Ram sorunu

krygndz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler çok kıl edici bir durum var. yeni aldıgım ram ile 4gb rap yaptım toplamda fakat sistem 3.2gb kullanabilir görüyor. fiziksel olarak 4 görüyor yani ramlerde veya ram slotlarda problem yok fakat kullanılabilir 3.2gb.

işletim sistemi de 64bit ordada sorun yok. evet sizce nedir sorun ?

yeni aldıgım ekran kartım hd 7750 de çalışmıyor takıp güç tusuna bastıgımda 2 3 saniye fanlar çalışıp kapanıyor ve gene açmaya çalışıyor sonuc gene aynı kısır bir döngü tahminimce ram yüzünden çünkü sitesinde min. 4gb demekte.

dragonus

Asistan
Reaksiyon puanı
0
DDr -Mhz Yanlışlığı Felan Yapmış Olabilirsin Alırken Belki

S

SDN Okuru

SDN Okuru

yok her iki ramde 667mhz ve ddr2 yani tam uyumlu. ayrıca ramları teker teker denyince 2side 2040mb olarak gözüküyor aynen fakat ikisini takınca 4gb ın sadece 3.2si kullanılabilir

krygndz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

yok her iki ramde 667mhz ve ddr2 yani tam uyumlu. ayrıca ramları teker teker denyince 2side 2040mb olarak gözüküyor aynen fakat ikisini takınca 4gb ın sadece 3.2si kullanılabilir

krygndz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ana Kartta Problem Olabilir Belki

ordada yok neden dersen eski ekran kartı takık suan hiç bir problem yok yenisi çalışmıyor. bunun sebebedi 3.2 gözüken ram olabilir çünki min 4gb dio gereksinimlerde. yani öncelikli sorun 3.2 gözüken rami 4 nasıl yapıcaz

yağmuradam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
masa üstündeki bilgisayarımı sağtılayıp özellikleri seçip çıkan ekranın resmini gösterebilirmisiniz

krygndz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

yağmuradam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
durum budur arkadaşlar

- - - Mesaj Güncellendi - - -

her 2 ramide ayrı ayrı denedigimde kendi miktarları olan 2 şer gb görünüyor ve slotlarıda saglam denedim. sorun 2sini birlikte takınca.

işletim sisteminden gibi gözüküyor 86 bitlik sürüm kullanmalısın yani win 7 ult. x86

krygndz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işletim sisteminden gibi gözüküyor 86 bitlik sürüm kullanmalısın yani win 7 ult. x86

aslında başta öyleydi formatlatım 64 yaptım yine aynı yani birşeyi değiştirmedi. biyerde bi sorun var ama gözden kaçıyor bütün gündür

yağmuradam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aslında başta öyleydi formatlatım 64 yaptım yine aynı yani birşeyi değiştirmedi. biyerde bi sorun var ama gözden kaçıyor bütün gündür
hımm şimdi iyice bi baktımda senin ekran kartıda çalışmıyormuş acaba güç kaynağın yetmiyor olabilirmi

krygndz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hımm şimdi iyice bi baktımda senin ekran kartıda çalışmıyormuş acaba güç kaynağın yetmiyor olabilirmi

sanmıyorum çünkü güç kaynagınıda dün değiştirdim 500w ocz marka o açıdan sıkıntı olucagını düşünmüyorum. zaten daha güç tuşuna batıgında 2 3 sn içinde kapanıyor onun nedenide ekran kartının min 4gb ram istemesi ve bende 3.2 olması diye düşündüm. fikir yürüttüm daha dogrusu. bu nedenlede ekran kartının bozuk olup olmadıgını anlıyabilmek için bütün gün rami nasıl 4gb olmasını saglarım diye ugrastım fakat daha bulamadım

muhahmtok

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tek tek takınca ekran kartı çalışıyor değil mi? onu sormuştum

yağmuradam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sanmıyorum çünkü güç kaynagınıda dün değiştirdim 500w ocz marka o açıdan sıkıntı olucagını düşünmüyorum. zaten daha güç tuşuna batıgında 2 3 sn içinde kapanıyor onun nedenide ekran kartının min 4gb ram istemesi ve bende 3.2 olması diye düşündüm. fikir yürüttüm daha dogrusu. bu nedenlede ekran kartının bozuk olup olmadıgını anlıyabilmek için bütün gün rami nasıl 4gb olmasını saglarım diye ugrastım fakat daha bulamadım

evet biraz kötü bir durum olmuş bana kalırsa bir 4gb daha alın ve öyle deneyin yada aldığınız yere geri verebilirseniz onu verip 8 gb falam alın zaten 4 gb çok az. çalışmış olsa bile zaten size yetmiyecek ve yenisini şimdi değilse bile daha sonra alacaksınız

krygndz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tek tek takınca ekran kartı çalışıyor değil mi? onu sormuştum

malesef hd7750yi hiç bir şekilde çalıştırtamadım daha

evet biraz kötü bir durum olmuş bana kalırsa bir 4gb daha alın ve öyle deneyin yada aldığınız yere geri verebilirseniz onu verip 8 gb falam alın zaten 4 gb çok az. çalışmış olsa bile zaten size yetmiyecek ve yenisini şimdi değilse bile daha sonra alacaksınız

