Fringe Finalin Ardından

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmethz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
zaman çizgisi konusunda genel algı gözcülerin istila etmeyeceği hatta var olmayacağıydı ki son iki bölümde bu diyaloglarla da vurgulandı. ancak walternate'in peter kurtarmak için ürettiği formülü bulmasına gözcü engel oluyordu. hiç var olmadılarsa walter peter'ı paralel evrenden kaçırmayacaktı, bizim olivia ile tanışmayacaklardı. burada da bir paradoks var.
finalde walter ile çocuğun geleceğe gittikleri kısım biraz gösterilseydi seyirci daha tatmin olurdu diye düşünüyorum.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
gözcüler o çocuk sayesinde tarihten silindi iseler yani geçmişte eylülde olmadı ise eylülün yardımları ile peter yaşamıştı buda bence bir kurgu hatası oluşturdu kanısındayım

SPOILER:
Peter Eylül sayesinde yaşamıyor ki, asıl Peter'ın (Bu dünyadaki) ölmesinin nedeni zaten Eylül, normalde Doktor ilacı keşfediyordu, Eylül yüzünden keşfettiğini fark edemiyor, Eylül de bunun pişmanlığı nedeni ile Doktorun diğer dünyadan getirdiği Peter'ı göldeki o kazadan kurtarıyor, yani Eylül zaten olmasa esas Peter hiç ölmeyecekti, Doktorda diğer taraftan bizim Peter'ı kaçırmayacaktı.
Not: Henüz bu son sezonu izlemedim, daha önce izlediklerime dayanarak söylüyorum.

Not 2 : Jojoba benden önce yazarak cevaplamış zatenb, ben de o sırada bu mesajı yazdığım için alıntı yaptığım mesajın cevaplandığını görmedim, mesajı yolladığımda fark ettim.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
SPOILER:
Peter Eylül sayesinde yaşamıyor ki, asıl Peter'ın (Bu dünyadaki) ölmesinin nedeni zaten Eylül, normalde Doktor ilacı keşfediyordu, Eylül yüzünden keşfettiğini fark edemiyor, Eylül de bunun pişmanlığı nedeni ile Doktorun diğer dünyadan getirdiği Peter'ı göldeki o kazadan kurtarıyor, yani Eylül zaten olmasa esas Peter hiç ölmeyecekti, Doktorda diğer taraftan bizim Peter'ı kaçırmayacaktı.
Not: Henüz bu son sezonu izlemedim, daha önce izlediklerime dayanarak söylüyorum.

Not 2 : Jojoba benden önce yazarak cevaplamış zatenb, ben de o sırada bu mesajı yazdığım için alıntı yaptığım mesajın cevaplandığını görmedim, mesajı yolladığımda fark ettim.

Öyle değil. Walter ilacı yapmada başarısız olunca Peter zaten ölüyor. Alternatif Peter'da öleceği sırada Walternatif ilacı buluyor fakat Eylül ilacın bulunmasını engelledikten sonra Walter o da ölmesin diye gidip çocuğu kaçırıyor. Hatta ilk önce amacı iyileştirip tekrar götürmekken vaz geçip sahipleniyor.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Öyle değil. Walter ilacı yapmada başarısız olunca Peter zaten ölüyor. Alternatif Peter'da öleceği sırada Walternatif ilacı buluyor fakat Eylül ilacın bulunmasını engelledikten sonra Walter o da ölmesin diye gidip çocuğu kaçırıyor. Hatta ilk önce amacı iyileştirip tekrar götürmekken vaz geçip sahipleniyor.

Tamam doğrusu bu, ben uzun zaman olduğu için konuları karıştırdım fakat yine aynı sonuca ulaşıyoruz, yani ''Eğer diğer taraftaki Walternatifin Eylül yüzünden dikkati dağılmasaydı ve ilacı keşfetseydi, bizim taraftaki doktor, diğer taraftaki Peter'ı kurtarmaya gitmeyecekti, böyle olunca da Doktor diğer dünyaya geçip Peter'ı kaçırmayacaktı, böylece Eylül'de onları gölden kurtarma durumuna düşmeyecekti.

