Xperia Z güncelleme

cavit63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony, en güçlü akıllı telefonu Xperia Z‘yi güncelledi. Güncelleme, telefonun Android 4.1.2 Jelly Bean işletim sistemini bir üst sürüme yükseltmedi ama birçok yeni özelliği kullanıcılara sundu. Güncellemenin en vurucu yanı, kamera çekim kalitesini arttırması. Sony Xperia Z kullanıcılarının otomatik modda daha iyi fotoğraflar çekmesini sağlayan güncelleme, daha keskin fotoğraflar vaat ediyor.
Sony Xperia Fransa resmi Twitter sayfası tarafından duyurulan güncelleme, 10.1.1.A.1.253 versiyon numarasıyla sunuldu. Bu güncellemeyi henüz almadıysanız, şu sıralar güncelleme menünüzü sıkça kontrol etmenizde fayda var.

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
güncelleme geldi ve yükledim ama gözle görülen bi değişiklik fark edemedim. sadece kamera performansı ve pil ömrüyle ilgili olsa gerek.

ayrıca sadece kabloyla bilgisayara bağlanarak güncellenebiliyo galiba

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende güncelledim siyahlar daha siyah gibi geldi bana umarım pil ömründe bir değişiklik olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim yurtdışından xperia z aldım onu türkiyede nasıl güncelleyebilirim ? yardımcı olursanız sevinirim

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Şuan bende 101.A.1.4...nu sürüm var. Güncel diyor bakalım.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
kardeşim yurtdışından xperia z aldım onu türkiyede nasıl güncelleyebilirim ? yardımcı olursanız sevinirim

Sony PC Companiona bagla seni yönlendirecektir. Bu arada bende pc bağlayınca otomatik gördü güncellemeyi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar konuyla alakalı değil ama bişey soracağım 5 gün önce xperia z aldım 4 defa falan sarj ettim anca telefonun sarjı %10 iken falan takıyorum fişe 100 olması tam 4.5 saat sürüyor bu normal mi ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben de birazdan güncelleyeceğim Xperia Z yi. Bu haliyle bile işimi fazlasıyla görüyor. Forumlarda navigasyon tuşlarının altındaki alanın renginin siyah yapıldığı, pil tüketiminde ve kamerada iyileştirmelere gidildiği söyleniyor...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar yurtdışından (isviçre) xperia z aldım güncelleme daha gelmedi nasıl yapıcaz. pc companion da telefon güncel diyiyor

cavit63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güncellemeler ülkelere göre veriliyor ara ara pc ye baglayıp pc companion ile kontrol edin güncelleme gelecektir

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Güncelleme Hakkında

En son çıkan 10.1.1.A.253 güncellemesi sadece Ana bant sürümü : 9x15A-ACEFWMAZQ-30110041-23 olanlar için geçerlidir.

Ana bant Sürümü 30110017-11 olanlar içinse bir şey yoktur. Umarım bizi bundan mahrum bırakmazlar.

Büyük ihtimalle panel farklılıklarından dolayı böyle bir güncelleme geldi. Umarım diğerinede gelir.

mavi göz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben güncelledim telefonu ve telefon kendine geldı adeta. gpste sorun vardı o duzeldı.

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güncelleme sonrası şarj dayanmıyor. Ayrıca telefon çok ısınmaya başladı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
son güncellemeyi pc den haber balonu ile öğrendim , telefonu pc ye bağlayıp gerekli işlemi yaptım , güncelleme ortasında hata verdi , tekrar de dedim yine hata verdi , daha sonra güncellerim diye düşündüm , telefonu pc den ayırdım ve güm :( telefon birdaha açılmadı, servise gönderdim şu anda haber geldi telefon mefta ve yenisini gönderiyorlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Cihazin yakinlik sensörü yapilan aramalarda ekrani karartiyor ama cihaz uzaklaştirinca ekran geri getirilemiyor bende bu sorun oluştu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yeni güncelleme var. sürüm sumarası: 10.1.1.A.1.307. şuan da 3 ülkede sunulmuş güncelleme.
kaynak: xperiablog

10.1.1.A.253 güncellemesini yaptığında, bataryanın daha az gittiğini hissettim. 10.1.1.A.253 güncellemesini almadan önce telefon %100 bataryadayken 15-20 dk müzik dinliyordum, batarya halen %100 kalabiliyordu. 10.1.1.A.253 güncellemesiyle ne yaptılarsa, batarya tam dolunca prizden çekiyorum, 10-15 dk içince %96 lara düşüyor. Okuduğum bazı makalelerde telefonu root layınca batarya kullanımında baya iyileştirmeler yapılabiliyormuş. Sizce ne kadar doğru?

