Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
40 yılın başı vakit buluyorum call of atayım dedim o da ping 200-300 arası geziyor :(

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Sıcakta ne uyunuyor,
Ne de bişi yeniliyor.. :)

Demli çayın dibine vuralım gene,
Şu indirdiğimiz filimleri devirme vaktidir...

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ABB madem elektrikleri kesiyosun neden parklar belediye binaların ışıgı açık gece gece atara getirdiler gene beni photoshopda çalışamıyoz pat elektirik gitti neyse.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Gecenin üçünde ne güzel gidiyorsun l.n :D aman sabahlar olmasın :P

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=63117]friendly[/MENTION] abi yapma böyle gece listesi dedin gece kalmadı gündüz oldu mundar ettin mundar :D

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@Empatik'in konusunu katlettim yaa laaa şu anda çok mesutum :P

Heh mutlu mutlu dolaş şimdik. :cursing: Bak bir dost kolay edinilir de bir Hasım öyle kolay edinilmez. :D :dirol: Bir gün belki sende bir konu açarsın be :hammer: :hammer: :devil::devil:

Biride gelip yardı metmiyor :P

:sneaky2: :4:

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Heh mutlu mutlu dolaş şimdik. :cursing: Bak bir dost kolay edinilir de bir Hasım öyle kolay edinilmez. :D :dirol: Bir gün belki sende bir konu açarsın be :hammer: :hammer: :devil::devil:

Biride gelip yardı metmiyor :P

:sneaky2: :4:
mesut benim hayrola ? :D :D

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
"Giden sevgiliye kapak sözler" :D :D

Genşler Karikateist sayfasında bi' şey gördüm dikkatimi çekti ha..

"(Bir yaratıcı varsa tabi) Bütün evreni yaratan yaratıcının duaları sadece Arapça kabul edip resmi dil ilan etmesi bile düşünebilen bir insan için saçmalıktan ileri gitmez. Hele bu yaratıcının Dünya isimli minik gezegendeki bir adet kişi için bütün evreni yarattığını bildirmesi komiktir."

Fikri olan?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bide şunu gördüm orda
"Hikayeye göre Adem ile Havva'nın iki çocuğu varmış, biri ölmüş. Bu durumda insan üremesi için ensest ilişkiye mi girilmiş"

Bunların cevabını bir an önce bulmam lazım.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
"Giden sevgiliye kapak sözler" :D :D

Genşler Karikateist sayfasında bi' şey gördüm dikkatimi çekti ha..

"(Bir yaratıcı varsa tabi) Bütün evreni yaratan yaratıcının duaları sadece Arapça kabul edip resmi dil ilan etmesi bile düşünebilen bir insan için saçmalıktan ileri gitmez. Hele bu yaratıcının Dünya isimli minik gezegendeki bir adet kişi için bütün evreni yarattığını bildirmesi komiktir."

Fikri olan?

Bide şunu gördüm orda
"Hikayeye göre Adem ile Havva'nın iki çocuğu varmış, biri ölmüş. Bu durumda insan üremesi için ensest ilişkiye mi girilmiş"

Bunların cevabını bir an önce bulmam lazım.
1.Dualar sadece sözlü bile edilmezken, nasıl olsun da sadece Arapça dua kabul edilir diye birşey bulmuşlar. Bizler dualarımızı Arapça mı yapıyoruz? amaç dua mı etmek, Arapça dua mı etmek? Tamamen saçmalamışlar.
2.Dünyayı bir kişi için yaratma düşüncesi "levlake levlak ve ma halaktü'l-eflak" diye sahihliği tartışılan bir rivayettir. Bu konuyu araştırabilirsin. Ama Kuran mealini okuyan birisi görebilir ki "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik, Biz seni uyarıcı ve müjdeleyici olarak gönderdik, Biz seni ancak tebliğ için gönderdik.." gibi ayetler vardır.
3. tamamen rivayet üzernden heva hevesle söylenmiş uydurma. Bu konu uzundur burda yazmakla da halledilmez. Her batında iki kardeş erkek ve kız, ve aynı batındakiler değil, farklı batındakilerin çaprazlama birliktelikleridir ki bu da bir süre devam etmiştir. Başka nasıl birşey olur ki zaten. insan eşeysiz mi üreyecek!

