HTC One Kullanıcıları Kulübü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
4mp mi? Bilmeden mi konuşuyonuz nedir anlamadım ki.. 4 ultrapixel ve şu an da piyasadi hiç bir telefon Ultrapixel teknololijisini kullanmıyo bile... 4 ultrapixel= (nerdeyse)15 mp denk...

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
4mp mi? Bilmeden mi konuşuyonuz nedir anlamadım ki.. 4 ultrapixel ve şu an da piyasadi hiç bir telefon Ultrapixel teknololijisini kullanmıyo bile... 4 ultrapixel= (nerdeyse)15 mp denk...

Cihazın 4 mpx bir sensörü ve ultrapiksel filtresi var. 4 ultrapiksel=4 Megapiksel ama 1 ultrapiksel, 1 megapikselin 4 katı daha iyi ışık süzme yeteneğine sahip. 15 megapiksele falan denk değil. Sana tavsiyem olsun bilmeden konuşma bir daha.

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Cihazın 4 mpx bir sensörü ve ultrapiksel filtresi var. 4 ultrapiksel=4 Megapiksel ama 1 ultrapiksel, 1 megapikselin 4 katı daha iyi ışık süzme yeteneğine sahip. 15 megapiksele falan denk değil. Sana tavsiyem olsun bilmeden konuşma bir daha.

Sesli güldüm arkadaşa. Neyse ona cevap vermeye gerek yoktu zaten. Bu arada cihazın kamera performansı amiral gemi sıfatı için oldukça kötü maalesef. Kirlilik ve detaylar doğru orantılı olarak gidiyor. Tek düşündüren beni kamera performansı.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Sesli güldüm arkadaşa. Neyse ona cevap vermeye gerek yoktu zaten. Bu arada cihazın kamera performansı amiral gemi sıfatı için oldukça kötü maalesef. Kirlilik ve detaylar doğru orantılı olarak gidiyor. Tek düşündüren beni kamera performansı.

Fotoğraf konusuna attığım fotoğraflara baktın mı? Nedense çevremdeki herkes inanılmaz derecede etkileniyor kamerasından cihazın. Ben kamerada bir sıkıntı görmedim. Eğer incelemelerdeki fotoğraflardan bahsedersek onlar update almadan önce çekilmişti muhtemelen. Fotoğraflar

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Fotoğraf konusuna attığım fotoğraflara baktın mı? Nedense çevremdeki herkes inanılmaz derecede etkileniyor kamerasından cihazın. Ben kamerada bir sıkıntı görmedim. Eğer incelemelerdeki fotoğraflardan bahsedersek onlar update almadan önce çekilmişti muhtemelen. Fotoğraflar

Kardeşim biliyorsun daha iyi kameralar var ve rakipleri çok güçlü. S4 ün kamerası oldukça muazzam doğru renkler , detaylar , kontrast. Htc One ile riskli bir iş yaptı. Çevrendekiler acaba teknolojiyle çok yakın olan insanlar mı yoksa SUPER LCD 3 Full Hd ekranda gözükmesinden dolayı mı ? Biz işin ayrıntısını konuşuyoruz. Amiral gemi için iyi değil bence. Ama tasarım , ekran muazzam. Hala karar aşamasındayım.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Kardeşim biliyorsun daha iyi kameralar var ve rakipleri çok güçlü. S4 ün kamerası oldukça muazzam doğru renkler , detaylar , kontrast. Htc One ile riskli bir iş yaptı. Çevrendekiler acaba teknolojiyle çok yakın olan insanlar mı yoksa SUPER LCD 3 Full Hd ekranda gözükmesinden dolayı mı ? Biz işin ayrıntısını konuşuyoruz. Amiral gemi için iyi değil bence. Ama tasarım , ekran muazzam. Hala karar aşamasındayım.

