Jailbreaked FileSystem Sorunu!

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İOS 6.1 jailbreak yaptım, böyle 2 tane bölüm oluşmuş;

f0pth8g.png

VLC media player kurdum bunu söylüyor.

Oly5ojj.png

Jailbreaked olan kısma 1.5 GB video atacağım sırada yer yok diye hata veriyor.

Sanırım şuradaki yeri kastediyor.

AeQPj92.png

Videoyu Jailbreaksiz olan dosya sistemine attığımda da vlc media playerda gözükmüyor, jailbreakli hafızayı nasıl arttırabilirim?

Reaksiyon puanı
189
Video'yu nereye attın? /var/mobile/media klasörüne at demiş sana...

Reaksiyon puanı
189
Tanlış bilmiyorsam AppSharing kısmından da transfer edilebiliyordu. iTunes'i açıp orada uygulamalar tabından File sharing kısmına gel. Oradan VLC'yi seçip istediğin dosyayı yan tarafındaki alana sürükle. Olması lazım. Daha önce böyle aktardığımı hatırlıyorum...

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Tanlış bilmiyorsam AppSharing kısmından da transfer edilebiliyordu. iTunes'i açıp orada uygulamalar tabından File sharing kısmına gel. Oradan VLC'yi seçip istediğin dosyayı yan tarafındaki alana sürükle. Olması lazım. Daha önce böyle aktardığımı hatırlıyorum...

hepsinden önce onu denedim zaten, ama o listede yok VLC

Bana önerebileceğin video player var mı?

Altyazı oynatabilsin.
Dual filmlerde ses seçebileyim.

Reaksiyon puanı
189
VLC'yi ben de pek sevmiyorum zaten :) Madem JB yaptın o zaman AVPlayer yükle. Ya da AppStore üzerinden AcePlayer'ı kullanabilirsin. Dual ses olayına bir şey diyemem ama altyazı desteği bu dediğim iki player'da da var...

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
VLC'yi ben de pek sevmiyorum zaten :) Madem JB yaptın o zaman AVPlayer yükle. Ya da AppStore üzerinden AcePlayer'ı kullanabilirsin. Dual ses olayına bir şey diyemem ama altyazı desteği bu dediğim iki player'da da var...

AV player yükledim cydia'dan.
Browse dediğim zaman sadece jailbreaked olan klasörleri gösteriyor.yani yine dosya atamıyorum.

Reaksiyon puanı
189
AVPlayer'a ya da AcePlayer'a iTunes üzerinden ya da Web arayüzünden aktarım yapabiliyorsun...

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
AVPlayer'a ya da AcePlayer'a iTunes üzerinden ya da Web arayüzünden aktarım yapabiliyorsun...

Bahsettiğin AVplayer bu mu?

lLd53H6.png
c1B3GRD.png

Büyük ihtimalle bu değildir.
Bahsettiğin AVplayer hangi repoda? Bende pek repo yok.o yüzden bulamıyorumdur.

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
jbte problem olmuş olabilir, jailbreaked kısmında /var/mobile/Media klasörüne dosya atabiliyorum ayrıca üstteki file system sekmesinde bu media klasörü yok o yüzden atsan da vlc algılamaz. 6.1 geri yükle yeniden jb yap bence.

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
jbte problem olmuş olabilir, jailbreaked kısmında /var/mobile/Media klasörüne dosya atabiliyorum ayrıca üstteki file system sekmesinde bu media klasörü yok o yüzden atsan da vlc algılamaz. 6.1 geri yükle yeniden jb yap bence.

Ben de öyle düşünüyorum çünkü JB yaparken flashing kernelde takıldı sonra orası geçti elma simgesinde takılı kaldı, home+güç tuşuyla resetliyip açtım ben de.
Tekrar nasıl 6.1e geri dönüş yapabilirim?

Reaksiyon puanı
189
6.1'in ipsw dosyasını çekip cihaza restore yap. Ardından da tekrar JB yap. Eğer 6.1'e güncelleyerek geçtiysen ondan sorun yaşamış olabilirsin...

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
[MENTION=88009]özgür549[/MENTION] http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ adresinden cihazına uygun firmware indir itunes aç restore (geri yükle) sekmesine shift tuşunu basılı tutup tıkla indirdiğin ipsw dosyasını göster geri kalanını kendi halledecektir.

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@özgür549 http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ adresinden cihazına uygun firmware indir itunes aç restore (geri yükle) sekmesine shift tuşunu basılı tutup tıkla indirdiğin ipsw dosyasını göster geri kalanını kendi halledecektir.

İndiriyorum.Tekrar JB yapıp sonucu bildiririm.Telefondaki 1 GB paketten 350 mb kaldı yeter inşallah :D
Cydia uygulamalarını telefondan değil de bilgisayardan indirip kurma gibi bişey söz konusu olabilir mi?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
İndiriyorum.Tekrar JB yapıp sonucu bildiririm.Telefondaki 1 GB paketten 350 mb kaldı yeter inşallah :D
Cydia uygulamalarını telefondan değil de bilgisayardan indirip kurma gibi bişey söz konusu olabilir mi?
cydia paketleri çok ufak boyutlu hepsi olmasa da bazılarına http://ipod-touch-max.ru/cydia/ adresinden ulaşabilir ifunbox ile cihazına kurabilirsin.
cyder diye bir program var ama windows7 uyumu yok galiba eskiden xpde çatır çatır çalışıyordu direk kendi indirip cihaza kuruyor.

özgür549

Doçent
Reaksiyon puanı
5
cydia paketleri çok ufak boyutlu hepsi olmasa da bazılarına http://ipod-touch-max.ru/cydia/ adresinden ulaşabilir ifunbox ile cihazına kurabilirsin.
cyder diye bir program var ama windows7 uyumu yok galiba eskiden xpde çatır çatır çalışıyordu direk kendi indirip cihaza kuruyor.

Güncellemeler JB'de sıkıntı yaratıyor. Restore ile yaparsan JB sorun çıkarmaz...

Az önce restore yaptım , fotoğraflara kadar herşey gitmiş , şimdi jailbreak yapıyorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu sefer Flashing Kernel aşamasında takılıp kalmadı. herşey yolunda gibi. bikaç paket yükleyeceğim.sıkıntı olursa yine söylerim size. çok teşekkürler yardımlar için :)

@Jojoba @cgrszone

sesu12

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Az önce restore yaptım , fotoğraflara kadar herşey gitmiş , şimdi jailbreak yapıyorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu sefer Flashing Kernel aşamasında takılıp kalmadı. herşey yolunda gibi. bikaç paket yükleyeceğim.sıkıntı olursa yine söylerim size. çok teşekkürler yardımlar için :)

@Jojoba @cgrszone

Verilerini yedekleseydin keşke. Bilgisayar yada icloud üzerinden