HTC One - Galaxy s4 arasında kaldım çok acil yardım edin..

puer07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle 8.sınıfa gidiyorum 2 hafta sonra 8 Haziran'da SBS'm var. Babam gideceğim liseyi ve hedefi belirledi, ben de o lisenin puanları civarında alıyorum zaten. Babam o liseyi kazanmam şartıyla istediğim telefonu alacağını söylemişti... Tabi ki ben hTC One Galaxy s4 ve Xperia Z üçlemi arasında sadece bakakalmıştım. Fakat son kararıma göre de hTC One hayranı olmuştum ve o telefonu istiyordum. Birkaç hafta önce de 6 yıldır aynı telefonu kullanan babamın yeni bir telefon alma zamanı geldiği için telefon modeli aramalarına koyuldu... Galaxy s4 gerçekten onun çok hoşuna gitmişti. Sensörler falan... Sonra kendine bayisinden bir Galaxy s4 aldı... Aldığı ilk gün hepimiz o telefona hayranlıkla bakıyorduk fakat benim aklımda hala o sağlam malzeme kalitesine sahip hTC One duruyordu... Dün babam bana Galaxy s4'ün hoşuna gitmediğini, alışamadığını, ve sınavdan sonra bana vereceğini söyledi... Telefon gerçekten mükemmel... Ona sözüm yok. Fakat ben öyle bir telefonu en az 3 yıl falan kullanmak durumundayım ve bu 3 yılda belki de telefonun başına ne kazalar gelecek... Bu yüzden ben olsaydım sağlam bir telefon seçerdim... s4'e gorilla glass falan demelerine rağmen halen sağlamlığı konusunda içim rahat değil... Ama yazılımsal olarak bakıldığında s4 de hTC One da mükemmel bir telefon... Siz olsanız ne yapardınız?

hasankubilay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben s4 alırdım. alıyorum daha doğrusu :tongue: hız olarak daha hızlı zaten. birde her iki telefonda yere düşünce kırılıyor yani pek fazla farkedeceğini zannetmiyorum. sadece s4 fazla ısınıyor diyorlar :mrgreen:

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Vay be biz ortaokula giderken bisiklet aldıramazdık :D şimdi ki nesil çok şanslı :)

Konuya gelecek olursak htc nin durumu pek parlak değil her geçen gün üst düzey yöneticilerden biri istifa ediyor mali geleceği pek parlak gitmiyor. Kasa her ne kadar aleminyum dense de fabrikasyon sorun var internette binlercesine rastlayabilirsin. Kamera konusunda atıp tutan ve s4 ün kamerası karşısında büyük bir yenilgi almaları bunun bir kanıtı :) neden s4 derseniz;

Kamerası
Kamera modları
işlemci
yazılım desteği
pil
CFW desteği
boot loader kilidinin olmaması
multimedia deneyimi
oyun başarısı
zengin sensör seçeneği
video kayıt yetenekleri (slow motion desteği hem de hd olarak)

neden htc:
aleminyum gövde
bom sound
bu kadar işte :D

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
küçük sevıyorsan htc one ideali istiyorsan s4 bak kardeşim teknoloji çagındayız yazılımlar çok önemli galaxy s4 de yazılım çok ama htc one da o kadar değil

