Aşırı Utangacım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ARMA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Zaten çekindiğim için ergence pozlar, sözler gibi biri değilim. Ciddi,espriyi yerinde yapan,samimiyim ama herkesle konuşamıyorum işte.

Ismarladıklarını -çekinme al demişsin ama o anda sanki alsam bana yüzsüz, aç gözüyle bakıyolar gibi geliyor :(

Yaşta sorun yok gibi.

Utangaç olduğumdan onları yapamıyorum zaten :) Sen yapmam gerekenleri yazmışsın birde onları nasıl yapmam gerektiğini yazsan çok iyi olurmuş abicim.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
[MENTION=346113]ARMA[/MENTION] hangi ilde yasiyorsun sen ? Ayrica utanmak güzeldir sıkıntı yapma bak lisede bende cok

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Utangactim ama sonradan acildim :D ama hala bazi seylerde utangaç olabiliyorum

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Cami bahçelerinde namaz saatleri arasında, yaşlı beyaz sakallı amcalar oturur muhabbet ederler tatlı tatlı. Gir aralarına anlat derdini. En iyi psikologdan iyi ders vermezlerse ne olayım. Bir kaç kere git muhabbetlerini dinle açık sözlü ol.

Ama! İlk başta dinden girerlerse sonuna kadar dinle ve toz ol ordan. Çünkü sonuna kadar İlahiyattan giderler ne oluyoz lan falan olursun.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Bende küçükken çok utangaçtım.Özellikle büyüklerime ve tanımadığım insanlara karşı saygıda kusur etmem ve çok çekingen davranırdım.Büyüdükçe aslında o saygıda kusur etmediğim en ufak hata etmediğim insanların ne kadar aşağlık, düzenbaz ve aslında o saygıyı, hürmeti hak etmicek insanlar olduğunu anladım.

Utangaçlığın en büyük sebebi İNSANLARI TANIMAMAKTIR ! Herşeyden önce şunu bilmelisiniz ki "Sizden daha değerli hiç kimse yok bu Dünya'da ! "

Kime iyi davranıp kime davranmayacağınızı bilmek insanları ve toplumdaki insan çeşitliliğini tanımaktan geçer.Size şöyle söyleyebilirim ki Dünya'daki insanların en az yarısı çok aşağlık ve kötü insanlardır.Ananız ve babanız dışında kendinizi asla kimseye ezdirmeyin.Kendinizle barışık olun.Kendinizle dalga geçmeyi bilin.Hakkınızı kesinlikle savunun.Herkese hak ettiği kadar değer verin.Dostluklarınızda belirli kurallarınız olsun.Bu kurallara uyan insanlara arkadaşlık edin.Sizin doğrularınıza ve yaşam biçiminize ters düşen düşünce ve yaşayış biçimine sahip insanlardan uzak durun.

Daha söyleyeceğim çok şey varda belki sonra yazarım.Şimdilik bu kadar.

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
anormal ama işlevsel bir çözüm olarak sana önerim ar damarı çatlamış insanlardan oluşan bir grupla 1-2ay takılman rodaj dönemi gibi gelecek, gelişmeyi göreceksin.

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Utangaçlık ile iman bahsi geçen hadisi bazen kişiler zillete düşme noktasına kadar getirip izzet ile zilleti aynı gibi görüp karıştırabiliyoruz. Kişi utanma duygusunu bir kazanç gibi görsede zillete varan noktalar için şimdiden tedbir almak istemesi oldukça yerinde. Yaş itibariyle çok rahat üstesinden gelebilecek bir yaş. Aşağıda yazdıklarımın sizde varolduğunu çıkarmayın ancak işinize yarayacak kısımlar olabilir.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ilk olarak başkalarının şöyle yaptığında ben şöyle anlıyorum, ayıplıyorum o yüzden ben öyle yapamam engelini kaldırmak için bahsettiğiniz ayıplanacak davranışları kesin yargılamaya gitmeyin hüsn-ü zanla bakın yani iyi yorumlayın, bu sizi hergeçen gün rahatlatacak sınırlarınızı değiştirecek üstelik başkalarının günahını almamış olacaksınız (Zaten bu yargıları yıkmak kolay olsaydı işiniz zor olmazdı). Aksi halde eğitim, iş yaşamı vb ortamlarda takva diye adlandırdığınız ancak zilletvari davranışlar kişiyi alabildiğine zarara uğratıp kişiyi manevi olarakta çıkmaza, bilinmeze sokabilir.