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
aga baslicam su diziye de 5 sezon ya
insanin gozu korkuyor

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Tamam doğrusu bu, ben uzun zaman olduğu için konuları karıştırdım fakat yine aynı sonuca ulaşıyoruz, yani ''Eğer diğer taraftaki Walternatifin Eylül yüzünden dikkati dağılmasaydı ve ilacı keşfetseydi, bizim taraftaki doktor, diğer taraftaki Peter'ı kurtarmaya gitmeyecekti, böyle olunca da Doktor diğer dünyaya geçip Peter'ı kaçırmayacaktı, böylece Eylül'de onları gölden kurtarma durumuna düşmeyecekti.
[video=youtube;sIsUygo5PLg]http://www.youtube.com/watch?v=sIsUygo5PLg[/video]
buradaki gibi olmayacak ilacı keşfedecekti walternate, hem fikir olduğumuz gibi bizim walter da paralel evrene geçmeyecekti.
yapımcılar şöyle bir soru-cevap oturumu yapsalar hiç de fena olmazdı.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
[video=youtube;sIsUygo5PLg]http://www.youtube.com/watch?v=sIsUygo5PLg[/video]
buradaki gibi olmayacak ilacı keşfedecekti walternate, hem fikir olduğumuz gibi bizim walter da paralel evrene geçmeyecekti.
yapımcılar şöyle bir soru-cevap oturumu yapsalar hiç de fena olmazdı.

Aynen, ben de bu videoyu aradım ama hangi bölümdü unuttum o yüzden bulamamıştım. :thumbup:

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=7414]Jojoba[/MENTION] bence tam bir paradoks yok ortada. 5.sezondaki Peter, Walter'ın paralel evrenden aldığı Peter değil. Peter evrenler arasındaki makineyi kullanınca zamandan silinmişti. Yani 5.sezondaki zaman diliminde bizim Peter çocukken gölden kurtulan Peter değil. Bu Peter bir anormallik ile gölün içinden yetişkin olarak çıkmıştı. Yani bizim Peter'ın September ile alakası yok.

siriusian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu dizinin bitmesine çok üzülenlerden biride benimdir sanırsam Londra'ya geldiğimden beri en çok sevdiğim her hafta kaçırmadan takip ettiğim diziydi. @Jojoba'ya katılıyorum dizinin giriş müziği beni çok etkiledi çok aradım nasıl yazıldığını vs. herşeyini öğrendim :)

Keşke 1 veya 2 sezon daha sürseydi.. bence Peter kaybolmasından sonra oluşan olayları daha iyi açıklasalardı ve Peter'ın FOlivia'dan olan çocuğuna ne olduğunu makinenin arkasında ki tam mantığı açıklasalar daha güzel olurdu diye düşünüyorum birde September Peter'a bir bölümde evrenin nasıl olduğunu felan açıklarken onun oğlu Henry'den bahsetmişti onun kurtuluşun ümidi olacağı felan demişti oğlunun çok önemli olduğunu söylemişti,, nasıl olduda Peter'ın kızı oldu September nasıl yanıldı vs vs daha şuan aklıma gelmiyen bir sürü nokta var bence en az 1 sezonu daha hakkediyodu dizi..

@checkirge bence yanılıyorsun Peter zamandan silindiğinde alternatifden gelen Peter silinmişti ve geri döndüğünde de Walter alternatiften gelen Peter'ın da öldüğünden bahsediyodu yani bunun tek anlamı olabilir geri gelen kişi bizim Peter ayrıca eğer o Peter olmasaydı nasıl olurdu da Walter'ı ve Olivia'yı hatırlıyabilirdi başka bir nokta ise Peter geri döndükten sonra ona hep aynı şeyi söylüyorlardı Peter başka bir zaman çizgisinden geliyordu o zaman çizgiside bizim ilk 3 sezon izlediğimiz zaman çizgisi olmalı

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
@Jojoba bence tam bir paradoks yok ortada. 5.sezondaki Peter, Walter'ın paralel evrenden aldığı Peter değil. Peter evrenler arasındaki makineyi kullanınca zamandan silinmişti. Yani 5.sezondaki zaman diliminde bizim Peter çocukken gölden kurtulan Peter değil. Bu Peter bir anormallik ile gölün içinden yetişkin olarak çıkmıştı. Yani bizim Peter'ın September ile alakası yok.