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hemen fanlar basmış burayı Samsung'un artılarına yazılımı dahi koyup HTC'ye alüminyum işte diyip geçmiş. Lütfen biraz objektif olun konu sahibinin burada alacağı telefon onun için önemli ve uzun süre kullanacak. Her sene S serinin yenisini alacak bir fanboy değil. Sağlamlık istiyorsan Lumia 920'ye de bakabilirsin ama sanırım Android bir telefon istiyorsun. Öncelikle söylemeliyim ki Samsung'un reklamını yaptığı Gorilla Glass 3 cam sadece önceki versiyonuna göre daha zor kırılıyor ve çiziliyor yoksa kırılmaz ve çizilmez diye bir şey yok. İstersen telefon titanyum kaplama olsun yine de sert bir düşüşte o ekran kırılır kaçışın yok. Fakat alüminyum elde gerçekten çok hoş bir his bırakıyor ve bağımlısı oluyorsunuz. Samsung'un da HTC'nin de reklamını yaptığı o yazılımlar fasa fiso, sadece HTC'nin Zoe özelliği ve BlinkFeed penceresi aktif kullanımda işini kolaylaştıracak yazılımlar. Bunu sadece ben değil büyük editörlerin hepsi söylüyor. Yoksa iki kamerayı da kullanıp çekim yapmak kalp içine almak falan çok kullanacağın şeyler değil. Keza sporcu değilsen spor uygulaması da öyle. Samsung bir de sensörlerin reklamını çok yaptı, fakat bunların hepsi pili sömüren özellikler yani kafanı takip etmesi hareket sensörü falan pilinin hemen bitmesine neden olacaktır (2.600mAh pile aldanma) belki eğlenceli zevkli özellikler fakat günün sonunda dışarı çıktığında pili yemekten başka bir işe yaramayacaktır. Tasarım konusu öznel olmakla birlikte ben tüm samimiyetimle HTC One'ın daha iyi olduğunu düşünüyorum, ekranın büyük kasanın küçük olması da güzel fakat HTC'nin uzun olmasının sebebi de eşsiz BoomSound hoparlörler. Yukarıda bir arkadaş demiş "BoomSound işte" diye fakat adamlar onu oraya süs olsun diye koymamış. Sesi köklediğinizde öyle bir ses çıkıyor ki sanırsınız evde sinema sistemi var. Abartmıyorum bunu denememiş kişiler bilmiyor ve atıp tutuyorlar. Keza gece video ve ses kalitesi de öyle. Umarım kameranın megapiksel konusunu aşmışsındır. Samsung kullanıcıları telefonu hep donanımı ile öne çıkartıyor fakat artık HTC'nin One X ve One X+ dönemi geride kaldı ve iki telefon da çok büyük ölçüde aynı donanımı kullanıyor. Bunu yapılan testlerle de kanıtladılar, kıçı kırık bir BenchMark uygulaması 2-3 puan fazla verdi diye Samsung'u göklere çıkaranlar RealRacing'de HTC ile aynı FPS değerini alınca ne yapıyor acaba? Yani kalite arıyorsan HTC, reklam ve aksesuar çeşitliliği arıyorsan S4 diyorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Vay be biz ortaokula giderken bisiklet aldıramazdık :D şimdi ki nesil çok şanslı :)

Konuya gelecek olursak htc nin durumu pek parlak değil her geçen gün üst düzey yöneticilerden biri istifa ediyor mali geleceği pek parlak gitmiyor. Kasa her ne kadar aleminyum dense de fabrikasyon sorun var internette binlercesine rastlayabilirsin. Kamera konusunda atıp tutan ve s4 ün kamerası karşısında büyük bir yenilgi almaları bunun bir kanıtı :) neden s4 derseniz;

Kamerası
Kamera modları
işlemci
yazılım desteği
pil
CFW desteği
boot loader kilidinin olmaması
multimedia deneyimi
oyun başarısı
zengin sensör seçeneği
video kayıt yetenekleri (slow motion desteği hem de hd olarak)