Tüm insanlıkta benlik duygusu vardır gururunun kırılmasını istemez ayıplanmak istemez. Ancak hayatta sizi ayıplayan sizinle aynı düşünmeyen kişilerin fikirleri olması gerekli.Bu olması gerektiği için değil bu bir sonuç. Aksi halde korktuğunuz başınıza gelecek. Sizi siz yapan hatalarınız ve doğrularınız.Başkalarının sizin hakkında ne düşündüğü önemli değil.Sizinde başkaları için ne düşündüğünüzün hiçbir önemi yok.İlk yürümeyi öğrenen çocuğun düşmesine nasıl gülünmüyorsa sizinde sosyal ortamlarda yapmaktan korktuğunuz hataları yaptığınızda bunu doğal karşılayıp önemsizce geçiştirdiğinizde ayıplayacaklar diye korktuğunuz çevreniz sizin doğallığınızı ve içtenliğinizi takdir edecektir. Bu gerçekle yüzleşmelisiniz.

Hayata mükemmel olarak hazırlanıp birden hayata karışmıyoruz. Hayata tüm eksikliklerimizle katılıp kişinin kabiliyeti derecesinde kazanımlarla hayatımıza devam edip sürdürüyoruz. Hatalarınızı sevmelisiniz, ayıplanacak hataların ne olduğunu herkes biliyor.Düşene gülmek vb ayıplanması gerekirken bu güleceklerden utanmamak gerekli.

Yararınıza olur diye ilk aklıma bunlar geldi.Umarım birazda olsa faydası olur.Bana göre utanma duygusunu olumlu görüp sizi hayata hazırlayan şartlardan uzak durmamak gerekli.Hayata bahsettiğim değer yargılarından önyargılardan kurtulup, eksi ve artılarınızla hayata katılın.

Emekleme, yürüme, koşma...

kerpichasan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sevgili kardeş herşey özgüvenle oluyor bende 16-20 yaşlarında utangaçtım sebebi aile veya baska şeyler olabilir ama zamanla okuyarak vede kendini geliştirerek insan bunu aşıyor ki bana göre bu yaşlarda normal bişey kendine güvenin zamanla artacak şuan yaşım 35 hayatta utanmıyorum bu utanma şuan bana öyle bir özgüven vermişki (bunu aşmak için fazla özgüvenli olmuşum şuan) 300 kişiye demeçler konuşmalar yaptım..Hiç kimse senden farklı değil herkes terliyor tuvalete gidiyor çorabı delik paspal yani ne kötüyse herkeste vardır böyle düşün biraz Saygılar Konyaya yolun düşerse (kerpichasan@gmail.com) bana ulaş ...Yaşamak Sevmek Düşünmek Kitabı güzeldir Bu arada yazar Leo Buscalio

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
İlk okuldayken çok iyi arkadaşlıklarım vardı, Sonra lisede hepsinden ayrıldım bende içime kapandım 2 sene felan lise 3 teyim şuan arkadaşlarım felan dalga geçmeyi çok sever ben kırmak istemezdim şimdi şart oldu bende bozuyorum ama dalga gemmem kesinlikle "Dalga Bu Devrin Baş Motivesi" Malesef

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Zamanında herkes utangaçtır. Ama zaman.. .utangaçlığı, ahlakı, arı damarı herşeyi ya devirir yada diriltir.

Okul, arkadaş çevresi, iş çevresi açılman için bi neden ama en önemlisi artık internet.

Bende internette inanılmaz rahatım herşeyi söylerim belki ama karşımda olsa daha çok tartıp biçerim.

Yapacak pek bişey yok.

