Kendime doğum günü hediyesi alıyorum.

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Uzun süredir okuyucusu olduğum forumunuza da üye oldum. İhtiyaçlarıma göre önerilerinizle birlikte kendime telefon almak istiyorum yarın doğum günüm. Pazartesi telefonu alıcam. Pazartesiye kadar karar vermeme yardımcı olursanız sevinirim. :clap:

Aradığım özellikler şunlar;

-Dayanıklı ve ergonomik olmalı çünkü çok sakarımdır :biggrin:
-İnce olması tercihimdir
-Ekran parlak,dokunmatik kusursuz olmalı ve en az 4 inç
-Arada sırada oyun oynarım. İnternette uzun süre takılır video izlerim.
-En az 2 yıl kullanıcam o yüzden kısa süre sonra rehber bile açılmaz hale gelmeyecek bi telefon istiyorum.
-Telefon kasmamalı akıcı çalışmalı (bu 2 yıl içerisinde zor ihtimal ama olsun)
-Ses çok önemli değil kulaklık kullanıcam ama kamerası iyi olsun kim kötü çıkmış fotoğraflar görmek ister ki :)

Son olarak bütçe sıkıntım yok. Kendime doğum günümde de kısıtlama yapacak değilim olacaksa en iyisi olsun :laugh:

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
:) Yalnızlık böyle birşey olsa gerek.

xperia z al madem sakarsam :) Dayanıklılıkta lider denilebilir.

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Yalnızlıktan değil çevredeki insanlar iki bin liralık hediye almaz belki de alamaz desek daha doğru olur. :yes:
Önerin içinse teşekkür ediyorum çoğunluğa göre hareket etmek için bir çoğunluğa ihtiyaç var diğer önerileri de bekliyorum.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bu durumda sen kendi kendine hediye almış olmuyorsun farkındaysan :)

Forumdaki çoğunluğun senin için beğendiği hediyeye sponsor olmuş oluyorsun :)

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Evet güzel mantık kurdunuz ama bakalım şu çoğunluk ne zaman uğrar bu konuya :rolleyes:

merts

Asistan
Reaksiyon puanı
2
öncelikle doğum günün kutlu olsun.... ama illa yeni olmak zorunda mı ?:rolleyes:

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
merts, teşekkür ediyorum. Yeni olmaktan kasıt nedir anlayamadım?

KaGe LoRd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Nice senelere! :D Özellik olarak stabillik üzerinde durmuşsun genellikle, bu da iPhone 5'te bulabileceğin bir özellik. Ama iPhone 5 almazsan da HTC One iyidir. :)

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
öncelikle doğum günün kutlu olsun.... ama illa yeni olmak zorunda mı ?:rolleyes:

Nice senelere! :D Özellik olarak stabillik üzerinde durmuşsun genellikle, bu da iPhone 5'te bulabileceğin bir özellik. Ama iPhone 5 almazsan da HTC One iyidir. :)
Teşekkür ediyorum. iPhone 5 ile birlkte ilk defa ios kullanmış olurum sizin bu konudaki yorumunuz nedir?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Evet sıfır istiyorum ve mümkünse amiral gemisi olarak adlandırılanlardan olabilir iPhone5te seçeneklerimiz arasında

merts

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Teşekkür ediyorum. iPhone 5 ile birlkte ilk defa ios kullanmış olurum sizin bu konudaki yorumunuz nedir?

Evet sıfır istiyorum ve mümkünse amiral gemisi olarak adlandırılanlardan olabilir iPhone5te seçeneklerimiz arasında
bence kamera istiyorsan HTC one al zaten stabil ama 2 sene içerisini ne olur bilmem. İphone oyun için çok ideal ama sana kalmış.(s4 de iyidir)

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
bence kamera istiyorsan HTC one al zaten stabil ama 2 sene içerisini ne olur bilmem. İphone oyun için çok ideal ama sana kalmış.(s4 de iyidir)
Tekrardan teşekkür ediyorum şuan için iPhone 5 ve HTC One önde gibi :yes:
xperia z ise su geçirmezlik ve dayanıklılık konusunda kendini göstermiyor değil