neden htc:
aleminyum gövde
bom sound
bu kadar işte :D

Size rica ediyorum Pil'i, Multimedya çeşitliliğini, İşlemciyi ve performansı bana izah eder misiniz çok merak ettim sadece alüminyum olan HTC One'dan farkı neymiş.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Hemen fanlar basmış burayı Samsung'un artılarına yazılımı dahi koyup HTC'ye alüminyum işte diyip geçmiş. Lütfen biraz objektif olun konu sahibinin burada alacağı telefon onun için önemli ve uzun süre kullanacak. Her sene S serinin yenisini alacak bir fanboy değil. Sağlamlık istiyorsan Lumia 920'ye de bakabilirsin ama sanırım Android bir telefon istiyorsun. Öncelikle söylemeliyim ki Samsung'un reklamını yaptığı Gorilla Glass 3 cam sadece önceki versiyonuna göre daha zor kırılıyor ve çiziliyor yoksa kırılmaz ve çizilmez diye bir şey yok. İstersen telefon titanyum kaplama olsun yine de sert bir düşüşte o ekran kırılır kaçışın yok. Fakat alüminyum elde gerçekten çok hoş bir his bırakıyor ve bağımlısı oluyorsunuz. Samsung'un da HTC'nin de reklamını yaptığı o yazılımlar fasa fiso, sadece HTC'nin Zoe özelliği ve BlinkFeed penceresi aktif kullanımda işini kolaylaştıracak yazılımlar. Bunu sadece ben değil büyük editörlerin hepsi söylüyor. Yoksa iki kamerayı da kullanıp çekim yapmak kalp içine almak falan çok kullanacağın şeyler değil. Keza sporcu değilsen spor uygulaması da öyle. Samsung bir de sensörlerin reklamını çok yaptı, fakat bunların hepsi pili sömüren özellikler yani kafanı takip etmesi hareket sensörü falan pilinin hemen bitmesine neden olacaktır (2.600mAh pile aldanma) belki eğlenceli zevkli özellikler fakat günün sonunda dışarı çıktığında pili yemekten başka bir işe yaramayacaktır. Tasarım konusu öznel olmakla birlikte ben tüm samimiyetimle HTC One'ın daha iyi olduğunu düşünüyorum, ekranın büyük kasanın küçük olması da güzel fakat HTC'nin uzun olmasının sebebi de eşsiz BoomSound hoparlörler. Yukarıda bir arkadaş demiş "BoomSound işte" diye fakat adamlar onu oraya süs olsun diye koymamış. Sesi köklediğinizde öyle bir ses çıkıyor ki sanırsınız evde sinema sistemi var. Abartmıyorum bunu denememiş kişiler bilmiyor ve atıp tutuyorlar. Keza gece video ve ses kalitesi de öyle. Umarım kameranın megapiksel konusunu aşmışsındır. Samsung kullanıcıları telefonu hep donanımı ile öne çıkartıyor fakat artık HTC'nin One X ve One X+ dönemi geride kaldı ve iki telefon da çok büyük ölçüde aynı donanımı kullanıyor. Bunu yapılan testlerle de kanıtladılar, kıçı kırık bir BenchMark uygulaması 2-3 puan fazla verdi diye Samsung'u göklere çıkaranlar RealRacing'de HTC ile aynı FPS değerini alınca ne yapıyor acaba? Yani kalite arıyorsan HTC, reklam ve aksesuar çeşitliliği arıyorsan S4 diyorum.

deliye sorsan bilir bunu htc one ını yazılımları mı galaxy s4 mü gözü kapalı herkes s4 der s3 den bu yana bu hep böyledir diğer dediklerine dogru yanlış bişey diyemem

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
küçük sevıyorsan htc one ideali istiyorsan s4 bak kardeşim teknoloji çagındayız yazılımlar çok önemli galaxy s4 de yazılım çok ama htc one da o kadar değil

Siz de bana söyler misiniz Samsung'un tüm hayatınızı kolaylaştıran yazılımlarını.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Siz de bana söyler misiniz Samsung'un tüm hayatınızı kolaylaştıran yazılımlarını.

Smart scrool

Smartstay

Airtouch

Eldivenle kullanabilme

Telefonu elinle dokunmadan kapatabilme daha sayarımda vaktimi alır

group play

hasankubilay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HTC ONE da Galaxy S4 de çok güzel telefonlar. performans ve grafik senin için önemliyse s4 tavsiye ederim. eğer müzik dinlemek ve premium hissi istiyorsan htc one derim. tabi ki ben tercihimi s4 den yana kullandım :mrgreen:

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
htc müşterisini düşünseydi bir hafıza kartı girişi yapardı açık net batarya değiştirmeyi bahsetmiyorum bile

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Smart scrool

Smartstay

Airtouch

Eldivenle kullanabilme

Telefonu elinle dokunmadan kapatabilme daha sayarımda vaktimi alır

group play

Eldiven ile kullanabilme Lumia 920'de duyurulunca "Amaan ne var hep eldiven kullanıyoruz sanki" diyenler siz değil miydiniz? Group Play tamamen yazılımsal bir şey, 3. parti geliştiriciler de kolayca yapabilir telefonda fazladan yer kaplamaktan başka bir işe yaramıyor. Ayrıca hafıza demişken S4 ile aynı fiyata iki kat fazla hafızalı One alıyorsunuz. Diğer hemen her şey kamera ile alakalı ve devamlı kamerayı sömürüyor. Eminim çoğu kişi bunları kapatacatır. Ee daha? Hiç S4'ün gece çekim kalitesinden, ses kalitesinden, ses kayıt kalitesinden, elde tutuşundan, malzeme kalitesinden konuşmuyorsunuz.

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
htc müşterisini düşünseydi bir hafıza kartı girişi yapardı açık net batarya değiştirmeyi bahsetmiyorum bile

Hafiza karti cok onemli degil ki. Arkadasin da dedigi gibi. 1.999 TL S4 16 GB. 1.999 TL One 32 GB. Cogu insan da 16 GB (hatta 8 GB) hafiza karti kullaniyor. Hemen hemen ayni yere geliyor ki. S4 16 GB'ta kullanabileceginiz hafiza 8 GB..

