Öğretmenin tekmesi öğrenciyi sakat bıraktı

Reaksiyon puanı
31
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğretmeninden dayak yediğini iddia eden öğrenci öğretmeninin kendisine tekme atması sonucu sağ testisini kaybetti. Diyarbakır’da tedavi edilen öğrencinin ailesi çocuklarının öğretmen dayağı sonucu sakat kaldığına dair aldıkları rapor sonrasında suç duyurusunda bulundu.

Olay Siverek ilçesi Vakıf İlköğretim Okulunda meydana geldi. Şair İbrahim Rafet Mahallesinde oturan 14 yaşındaki 7. Sınıf öğrencisi Abidin Kalenderli Teknoloji Tasarım Öğretmeni Abdullah Arslan’ın kendisinden istediği malzemeleri derse götürmediği için kendisini darp ettiğini söyledi. Sınıfta arkadaşlarıyla birlikte dayak yediğini söyleyen Abidin Kalenderli, öğretmenine karnının ağrıdığını ancak öğretmeninin kendisine inanmadığı korktuğu için de ailesine durumu anlatamadığını ifade etti. Olayı ailesinden birkaç gün saklayan Kalenderli, “Pazartesi günü, Teknoloji Tasarım öğretmeni serbest çalışma yapacağımızı söyledi. Bende getirdiğim malzemeyi dolabın üzerine koydum. Hocamız içeri girince, malzeme getirmeyen bazı öğrencileri tahtaya çıkardı. Hocamız, beni yanına çağırıp neden istediği malzemeyi getirmediğimi sordu. Bende serbest çalışma olduğunu söyledim. Öğretmen yalan söylediğimi ileri sürerek beni de tahtaya çıkardı. Öğretmen, kollarımı dik tutarak, diz üstü çökmemi söyledi. Bende öğretmenin istediklerini yaptıktan sonra arkadan bana tekme attı. Bir arkadaşım dedi hocam ayaklarım ağrıyor romatizmam var hoca onu da dövdü. Hoca bana tekme attığında yere düştüm dedim karnım ağrıyor, hoca dedi yalan söylüyorsun ceza alamamak için yine ayağa kalktığımda bana tekme attı. Eve geldim biraz korkuyordum, aileme söylemeye çekindim. Aradan birkaç gün geçti testisim yine ağrıyordu. Sonra Cuma akşamıydı çok fena halde vücudum ağrımaya başladı. Annem saat 01.00’de ağabey mi çağırarak beni Siverek Devlet Hastanesi acil bölümüne götürdü” diye konuştu.

Kardeşini Siverek Devlet Hastanesinden alarak Diyarbakır’a götüren ağabeyi İsmet Kalenderli rapor aldıklarını ve öğretmene su duyurusunda bulunduklarını söyledi. Ağabeyi Kalenderli, ”annem beni aradığında Siverek devlet hastanesindeyim dedi. Çocuğu hemen ameliyata alacağız doktor diyormuş bende dedim ki orda ameliyat yapamayız. Gittim kardeşimi alarak Diyarbakır Araştırma Hastanesine götürdüm. Oradan bizi fakülteye sevk ettiler. Fakülteye gittim orada filmleri çektirdik tahlilleri yaptırdılar doktor tahlillere baktı çocuk ameliyat olacak dedi. Bunu kim yaptı diye sordular. Bende öğretmeninin yaptığını söyleyince doktorlar bunun insanlığa sığmadığını söylediler. Ve bizi rapor almamız için acile yönlendirdiler. Acilde adli dosya açıldı şikâyette bulundum oradan tekrar Fakülteye yönlendirdi üroloji bölümüne orada çocuğu ameliyata aldılar. Doktorlar artık kardeşimin testislerinin zarar gördüğünü bu nedenle sakat kaldığını söylediler. İşte bu sebeple öğretmenden davacıyım” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARI ÖĞRETMENLERE NASIL TESLİM EDECEĞİZ”
Kardeşinin durumundan duyduğu üzüntüyü dile getiren ağabeyi İsmet Kalenderli, “çocuklarımızı bu şekilde öğretmenlere teslim edeceğiz. Böyle insanlık olur mu? Kardeşim ölecek ben ne yapacağım şimdi? Sağlık Bakanımızdan ile Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den bu kon uda destek istiyoruz. Gereken ceza verilsin” dedi.