Teknolojiyle yakından ilgili insanlar. S-LCD3'ün de etkisi vardır elbet. Beni tatmin ediyor. One'ın kamerası sosyal medya kamerası. Çoğu ortam koşulunda rakipsiz. Üstelik oturması gereken yeni bir teknoloji. Elimdeki cihaz idare ediyor olsaydı bir yıl sonraki cihazı alırdım açıkçası. Yalan yok ama kamerası çevremdeki çoğu arkadaşımın kamerasını (Xperia Z, BB Z10, Note II) ezdi geçti. Ben gördüğümü söylüyorum. Makineyi bedava almadım ki adamların savunuculuğunu yapayım.

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Teknolojiyle yakından ilgili insanlar. S-LCD3'ün de etkisi vardır elbet. Beni tatmin ediyor. One'ın kamerası sosyal medya kamerası. Çoğu ortam koşulunda rakipsiz. Üstelik oturması gereken yeni bir teknoloji. Elimdeki cihaz idare ediyor olsaydı bir yıl sonraki cihazı alırdım açıkçası. Yalan yok ama kamerası çevremdeki çoğu arkadaşımın kamerasını (Xperia Z, BB Z10, Note II) ezdi geçti. Ben gördüğümü söylüyorum. Makineyi bedava almadım ki adamların savunuculuğunu yapayım.

Ezdi geçti ahır bir itham. Ezip geçecek kadar iyi değil bence. Aslında detaylar konusunu geçersek yazılımlarla renk doğruluğu , kalite arttırırlarsa güzel olur. Sende ki güncelleme sonu kaç ile bitiyor. 12 ile bitenlerin kamerası çok canlı ve güzel çekiyor. Bize güllü , bahçeli fotolar at da görelim. :)

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ezdi geçti ahır bir itham. Ezip geçecek kadar iyi değil bence. Aslında detaylar konusunu geçersek yazılımlarla renk doğruluğu , kalite arttırırlarsa güzel olur. Sende ki güncelleme sonu kaç ile bitiyor. 12 ile bitenlerin kamerası çok canlı ve güzel çekiyor. Bize güllü , bahçeli fotolar at da görelim. :)
Note II renkleri doğru vermediği için ezdi geçti dedim. Z10 zaten gelişmekte olan yeni bir platform gibi. Xperia Z de ise renkler siyah bir filtrenin altından gözüküyor gibi. Üstelik güneşten ekranı göremedim çekerken. Kendi cihazımda görüyordum. Aşağı bir video atıyorum. ilk bir buçuk dakikası dahi kafidir. Zoom'u gösterirken ekrandaki renklere bakın hangi kamera daha gerçeğe yakın çekiyor. Sonraki iç mekan çekimlerinde ise biraz soluk çıkıyor ama parlama yapmamış. Saksının üstündeki lekelere kadar her şeyi algılamış ve kaydetmiş. S IV'de ise saksı parlak parlak çıkıyor. Şu anda Türkiye için sürüm 401.17 geldiğinde 401.2'ydi, geçen hafta update aldı. Çiçek fotoğraflarına yöneleyim ben, bekleyin. :)

[video=youtube;uEfXiWLAFP8]http://www.youtube.com/watch?v=uEfXiWLAFP8[/video]

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Note II renkleri doğru vermediği için ezdi geçti dedim. Z10 zaten gelişmekte olan yeni bir platform gibi. Xperia Z de ise renkler siyah bir filtrenin altından gözüküyor gibi. Üstelik güneşten ekranı göremedim çekerken. Kendi cihazımda görüyordum. Aşağı bir video atıyorum. ilk bir buçuk dakikası dahi kafidir. Zoom'u gösterirken ekrandaki renklere bakın hangi kamera daha gerçeğe yakın çekiyor. Sonraki iç mekan çekimlerinde ise biraz soluk çıkıyor ama parlama yapmamış. Saksının üstündeki lekelere kadar her şeyi algılamış ve kaydetmiş. S IV'de ise saksı parlak parlak çıkıyor. Şu anda Türkiye için sürüm 401.17 geldiğinde 401.2'ydi, geçen hafta update aldı. Çiçek fotoğraflarına yöneleyim ben, bekleyin. :)

[video=youtube;uEfXiWLAFP8]http://www.youtube.com/watch?v=uEfXiWLAFP8[/video]

Tek bir videoya yönelmek doğru olmaz S4 daha canlı çekmiş bariz belli evet fakat güzel gözüküyor oldukça. Sorun yok bence. Htc One da iyi çekmiş gerçek renkleri vermiş. Kişisel zevklere bağlı bir durum. Netlik bence S4 te.

gs4-one-new-comparison-0.jpg
gs4-one-new-comparison-13.jpg

Fark burada. Anlatmak istediğim bu. Hem fotolar güzel hem de net. One kalitede belki yarışabilir fakat netlikte asla.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Fark burada. Anlatmak istediğim bu. Hem fotolar güzel hem de net. One kalitede belki yarışabilir fakat netlikte asla.

