mr_rain
Guru
- Reaksiyon puanı
- 453
Evet değerli üyeler, yakıt tasarrufu için neler yapıyorsunuz bakalım 

Cehaletimden soruyorum
5.viteste 120 ile gidiyorken, yokuş aşağı gazdan ayağımızı çektiğimizde(5.viteste hala), yakıt tüketimi ne olur?
Enjeksiyonlu araçlarda tüketim düşüyor, hatta sıfıra iniyor. Karbüratörlü araçlarda ise boşa almak gerekiyor bu durumda
Olsa Dükkan senin Kardeşim.Dediğim gibi direksiyonda ben az yakayım diye yavaş gittiğimi hiç hatırlamam.Zira 1 senede 3 defa radar cezam var.Hız yapana ben çok kızarım ama gel gör ki o direksiyona geçince ben değişiveriyorum.Ama asla trafik kurallarınada uymamazlık etmem.90 ile gidilecekse ben Ayarlarım arabamın Cruise Kontrolunu öyle giderim.Ama Otobanda Allah ne verdiyse gidiyorum.Eşim uyarmasa çogu zaman hızında farkında olmuyorum.Nitrojende hemde lastikler ısınmıyor ayrıca.Yanlız kışın bunun dezavantaj olduğunu duymuştum bir yerde.
Olsa Dükkan senin Kardeşim.Dediğim gibi direksiyonda ben az yakayım diye yavaş gittiğimi hiç hatırlamam.Zira 1 senede 3 defa radar cezam var.Hız yapana ben çok kızarım ama gel gör ki o direksiyona geçince ben değişiveriyorum.Ama asla trafik kurallarınada uymamazlık etmem.90 ile gidilecekse ben Ayarlarım arabamın Cruise Kontrolunu öyle giderim.Ama Otobanda Allah ne verdiyse gidiyorum.Eşim uyarmasa çogu zaman hızında farkında olmuyorum.Nitrojende hemde lastikler ısınmıyor ayrıca.Yanlız kışın bunun dezavantaj olduğunu duymuştum bir yerde.
Evet KardeşimCitroen c4'dü di mi abi ?![]()
Evet Kardeşim![]()
O yaşta kullanma zatenYakıt kullanmıyorum![]()
C3 leri bende çok severim. 4 kişi için biraz küçük kalıyor bence.Ama yeni kasaları daha bir geniş ve güzel.Citroenler güzel arabalar.Lakin Bizim Ülkemize göre değiller maalesef.Asfalt arabası bunlar pek bozuk yola gelmezler pek. Uzun yoldada çok konforludurlar.Dizel HDİ motorlarıda çok güçlü ve tasarruflu motorlardır aynı zamanda.C3 hastasıydım bir zamanlar..Güzel arabalar vesselam...
Bende Mercedes ve diğerleri derim [MENTION=63117]friendly[/MENTION]Bmw ve diğerleri diyorum [MENTION=47324]mustang[/MENTION] abi..- - - Mesaj Güncellendi - - -Bmw ve diğerleri diyorum [MENTION=47324]mustang[/MENTION] abi..
![]()
Ayrıca araçlarınızda Çelik jant ve ince yanak lastikler varsa ; mutlaka Nitrojen hava dolumu yaptırılmasını öneriyorum.. Hem lastik hava inme gibi bir şey söz konusu olmuyor, hem de ekstra performans ve tasarruf sağlıyor...
Zamanında iki tane ayrı aracım üzerinde denemediğim modifikasyon, kit ve ekstra performans zımbırtısı kalmadıydı..
Not : Sanırım @tambjk nin aradığı Oto bölümünün gerçek mod adayı benim![]()
Demek istediğimi anlamışsın abi, mod dediğin biraz donanımlı bilgili olur, bölümüne hareket katar, hayat verir, yardımına koşar insanların vs, yoksa forum kuralları doğrultusunda zabıtalık yapacaksa biz koyun değiliz güdülelim.
Aday oldun mu sen?
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Sadece arabanın hızlanmasını veya hızını korumasını sağlamak istiyorsam gaza basarım
*
Yokuş aşağı pedal çevirmem![]()
Anladığın da hoşuna gitmiyor öyleyseBen seni her zaman anlayabiliyorumda.. bazen anlamamazlıktan gelmek hoşuma gidiyor
Aday olmamıştım ben.
Anladığın da hoşuna gitmiyor öyleyse![]()