Jomolocco
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 5
zama ve ickiye yapilan zamlar su kadar umrumda degil icmesnler arkadas zaten zararli
Kaçak alır içerim paranın nereye kime gideceği ZERRE umurumda değil.
İsterse israil'e gitsin kaçak sigaranın geliri umrumda değil. Polis'in gözü önünde satılıyor kaçak sigaralar tezgahlarda. Türk polisinin umrunda olmayan kanunsuzluk benim hiç umrumda olmaz. Alemin enayisi ben miyim?
Full hd rüyalar da gördünmü?Bende o ilacı almayı düşünüyorum ama yan etkiler, fiyatı, gerçekten yoksunluğu azaltmada işe yarayıp yaramaması gibi aklımda bazı sorular var.
Ayrıca şu kaçak sigara muhabbetine de tav oluyorum doğrusu. Bu mereti bırakabilen adam zaten iradesiyle veya destekle bir şekilde içmez bırakır. Bırakamayan da gider bakkaldan, marketten alır. Bırakamayıp aynı zamanda bu fiyatlarda sigara alacak gücü olmayan da gider kaçak sigara/tütün alır. Kaçakçılıkla mücadele asgari ücretle günde 10 saat çalışan adamın sorunu değil. O işi yapmakla görevli devletin kurumları var. Keşke iş sadece sigarayla bitse ama kaçakçılık mazottan gıdaya, giyimden elektroniğe, uyuşturucudan kozmetiğe kadar neredeyse her kalem malda var ve bu kaçak ürünleri satın alan herkes teröre (sigarada da olduğu gibi dolaylı olarak) ister istemez yardım etmiş olur. Sonuçda teröristler dağdan inip kaçak ürün satmıyor, kaçakçılardan haraç alıyor.
hic yan etkisi olmadi oyle nette dolasan scma etkiler yok deprosyon geciriyorsan da iyi gelir sakinlestirici ozelligide varmis
50 adet vardi. hergun sabah aksam 2 tane aliyorsun. sigara ile birlikte. 14 gun den sonra sogarada azalma oldugunu hissediyorsun 1 saatte bir iciyorsan 2 saate cikiyor. toplam
20 gun sonunda. birakmis oluyorsun. ama birakacagin gunu sen belirlemen lazim ayrica. sonraki gunlerde devam ediyorsun oyle bir sigara istegi olusmuyor minimum 2 ay kuanmak
lazim sigara biraktiktan sonrada devam edilmeli
Evet, bende pazartesi alıp başlıyorum. Dediğin gibiyse hiç boşuna düşünmeye gerek yok o zaman. Kafada bitirdim zaten ama şu nikotin yoksunluğunuda bu ilaçla aşabilirsem inşallah bende tamamen bırakmış olurum. Zaten 2 ay içmesem bir daha asla aklıma dahi gelmez.
Geliri artırmak için yapmıyorlar, insanların sigarayı bırakmasını sağlamak istiyorlar. İnsanlar sigarayı bırakırlarsa akciğer kanseri olan kişi sayısı azalacak ve sağlık tarafındaki giderler büyük ölçüde azalacak.
Ben bırakmayı düşünüyorum artık.
Tütün var alın için hazır sigara filtreleri, boş sigara ruloları yani yol çok ama işin kötü tarafı metalik sigara kutusu taşıdığinız zaman millet kes zannediyor ıstanbulda o da ne alaka anlamadım .Ha sulak araziniz varsa köyde falan kendi tütünunuzu bile ekersiniz hani .
hocam onun için ruhsat gerekmiyor mu her önüne gelen ekemiyor bildiğim kadarıyla tütünü
Geliri artırmak için yapmıyorlar, insanların sigarayı bırakmasını sağlamak istiyorlar. İnsanlar sigarayı bırakırlarsa akciğer kanseri olan kişi sayısı azalacak ve sağlık tarafındaki giderler büyük ölçüde azalacak.
Ben bırakmayı düşünüyorum artık.
O değil de gerçekten merak ediyorum, güzelim Türkçemizi böyle katledebilmek için çok uğraşıyor musun?wala ne olck bılmıorm yaında ew kiralarını geçre sigara zammı![]()
Sigara satışı, sigaradan kaynaklı genç insanların ölmesi ( sigaradan temelli akciğer kanseri vakaları 25 yaş altına düştü), sağlık giderleri, çevrede yarattığı zararları gidermek için harcanan paraların Türkiye' ye yıllık maliyeti 50 milyar tl.
Eski parayla 50 KATRİLYON.
Nasıl savaş açmasınlar sigaraya! Her sene cebinizden 50 katrilyon para, duman olup gitse, genç yaşta amcanız, dayınız ölse bu işe göz yumar mıydınız yine de ?
Bacanağa diyorum. Sigarayı bıraksın, her akşam rakı sofrası kuracağım kendisine.
özür dilerimO değil de gerçekten merak ediyorum, güzelim Türkçemizi böyle katledebilmek için çok uğraşıyor musun?
özür dilerimdoçentim daha güzel yazarım sizin için oldumu şimdi
![]()