Bak bu da doğru :) O peter olsaydı olivia en son cortexiphan aldığında onun etrafında ışık görmesi lazımdı.

siriusian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=20926]checkirge[/MENTION] bu arkadaşın söyledikleri ve senin anlattıklarının doğruluk payı var paradoks'u ortadan kaldırıyor ama sorun şurada eğer bu Peter September'ın gölden kurtadığı çocuk değilse yani o zaman diliminden gelmiyorsa o kadar hatırayı ve bilgiyi nerden hatırlıyor? Hadi Walter'ı babası diye tanıdı ama Olivia'yı ve diğerlerini yaşadığı bütün diğer fringe olaylarını nereden biliyor? bence eksik kalan birşeyler var belki bu noktayla ilgili daha sonra bir tür açıklama olur, bir ara çizgi roman olarak devam edicek diye birşeyler duymuştum belki orada açıklıyabilirler..

apoxlost

Asistan
Reaksiyon puanı
2
jj abrams tarzı bu çok fazla soru ve merak bırakıyor . bence bu iyi hali çogu şeyi açıkladılar bile lost un finalinde herkez çıldırmıştı.

Mckilic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Guzel bitti bi chuck gbi bitmedi o yuzdn mutluyum .d o karsilastiklari biyolojik silahlari kullanmalari ck guzel olmus.bence sinamaya dokulmesi lazim

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
@Jojoba bence tam bir paradoks yok ortada. 5.sezondaki Peter, Walter'ın paralel evrenden aldığı Peter değil. Peter evrenler arasındaki makineyi kullanınca zamandan silinmişti. Yani 5.sezondaki zaman diliminde bizim Peter çocukken gölden kurtulan Peter değil. Bu Peter bir anormallik ile gölün içinden yetişkin olarak çıkmıştı. Yani bizim Peter'ın September ile alakası yok.
şöyle diyim peter'ın makineden silinmesine giden süreç; walterın paralel evrenden çocuğu kaçırması, walternate'in bu evrene saldırmaya başlaması, evrenlerin çökmeye başlaması... gözcüler olmayınca bu sürecin işlememesi gerekiyor, sağ salim paralel evrende peter hayatına bir şekil devam ediyor olacaktı.
buna ufak bir şey eklemek istiyorum, dizide peter silindikten sonra 4. sezonda walter oğlunun öldüğünü, paralel evrenden kaçırdığı peter'ın da gölde boğulduğunu söyledi.
bu yeni zaman çizgisine bakarsak; walternate gözcü müdahalesiyle ilacı bulduğunu fark edemedi, walter da çocuğu iyileştirmek için kaçırdı, zaman farklı şekillendi gözcü çocuğu kurtarmadı, farklı zaman çizgisi oluştu, peter sevginin gücüyle anomali olarak yeniden 3.evrene(kendi evrenine) döndü,

toparlarsak; son yazdığım ifadeyle birleştirirsek olması gereken:
gözcüler yoksa -> walternate çocuğunu iyileştiriyor -> walter çocuğu kaçırmıyor -> olivia-peter tanışmıyor ->elveda etta > istila yok
gözcüler varsa -> walternate ilacı bulamıyor -> walter çocuğu kaçırıyor > gölden september kurtarıyor > walternate bu evrene savaş açıyor > peter makineye bağlanıyor > iki evreni kurtarmak için kendini feda edip siliniyor > sonra anomali olarak geri dönüyor > gözcülerin istilası > kehribardan çıkış > zamanı sıfırlamak için küçük gözcüyü alıp geleceğe gitmesi > zamanın sıfırlanması (dizi finalinde bu noktadan sonra sanki gözcüler 2015e kadar varmış da birden siliniyorlar izlenimi veriliyor, halbuki duygu gelişimi olmayan gözcüler orijinial 12 bilim takımı dahil var olmaması gerekiyor bu da ilk seçeneğe bizi yöneltiyor)

sanki bilimsel makale yazdım:rolleyes: hep senin yüzünden jj abrams :huh:

