Her 2 kişiden 1'i kanser olacak!

Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,200
Reaksiyon puanı
10,315
Puanları
293

Her 2 kişiden 1'i kanser olacak!

22537.jpg


Canlı yayına konuk olan Türkiye’nin kanser tedavisi konusunda otorite ismi Prof.Dr Erkan Topuz, şok açıklamalarda bulundu..


Prof. Dr Topuz, günümüzde işlenmiş gıdalar ve yanlış beslenmenin kanserin başlıca nedenleri arasında yer aldığını belirtirken, “Böyle giderse Türkiye’de 5 yıl içinde her iki kişiden biri kanser olacak” dedi.


DÜNYA HAPI YUTTU:
2 KİŞİDEN 1'İ KANSER OLACAK


GDO'lu ürünlerle ilgili Fransızların yaptığı çalışmaya göre kanserde patlama tespit edildi. Kanser vakaları yüzde 80 gibi inanılmaz bir artış gösterdi.

GDO'lu ürünlerle ilgili 2 çalışma olduğunu belirten Profesör Topuz, "Eğer hakikaten bu doğru çıkarsa o zaman dünya uçurumdan düşmeye başlayacak. Yani 250 milyon kişi 2015 yılında kansere yakalanacaksa, bu 750 milyon kişi kansere yakalanacak. Sayı inanılmaz artacak.

2 çalışma var ikisi de kansorajen. Bu çalışmalar 10-15 taneye çıktığında dünya hapı yutmuştur demektir. Bu sefer kanser artışı 10 katına çıkacak. Şimdi 4 kişiden 1 kişi kansere yakalanırken o zaman 2 kişiden 1 kişi kansere yakalanacak. İnşallah olmaz ama gidişat öyle değil."


MISIR YİYEN HAYVAN ÖLÜM SAÇIYOR


Profesör Topuz'un aktardığına göre GDO olması gerekmiyor bile... Mısır ile beslenen bütün hayvanlar kanser tehlikesi yayıyor. Zira mısır ile beslenen hayvanda Omega 6 fırlıyor. Omega 6 ise kanser yapıyor.

*Mısırla beslenen büyükbaş hayvanlarda Omega 6 (kansorejen) sekiz ile 10 kat daha fazla... GDO'lu mısırla beslenen hayvanlarda ise Omega 6 20 kat daha fazla olacak. O zaman mahvolduk demektir.

*Hazır yemlerde dioksin bulundu. Bu da yüzde yüz kansorejen. Sucuk, sosis, salamda bulunuyor.

*Bütün yiyeceklere dolaylı olarak GDO giriyor.


DÜNYA SAVAŞINDAN BETER


GDO ile ilgili yapılan araştırmalar gerçek çıkarsa o zaman felaketin tam ucundayız demektir. Dünya savaşından çok daha beter.

Omega 6 ile beslenen hayvanlardan yapılan sucuk, sosis, salam


SOSİS FELAKETİ


*Ayda 12 tane sosis yiyen çocuklarda lösemi riski 5 kat fazla
*Haftada 1 sosis yiyen çocuklarda beyin tümörü riski 2 kat fazla
*Haftada 2 sosis yemek ise kanser riski oranını 3'e katlıyor.

SALAM : En tehlikelisi ise salam. Çünkü pişirilmeden yeniliyor. İçinde her türlü mahlukat var. Hamile kadınlarda ise daha kötü. Çünkü çocuğa geçiyor.

JAMBON, PASTIRMA, SUCUK : Bunları yiyen çocuklarda kanser riski 3 kat fazla...



*****


YUMURTAYI ASLA KATI PİŞİRMEYİN

Yumurtayı sakın katı olarak pişirmeyin. Katı olarak pişirilince kanserojen madde birikiyor. Rafadan veya çok az pişmiş yiyin.

Dolaşan ve kümesinde horoz olan tavuğun yumurtasında Omega 3 zengin.

Omega 3 ise yaşamın mucizesi. Faydası saymakla bitmiyor.



