Ne Okuyorsunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Empatik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Taş meclisini ve Siyah Kanı bende okudum. Leyleklerin Uçuşunu okumamıştım tavsiye eder misin ?

Leyleklerin uçuşu bence en güzel kitaplarından biriydi Grange'ın.
Gerçi Taş meclisi ve siyah kan da çok iyiydi bende çok severim Grange'yi

Kızıl nehirinde filmi vardır biliyorsunuz, zaten kitabın kapağında da Jean Reno var.
Keza Taş meclisinin de filmi var Monica Belluci oynuyordu ama kötü bir uyarlama olmuştu.

Grange ı beğendiyseniz bu tarz kitaplarda Tess Gerritsen derim başka bişey demem.
Cerrah ile başlayın, sonra bir Çırak patlatın zaten ondan sonra tüm kitapları istiflemeye başlayacaksınız benim gibi :D

Şuan Tess Gerritsen 'den Ruh Koleksiyoncusu'na el attım ilginç geldi bırakamadım.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Son olarak, sırasıyla:

İskender Pala'nın

* BABİL'de ÖLÜM İSTANBUL'da AŞK
* OD
* EFSANE
kitaplarını okudum...İskender PALA Hocamın neden hep en çok satılan kitaplar listesinde 1 numarada olduğunu kanıtlayan (bana göre)harika eserler. Hele ki EFSANEyi kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. BABİL'de ÖLÜM İSTANBUL'da AŞK ile Fuzuli'yi Leyla ile Mecnun'u, OD ile Yunus Emre'yi, Efsane ile de Barbaros Hayreddin Paşa'yı çok daha başka tanıyacaksınız...Çok daha ayrıntılı bileceksiniz.

İskender Hoca'dır ki; özel üniversite gibi bir yerde üstelik mühendislik gibi edebiyatla pek işi olmayan öğrencilere verdiği dersler bile SABAH saatlerinde Anfiyi tıka basa dolduracak kadar talep görmüştür... :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Efsane harika bir şey ya. Hele ki sonuna doğru kitabı istesen de bırakamıyorsun. Ama gemici tabirleri çok. :) O biraz sıkıntı.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Efsane harika bir şey ya. Hele ki sonuna doğru kitabı istesen de bırakamıyorsun. Ama gemici tabirleri çok. :) O biraz sıkıntı.

Arkada tabirlerin açıklamaları var...İlk başlarda merakla öğrenme hevesi vardı da...Sonra baktım ki, bende denizci havası yok, vazgeçtim.. :)

O terimleri biliyormuş gibi okuyup geçtim..Esas konu zaten sizi alıp götürüyor diyardan diyara... Kitabı okurken sanki bir filmin içindeymişsiniz de efektleri size ait başka diyarlara gidiyorsunuz... :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Arkada tabirlerin açıklamaları var...İlk başlarda merakla öğrenme hevesi vardı da...Sonra baktım ki, bende denizci havası yok, vazgeçtim.. :)

O terimleri biliyormuş gibi okuyup geçtim..Esas konu zaten sizi alıp götürüyor diyardan diyara... Kitabı okurken sanki bir filmin içindeymişsiniz de efektleri size ait başka diyarlara gidiyorsunuz... :)

3 heykeli çözdün mü hocam? :D

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
3 heykeli çözdün mü hocam? :D

Çözdüm tabii ki :D
Sağolsun Billure anlatmasa hayatta öyle birşey aklımıza gelmezdi...Ama zaten 3 maymun olayına yakışır bir gönderme yapılmış... Keşke o 3 heykelin ve Emir Alkala'nın daha doğrusu Seyyid Murad'ın çizmiş olduğu haritanın da bir tasviri yapılmış olsaymış çok daha iyi olurmuş...Arkadaki haritaya baktım da Kaderkale'nin yerini görünce şok oldum...Barbaros Reis resmen ispanya nın dibindeki adayı kendine kale yapmış ilk zamanlar.. Cezayir e geçmeden önce yani
Allah'ına kurban O'nun ya.. :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Çözdüm tabii ki :D
Sağolsun Billure anlatmasa hayatta öyle birşey aklımıza gelmezdi...Ama zaten 3 maymun olayına yakışır bir gönderme yapılmış... Keşke o 3 heykelin ve Emir Alkala'nın daha doğrusu Seyyid Murad'ın çizmiş olduğu haritanın da bir tasviri yapılmış olsaymış çok daha iyi olurmuş...Arkadaki haritaya baktım da Kaderkale'nin yerini görünce şok oldum...Barbaros Reis resmen ispanya nın dibindeki adayı kendine kale yapmış ilk zamanlar.. Cezayir e geçmeden önce yani
Allah'ına kurban O'nun ya.. :)

Aklımda bir kaç soru kaldı benim.

