SDN Üyeleri Kaç Kilo

Kaç kilosunuz?

• Kullanılan toplam oy
    166

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ne oldu, ne yaptında 2 kilo verdin.. ?

Aklıma bişi geliyor ama... :P

Onu yapmayada yakındı abi :D Meslek öğretmeni 100 gireceğine 00 a basmış 1 i unutmuş. Dedim ne oluyor. Akıttığım terin haddi hesabı yok :D Müdürü aradım ben ulaşacağım dedi. Facebooktan ulaştım filan not girilmiyor geçmiş olsun dedi. Bana neler oldu anlatamam. :D Ama şaka yapmış. :D

Munitionis

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Öyle şaka mı olurmuş arkadaş kalp krizi geçirtir o adama @tambjk in metotu yazım deniycem 3 4 ayda 10 kilo verme gibi bir isteğim var bakalım @friendly abi senin metot için takipteyiz :)

hayalli

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Mide küçültme:

Aslında mide küçülüp büyümaz ama balon gibi düşünün, büzüşür yada gerilir. Çoğu insanın tokluk hissi yok gibi birşeydir, midesinin şişliğinden ve yediklerinin mide duvarına baskı yapmasından doyduğunu anlar. Bu nedenle mideyi ufaltmamız gerekmekte ve 1 haftalık bir süre içerisinde yarım porsiyonla bile tokluk hissini yakalamayı hedefleyeceğiz.
Ne mi yapacağız;

sabah- pogaca+ayran/m.suyu
oglen- tavuksuyu/ezogelin çorba
saat 4-1 kurabiye ve içecek
akşam-soğuk sandviç(domates+peynik+ekmek) yarım ekmekten az olmasına dikkat edin.

yapmamanız gerekenler. kesinlikle çikolata kola fln içmeyin. Kızartmalardan uzak durun, 1 oturuşta çok yemek yemeyin. akşam yemeğini en geç saat 8 de yiyin ve sonrasında sadece su için.
yapmanız gerekenler. bol sıvı tüketmek, vitaminli içecekler içmek günlük 1000 kalorinin altında kalmak. Yemeklerinizi çok yavaş yiyin, çorba da şehriyeleri teker teker kaşıklayın :)

Mideniz küçüldükçe porsiyonlarınızı ufaltın, her kaşıktan sonra, geri kalanını yemezsem bir sonraki öğüune kadar dayanabilirmiyim diye düşünün ve o hissi yakaladığınız anda yemeği yarım bırakıp kalkın. 2. haftada bu öğüne alışacaksınız

Haftada 1 gün kendinize izin verip çok abartmamak kaydıyla istediğinizi yiyip için. Her açıktığınızda gidip 1 bardak su için.

Spor:

Hergün ama hergün spor yapmalısınız, ben 3km koşup 3km yürüyordum, ufak tefek ağırlıklar çalışıyordum. Arkadaşlarım koşup yüzüyorlardı. Eğer spor yapmazsanız tüm diyetiniz çöker, en önemli nokta bu. Spor mutluluk hormonu sağlamnıza yardımcı olup açlığınızı kıracaktır, yemek hissinizi yok edecektir. Terlemeden yapılan spor spor değildir, kardiyo ağırlıklı kalori yakmalı sporlar yapmalısınız. Hergün tartılıp eridiğinizi gördükçe motivasyonunuz artacaktır. Hersabah çıplak tartılın ve sürekli bir çizerge ile günlük tartılmalarınızı tutun, hedefiniz haftalık 2-2.5 kg olmalıdır.

Kendinizi sürekli zorlayın, sporunuzu aksattığınızda ve yemek yediğinizde orucunuzu bozmuş psikolojisi oluşuyor bir süre sonra ve inanılmaz motive oluyorsunuz.

Diyetimin temel noktası hergün kardiyo spor+çorba+soğuksandviç+bol su üzerine kurulmaktadır.

Ayda 10kg verme garantilidir.

O dediginiz çorbalar olmak.zorunda mi yoksa mercimek çorbası falan da olur mu.Peki hazır çorba falan fark eder mi?

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Hala hacmini merak ettiğim ama ankete katılmayan üyeler var.. :P

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
1.70

62 Kilo

Sarışın severim, azcık balık etli :P Taliplerimi bekliyorum :D

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
O dediginiz çorbalar olmak.zorunda mi yoksa mercimek çorbası falan da olur mu.Peki hazır çorba falan fark eder mi?
İstediğin çorbayı iç hocam :) Tavuksuyu ve ezogelin diğerlerine göre daha besleyici diye öyle dedim ben. Bu diyet ne yediğini seçme ve kolorisi düşükleri tercih etme değil, mide ve porsiyonları küçültüp kilonuzu sabitleyeceksiniz, spor ile de yağlarınızı yakıp eriyeceksiniz. Açlıktan gözleriniz kararacak noktaya gelmeyin, hemen meyveli soda fln için, meyve yiyin birşeyler yapın :) Ama çok az tadımlık.

hayalli

Asistan
Reaksiyon puanı
6
İstediğin çorbayı iç hocam :) Tavuksuyu ve ezogelin diğerlerine göre daha besleyici diye öyle dedim ben. Bu diyet ne yediğini seçme ve kolorisi düşükleri tercih etme değil, mide ve porsiyonları küçültüp kilonuzu sabitleyeceksiniz, spor ile de yağlarınızı yakıp eriyeceksiniz. Açlıktan gözleriniz kararacak noktaya gelmeyin, hemen meyveli soda fln için, meyve yiyin birşeyler yapın :) Ama çok az tadımlık.

