Göz ameliyatı

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gözlerimin ikiside bozuk biri 1.50 biri 1.25 numaralı sizce ameliyat olsam kör olurmuyum yada riskleri nedir ? nasil düzelir gözlerim..

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
bence ol yaşın gayet uygun bu dediğin lazer ameliyatı deme bizim geometri hocası olmuştu birde babaannem katarakt ameliyatı olmuştu bir sorun yok
hele lazer bu ara iyice gelişti 2-3 yıla bende olacam

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Lazer ameliyatı doktorum bile tavsiye etmemişti. Kör olma gibi bir riski yok ama 1-2 sene içerisinde tekrar eski haline dönme oranı bayağı yüksek demişti. Artı gözlerin o kadar da bozuk değil. Gözlük kullanman daha iyi olur.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
benimki daha beter 6.00 derece miyobum ve her kontole gittiğimde artıyor (sabit kalsa gene neyse) lazer gibi bi şansımda yok bildiğim kadarıyla lazer için derecenin belirli bir süre sabit kalması gerekiyor (yanlış biliyorda olabilirim doğrusunu siz söyleyin)

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ben 5 yıl önce lazerle çizdirdim :) Şu ana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım. Bence daha fazla ilerlemeden yaptır.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Ortaokul yıllarımdan beri yani yaklaşık 20 yıldır gözlük kullanıyorum.Yaklaşık bahsettiğiniz değerlerde miyopum.Lazer ameliyatı olup kör olanı duymadım, araştırmak gerekli. Birde sizin rahatsızlığınız artarak devam ediyor mu?Aşağı yukarı sabit aralıklarda seyrediyorsa doktorunuz tavsiye edebilir.Artma varsa ileride tekrar sorun yaşayabilirsiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
uygun değil göz numaran duracak.. ilerleme olmayacak ameliyat olursan eğer numara durmamışsa büyümeye devam eder sonra eğer kornean yeterince kalın değilse 2. ameliyatı yani sıfırlama ameliyatını olamazsın.

Yaş için 25'i bekle.. ayrıca loş ışıkta geceleri tv kitap vs okuma gözünü yormayacaksın.. fazla pc 'ye bakma uzun süre, gözünü dinlendir. Göz bozukluğu %90 gözünü çok yorduğunda olur bu da loş yetersiz ışıkta tv izleme pc kullanma kitap okuma yazı yazma vb faaliyetlerden olur.

Lasik olma kişiye özel bıçaksız intralasik vb.. son teknolojilerden olmalısın yoksa amaliyat sonrası hem ağrı hem daha fazla risk ve ışığa duyarlılık geceleri yaşarsın..

Birde şöyle düşün gözlüklü göz doktorları var neden hala gözlük kullanıyorlarda lazer olmuyorlar..

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
sag sol miyop astigmat hipermetrop? ne var ayrıca okadar da yüksek değil benım 2 side farklı derecede lens kullaniyorum, 6 aydır. hayatımdan memnunum eskısı kadar sıkıntılı olmuyor operesyon lar yasın bakımından da iyi, iyi bakarsan memnun kalırsin..

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sag sol miyop astigmat hipermetrop? ne var ayrıca okadar da yüksek değil benım 2 side farklı derecede lens kullaniyorum, 6 aydır. hayatımdan memnunum eskısı kadar sıkıntılı olmuyor operesyon lar yasın bakımından da iyi, iyi bakarsan memnun kalırsin..

çok kararsızım ya

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
bence iyi bir doktor bul muayene ol soyledıkleri ve dedıkleri seni tatmın eder diye umuyorum , tedavının gidişine göre karar verirsin ameliyat olmak için olma suan zaten bir sürü kasap var ortalıkta

hatta bir kac doktora git gorüsler düşünceler aynimı ona bak

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=304403]Conficker[/MENTION] güzel kardeşim sana şöyle bir şey sormak isterim
madem bu lazer ameliyatı bu kadar iyi ve gelişmiş bütün optikciler neden gözlük kullanıyor? yada göz doktorları?
lens bile yararlı değil heleki göz ameliyatı ... uzak dur benımde miyop 1.0 uzak ama gözlük kullanıyorum ortalama sürekli olarak 1 sene kullan düşer 2 seneyede şayet genetik değil ise eski göz sağlığına kavusursun

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ben dünya göz'de ameliyat oldum ve oradaki doktorlar alanında en iyileri diyebilirim. Gidip en azından bir muayene ol ve fikir edin.