13 mpx ile 4 mpx'in netlikte yarışabileceğini düşünmek hata olur zaten. Bundan bahsetmiyorum bile. Doğal olan bu.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=313980]RedQueen[/MENTION] sen de bir karar veremedim gitti :D

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Evet bir türlü karar veremedim. Vereceğim haziranın ortalarına kadar telefonu değiştiririm büyük ihtimal.

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=325133]hasanistan44[/MENTION]

[MENTION=280469]smnfrkn[/MENTION]​ LPDDR2 VE LPDDR3 bellekleri karşılaştıran testler bulabilir misin ?

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7

Çok komik yahu. S4, Lumia, IP5 ve Xperia Z'nin kameraları HTC One'dan daha iyi. neye göre karşılaştırdın anlamadım, yok artık yani.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Çok komik yahu. S4, Lumia, IP5 ve Xperia Z'nin kameraları HTC One'dan daha iyi. neye göre karşılaştırdın anlamadım, yok artık yani.

Yazdığım cihazlardan sadece Xperia Z'yi yazmışsın, onda da ne çektiğimi bile göremedim. Güneşin altında ekran sanki yok oldu. Ben elime alıp kullandığım cihazları, aynı ortamlarda deneyerek karşılaştırıyorum ama sanırım sen karşılaştırma videolarından gördüklerinle yorum yapıyorsun. Ne demişim? "Çoğu ortam koşulunda" biraz abartmışım evet, ancak One en iyi kamera, şöyle süper böyle süper demiyorum ben. Burada cevap veren herkes şunu idrak edemedi: One yeterli bir kamera sunuyor ve bazı şartlarda en iyi fotoğrafı çekiyor diyorum. Karşıma gelen herkes de "One'ın kamerası çok kötü, falanca cihaz en iyisi." diyor. Boşa eleştiriyi ben de yaparım. Komik olan tam da bu işte. Dediğimi anlamayıp, boş boş konuşarak gerginlik çıkarmaya çalışmak. Hala çıkıp "Xperia Z- SGS4 çok net fotoğraf çekiyor, bık bık." şeklinde ötenler oluyor. Aynı alanda bir 4 mpx fotoğrafa bir de 13 mpx fotoğrafa bakıyorsun tabi ki net gözükecek. 4 megapiksel değil de 8 yapsalardı kimse bunu diyemeyecekti. Bunun dışında One'ın renk dengesi gayet iyi. En azından Lumia gibi eflatunu çingene pembesi çıkartmıyor. Mesela parlak nesne çekerken parlamasını yansıtmıyor ama çoğu açık hava fotoğrafında kamera lensinde mat film unutmuşsun gibi çekiyor. Her kameraya bir kusur bulurum. Çünkü kameraların kusurları var. DLSR makine değil bunlar. Mercimek kadar lensi olan 10 milimin altına sıkıştırılmış cihazlar. Ben neye göre karşılaştırdığımı söyleyeyim, sonra da aynısını senden bekleyeceğim tabi ki. Madem benim söylediklerim komiğine gidiyor, madem alim-i cihansın. One'ın kamerası az ışıkta, bir nesneyi parlatacak kadar yoğun ışıkta ve ışığın direk olarak kameraya karşıdan vurduğu zamanlarda diğer rakiplerinden daha iyi renk dengesi yakalıyor. Çözünürlüğü düşük, detaylar çok net değil ama fotoğrafı poster yaptıracak adam zaten telefonla çekmez. Buyur sıra sende.