Mesela, Barbarossa Billure'yi gördü mü? Onunla tanıştı mı? Çünkü kitap bir anda 8 yıl atlıyor. Bu kısmı öğrenmek isterdim.

Barbarossa, Alkala'ya sen ve Billure için büyük bir hazine bırakıyorum demişti. O hazine neydi acaba?

Ayrıca bu kitabı okuduktan sonra İskenper Pala'nın bütün kitaplarını almaya karar verdim. Türkçe konusunda bir çok ödülü olan bir yazar. Bunu da romanlarında görüyoruz.

kanalistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Puslu Kıtalar Atlası- İhsan Oktay Anar,
Alışagelmişin dışında bir anlatım şekli var, ama okuyunca bir çırpıda bitiyor.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Aklımda bir kaç soru kaldı benim.

Mesela, Barbarossa Billure'yi gördü mü? Onunla tanıştı mı? Çünkü kitap bir anda 8 yıl atlıyor. Bu kısmı öğrenmek isterdim.

Barbarossa, Alkala'ya sen ve Billure için büyük bir hazine bırakıyorum demişti. O hazine neydi acaba?

Ayrıca bu kitabı okuduktan sonra İskenper Pala'nın bütün kitaplarını almaya karar verdim. Türkçe konusunda bir çok ödülü olan bir yazar. Bunu da romanlarında görüyoruz.

Barbaros Reis, tabii ki de Billure'yi gördü ve tanıştı...Eğer dikkat edersen, sonlarda Reis'in cenaze namazından sonra eve gittiklerinde "Billure de benim kadar etkilendi bu ölümden" diyordu... Belli ki Billure de Reis'i tanımış ve onu Seyyid kadar sevmiş... Ayrıca Kitaba göre Seyyid ve Billure uzun süredir İstanbul'da ikamet etmekteler. Her ne kadar oğulları Yusuf'un tohumları Endülüs'te Malaga'da yeşerse de...Orada zaten yaşamaları mümkün değildi :)

Sen ve Billure için bırakıyorum dediği hazine zannedersem Malaga'ya dönüşte Mücahitlerine dağıtmış olduğu hazineydi. Zaten o hazine ile anlıyor ki mücahitleri artık CİHAD için değil ALTIN için savaşmışlar ve çocuklarına ailelerine götürecekleri hediyelerin hesabını yapmaktalar...bir GIRNATA devleti kaygısı kalmamış bunlarda :)

Ve son olarak Hocam şunu söyleyeyim ki; İskender Hoca bana kalırsa eşsiz bir Üstattır...Bizzat üniversiteden Hocam olduğu için, derslerine katılma onurunu yaşadığım için biliyorum.. Eserlerini şiddetle tavsiye ederim. Üstelik Hepsiburada.com da güzel indirim fırsatları ile temin edebilirsiniz :)

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar bu kitabı okuyacağım. Okuyan var mı ? Sizce okumalı mıyım ? Kavgam: Adolf Hitler

kavgam.jpg

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=327890]Empatik[/MENTION] okuma bence. kimin kaleminden çıktığı belli...

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Aşkın gözyaşları 1 den başlıyorum bu gün :)

sinan-yagmur-kitaplari+%25283%2529.jpg

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Dehşet-ül vahşetti.

Masumiyet_M%C3%BCzesi_kapak.jpg

Kitabı yok, internette var kesinliikle tavsiye ederim isteyenlere. Özellikle sevgilisi olanlar, ayrılık yaşayanlar mutlaka okumalı.

image.php.png

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Şeytanı Uyandırma - John Verdon

Abi çok hızlısın O.o :)
mdx1m.jpg

Bende bu gün Dan ile başlıyorum Dijital kale ile . Şey arada bir kitap eksik ve 9 kitapçıya sordum hiç birinde bulamadım. Bana o kitabı verebilecek olan var mı ? İkinci el kitap satanların sattığı fiyatı veririm ?

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Abi çok hızlısın O.o :)

Bende bu gün Dan ile başlıyorum Dijital kale ile . Şey arada bir kitap eksik ve 9 kitapçıya sordum hiç birinde bulamadım. Bana o kitabı verebilecek olan var mı ? İkinci el kitap satanların sattığı fiyatı veririm ?

Ne hızlısı yahu, ayda bir kitap okuyorum. Hafta da bir okurdum eskiden. :)

Ben bulursam karşılıksız veririm kitabı. :)