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Yeni güncelleme var. sürüm sumarası: 10.1.1.A.1.307. şuan da 3 ülkede sunulmuş güncelleme.
kaynak: xperiablog

10.1.1.A.253 güncellemesini yaptığında, bataryanın daha az gittiğini hissettim. 10.1.1.A.253 güncellemesini almadan önce telefon %100 bataryadayken 15-20 dk müzik dinliyordum, batarya halen %100 kalabiliyordu. 10.1.1.A.253 güncellemesiyle ne yaptılarsa, batarya tam dolunca prizden çekiyorum, 10-15 dk içince %96 lara düşüyor. Okuduğum bazı makalelerde telefonu root layınca batarya kullanımında baya iyileştirmeler yapılabiliyormuş. Sizce ne kadar doğru?

ben 253ü rootlu kullandım ve şarjda gözle görülür derece artış oldu gerçekten. rootsuzken normal kullanımda her gün akşam eve döndüğümde şarj %25-30 olurken artık %40 ın altına hiç düşmüyo. şimdi rootlu 307 kullanmaktayım. bakalım şarj ne kadar sürecek. henüz dün rootladım test etme imkanım olmadı.

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ben 253ü rootlu kullandım ve şarjda gözle görülür derece artış oldu gerçekten. rootsuzken normal kullanımda her gün akşam eve döndüğümde şarj %25-30 olurken artık %40 ın altına hiç düşmüyo. şimdi rootlu 307 kullanmaktayım. bakalım şarj ne kadar sürecek. henüz dün rootladım test etme imkanım olmadı.

hocam bende root yapmayı düşünüyorumda acaba root yaptıktan sonra telefonda ne gibi ayarlamalar yaptınız açıklayabilir misiniz ?

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
küçücük bır guncelleme sony xperıa z ıle ugraşmak ıstemıyor xperia s muamelesı yapıyor :)

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
hocam bende root yapmayı düşünüyorumda acaba root yaptıktan sonra telefonda ne gibi ayarlamalar yaptınız açıklayabilir misiniz ?

aslında ekstra bi ayar yapmadım sadece gereksiz gördüğüm ve kullanmadığım uygulamaları kaldırdım. bak sabah şarjdan çektim gün içinde facebook ve sporx uygulamalarını kullandım. hatta bugün fener uefa disiplin kuruluna sevk edildiği için sporx uygulamasını biraz daha yoğun kullandım oyun da oynadım mesajda çektim. ve şu an şarjım aşağıdaki resimde. kesinlikle root olunması gerekmekte diye düşünüyorum.

tabi bu arada wi fi'nin ile stamina mod'un gün boyu açık olduğunu ve ekran parlaklığının da %35-40 seviyelerinde olduğunu belirtmek isterim.
Screenshot_2013-06-10-19-36-23.png
2vrvcq8.png

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya arkadaşlar acil yardım internetten aldğım xperia z halen güncellenmedi daha doğrusu güncel diyor ana bant sürümü sonu 11 ile biten ne yapmam gerekiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm aynı sorun bende de var siz güncelleme yapabildinizmi ben halen yapamadım yardımcı olursanız sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperia blog da xperia z için android 4.2.2 güncellemesi yayınlanmış. 4.2.2 ile gelen bazı özellikler var. Dikkatimi çeken şeylerden biri, ekrandaki navigasyon tuşlarının alt zeminin transparan yapılması oldu. Acaba bu navigasyon kısmını eskisi gibi siyah yapabiliyor muyuz?

yasin_2001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
son günceleme 4.2.2 den sonra şarj sorunu ortaya çıkmaya başladı. telefon boştayken bile şarj yiyo. güncellemeden önce günde %20-30 gidiyorsa (telefon boştayken) güncelemeden sonra %40-50 ye kadar şarj yiyor.. stamıno mod açık.
akşam %100 de yatıyorum sabah kalktığımda % 75 kalıyor. her şey kapalı. wifi kapalı, bluetooth kapalı, mobil veri kapalı.
uyku modunda bile şarj yiyor.