KaGe LoRd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tekrardan teşekkür ediyorum şuan için iPhone 5 ve HTC One önde gibi :yes:
xperia z ise su geçirmezlik ve dayanıklılık konusunda kendini göstermiyor değil

Bence Xperia Z'yi unut. Dayanıklılık konusu diyorsan hiçbir telefon dayanıklı değildir. Zarar gelmemesini istiyorsan hangi telefon olursa olsun kılıf ve ekran jelatini kullanman gerekir. İlk defa iOS kullanman senin için artı mı olur eksi mi bilemiyorum ama iOS kullanıp da pişman olmaman için App Store'a her girdiğinde 8-13 TL'lik uygulamaları "satın almaya" tereddüt duymaman gerek. Maddiyat yani. :) iPhone içine sinmezse HTC One'dan şüphe duyma. :thumbup1:

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Senin yerinde olsam ben Experia Z alırdım. Bu arada sivri sineklerden çok mu çektin? :D

XReisX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen Iphone 5 den bahsetmişsin :) Ip5 al derim. :thumbup:

SeveralPsycho

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Xperia Z alırsan pişman olacağını sanmıyorum kardeşim, doğum günün kutlu olsun

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence Xperia Z'yi unut. Dayanıklılık konusu diyorsan hiçbir telefon dayanıklı değildir. Zarar gelmemesini istiyorsan hangi telefon olursa olsun kılıf ve ekran jelatini kullanman gerekir.
Daha önce Xperia Z yada Xperia go gibi bir cihaz kullandın mı bilmiyorum ama dayanıklılık konusunda tek kalemde üzerini çizmek yanlış olur. O telefonu yere düşürdüğünde çıkan sesle diğer telefonların çıkardıkları ses oldukça farklı.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Birisi Go mu dedi :) Kirlendikçe bulaşıkların yanına koyup, deterjan ve bulaşık süngeri ile telefonu yıkayan benim gibi kaç kişi bulurum? :D

galadrim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok cevap veresim geldi o yüzden sadece okuyucuyken üye oldum bende :) Öncelikle doğum günün kutlu olsun.
2 yıl kullanacaksan ve maliyet senin için önemli değilse,
İlk tavsiye edeceğim telefon kesinlikle Iphone 5. Her anlamda seni mutlu eder ve 2 yıl boyunca kullanırsın, ancak hiç sağlam değil.

2.sırada benimde kullanıcısı olduğum Nexus 4 geliyor. Eğer Iphone'un antik kuntik sınırlamaları hoşuna gitmiyorsa bence ilk sırada. 2 yıl sonrasında bile güncellemeleri alabileceksin, eskimemiş olacak telefon. Ancak uyarayım sağlamlık konusunda iphonedan farkı yok. Ha birde kamerası tatmin etmeyebilir.

HTC One gerçekten çok güzel bir alet. Dokunduğun anda alasın geliyor. Yalnız biraz sorunlu bildiğim kadarıyla. Bu konuda detaylı araştırma yap bence. Kasası alüminyum sağlam olacağını düşünüyorum.

Xperia Z gerçekten sağlam bir alet. Genel özellikleri de iyi. Ama eskidi biraz donanım olarak. One ve s4'ün gerisinde kalıyor. Donanımı HD ekranına yeterli gelmiyor.

Galaxy S4 plastik olmasına rağmen ilginç bir şekilde sağlam. Genel özellikleri, donanımı herşeyi çok iyi. Ama arayüzü ah o arayüzü. Bir süre sonra touchwizz bildiğin şişiyor ya. Belki bu sefer düzeltirler birşey diyemem ama 8 çekirdekli işlemciye sahip telefon rehberi uzun sürede açıyor.