Öte yandan öğrencisini darp ettiği iddia edilen öğretmen Abdullah Arslan’ın Sömestr tatilinden birkaç gün önce rapor alarak memlekete gittiği ve olaydan haberi olmadığı öğrenildi. Ailenin savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından şuan İstanbul’da olan öğretmen Abdullah Arslan’ın bugün emniyete giderek ifade verileceği bildirildi. Olay ile ilgili soruşturma açıldı.

Milliyet.com.tr

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Öyle öğretmenler tanıdım ki, insan demeye bin şahit ister.

Buda onlardan sadece biri.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Uzman öğretmenlik, öğrenciyi dövmemek değil, dövdüğünde iz bırakmamaktır! (Hanzotasözü :) )

Şimdi okullarda dayak var sayılmaz, o yüzden böyle bir olay hemen göze çarpıyor (ki çarpması da icap ediyor zaten); fakat eskiden tekme tokat girişilirdi öğrenciye ve kimse ses çıkarmazdı. Asıl ilginç olanı, o kadar sert dayağa rağmen öğrencilerin önemli bir kısmı ağlamazdı bile, sızlanır durur iki dakika sonra unuturdu olayı. Yani öğretmen pek öğretmen değildi, öğrenci de pek ne olduğunu bilemedi. Karmançoraşık tuhaf bir durum değil mi..

Şimdi dayak yok, olay var. Öğretmen yine pek öğretmen olmayabilir, öğrenci de artık ne olduğunu biliyor; padişah.

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Uzman öğretmenlik, öğrenciyi dövmemek değil, dövdüğünde iz bırakmamaktır! (Hanzotasözü :) )

Şimdi okullarda dayak var sayılmaz, o yüzden böyle bir olay hemen göze çarpıyor (ki çarpması da icap ediyor zaten); fakat eskiden tekme tokat girişilirdi öğrenciye ve kimse ses çıkarmazdı. Asıl ilginç olanı, o kadar sert dayağa rağmen öğrencilerin önemli bir kısmı ağlamazdı bile, sızlanır durur iki dakika sonra unuturdu olayı. Yani öğretmen pek öğretmen değildi, öğrenci de pek ne olduğunu bilemedi. Karmançoraşık tuhaf bir durum değil mi..

Şimdi dayak yok, olay var. Öğretmen yine pek öğretmen olmayabilir, öğrenci de artık ne olduğunu biliyor; padişah.

Aynısını sana yapsalar ne yaparsın? Peygamber efendimiz (s.a.v) bize birşeyi öğrettiği zaman vurarak mı anlattı?

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ya işte böyleleri yüzünden bizim mesleğin imajı lekeleniyor.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Öğretmen döverken iyide 500 bin ögrenciden birisi öğretmene bir şey yapınca.Tv'ler ve haber siteleri 1 ay aynı haberi veriyor.kusura bakmayında bazı kendini öğretmen diye nitelendiriler güzel bir meydan dayağını hakkediyor.ben tokat yemiyen öğrenci tanımıyorum.eski öğrencilik günlerimi hatırladım.geç kalırsın aç elini bakem.şunu yaparsan basarlar tokatı.şimdi ne halte bilmiyorum ama galiba eskisinden daha beter.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Sizin bunu yazacağınızı da ben biliyordum. Sizin anlatmak istediğinizin dışna çıktınız o yüzden yazdım.

Hocam, anlatmak istediğim kısım aslında birazını yanlış anladığınız kısım. Yani anlatmak istediğimin dışına çıkmadım, aslında tam da onu vurgulamak istedim. Sizin yanlış anlamış olmanızın sebebi, sadece bu kısmı bu konunun dışında olmasıdır. Yani bu konuyla ilgili değil, genel olarak günümüzde öğretmenlerin pek öğretmen sıfatı taşımıyor olmasıyla birlikte, öğrencilerin de artık günümüz yetiştirme şartlarından dolayı öğretmenleri gereken yere koyamadıklarını ortaya koymak istedim.