Çorbalar hazır ya da ev yapımı fark eder mi peki hocam?
Benim de zaten biraz midemi küçültmem lazımdı, yoksa biraz daha kilo alıp iyice dalga konusu olabilirim :) Teşekkürler hocam diyet için bu arada :)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Çorbalar hazır ya da ev yapımı fark eder mi peki hocam?
Benim de zaten biraz midemi küçültmem lazımdı, yoksa biraz daha kilo alıp iyice dalga konusu olabilirim :) Teşekkürler hocam diyet için bu arada :)

Yok farketmez, bir tas çorbada yaklaşık 250 kalori vardır. Ben günü geliyor günde 3 öğün çorba içiyordum(sağlıklı olduğu söylenemez ama vucuduma güvendiğimden yaptıydım), amaç günü 1000 kalorinin altında tamamlamak. Ayrıca 1 tas çorbayı 10 dk da fln için, yavaş yavaş, ve arada mola verip 1 bardak su için. McDonalds yada burger gibi fast food menüleri 1000 kaloriye yakındır.

1 fastfood menüsü yemeniz 3 günlük emeğinizi çöpe atmaklır, kesinlikle uzak durun.
100gr çerezde yaklaşık 500 kalori vardır, uzak durun
1 paket bisküvi de yaklaşık 400 kalori vardır, uzak durun
1 paket çikolatada yaklaşık 250 kalori vardır, uzak durun

Yiyeceğiniz herşeyin önce kalorisine bakın.

Kendinizi güçsüz ve halsiz hissettiğinizde meyveli soda için 60 kalori falan.

Kahvaltı için nesfit+light süt de tüketebilirsiniz.

hayalli

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yok farketmez, bir tas çorbada yaklaşık 250 kalori vardır. Ben günü geliyor günde 3 öğün çorba içiyordum(sağlıklı olduğu söylenemez ama vucuduma güvendiğimden yaptıydım), amaç günü 1000 kalorinin altında tamamlamak. Ayrıca 1 tas çorbayı 10 dk da fln için, yavaş yavaş, ve arada mola verip 1 bardak su için. McDonalds yada burger gibi fast food menüleri 1000 kaloriye yakındır.

1 fastfood menüsü yemeniz 3 günlük emeğinizi çöpe atmaklır, kesinlikle uzak durun.
100gr çerezde yaklaşık 500 kalori vardır, uzak durun
1 paket bisküvi de yaklaşık 400 kalori vardır, uzak durun
1 paket çikolatada yaklaşık 250 kalori vardır, uzak durun

Yiyeceğiniz herşeyin önce kalorisine bakın.

Kendinizi güçsüz ve halsiz hissettiğinizde meyveli soda için 60 kalori falan.

Kahvaltı için nesfit+light süt de tüketebilirsiniz.

Teşekkür ederim hocam :)
Üniveriste sınavı biter bitmez başlıyorum hocam diyete :)

topsecretkursad

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben 88 kg yim 1.86 boy (15 yaşındayım) amaç 1.96-1.98 ancak kilo vercem inş bu yaz sonuna kadar günde 5.saat yüzme ile 75 kg altına inmem lazım(basketciyim)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
ben 88 kg yim 1.86 boy (15 yaşındayım) amaç 1.96-1.98 ancak kilo vercem inş bu yaz sonuna kadar günde 5.saat yüzme ile 75 kg altına inmem lazım(basketciyim)

Eğer profesyonel anlamda basketbol oynamayı ve 1.lig seviyesinde hedefin/geleceğin yoksa 1.90+ boy hayatın boyunca dezavantaj olacaktır. 2 kere düşünmeni isterim :) Ha doğal yollardan uzuyorsan yapabilecek birşey yok ama büyüme hormonu fln varsa tekrar düşün.

topsecretkursad

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yoo doğal yollardan (dayılar saolsun uzunlar) birde benim en çok sevdiğim 2 spor en çok boy uzatan spor ve hergün en az 2 saat basketbol oynarım (haftasonları hariç) yüzme ve basketbol favori sporlarım asla büyüme hormonu kullanmam sağlık güzel vücut yapmak yada basketboldan çok daha önemli

hayalli

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Diyetten ziyade önemli olan spor :) Sadece diyet yaparsan pek bir işe yaramaz.

Zaten spor yapmaya su anda vaktim olmadığı için diyete de Üniversite sınavından sonra başlarım ikisini bir arada yürütüp vücudumun hem diyete hem de spora alısması için :)

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Tekrar 75 kiloya çıktım ani kilo kaybından sonra :D :D Saolsun anneme ve arkadaşlarına (Günden arta kalanlar <3 )

SeveralPsycho

Asistan
Reaksiyon puanı
6
o nasıl bir program öyle 30 kilo ?
Hocam çok gaza gelen biriyim haliyle kilo vermek o kadar zor olmuyor.Geçen sene 5 mayıstan 20 temmuza kadar 23 kilo vermiştim,basketi aşırı sevdiğim için her gün oynuyorum ve yediklerime dikkat ediyorum o kadar

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bırak suyu nefes alsam yarıyor :laugh:
şaka şaka. 50-55 kiloyum.