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
yau görende elimize htc almadık sanacak arkadaş boomsound yüsek ses değil daha temiz veriyor çift hoparlör kullandığı için çıkan ses de de hatrı sayılır bir yükseliş var bunu kimse inkar etmiyor ama kalkıpta sinema sistemi değipte kendinizi gülünç duruma düşürmeyin :) açın en basitinden youtube yi ses db değerleri var inceleyin bakın :) neyse fanboylukla ihtam eden arkadaşlarla zaten tartışmanın manası yok 2 cihazda başarılı alışkanlıklarınız ihtiyaçlarınız hangisine gidiyorsa onu alın geçin :)

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
s4 tabiki :) senin aklına hangisi yatıyorsa onu al içinden hangisi geçiyorsa yani başkalarının ne dediğinin sana faydası olmayabilir.

bu arada her telefon kırılır şu telefon kırılır bu kırılmaz diye birşey yok kardeşim.htc one alsan bile onada kazalar gelir Allah göstermesinde yani sakar isen her telefonun başına bir iş gelir ;) her telefonun bir hassas yeri vardır.bu teknoloji işi birazda şans işidir.alırsın mesela bir telefon düşürürsün ilk düşürmede anında ya ekranı bozulur yada ses gelmez.yada bir kaç kere düşürürsün hiçbirşey olmaz hala ilk günkü gibi sapasağlam olur bu böyledir.

puer07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hafiza karti cok onemli degil ki. Arkadasin da dedigi gibi. 1.999 TL S4 16 GB. 1.999 TL One 32 GB. Cogu insan da 16 GB (hatta 8 GB) hafiza karti kullaniyor. Hemen hemen ayni yere geliyor ki. S4 16 GB'ta kullanabileceginiz hafiza 8 GB..
Bence de... Örneğin şuanki telefonumun hafıza kartı 1GB şikayetçi olan yok :D :D :D
Arkadaşlar akıllı telefon deneyimine ilk geçişim olacak. Babama durumu anlatıp One almayı düşünüyorum ama aklımda bir soru daha var o da hTC One'ın imalat hatası....

ben s4 alırdım. alıyorum daha doğrusu :tongue: hız olarak daha hızlı zaten. birde her iki telefonda yere düşünce kırılıyor yani pek fazla farkedeceğini zannetmiyorum. sadece s4 fazla ısınıyor diyorlar :mrgreen:

İki telefonun da sağlamlığını bir tutamazsın ki S4'ü tasarlarken ağırlık olarak hafif bir telefon yapmak için adamlar dandik her zamanki plastik kasayı kullanmışlar. Ama hTC One Alüminyum Kaplamadan oluşuyor ve çook daha sağlam :)

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bence de... Örneğin şuanki telefonumun hafıza kartı 1GB şikayetçi olan yok :D :D :D
Arkadaşlar akıllı telefon deneyimine ilk geçişim olacak. Babama durumu anlatıp One almayı düşünüyorum ama aklımda bir soru daha var o da hTC One'ın imalat hatası....

İki telefonun da sağlamlığını bir tutamazsın ki S4'ü tasarlarken ağırlık olarak hafif bir telefon yapmak için adamlar dandik her zamanki plastik kasayı kullanmışlar. Ama hTC One Alüminyum Kaplamadan oluşuyor ve çook daha sağlam :)

Yeni seriler haftaya geliyor hatta gelmeye başladı bile onlarda hata yok gibi ht35 serisi S4 alacaksan da 2000 tl den alma o kadar para verilmez 3 ay sonra her yerde distribütör garantilileri 1700 e falan bulursun sonraki 2 ay 1500 sonraki 4 ay 1200 1300 arası olacak s3 de olduğu gibi

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Ne yani sana iki saat telefon mu öveyim :D Al ikisinden de birer tane ;)

puer07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni seriler haftaya geliyor hatta gelmeye başladı bile onlarda hata yok gibi ht35 serisi S4 alacaksan da 2000 tl den alma o kadar para verilmez 3 ay sonra her yerde distribütör garantilileri 1700 e falan bulursun sonraki 2 ay 1500 sonraki 4 ay 1200 1300 arası olacak s3 de olduğu gibi
Hayır s4ü satın almayacağım sadece yakın zamanda babam almıştı babam da bana vermeyi planlıyordu bir kaç ay sonra... Tabi ben kabul etmeyip One aldırttırıcam :) Tek istediğim rahat oyun oynayabilmek ve imalat hatasız telefonu alabilmek. Fiyat konusuna gelirsek şuan için bir kısıtlamam yok inşallah 1.998 e One alacak gibiyim hayırlısı :)

Bu arada çok teşekkür ederim o model rakamlarına hiç dikkat etmemiştim doğrusu :)

clapton

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tanrı hepimizi fanboyların gazabından korusun, amen.