Zira bugün öğretmen sesini yükseltse "benim paramla maaş alıyorsun haddini bil" diyen öğrenciler var. Yahut da öğrenci haksız bile olsa kapısına dayanıp sen benim çocuğuma nasıl öyle diyorsun ul*n diye kavga çıkaran veliler var. Özeti şu; ne öğretmen öğretmen, ne de öğrenci öğrenci.

Şimdi tekrar tartışabiliriz, eğer yeterince açıksa söylediğim, karşı yöndeki fikrinizi dinlemek için saygıyla bekliyorum.

leonfrt

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bu sefer öğretmenin vurduğu yerde gül bitmemiş desenize

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
dayağı hak eden 100 öğretmen varsa dayaktan fazlasını hak eden en az 10.000 öğrenci var.
eğitimi dışardan görüpte sallaması kolay, gelin lisede 1 ay öğretmenlik yapın ondan sonra yorumlarınızı görelim.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
dayağı hak eden 100 öğretmen varsa dayaktan fazlasını hak eden en az 10.000 öğrenci var.
eğitimi dışardan görüpte sallaması kolay, gelin lisede 1 ay öğretmenlik yapın ondan sonra yorumlarınızı görelim.
dayak farklıdır sakat bırakmak farklıdır hakeden öğrenci elbette bunun karşılığını almalıdır ancak hiç kimsenin bir başkasını sakat bırakmaya hakkı yoktur

La Mekan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yıl 2013 olmuş hala bu kafada eğitimci zihniyet devam ediyor

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
zannederim öğretmenlik artık okumayla değil parayla oluyor ki böle şeyler duyuyoruz

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Sırf bu dayak mevzusundan sebeb çoğu öğretmeni yolda görsem tanımam.Ilkokul öğretmenim kanser olmuş, acaba hiçbir öğrencisi ziyaret etmişimdir merak ettim.Etmemiştir kimse, çünkü adam dayakta, şiddette çığır açmış.Deli gibi döverdi hepimizi.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bizim lisede öğretmenler dayak yediklerin den dolayı sürekli iki tane polis olurdu düşünün tabi bahsettiğim olay 2000-2003 arası hatta okulun içinde polis noktası vardı o derece aşmıştı bizim lise şimdi ne oldu bilemem şunuda söyleyeyim teksas ta falan da değildik.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bu yorumlara bakiyorum da millet bayaği aşmiş yaa
degil dayak, bir ogretmenin ogrenciye kotu Söz soylemeye dahi hakki yoktur, ne yapmis olursa olsun.

o dayak yiyen ogrenci zaten o yasta ne yapmasi gerektigini bilse okula gidip egitim almasina ihtiyaci olmazdi.
ogretmenin de karsisinda boyle birini gormus olmasina sasirmamasi lazim, sasiracak olsa ogretmen olmamasi lazim.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bazı Öğretmenler gerçekten kendilerini birşey sanıyorlar sözüm meclisten dışarı tabiki. :D

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Çok tokat yedim ama fiziki yapımdan dolayı tokattan öteye gidemedi hiçbir öğretmenim.Belli bir sınır var.O sınırı aşmadıktan sonra böyle sorunlarla karşılaşmaz hiçbir öğrenci.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bu yorumlara bakiyorum da millet bayaği aşmiş yaa
degil dayak, bir ogretmenin ogrenciye kotu Söz soylemeye dahi hakki yoktur, ne yapmis olursa olsun.

o dayak yiyen ogrenci zaten o yasta ne yapmasi gerektigini bilse okula gidip egitim almasina ihtiyaci olmazdi.
ogretmenin de karsisinda boyle birini gormus olmasina sasirmamasi lazim, sasiracak olsa ogretmen olmamasi lazim.

unutma terbiye ve eğitim ailede başlar okulda devam eder. senin gibi düşünenler yüzünden öğretim zaten bitikti şimdi eğitimde bitti. meraklanma çoğu vefakar öğretmen bile artık banane ya ne halleri varsa görsünler demekte.

umut1989

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bazen öğrenci bıçaklar öğretmeni bu sefer tersi olmuş

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
O ögretmene simdiden gecmis olsun diyorum :)
[MENTION=295485]ey89[/MENTION]

Her konunun altinda din tartismasi baslatmak zorundamisin?