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
beyler bu makınenın surumlerı varmıs ht35 ht35AW gıbı bu surumlerın hangısının daha ıyı oldugunu bılen olu pıxellerı olan ve boyle bı sorun yasayan varmı hoperlordekı acıklık hakkında bılgısı olan varsa yazsın bırakın cıhazı ovmeyı :D

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
beyler bu makınenın surumlerı varmıs ht35 ht35AW gıbı bu surumlerın hangısının daha ıyı oldugunu bılen olu pıxellerı olan ve boyle bı sorun yasayan varmı hoperlordekı acıklık hakkında bılgısı olan varsa yazsın bırakın cıhazı ovmeyı :D

Ben ne cihazı övüyorum ne de yerin dibine sokuyorum. Ne ise onu söylüyorum. Isnıyor dedim, oyunlarda kasıyor dedim kimse bir şey demedi. Kameraya herkes hayran dedim saldırmayan kalmadı. :D Her makinenin sürümleri var. :D Şaka bir yana HT34FA benim cihaz. kasa açıklığı yok denecek kadar az. Bir de HTC, HDR mikrofonun patent davasını kaybetti. Bundan sonraki serilerde olmayabilir HDR mikrofon. HDR mikrofonun da avantajı inanılmaz iyi süzüyor sesi video kaydı esnasında. Biz basket maçında video çektik, benim net duyamadığım tezahüratı net çekmiş ama videoda biraz sıkıntılar var. :) Kameramız daha çook update alacak. Ölü pikselli çıkan cihaz kalmadı neredeyse. İlk serilerdeydi sorun, artık yok. Olsa bile değişim yapılıyor hemen. HTC bu konuda hassas. Hoparlördeki açıklığı kasa açıklığı olarak aldım ama umarım doğru almışımdır?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dostlar bu hotspot tam olarak ne işe yarıyor one ı bir haftadır kullanıyorum çok memnunum cihazdan ama bu hotspotu çözemedim açınca otomatikman wifi ı kapatıyor avea da teknikte ki elemanlara kadar danıştım etraftaki wifi ağlarını buluyor şifresiz girmenizi yada kullanmanızı sağlıyor yasaklı sitelere girebiliyorsunuz falan gibi şeyler dediler 3g kotasını yermi dedim asla dediler denedim 300 mb gitti youtubeda bir video izledim hotspot açıkken yasaklı sitelere girdiği falanda yok :( şimdi ne mene bir şeydir neye yarar bu madem 3g yi kullanıyor one da h şekilinde ekranın üstünde görünüyor 3g kullanıldığında ne işe yarıyor o zaman ?? mobil veriyi kapatınca zaten çalışmıyor açılıyor ama nette sayfa falan açmıyor. iphone 4 te evdeki 3g hızım 2000,3000 idi htc one da 25000-27000 çıkıyor inanılmaz ama dediğim gibi bu hotspotu çözemedim yardımınızı istiyorum birde iphonedaki gibi edge açıkken 3g yi kapatmak mümkün değilmi bu cihazlarda ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
valla dostum 1 haftadır kullanıyorum one ı diğer tüm tellerle karşılaştırdım avp diye bir oyun var store da en üst grafiklerde kasmadan oynuyorum ki inanılmaz zorluyor bu oyun cihazları iphone5 orta grafiklerde açıyor bu oyunu bildiğimden indirdim oyunlarda kasma falan zerre yok cihaz en kullanışlı cihaz şarjıda rakiplerinden çok daha iyi gidiyor günü rahat geçiriyor iphone5 5s ile kafa kafaya çarpışabilecek tek cihaz bu gelelim kameraya gece odadaki tabloyu çektim gözümün görmediği tabloyu çekti ben şimdi bu kameraya kötümü diyeyim canavar gibi kamera her ortamda denedim ultra 4 mp in esas büyük avantajını kimse yazmamış siz diğer 13 mp lik tellerle 10 dakka full hd bir video çekin aynı kalitede ki bana göre daha yüksek kalitede one da 10 dakka fullhd çeksin sizin videonun boyutu kaç gigabayt olacak farkdamısınız? telinizin hafızası 1 terrabaytmı? aynı kalitede resim çekiyor biri 5,6 mb diğeri 1 mb bu çektiğiniz video ve resimleri sinema perdesindemi izleyeceksiniz yok evdeki LCD yada laptopta o zaman ne yapacağız biz 20,30 mp camerayı htc en doğru işi yapmış diğerleride onu takip edecek göreceksiniz önemli olan merceği camerayı sensörü lensi geliştirmek mp yükseltip durmak değil!! 1 fotonun boyutu 15 mb olunca ne olacak o boyutta tek bir resmi bile nasıl yükleyeceksiniz nette vs ortamlara ? kameranın artıları rakiplerine göre 1. kadrajı en geniş kamera, 2. fotoğraftan videoya geçtiğinizde kadraj küçülmüyor videodada en geniş kadraj 3. gece en başarılı sonucu veren kamera ben daha flaş kullanmadım bence htc süs koymuş flaşı o derece ancak elektirikler giderse evde yolunuzu bulmak için kullanırsınız bu cihazda flaşı, flashla çekilen fotoların rezilliğini bilen bilir bu yüzden akşam üstü ve gece çekimlerinde one ı tek geçiyorum. htc fanı falan değilim 5 yıldır iphonedan sonra ilk başka bir marka cihazım ama 1 senedir tüm telefonları inceliyorum one dan daha iyisi yok olsaydı şu an o cebimde olurdu zaten hadi sağlıcakla kalın