Bi insan içine karış ve önce sohbet etmeye alış, derin bi nefes al ver, böyle böyle atacak şalter.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
utanmak iyidir canım kardeşim bunu kendine dert etme ama sırf utangaçlığın çekingenliğin yüzünden de hakkını yedirtme

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bu bi hastalıktır yani normali tamamda aşırı hastalıktır. Sosyal fobi ve çekingen kişilik bozukluğunun tedavisi vardır. Bi psikyatriste başvurman senin için daha iyi olur..

Bide şu videoyu izlemeni tavsiye ederim..

[video=youtube;9deJttJgMeE]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9deJttJgMeE#![/video]

Bendede var aynı şey ama ben psikologları ve doktorları sevmiyorum yaa..:D

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
:D kusura bakmada sorunun çözümünü burda bulamazsın.

Bonney

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Utangaçlık sadece bende bi geri tepti. Olumlu yanları var, cömert,mütevazılık,yardım severlik gibi ama, getirdiği -'ler bende çok daha fazla. Tatar, herkes kendi hayatını kurmuyo mu demişsin, utangaçlık sebebiyle ya bir kızla tanışamazsam ? Utangaçlık ilerki hayatım mahvolurken yanında tuz oluyor.

Dumdum bir işi yapabilsek tamam da, utanmaktan yapamıyoruz ki işte. Bende hayatımı normal insanlar gibi, diğer insanlar gibi olmasını istiyorum. Bende çok düşünmek yerine lay lay gülüp gezmek istiyorum ama olmuyor işte. O şerefsiz duygu herşeyi engelliyo. Caddede yürüyorum, millet bana bakıyo normal birşey tamam da, sanki onlar benim üstüme bakıp bak şurası şöyle, ayakkabısı böyle kötü, saçları şöyle kötü diyolar gibi geliyor, bu da utangaçlığı iyice arttırıyor asosyele dönüştürecek yakında.. :(

Birinine gercekten asik oldugunda utangaclik diye birseyin olmaz. ;)

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
:) Hepinizin yazdıklarını okudum, öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Genele bakıldıkça özgüven ve arkadaş çevresi sebebi yazılmış. Bu gerçekten de olabilir, ilk okuldaki arkadaşlarımdan hiçbiri şuanki okuduğum lisede değiller. Bende içime kapanık biri olduğum için arkadaşlığımın zayıf olduğunu anladım yani eski arkadaşlarım kadar (bu yeni arkadaşlarımla) samimi değilim. Ya da yeni oldukları için halen alışamadım(aslında 2sene oldu) ve o yüzden utanıyorum. Ve bu da normal yaşamımıda etkiliyor olabilir, [MENTION=48671]muratflash[/MENTION] ya bana ruhsal tedavi felan deme ne olur öyle şeylerden korkuyorum :) Herkes deli gözüyle bakar herzaman kaçınırım öyle şeylerden.

Yazdıklarınız bugünden itibaren etkili oldu. Kitap önerisinden, The Secret'i aldım bugün okumaya başladım.(Aslında konuyla biraz alakasız gibi :D Kitap insanın yapacağı güçlerden, içindeki asıl kudretten bahsediyor gibime geldi. Ama tabi ilk başları olduğu için de olabilir sağol yinede taner20 )

Kuvvetmira, benim de bazı arkadaşlarım dalga geçmeye bayılır herkesle dalga geçer, bende insanları incitmeyi sevmediğim için biraz onlardan uzağım. Bu da özgüveni etkiliyor olabilir. Bence senin yaptığın gibi yapmak, doğru olanı yapmak. sağol.

Karargaht hele kızlarla (sınıfımda olmayan) konuşacakken dilimi tutuyolar sanki. Bardak bardak ter boşalıyorum sanki kızlardan daha da çekiniyorum. :D

kerpichasan Teşekkür ederim abicim. Onun birde filmi vardı izlemiştim önerin değerli en yakın zamanda kitabını almaya çalışacağım sağol.