Icinizde hep vahset var demissinde: Bak bakalim "vahset" en cok hangi ülkelerde cirit atiyor.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bazı öğretmenler hak ediyor ve dayak yemeyi öğrenciyi sakat bırakmak ne demek benim kardeşime yada evladıma öyle bir şey yapılsa gider aynısini ona yaparım baş edemiyor ise disiplin şucu okuldan atma diye bir şey var bunlar öğretmen değil sokak serserisi bari bir şey olamadım öğretmen olayım kapağı devlete attıkmi oh kral benim ci ler .

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
unutma terbiye ve eğitim ailede başlar okulda devam eder. senin gibi düşünenler yüzünden öğretim zaten bitikti şimdi eğitimde bitti. meraklanma çoğu vefakar öğretmen bile artık banane ya ne halleri varsa görsünler demekte.
Ben de senin gibi düşünüyorum, kesinlikle haklısın, ama bu görüş o çocuğa dayak atılabileceği anlamına gelmez, ve anne babası dahil olmak üzere kimseye bu hakkı tanımaz..

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
yazmayayım dyorum beni ilgilendirmez diyorum ama kendime hakim olamıyorum yahu siz nasıl insansınız adammı olmadı döversiniz hırsızlıkmı yapdı el parmak kesersiniz zina mı yaptı taşlayıp öldürürsünüz içinizde hep vahşet var
dayak atan öğretmeni savunduğumu nerden çıkardınki? şiddetin her türlüsüne karşıyım. ama öyle adi insanlar varki inan insanı zivanadan çıkarıyor. önceden disiplin vardı şimdi oda yok. dayak atan öğretmeni kesinlikle savunmuyorum ama sonuçta oda insan eminim canına tak demiştir.

byrebel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şu zamanda kesinlikle öğrencilere 2 metreden fazla yaklaşmamak lazım ama öyle lanet bir meslek ki öğretmenlik öğrenci saldırırsa, öğrenci sataşırsa, öğrenci bıçak çekerse, öğrenci küfrederse o zaman öğretmen ne yapacak, işte bu kısmı muamma. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki artık öğretmenler öğrencilerden uzak duruyor, ben de öğretmenim, öğrencileri sigara içerken görüyorum yada kavga ederlerken, sokaktan geçen başka bir çocuğu döverlerken yada haraç keserlerken yada küfür ederken hiç birşey yapmıyorum, kafamı çeviriyorum, neden mi, işte bugün öğretmenlerin düştüğü durum yüzünden. Ama demedi demeyin çok değil 5-10 sene sonra evde anasını-babasını, okulda öğretmenini saymayan çocuklar büyüyüp bu topluma racon kesecekler, tek umudum bugün bu gerçekleri görmek istemeyen ve her öğretmeni suçlayan insanlara veya onların çocuklarına musallat olsunlar.

Bazı öğretmenler hak ediyor ve dayak yemeyi öğrenciyi sakat bırakmak ne demek benim kardeşime yada evladıma öyle bir şey yapılsa gider aynısini ona yaparım baş edemiyor ise disiplin şucu okuldan atma diye bir şey var bunlar öğretmen değil sokak serserisi bari bir şey olamadım öğretmen olayım kapağı devlete attıkmi oh kral benim ci ler .
senin gibiler de dayağı hak ediyor, sen öğretmeni suçlu ilan edip dövebileceğini mi sanıyorsun, onun eli de armut taşlıyordu sanki, yada senin tanıdığı varsa o öğretmen de kripton gezegeninden tek başına geldi sanki. bırak böyle kabadayı ayaklarını. kim ne yaparsa karşılığını alır, karşısındakinin hangi meslekte olduğu önemli değil. ne öğrenci öğretmene, ne öğretmen öğrenciye fiziksel birşey yapmamalı desen hadi neyse ama 21 yaşında lisedeki serseri öğretmene bıçak çekiyor, bana biri bıçak çekse ben alır o bıçağı o 21 yaşındaki serserinin midesinden içeri sokarım, sonra böyle forumlarda okursunuz öğretmen öğrenciyi bıçakladı diye. Yok güzel kardeşim etme bulma dünyası, serseriler de, öğretmenler de, öğrenciler de herkes haddini bilecek. (okullarda artık disiplin suçu veya cezası yok)