Xperia arc/arc s/ray 4.0.4 root ve cwm kurulum rehberi

cleverman99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben ics 4.0.3 mağduruyum... 2.3.4'e geri dönmek istiyorum,firmwaresini bulamadım, bir de flashtool'da hangi sürümü kullanmaliyim? Xperia arc s cihazın 2yıl garantisi var garantide sıkıntı olur mu?

ahmet5800

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pc companion ile onarınca , root cwm hepsi silinir. orjinal haline döner.

güncellemeye tıklayınca onarın yazıyo oradan mı yapıyoruz ve benim telefonum zaten güncel güncelleme gözükmüyo yinede aynı mı yapıyoruz birde veriler kaybolabilir diyor ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ilk adımları hatasız olarak geçtım yanlız root ıslemıne başladığım anda permission denied hatası alıyorum bır kaç kez denedım aynı şekilde hata devam etti.

yanlışı nerde yapıyorum acaba?

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
güncellemeye tıklayınca onarın yazıyo oradan mı yapıyoruz ve benim telefonum zaten güncel güncelleme gözükmüyo yinede aynı mı yapıyoruz birde veriler kaybolabilir diyor ?

Güncel diyecek tabikide , yinede onar diyeceksiniz. Veriler sıfırlanacağı için silinecek evet.
ilk adımları hatasız olarak geçtım yanlız root ıslemıne başladığım anda permission denied hatası alıyorum bır kaç kez denedım aynı şekilde hata devam etti.

yanlışı nerde yapıyorum acaba?

İşlemleri baştan dikkatli yapınız.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Ben ics 4.0.3 mağduruyum... 2.3.4'e geri dönmek istiyorum,firmwaresini bulamadım, bir de flashtool'da hangi sürümü kullanmaliyim? Xperia arc s cihazın 2yıl garantisi var garantide sıkıntı olur mu?

flashlama yapmak için Flashtool un hangi sürümü olduğu farketmez :) sony nin kendi sitesinde firmware ler mevcut.
buyur. http://talk.sonymobile.com/thread/35239?start=0&tstart=0

bu arada garantide sorun olmaz. garantiyi sadece Bootloader kilidini açmak bozuyor. tekrar kilidi kapatınca genelde sorun olmuyor :)

cleverman99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
flashlama yapmak için Flashtool un hangi sürümü olduğu farketmez :) sony nin kendi sitesinde firmware ler mevcut.
buyur. http://talk.sonymobile.com/thread/35239?start=0&tstart=0

bu arada garantide sorun olmaz. garantiyi sadece Bootloader kilidini açmak bozuyor. tekrar kilidi kapatınca genelde sorun olmuyor :)

Arkadaşım şu sorunu bir türlü çözemedim wipe,exclude ve diğer bölümler boş kalıyor nasıl yapacağız orayı... Tüm aşamaları kat ettim orada kaldım!!!

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
x peria arc mı daha iyi arc s mi daha iyi ?

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Arc s'in işlemcisi 1.4 ghz Arc'ın 1 ghz Arc s daha iyidir ama bence ericsson alma onun yerine xperia p veya s alman tercihimdir hatta samsung...
3 tane aklımda telefon varda hangisini önerirsin karde şim XPERİA S mi galaxy s3 mü lg optımus g mi 1000tl bütçem var

cleverman99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu andaki yasal güncelleme sürümü kac galaxy s3 te android 4.1.1 mi 4.1.2 mi yasal olcak Root değilde

Hiç bilmiyorum arkadaşta s3 vardı 4.1.1'e güncelledi yasal olarak ama... 4.2 jelly bean çıkınca s3 kesinlikle alır hiç aklın kalmasın 4 çekirdek işlemci,ram,ekran,kamera hiçbir problem olmaz tartışmasız s3...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Teşekkürler benim gibi konudan uzak biri bile root yapmayı sayende başardı