Ardamarı çatlaklar la dolaşın demişsiniz de, onların yanında olunca ben sessiz olduğum için zaten beni ezerler. Sesimi iyice çıkaramam, çekingenliğim daha da artar. Benim seviyemde benim utanmayacağım kişiler daha rahatlatıcı oluyor. Kafamı yormuyorum boşu boşuna. Onlar da ben gibi düşünüyorlar sayılır yani. Ya da bir kusurumu onlara telafi etmekle ya da onlara açıklamakla kaygı etmiyorum. (Bu onlara değer vermediğim anlamına gelmesin tabiki )

Elpadrino, bence kendinle dalga geçmemelisin. Ben yıllardır geçe geçe bu hale geldim. Yok yüzümde çil var, yok burnumun şurası eğik gibi, yok parmağım düz değil gibi, yok çok kiloluyum-zayıfım gibi şeyler insanı iyice dibe itiyor. İnsan kendine tabiki bir dönüp bakmalı ama ben hayatıma yeniden başlasam böyle birşeyi yapmak istemezdim.

(Özür dilerim alttan başladım yazmaya) Jiraiya yaşadığım il küçük olduğu için ifşaa olabilme korkusuyla ilimi söylemeyim :D Ama Antalya yakınında :) (Bende angaralıyım gardaş laaa :) )

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birinine gercekten asik oldugunda utangaclik diye birseyin olmaz. ;)

Bende muratflash'a katılıyorum. Asıl kız bana bi kötü imada bulunmasın diye sürekli ona güzel olmaya çalışmakla geçer vaktim. Hadi geçti diyelim, bana bir kötü söz söylese (beni kırıcı bir imada bulunsa) onu içime atar hep öyleymişim gibi yaşarım.. Bu çok kötü birşey. İnsanlar diğer insanları çok kolay ve kötü etkileyebiliyor.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Rahat ol sakin ol lafı yeri geldiginde söyle nie utanıyosunkı karsındakı da insan bende utanırım ama kasma kendını sadece bu dedıklerımı yap sıkıntın kalmaz.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
[MENTION=346113]ARMA[/MENTION] Yolun şöyle Konya'ya doğru düşerse gel bi tanışalım.. Bende utangaçım merak etme.:D Önce karşılıklı bi utanışırız sonra seninle birlikte şöyle gecelere bi akarız. Utançlarımızı atarız..:D Ne dersin??.

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Hahah :D Beni öldürüp organlarımı satmaman şartında kabulüm, bu yaz için :D Isparta'dayım abi :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
@ARMA Yolun şöyle Konya'ya doğru düşerse gel bi tanışalım.. Bende utangaçım merak etme.:D Önce karşılıklı bi utanışırız sonra seninle birlikte şöyle gecelere bi akarız. Utançlarımızı atarız..:D Ne dersin??.

Brezilya usulü. :D

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Artvin ahahah :D

Hayır aslında Burdur'dayım. Ankaralıyım. Yazın Isparta-Ankara-Çankırı'dayım felan işte :)

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=346113]ARMA[/MENTION] ankaralısın demek organ kaçakcıları çoktur :D bende ankaradayım artvinliyim :D

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sana tek tavsiyem şudur: karşındakininde s*çtığını düşün :D iyi gelicektir :D ciddi söylüyorum bak.

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Taa Artvinden Ankaraya hangi rüzgar attı acaba :) (Konunun değiştiğini görüyorum, herhangi bir cezası yada yasağı varsa uyar lütfen :) ) Ankara'nın neresindesin yav,27gün sonra Keçiören'e geliyorum, Polatlıdan geçeceğim ordaysan görüşürük :)

Sana tek tavsiyem şudur: karşındakininde s*çtığını düşün :D iyi gelicektir :D ciddi söylüyorum bak.

Sen fena uçmuşsun abi kolay gelsin sana :D

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Taa Artvinden Ankaraya hangi rüzgar attı acaba :) (Konunun değiştiğini görüyorum, herhangi bir cezası yada yasağı varsa uyar lütfen :) ) Ankara'nın neresindesin yav,27gün sonra Keçiören'e geliyorum, Polatlıdan geçeceğim ordaysan görüşürük :)

Sen fena uçmuşsun abi kolay gelsin sana :D
Ankara gölbaşı bizim bura hep artvin normal göç nedenleri diyelim :D