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Senin yerinde olsam ben Experia Z alırdım. Bu arada sivri sineklerden çok mu çektin? :D
Evet zaten üye olduğum sırada stilexi sivri sinekler tarafından saldırıya mağruz kaldığım yerlere sürüyordum kullanıcı adı yazmam gerektiğinde aklıma herhangi bişey gelmedi bende yazdım kurtarıcım olan stilexi :lol:

Çok cevap veresim geldi o yüzden sadece okuyucuyken üye oldum bende :) Öncelikle doğum günün kutlu olsun.
2 yıl kullanacaksan ve maliyet senin için önemli değilse,
İlk tavsiye edeceğim telefon kesinlikle Iphone 5. Her anlamda seni mutlu eder ve 2 yıl boyunca kullanırsın, ancak hiç sağlam değil.

2.sırada benimde kullanıcısı olduğum Nexus 4 geliyor. Eğer Iphone'un antik kuntik sınırlamaları hoşuna gitmiyorsa bence ilk sırada. 2 yıl sonrasında bile güncellemeleri alabileceksin, eskimemiş olacak telefon. Ancak uyarayım sağlamlık konusunda iphonedan farkı yok. Ha birde kamerası tatmin etmeyebilir.

HTC One gerçekten çok güzel bir alet. Dokunduğun anda alasın geliyor. Yalnız biraz sorunlu bildiğim kadarıyla. Bu konuda detaylı araştırma yap bence. Kasası alüminyum sağlam olacağını düşünüyorum.

Xperia Z gerçekten sağlam bir alet. Genel özellikleri de iyi. Ama eskidi biraz donanım olarak. One ve s4'ün gerisinde kalıyor. Donanımı HD ekranına yeterli gelmiyor.

Galaxy S4 plastik olmasına rağmen ilginç bir şekilde sağlam. Genel özellikleri, donanımı herşeyi çok iyi. Ama arayüzü ah o arayüzü. Bir süre sonra touchwizz bildiğin şişiyor ya. Belki bu sefer düzeltirler birşey diyemem ama 8 çekirdekli işlemciye sahip telefon rehberi uzun sürede açıyor.
Çok teşekkür ediyorum zahmetleriniz için en net cevaplardan biride bu olmuş oldu

ouzdoan68

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeşim doğum günün kutlu olsun öncelikle.
bütçen varsa İphone 5 almanı öneririm , telefon herşeyi ile kusursuz , tam senin istediklerin özellikler var.
4' , ekranı süper , dokunmatik hassas, oyunlarda kasma donma sıkıntısı yok.
İos sevmiyorum dersen ,
Htc one kesinlikle tavsiye derim.
çok hassas , çok şık , hoparlörler harika .
bütçen yoksa , S3 mini - s3 , Xperia SP
Bu telefonlar seni 2-3 yıl kesinlikle götürür , her konuda daha fazla konular mevcut forumda hepsini araştır istersen .
Sorunların olursa mesajlarndan banada sorabilirsin.
hayırlı olsun yeni telefonun

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
kardeşim doğum günün kutlu olsun öncelikle.
bütçen varsa İphone 5 almanı öneririm , telefon herşeyi ile kusursuz , tam senin istediklerin özellikler var.
4' , ekranı süper , dokunmatik hassas, oyunlarda kasma donma sıkıntısı yok.
İos sevmiyorum dersen ,
Htc one kesinlikle tavsiye derim.
çok hassas , çok şık , hoparlörler harika .
bütçen yoksa , S3 mini - s3 , Xperia SP
Bu telefonlar seni 2-3 yıl kesinlikle götürür , her konuda daha fazla konular mevcut forumda hepsini araştır istersen .
Sorunların olursa mesajlarndan banada sorabilirsin.
hayırlı olsun yeni telefonun
Teşekkürler dostum.
Bütçe sıkıntısı yok fakat kafamda bir soru işareti var androidlerin bir süre sonra kasmaya donmaya başladığı söyleniyor. Htc ve iPhone stil sahibi telefonlar. Ve eminim ki bu parayı da haketmişlerdir performans konusunda ama şu aklıma takılan şey;hiç ios kullanmadım detaylı bilmiyorum kısıtlamalardan sözediyorlar ben zaten öyle aşırı kişiselleştirme yapmıyorum telefonlarım da öyleyse benim için sorun olacak şeyler nedir? Htc one çok kasma donma yapar mı çünkü hiç çekemiyorum bu yavaşlık meselesini?