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Arkadaşım şu sorunu bir türlü çözemedim wipe,exclude ve diğer bölümler boş kalıyor nasıl yapacağız orayı... Tüm aşamaları kat ettim orada kaldım!!!

buradaki konuda xperia s için bootloader kilidini kapatmayı anlatmıştım. bir bak istersen seninki de hemen hemen aynı işlemler :)
eğer bootloader kilidini açmadıysan 10. işlemden başla ve işlemleri takip et. ben orada Xperia-S_Relock_bootloader.ftf
flashlamayı anlatmıştım sen onu değilde kendi orjinal romunu seçip flashlayacaksın:)

cleverman99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
buradaki konuda xperia s için bootloader kilidini kapatmayı anlatmıştım. bir bak istersen seninki de hemen hemen aynı işlemler :)
eğer bootloader kilidini açmadıysan 10. işlemden başla ve işlemleri takip et. ben orada Xperia-S_Relock_bootloader.ftf
flashlamayı anlatmıştım sen onu değilde kendi orjinal romunu seçip flashlayacaksın:)
xperia arc s için nasıl yapacağız işte firmware gözükmüyor...:confused1:

cleverman99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben hiç bootloader kilidi açmadım sadece pc companiondan 4.0.3 orijinal rom yüklemiştim bootloader şuan açık mı?? ona göre 10. adımdan yapayım ve eğer açıksa arc s için bootloader kapatma...

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
ben hiç bootloader kilidi açmadım sadece pc companiondan 4.0.3 orijinal rom yüklemiştim bootloader şuan açık mı?? ona göre 10. adımdan yapayım ve eğer açıksa arc s için bootloader kapatma...

yok açık değildir o zaman :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yalancibahar,

Arc s 2.3.4 (....A.0.62) için root nasıl yapılır? Root uygulamasını direkt çalıştırıyorum, işlem tamam diyo ama superuser gelmiuor. Defalarca denedim ama olmuoto mallesef... ROM yüklemeyeceğim, sadece yüklü gelen oyunlarla turkcell uygulamalarını kaldıracağım... Lütfen kolay ve hemen yapılabilecek bir yol göster...
Arc_FB1907

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
yalancibahar,

Arc s 2.3.4 (....A.0.62) için root nasıl yapılır? Root uygulamasını direkt çalıştırıyorum, işlem tamam diyo ama superuser gelmiuor. Defalarca denedim ama olmuoto mallesef... ROM yüklemeyeceğim, sadece yüklü gelen oyunlarla turkcell uygulamalarını kaldıracağım... Lütfen kolay ve hemen yapılabilecek bir yol göster...
Arc_FB1907
Kardeş bu işlem 4.0.4 için. 2.3.4 te işe yaramazki.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yapmasına yapıyorum da dediğim gibi söylediğin şeyleri yaptım dosya türü .ftf ama wipe bölümü vs. boş kalıyor bende anlamadım...

KArdeş Flashtool'u güncellemen gerek o kısmı göremüyorsan. Eski sürümde bu tarz hata verebiliyordu ve bu hatayı almaman için dil ve bölge ayarlarını Amerika olarak ayarlaman gerekiyordu. Ama flashtool un yeni sürümünde bu sorun yok. İstersen direk son sürümü indir arkadaşın konuda anlattığı gibi yapamadınsa.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
yalancibahar,

Arc_FB1907

buradan flashtool u indir. 2.3.4 için kolayca yapabilirsin.

cleverman99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi ise birşey almıyorum fakat geri tuşuna basılı usb portu taktığımda hiçbir şey olmuyor... lütfen yardım ederseniz çok sevinirim

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Error flashing abborted alıyorum... ^_^

Root için telefonu açık şekilde bağlayacaksın? Ve telefondan usb hata ayıklamayı etkinleştirdin dimi?
aldığın hatalarda ekran görüntüsü eklersen daha anlaşılır olur ;)