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
şöyle diyim peter'ın makineden silinmesine giden süreç; walterın paralel evrenden çocuğu kaçırması, walternate'in bu evrene saldırmaya başlaması, evrenlerin çökmeye başlaması... gözcüler olmayınca bu sürecin işlememesi gerekiyor, sağ salim paralel evrende peter hayatına bir şekil devam ediyor olacaktı.
buna ufak bir şey eklemek istiyorum, dizide peter silindikten sonra 4. sezonda walter oğlunun öldüğünü, paralel evrenden kaçırdığı peter'ın da gölde boğulduğunu söyledi.
bu yeni zaman çizgisine bakarsak; walternate gözcü müdahalesiyle ilacı bulduğunu fark edemedi, walter da çocuğu iyileştirmek için kaçırdı, zaman farklı şekillendi gözcü çocuğu kurtarmadı, farklı zaman çizgisi oluştu, peter sevginin gücüyle anomali olarak yeniden 3.evrene(kendi evrenine) döndü,

toparlarsak; son yazdığım ifadeyle birleştirirsek olması gereken:
gözcüler yoksa -> walternate çocuğunu iyileştiriyor -> walter çocuğu kaçırmıyor -> olivia-peter tanışmıyor ->elveda etta > istila yok
gözcüler varsa -> walternate ilacı bulamıyor -> walter çocuğu kaçırıyor > gölden september kurtarıyor > walternate bu evrene savaş açıyor > peter makineye bağlanıyor > iki evreni kurtarmak için kendini feda edip siliniyor > sonra anomali olarak geri dönüyor > gözcülerin istilası > kehribardan çıkış > zamanı sıfırlamak için küçük gözcüyü alıp geleceğe gitmesi > zamanın sıfırlanması (dizi finalinde bu noktadan sonra sanki gözcüler 2015e kadar varmış da birden siliniyorlar izlenimi veriliyor, halbuki duygu gelişimi olmayan gözcüler orijinial 12 bilim takımı dahil var olmaması gerekiyor bu da ilk seçeneğe bizi yöneltiyor)

sanki bilimsel makale yazdım:rolleyes: hep senin yüzünden jj abrams :huh:

O kadar uzun yazmana gerek yoktu :) Senin kaçırdığın nokta şu:

September walternate'in ilacı bulmasını engelleyerek aslında bu süreci bilerek başlatıyor. "Çocuk önemli" derken de aslında peter'ı değil, kendi çocuğunu (son bölümde geleceğe giderek zamanı sıfırlayan keloğlan) kastediyor. Eğer september bu süreci başlatmasaydı, gözcüler yine işgal edecekti fakat ortada herhangi bir kurtuluş planı olmayacaktı (walter akıl hastanesinde, olivia normal bir ajan, peter ise kendi gezegeninde olurdu).

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
O kadar uzun yazmana gerek yoktu :) Senin kaçırdığın nokta şu:

September walternate'in ilacı bulmasını engelleyerek aslında bu süreci bilerek başlatıyor. "Çocuk önemli" derken de aslında peter'ı değil, kendi çocuğunu (son bölümde geleceğe giderek zamanı sıfırlayan keloğlan) kastediyor. Eğer september bu süreci başlatmasaydı, gözcüler yine işgal edecekti fakat ortada herhangi bir kurtuluş planı olmayacaktı (walter akıl hastanesinde, olivia normal bir ajan, peter ise kendi gezegeninde olurdu).
tamam keloğlanın önemli olduğunu söylüyor da finalde zaman sıfırlaması olunca da kendilerinin hiç var olmayacağını da söylüyor september; bu da senin parantez içinde yazdığın kısımın oluşmasını öngörüyor tabi istila olmayan.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Lost'tan sonra hissettiklerimi Fringe finalinin ardından tekrar hissettim. Uzun süreç seni karakterlere öyle bağlıyor ki uzun süre kurtulamıyorsun o etkiden.

Walter Bishop, Peter, Olivia, Astrid, Ajan Broyles, Nina, Eylül... unutulmaz karakterler. Hele hele Walter... çok özletecek kendini.