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
339 hit var 25 cevap ve neredeyse büyük bir çoğunluk benim önerilerinize ihtiyacım var arkadaşlar :huh:

88febo88

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle doğum günün kutlu olsun kardeşim bence iphone5 tam sana göre tam onun tarifini yapmışsın. Belki dayanıklılık filan ayağına xperia z olabilir. İphone 5 de fena değildir sağlamlık olarak.iphoneların iyi yanıda ekran kırılsa bile telefon hala harika dokunmatik hassasiyetiyle devam :) Bunlar olmazsada htc one. Yani senin için sıralamam iphone5 > xperia z > htc one

Teşekkürler dostum.
Bütçe sıkıntısı yok fakat kafamda bir soru işareti var androidlerin bir süre sonra kasmaya donmaya başladığı söyleniyor. Htc ve iPhone stil sahibi telefonlar. Ve eminim ki bu parayı da haketmişlerdir performans konusunda ama şu aklıma takılan şey;hiç ios kullanmadım detaylı bilmiyorum kısıtlamalardan sözediyorlar ben zaten öyle aşırı kişiselleştirme yapmıyorum telefonlarım da öyleyse benim için sorun olacak şeyler nedir? Htc one çok kasma donma yapar mı çünkü hiç çekemiyorum bu yavaşlık meselesini?
Htc one sense 5 filan gayet akıcı ama ilerde nolur bunu bilemeyiz. İphone5 kesinlikle böyle bir sıkıntı olmaz. İos herşeyini kendine bağlıyan dışardan giriş yapamadığın bir sistem ama bu sayede virüs riski kalmıyor telefonda. Kişiselleştirme konusunda belli bir yerden sonra sıkılırsan jailbreak yaparsın hem bedava oyunda yüklersin. Bence iphone tam senlik.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İphone 5 kullanıcısı olarak söylüyorum; Ya iphone 5 almalısın ya da HTC. Oyun ve uygulamayla çok işin yok. Video ağırlıkta dersen HTC derim. 4 inch ekran bazen yetmiyor

ouzdoan68

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler dostum.

kısıtlamalar derken şöyle ; mesela istediğin bir müziği telefondan zil sesi yapamıyorsun . İtunes ile uğraşman ve programlardan biraz anlaman gerekli zil sesini değiştirmeye . ben hiç bilmediğim şekilde 5-10 dakika uğraştım değiştirmek için .
Bluetooth ile dosya paylaşımı yok , sadece bluetooth'u kulaklık için kullanıyorsun başka bi halta yaramıyor .
mesela ben androidde istediğim temayı telefonuma yüklerim , istersem iphone ekranını andoid telefonlarda kullanırım , ama iphonede böyle birşey söz konusu değil , mesela telefona yeni birisini kayıt ediyorsun ama o kayıt ettiğin kişileri sim kartına aktaramıyorsun . herşey apple'nin dediği gibi olacak . Özelleştirme , kişileştirme yok anlıcağın .
Htc one donarmı sorusuna şöyle cevap vereyim, Telefon Full Hd olduğu için ekranı yüksek çözünürlekle çalışıyor, Çok yüksek çözünürlük isteyen oyunlarda ani hareketlerde kasabiliyor bazen (bilgisayarlarda bile full hd oyun oynamıyoruz çünkü)
Artık telefonların kasması meselesi yeni nesillerde kalktı bana göre, bir format atıyosun eski haline geliyor , çok zorda kalırsan bir formatla işi bitirisin =) , telefon işlemcisi sağlam böyle senin isteklerine donacaklağını sanmıyorum , gönül rahatlığı ile bu iki telefon arasında seçim yapabilirsin.
ama bana kalırsa büyük ekran sıkıntı değilse ve tasarım'a ön plandaysa htc one derim.
İphonede çok stabil , dokunmatik çok hassas , kasma donma olmuyor , pek farkı yok 2 telefonun yani