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben dünya göz'de ameliyat oldum ve oradaki doktorlar alanında en iyileri diyebilirim. Gidip en azından bir muayene ol ve fikir edin.

Muayene oldum fakat göz numaram hergün degişiyor. mesela bügün gidiyorum ölçturuyorum 2.5 cıkıyor ertesi gün 1.5 cıkıyor öbür gün 5.0 cıkıyor hergün numara degişiyor.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
istanbul da yasiyorsan avrupa yakasın da büyük sadece göz hastalıkları üzerine hastane kurulmustu sanirim

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Muayene oldum fakat göz numaram hergün degişiyor. mesela bügün gidiyorum ölçturuyorum 2.5 cıkıyor ertesi gün 1.5 cıkıyor öbür gün 5.0 cıkıyor hergün numara degişiyor.

Peki doktorun tavsiyesi ne yönde? Sonuçda senin istemenle ameliyat değil, durumuna göre bir tedavi şekli belirleyeceklerdir. Uygun durumdaki hastalar için lazer oldukça basit (mesela ben) fakat özel durumlarda ne yaptıklarını biz bilemeyiz.

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki doktorun tavsiyesi ne yönde? Sonuçda senin istemenle ameliyat değil, durumuna göre bir tedavi şekli belirleyeceklerdir. Uygun durumdaki hastalar için lazer oldukça basit (mesela ben) fakat özel durumlarda ne yaptıklarını biz bilemeyiz.

20 yaşında ameliyat olursun dedi ama hala olamadık. bekliyoruz gözlüklü olmak çok kötü mesela bügün kavga ettim cocugun tekiyle kafamı aniden çevirdim gözlük düştü çatladı sonra cocugun burnunu falan dagıttım. gözlük gitti..

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
lens kullanabılırsın 1 hafta gozde kalabilen lensler var.. rahatsiz etmez yagmu r camur sel vs uyurken bile gozde

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
20 yaşında ameliyat olursun dedi ama hala olamadık. bekliyoruz gözlüklü olmak çok kötü mesela bügün kavga ettim cocugun tekiyle kafamı aniden çevirdim gözlük düştü çatladı sonra cocugun burnunu falan dagıttım. gözlük gitti..

Doktor ne dediyse harfiyen uygula, zamanı gelince tekrar muayene olursun ve ona göre uygun tedavi neyse uygularlar. Bende bir süre gözlük kullanmıştım ve oldukça sıkıntılı olduğunu biliyorum fakat sonuçta sağlık bu. Seçenekler dışında yapacak pek birşey yok.

008taki

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benim 2.50 falan olmuştu birde üzerine astigmat vardı 0.75 kadar. 20 yaşında iken. şimdi 25 yaşındayım ve göz numaralarım küçülmeye başladı gitgide. şu an 1.75 miyop 0.25 astigmat var. sanada beklemeni öneririm. lazer ameliyatlar daha yeni ortaya çıkan bir şey. 10 yıl sonra ne olacağı ile ilgili kimse sana garanti veremez. o yüzden sabretmeni öneririm. ne var ki hem gözlüklü olmada. hiç birşey bilmesen bile çok bilmiş havası katıyor adama :D

HarunT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de bu lazer işine girmeyi düşünmüştüm.Bir göz doktoru erbabımız; beni bundan vaz geçirebilmek için 2 saat boyunca dil döktü.Yetmedi İzmir 9 Eylül Üniversitesinden bir meslek arkadaşının kendisine bu konu ile(Lasik vb. yöntemlerle ameliyat olan hastalar) ilgili mağdur kişilerin yaşadıkları problemleri anlatan bir kişisel araştırmasını okuttu.Kendisi 1 derece miyop ama hiçbir zaman aklının ucundan geçirmemiş bu ameliyatı.İddaa ediyorum her 100 miyop göz doktorundan 95 i bu ameliyata karşı,böyle diyeyim yani sana.
Bana kalırsa gözlük senden hiçbir şey götürmez.Hatta uyumlu bir model seçtiğin zaman artısı olur :)

temren

Asistan
Reaksiyon puanı
3
miyop göz ameliyatları için numaranın durmasını tavsiye ediyorlar
o da 25 yaşını buluyor bazen, daha yaşın küçük bence
üstelik numara da epey düşük, 5-6 nın altında olan numaralara pek tavsiye etmiyor doktorlar
ben de gözlük kullanıyorum, ara sıra sıkılınca da aylık lenslerden kullanıyorum
ameliyat içim bir iki doktorla görüştüm ama numara düşük diye pek tavsiye etmediler
hatta numaralarda düşme oldu bu sene
Bana kalırsa gözlük senden hiçbir şey götürmez.Hatta uyumlu bir model seçtiğin zaman artısı olur :)
arkadaşa katılıyorum
bazen gözlükler vayy dedirtiyor

