken, yokuş aşağı gazdan ayağımızı çektiğimizde(5.viteste hala), yakıt tüketimi ne olur?

mod aday adayları gelsin bakalım bi :)

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Cehaletimden soruyorum :)

5.viteste 120 ile gidiyorken, yokuş aşağı gazdan ayağımızı çektiğimizde(5.viteste hala), yakıt tüketimi ne olur?

Enjeksiyonlu araçlarda tüketim düşüyor, hatta sıfıra iniyor. Karbüratörlü araçlarda ise boşa almak gerekiyor bu durumda

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Valla Yakıt tasarrufu için özellikle bir şey kullanmıyorum.Aracım zaten lpg li.Yolu buldumuuda Arabada sınırları zorlarım.Bu Huyumuda sevmem ama Direksiyonda Bambaşka birisi oluyorum maalesef.Hele Yakıt tasarrufu hiç aklıma gelmez.Sadece gideceğim yolda ne kadar gaz yakarım bunun hesabını yaparım o kadar.:)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Enjeksiyonlu araçlarda tüketim düşüyor, hatta sıfıra iniyor. Karbüratörlü araçlarda ise boşa almak gerekiyor bu durumda

Bende öyle tahmin ediyordum :) Aracın yol bilgisayarı yok ama gizli menüden açtırıcam yakıt tüketimini bir ara.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Ayrıca araçlarınızda Çelik jant ve ince yanak lastikler varsa ; mutlaka Nitrojen hava dolumu yaptırılmasını öneriyorum.. Hem lastik hava inme gibi bir şey söz konusu olmuyor, hem de ekstra performans ve tasarruf sağlıyor...

Zamanında iki tane ayrı aracım üzerinde denemediğim modifikasyon, kit ve ekstra performans zımbırtısı kalmadıydı..

Not : Sanırım @tambjk nin aradığı Oto bölümünün gerçek mod adayı benim :P

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Vites boşta araba kullanılmaz trafik hocamız sürekli uyarırdı bizi. Vites boşta iken arabanın kontrolü sürücüde olmuyor çünkü.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Nitrojen aynı zamanda direksiyonun hafiflemesini de sağlıyor. Lastikler hafiflediği için yakıt tüketimine de olumlu katkısı var. [MENTION=63117]friendly[/MENTION]

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Vites boştayken ayrıca balatalar ekstra yıpranıyor...

Nitrojenin mutlaka katkısı var..
Benim en çok hoşuma giden tarafı asla Lastik havasının inmeyişiydi..
Devamlı kontrol etmek zorunda kalmıyor insan..

Nitrojen hava kullananlarda şu lugat hakim ; Eğer lastiğin havası inmişse kesin lastik patlamıştır.. :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
@mustang abi borç versene bana :D :D(Anketteki kullandığın oya istinaden) :P
Olsa Dükkan senin Kardeşim.Dediğim gibi direksiyonda ben az yakayım diye yavaş gittiğimi hiç hatırlamam.Zira 1 senede 3 defa radar cezam var.Hız yapana ben çok kızarım ama gel gör ki o direksiyona geçince ben değişiveriyorum.Ama asla trafik kurallarınada uymamazlık etmem.90 ile gidilecekse ben Ayarlarım arabamın Cruise Kontrolunu öyle giderim.Ama Otobanda Allah ne verdiyse gidiyorum.Eşim uyarmasa çogu zaman hızında farkında olmuyorum.Nitrojende hemde lastikler ısınmıyor ayrıca.Yanlız kışın bunun dezavantaj olduğunu duymuştum bir yerde.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
tasarruf mu benzın motorın olmus neredeyse 5 lıra ne tasarrufu ee tüplüye de ben binmiyorum ...