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben ne cihazı övüyorum ne de yerin dibine sokuyorum. Ne ise onu söylüyorum. Isnıyor dedim, oyunlarda kasıyor dedim kimse bir şey demedi. Kameraya herkes hayran dedim saldırmayan kalmadı. :D Her makinenin sürümleri var. :D Şaka bir yana HT34FA benim cihaz. kasa açıklığı yok denecek kadar az. Bir de HTC, HDR mikrofonun patent davasını kaybetti. Bundan sonraki serilerde olmayabilir HDR mikrofon. HDR mikrofonun da avantajı inanılmaz iyi süzüyor sesi video kaydı esnasında. Biz basket maçında video çektik, benim net duyamadığım tezahüratı net çekmiş ama videoda biraz sıkıntılar var. :) Kameramız daha çook update alacak. Ölü pikselli çıkan cihaz kalmadı neredeyse. İlk serilerdeydi sorun, artık yok. Olsa bile değişim yapılıyor hemen. HTC bu konuda hassas. Hoparlördeki açıklığı kasa açıklığı olarak aldım ama umarım doğru almışımdır?
hdr mıkrofonun olup olmadıgını hangı serılerden anlıcaz

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=280469]smnfrkn[/MENTION] batarya bilgisi icin sagol biraz gec baktim.. :)

[MENTION=313980]RedQueen[/MENTION] [MENTION=376]pesimist[/MENTION] ne zaman aliyoruz birlikte alalim :D

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
hdr mıkrofonun olup olmadıgını hangı serılerden anlıcaz

Aynen şöyle deniliyor: Bundan sonraki her seride HDR mikrofon olmama ihtimali mevcut. Yani anlayamıyoruz maalesef.
[MENTION=284994]BthnYlmz09[/MENTION] Rica ederim yine fotoğraf ekleyeyim ben :)

reedbaron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık bi hafta önce htc one aldım.. Fakat hiçbir güncelleme yok 1.28.401.7 sürümü var henüz.. ne yapmam gerekiyor. Kıbrıstayım buradan aldım..

Platon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bu aya alıyorum nasipse.
Symbian belasından kurtulma vakti gelmiş.
Biraz daha beklesem fiyatı düşse öylemi alsam ki.

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Ben hala kararsızım. 2.000 TL az para değil. Daha mantıklı yerlere verilebilecek bir para.

Bana da cok geliyor ama gercekten cok kaliteli. S4 kesinlikle almayacagim, xperia z'nin ekrani beni almamaya itti. Bi sekilde one alicam ama gercekten cok pahali. Ne zaman duser bi fikrim de yok ama bu telefondan daha fazla uzak kalmak istemiyorum..