32 gb galaxy s4 aldım çünkü; htc one sense arayüzünü beğenemedim (zevk meselesi)
htc üretim hataları, ölü pixsel olayı berbat, kasa açıklığı falan da... yeni serileri de görmek lazım ama..
s4 değiştirilebilir pil, tek pile mahkum değilsin ve 2600 miliamper
plastik kapak düşüp kırılırsa yenisini takabilirim, ama ezilen alüminyumu naapıcam dedim...
ekran zaten kırılacak olduktan sonra zaten hepsinde kırılır
s4ün bir de kullanıcıların aklını çelme konusunda başarısı çok fazla... arkadaşlarım inceledikten sonra istisnasız süper telefon ve alırsam bunu alırım dediler (biri iphone 4s diğeri 5 kullanıyor diğerleri de xperia s ve galaxy s3)

doğrusunu söylemek gerekirse sensör özelliklerinden bir kaçını aktif olarak kullanıyorum sadece, göz boyamak demek istemem, bu özellikleri mutlaka kullananlar da vardır ama sıkılır insan ve şarj yer... fotograf uygulamaları süper (: kamera da bayağı iyi slow motion videolar falan da sağlam :) ama bu özellikler sanırım htc one da da var... :)

karşılaştığım sorunlar ise arada sırada geçişlerde kasılma oluyor, ve telefon şarjdayken kullandığımda bariz ısınıyor... ha bu arada kronik denilen rehber sorunu yok bende, sadece sim numaraları oldugundan olabilir bilemem...

daha önce ne samsung ne de htc kullanmamıştım... hiçbir ürün ya da markanın fanboyu değilim, cebimi düşünen bir tüketiciyim :) ve başta söylediğimi tekrarlamak istiyorum; tanrı hepimizi fanboyların gazabından korusun... yanlı yorum yapıp da insanları başka ürünlere yönlendirmemek lazım hele ki kullanmadan konusanları hiç anlamıyorum... bir yazının daha sonuna geldik, burdan ''Alamanya'daki'' dayımlara selam.

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
s3 ve htc one karşılaştırması olsaydı one derdim ama s4 olunca almamak yazık olur.Bu ikisi arasında senin gibi bir öğrencinin işini s4 fazlasıyla görür.İnternette hızlı,oyunlarda akıcı ve canlı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Neden S4

Yazılım Desteği (Çeşitliliği)
%10 daha hızlı olması (HTC ONE DAN)
Kamerası 13 MP

Neden HTC ONE

Aliminyum Kasa
Beats Auido Ses Çipi Ve Dahili 2 Amfi
Ekran ı 468 PPI SUPER IPS LCD 3 EKRAN (SAMSUNG UN AMOLED İNDEN DAHA IYI TAM OLARAK DOĞRU RENKLERI VERIYOR PPI YOGUNLUGU DAHA FAZLA)
Gece Çekimlerinde En Mükemmel Kamera (Ultra Pixel Teknolojisi Sayesinde)
Yazılımsal Özelleştirmeler (S4 Ten daha az ama bundada var)

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
s3 ve htc one karşılaştırması olsaydı one derdim ama s4 olunca almamak yazık olur.Bu ikisi arasında senin gibi bir öğrencinin işini s4 fazlasıyla görür.İnternette hızlı,oyunlarda akıcı ve canlı.

Tamamen sacmaladigini düşünüyorum daha once shiftdelete net one x ile s3 u karsilastirmis one x kazanmisti simdi one gibi bir telefonu karsilastirmak cahillikten baska birsey değil

S

SDN Okuru

SDN Okuru
çoğu yazılımı güncellemeyle htc onenın da alcağını düşünüyorum s4 güzel telefon ama görüntüsü şık durmuyor htc ses kalitesi ve duruşuyla muhteşem