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
1.Dualar sadece sözlü bile edilmezken, nasıl olsun da sadece Arapça dua kabul edilir diye birşey bulmuşlar. Bizler dualarımızı Arapça mı yapıyoruz? amaç dua mı etmek, Arapça dua mı etmek? Tamamen saçmalamışlar.
2.Dünyayı bir kişi için yaratma düşüncesi "levlake levlak ve ma halaktü'l-eflak" diye sahihliği tartışılan bir rivayettir. Bu konuyu araştırabilirsin. Ama Kuran mealini okuyan birisi görebilir ki "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik, Biz seni uyarıcı ve müjdeleyici olarak gönderdik, Biz seni ancak tebliğ için gönderdik.." gibi ayetler vardır.
3. tamamen rivayet üzernden heva hevesle söylenmiş uydurma. Bu konu uzundur burda yazmakla da halledilmez. Her batında iki kardeş erkek ve kız, ve aynı batındakiler değil, farklı batındakilerin çaprazlama birliktelikleridir ki bu da bir süre devam etmiştir. Başka nasıl birşey olur ki zaten. insan eşeysiz mi üreyecek!
Hmm, mantıklıymış düşünmemiştim bak bunu.

Yav zaten Dünya'nın en bilgisiz Ateistleri Türkiye'de, çoğu, popüler olma endişesi içindeler ve Kuran'dan çok Hadis'leri okuyarak o hale geliyorlar.

Bir de şunu gördüm
Nahl suresi, 67.ayet

"Hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden hem içki, hem de güzel bir rızık edinirsiniz. Elbette bunda aklını kullanan bir toplum için bir ibret vardır. "

Burda sanırım aynı maddeden hem içki, hem de rızk edinilebilir, tercih sizin mi demek isteniyor?

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Hmm, mantıklıymış düşünmemiştim bak bunu.

Yav zaten Dünya'nın en bilgisiz Ateistleri Türkiye'de, çoğu, popüler olma endişesi içindeler ve Kuran'dan çok Hadis'leri okuyarak o hale geliyorlar.

Bir de şunu gördüm
Nahl suresi, 67.ayet

"Hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden hem içki, hem de güzel bir rızık edinirsiniz. Elbette bunda aklını kullanan bir toplum için bir ibret vardır. "

Burda sanırım aynı maddeden hem içki, hem de rızk edinilebilir, tercih sizin mi demek isteniyor?
öncelikle şunu belirteyim. siz birşeyi yasaklamak isterseniz ne yaparsınız? direk mi men edersiniz yoksa adım adım mı? İslam dini bunu edrici yani adım adım yapmıştır. Sırasıyla içkinin yasaklanmasıyla ilgili inen ayetlere bakalım.

1- “Hurma ağaçlarının meyvesinden ve üzümlerden hem bir içki yapıyor, hem de güzel rızk ediniyorsunuz. Bunda aklı eren kavim için elbette ibret vardır.” (Nahl Sûresi, 67)

2- “Sana içkiyi ve kumarı soruyorlar. De ki: Onlarda hem günah, hem insanlar için faydalar vardır. Günahları ise faydalarından daha büyüktür.” (Bakara Sûresi, 219)

3- “Ey iman edenler! Siz sarhoşken, ne söyleyeceğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın.” (Nisa Sûresi, 43)4 -“Ey iman edenler! İçki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki, murada eresiniz.” (Maide Sûresi, 90)

5- “Şeytan, içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz vazgeçtiniz değil mi?” (Maide Sûresi, 91)

Sizin dediğiniz ayet ilk sırada. Öncelikle şu deniyor: Bu meyvelerden önünüzde iki seçeneğiniz var, bir rızık, bir de içki. Yani bir anne hem salih evlat hem de eşkıya doğurabilir diye örneklendirelim bunu. Siz hangisini istersiniz?

ayrıca ayetleri bağlamından kopararak tek başlarına ele almak manayı bozar. öncesi ve sonrasında ayetlere de bakmak gerekir. şu sayfaya da bakabilirsiniz ayrıca:http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/8214/nahl-suresi-67-ayet.html

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
@ms1907
Yani, mantıklı.
İnandığım şeyi sorgulamayı seven biriyim, ateist arkadaşım da var ama kendisiyle oturup 2 kelime tartışamıyoruz, olmaması gerektiği kadar hararetli oluyor tartışmamız. :)

Site harbi güzelmiş bu arada.
Sorulara cevap veren kişi kim bilmiyorum ama kendisini ateistlere karşı şu olarak gördüm ;

Minigun+%25281%2529.jpg

:D

Mantıklı ve herkesin anlayabileceği sade bir dille veriliyor cevaplar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...