düşünmedim deil ama o zaman anakartım ve işlemcimde değişmeli çünkü max 4gb destekli eski bir anakartım var ve malesef bütcem bu kadarına yetebildi

yağmuradam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
malesef hd7750yi hiç bir şekilde çalıştırtamadım daha

düşünmedim deil ama o zaman anakartım ve işlemcimde değişmeli çünkü max 4gb destekli eski bir anakartım var ve malesef bütcem bu kadarına yetebildi
benim bildiğim herşeyi zaten yapmışsınız inşallah sonunuzu çözen biri çıkar ve inşallah çok daha iyi bütçelerve daha ufak sorunlarala yardım istersiniz :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
86 bitlik işletim sistemi neymiş ki ya:) Adamın sorununu çözemiyosanız yazmayın, yanlış yönlendiremeyin.

muhahmtok

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam sanmıyorum ram den olacağını hiç duymadım böyle bir sorun
komşularınızda ya da yakınlarda bir kafede ekran kartını deneyin derim
bir de 2 gb ram le deneyin çalışmasında sorun olacak mı bakalım
ekran kartını yeni aldım demişsiniz kart sıfır mı ikinci el mi?

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Biostan Memory Remap Featura özelliğini enable yap eğer varsa. Ayrıca ekran kartın kullanıyor olabilir.

Ayrıca faydası olabilir: http://support.microsoft.com/kb/978610

Ve ayrıca :)
http://forum.shiftdelete.net/window...64bit-4gb-ram-kullanilabilir-3-25-sorunu.html
http://forum.shiftdelete.net/isleti...-ram-sorunu-kullanilabilir-miktar-2-75gb.html

Ekran kartın çalışmıyorsa anakarta dahili olan ekran kartın ram'dan destek alıyordur. Bunu nasıl anlarsın?
Mesela dahili ekran kartın 256 mb'dır. Ama başlat çalıştır'a dxdiag yazdığında toplam ekran kartı belleği 256 mb üstünde ise bil ki ekran kartı ram'inden faydalanıyor.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Ramlerin PAE özellikleri varmış bu şekilde 4gb yapabilirsiniz.
BIOS'ta CPU veya Memory kısmında olması lazım biraz karıştırmakta fayda var BIOS'u ama dikkat edin :)
Aramanız gereken PAE yazan bir konfigürasyon :)

krygndz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam sanmıyorum ram den olacağını hiç duymadım böyle bir sorun
komşularınızda ya da yakınlarda bir kafede ekran kartını deneyin derim
bir de 2 gb ram le deneyin çalışmasında sorun olacak mı bakalım
ekran kartını yeni aldım demişsiniz kart sıfır mı ikinci el mi?

geçen hafta vatandan aldım 0 yani. 2gb ramlede calısmıyor. evet deneyebilcek biryer bulursam deniycem bozuksa garantiye vericem

Biostan Memory Remap Featura özelliğini enable yap eğer varsa. Ayrıca ekran kartın kullanıyor olabilir.

Ayrıca faydası olabilir: http://support.microsoft.com/kb/978610

Ve ayrıca :)
http://forum.shiftdelete.net/window...64bit-4gb-ram-kullanilabilir-3-25-sorunu.html
http://forum.shiftdelete.net/isleti...-ram-sorunu-kullanilabilir-miktar-2-75gb.html

Ekran kartın çalışmıyorsa anakarta dahili olan ekran kartın ram'dan destek alıyordur. Bunu nasıl anlarsın?
Mesela dahili ekran kartın 256 mb'dır. Ama başlat çalıştır'a dxdiag yazdığında toplam ekran kartı belleği 256 mb üstünde ise bil ki ekran kartı ram'inden faydalanıyor.

anakartımda o remap kısmı yok ne yazikki denemediğim secenek kalmadı felç olmuş durumdayım :)

Ramlerin PAE özellikleri varmış bu şekilde 4gb yapabilirsiniz.
BIOS'ta CPU veya Memory kısmında olması lazım biraz karıştırmakta fayda var BIOS'u ama dikkat edin :)
Aramanız gereken PAE yazan bir konfigürasyon :)

hm bunu yeni duydum bi bakmakta fayda var deniycem :)

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1

krygndz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

tm sorun bu desek kapatmanın ne gibi yolları var biosda onboard vga kapama seceneği yok yada memory remap başka ne gibi seçenekler kalıyor ?

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
O halde yeni ekran kartını çalıştırman lazım. Eğer o çalışırsa onboard olan devre dışı kalır ve ram kullanamaz :)

Yani ekran kartının çalışmama sebebi ram sorunu değil. Ekran kartında bir sorun var.

krygndz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani ekran kartının çalışmama sebebi ram sorunu değil. Ekran kartında bir sorun var.

yani ekran kartını taktıgımda acılmama sebebi ram deil bundan eminiz. peki o zaman karta yavastan garanti yolu gözüktü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar selamlar banada acıl yardım lutfen dell ınspıron m 700 kullanıyorum ram 2 adet ıkısıde 1gb bırını takıyorum normal ıkıncısını takıyorum ekran anında sıyah oluyor neden acaba ama remlerı denedım ayrı ayrı ıkısıde normal