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Aslında göz numaraların çok da ileri değil hatta az diyebiliriz. Ama günlük hayatını olumsuz etkiliyor mu? Sakın aklında gözlük bana yakışmıyor diye düşünme. Gözlük ile bu numaraları temiz şekilde sıfırlayabilirsin. Ama ilk önce doktor ne diyorsa o. Şunu da söyleyeyim ameliyet ile kör olan duymadım ama eski numaraya gelen hastalar duydum sadece. Zaten ameliyat öncesi %100 etkili demiyorlar tekrar çıkma ihtimali var

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yaş 20 gözünüzdeki rahatsızlık ciddi...buradaki arkadaşlar ancak tavsiye niteliğinde birşeyler söylerler...
nerede oturduğunuzu bilmiyorum istanbula yakınsanız "dünya göz" veya "anatolia göz"e muayene olmanızı tavsiye edebilirim..size"keratokonus"diye birşeyden bahsettilermi..anlattıklarınız ve yaşınız biraz onu çağrıştırıyor..
dünya göz ve anatolia göz "bağlarbaşı semtinde ve biribirine yakın carrefourun sırasında 50 metrede anatolia(ben ameliyatı orada oldum)karşı sıradada dünya göz merkezi var..dünya gözün başka yerlerdede şubeleri var(biraz banka şubesi gibi oldu kusura bakmayın).....geçmiş olsun.(bir yerde muayene ile tedaviye başlamayın derim birkaç yerde muayene olun-ben öyle yaptım-)

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Gözlerimin ikiside bozuk biri 1.50 biri 1.25 numaralı sizce ameliyat olsam kör olurmuyum yada riskleri nedir ? nasil düzelir gözlerim..
eger korkmassan ol derimm tabi iyi arastir biliyorsunki göz ameliyatlarinda tek uyusturuyorlar sen görüyon herseyi cok degisik oluyorsun

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeş ben iyi araştırdım bende ameliyat olmayı düşünüyorum. Ameliyat olupta kör olana hiç rast gelinmedi ki.
Göz numaraları sabittir çok uzun sürelerde değişir veyahutta. Nasış değişiyor anlamadım.

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yaş 20 gözünüzdeki rahatsızlık ciddi...buradaki arkadaşlar ancak tavsiye niteliğinde birşeyler söylerler...
nerede oturduğunuzu bilmiyorum istanbula yakınsanız "dünya göz" veya "anatolia göz"e muayene olmanızı tavsiye edebilirim..size"keratokonus"diye birşeyden
bahsettilermi..anlattıklarınız ve yaşınız biraz onu çağrıştırıyor..
dünya göz ve anatolia göz "bağlarbaşı semtinde ve biribirine yakın carrefourun sırasında 50 metrede anatolia(ben ameliyatı orada oldum)karşı sıradada dünya göz merkezi var..dünya gözün başka yerlerdede şubeleri var(biraz banka şubesi gibi oldu kusura bakmayın).....geçmiş olsun.(bir yerde muayene ile tedaviye başlamayın derim birkaç yerde muayene olun-ben öyle yaptım-)

Anatolia ve dünya göz'dede muayene oldum

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Anatolia ve dünya göz'dede muayene oldum
doktorların neye karar verdiğini bilmiyorum amma birine "güvenip"onun dediklerini yapmak gerekir..ben anatoliada karar kıldım..hekimime güvendim..
sağolsun mükemmel işler çıkardı..doktorumun adını söylemekte bir sıkıntı olmaz umarım..op.dr.İbrahim Şahbaz..kendisine buradan bir kere daha teşekkür ediyorum..
size geçmiş olsun diyorum.göz ihmale gelmez.çünkü geri kazanılan bir organ deyil......