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Olsa Dükkan senin Kardeşim.Dediğim gibi direksiyonda ben az yakayım diye yavaş gittiğimi hiç hatırlamam.Zira 1 senede 3 defa radar cezam var.Hız yapana ben çok kızarım ama gel gör ki o direksiyona geçince ben değişiveriyorum.Ama asla trafik kurallarınada uymamazlık etmem.90 ile gidilecekse ben Ayarlarım arabamın Cruise Kontrolunu öyle giderim.Ama Otobanda Allah ne verdiyse gidiyorum.Eşim uyarmasa çogu zaman hızında farkında olmuyorum.Nitrojende hemde lastikler ısınmıyor ayrıca.Yanlız kışın bunun dezavantaj olduğunu duymuştum bir yerde.

Citroen c4'dü di mi abi ? :)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ben binmiyorum, acayip yakıt tasarrufu oluyor :D Onun dışında 200 beygirlik Opel Astra GSI ile yakıt tasarrufu yapmak için arabayı gaza değil frene basarak kullanmak en iyi çözüm :P Ben ibrenin inişini gördüm. Arabayla sonuna kadar kökledim 3. viteste 160'la gidiyordum tam, ibre aşağı doğru çekiliyor :D

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
C3 hastasıydım bir zamanlar.. :)Güzel arabalar vesselam...
C3 leri bende çok severim. 4 kişi için biraz küçük kalıyor bence.Ama yeni kasaları daha bir geniş ve güzel.Citroenler güzel arabalar.Lakin Bizim Ülkemize göre değiller maalesef.Asfalt arabası bunlar pek bozuk yola gelmezler pek. Uzun yoldada çok konforludurlar.Dizel HDİ motorlarıda çok güçlü ve tasarruflu motorlardır aynı zamanda.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bmw ve diğerleri diyorum [MENTION=47324]mustang[/MENTION] abi.. :)- - - Mesaj Güncellendi - - -Bmw ve diğerleri diyorum [MENTION=47324]mustang[/MENTION] abi.. :)
Bende Mercedes ve diğerleri derim [MENTION=63117]friendly[/MENTION]:)Yolda onları dikiz aynamdan görünce Saygı ile yol veririm hep.:)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ayrıca araçlarınızda Çelik jant ve ince yanak lastikler varsa ; mutlaka Nitrojen hava dolumu yaptırılmasını öneriyorum.. Hem lastik hava inme gibi bir şey söz konusu olmuyor, hem de ekstra performans ve tasarruf sağlıyor...

Zamanında iki tane ayrı aracım üzerinde denemediğim modifikasyon, kit ve ekstra performans zımbırtısı kalmadıydı..

Not : Sanırım @tambjk nin aradığı Oto bölümünün gerçek mod adayı benim :P

:) Demek istediğimi anlamışsın abi, mod dediğin biraz donanımlı bilgili olur, bölümüne hareket katar, hayat verir, yardımına koşar insanların vs, yoksa forum kuralları doğrultusunda zabıtalık yapacaksa biz koyun değiliz güdülelim.

Aday oldun mu sen?

Sadece arabanın hızlanmasını veya hızını korumasını sağlamak istiyorsam gaza basarım :)

*

Yokuş aşağı pedal çevirmem :)

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
:) Demek istediğimi anlamışsın abi, mod dediğin biraz donanımlı bilgili olur, bölümüne hareket katar, hayat verir, yardımına koşar insanların vs, yoksa forum kuralları doğrultusunda zabıtalık yapacaksa biz koyun değiliz güdülelim.

Aday oldun mu sen?

Sadece arabanın hızlanmasını veya hızını korumasını sağlamak istiyorsam gaza basarım :)

*

Yokuş aşağı pedal çevirmem :)

Ben seni her zaman anlayabiliyorumda.. bazen anlamamazlıktan gelmek hoşuma gidiyor :D
Aday olmamıştım ben.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Anladığın da hoşuna gitmiyor öyleyse:)

Saygı önemli diyelim. :)
Bana göre bir insanın görüşleri ve bakış açısı, asla o insanla olan münasebetlerde gölge olmamalıdır..

Art niyet olmadığı müddetçe her insan değerlidir..

Biraz felsefe oldu ama bu yani.. :)