KIRMIZI ET YERİNE BALIK


Kırmızı et yerine balık ve dolaşan kümes hayvanları tüketin! Özellikle hindi tavsiye ediliyor.

Omega 3 balıkta en yüksek olan gıdadır. Ancak haftada sadece 1 kez tüketilmeli. Fazlası yenmemeli.



KILÇIĞI MUCİZE


Balığın kılçığı çok faydalı. Menapoza giren, kemik hastası olanlar kılçıkları çöpe atmayıp, tülbent içinde yemeğin içine sarkıtıp yemekle pişirsinler ve yemeği yesinler. Çünkü kemiğinde büyük fayda var.


KANSERİ ÖNLÜYOR


Balıktaki Omega 3 kemiği güçlendiriyor. Meme, mide, prostat kanserinde ve hatta sigara içenlerde yüzde 5 oranında koruma sağlıyor.



HANGİ BALIKLAR YENMELİ?


Dip balıklarında civa büyük miktarda var. Mezgit, kalkan gibi dip balıklarını ayda ya da 15 günde bir yiyin. Devamlı yemeyin.

Ama hamsi, palamut, lüfer, uskumru, kolyoz gibi bütün yüzey balıklarını sınırsız yiyebilirsiniz.


AĞZINIZA SÜRMEYİN!


Marmara, Ege, Karadeniz'den dipten istiridye, midye, karides ağzınıza sürmeyin! Bu canlılar denizin dibindeki zehiri içinden geçiriyor.


kaynak





 

EsPriTüeL

Asistan
Katılım
1 Haziran 2012
Mesajlar
495
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Çok çok tehlikeli ve bir o kadar önemli bir konu. Ve hala hiçbir önlem hiçbir denetim yok. Her üründe bu GDO mevcut. Acaba dikkat edilmesi için o kadar insanın ölmesi mi lazım ?
 

freewill

Dekan
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
228
büyük şehirlerde daha zor valla bi yandan da sinir stres ekleniyor. Allah tan bizim burada kasapların çoğu kendileri yetiştiriyor hayvanı otluyor hayvan hareket ediyor ege de olmanın avantajlarından biride balık haftanın 3 günü kesinlikle yerim. Tavsiyem ızgara ya da fırında yapın hem hafif olur hemde lezzetli :) son şey ise kesinlikle hazır gıdalardan sakının özellikle uzun raf ömrü diye sınıflandırılan gruptan. Neyse boşverin siz kestirme yoldan vejeteryan olun :)
 

ScienceNET

Asistan
Katılım
21 Eylül 2012
Mesajlar
454
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Tamam önemli bir konu ama biraz fazla şimdilik tuzlanmış gibi... Bu habere bakarsak, insanlık bir 50-100 yıl sonra yok olacak o zaman! :D
 

neskalii

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
3,931
Reaksiyon puanı
23
Puanları
218
Yaş
39
Avrupa birliği gdo nun ülkelerine girişlerini yasaklamaya çalışıyo komple bizimkiler daha yeni girsin diye izin verdi..
gerçi bizim ülkede insan hayatına değer verilmediği için sorun değil bizden taraf yani..
 

bug

Asistan
Katılım
15 Mayıs 2009
Mesajlar
472
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
Açıkcası bu adamın açıklamaları bana pek gerçekci gelmiyor. Tam bir felaket tellallı. Şimdiye kadar yaptığı açıklamaların hemen hepsi öldük bittik mahvolduk şeklinde. Ben burda GDO'nun iyi bişey olduğunu savunmuyorum, yanlış anlaşılma olmasın bende GDO'ya karşıyım. Şimdi biz balık yemeye başlayacaz ondan sonra denizlerimiz şöyle kirli böyle pis deyip tavuğa yönlendirecekler. Dedemin güzel bi lafı vardı "Yiyende ölüyo yemeyende ölüyo" diye.
 

muratal

Doçent
Katılım
16 Ekim 2012
Mesajlar
996
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Her zaman risk her seyde var fakat onune gecemiyoruz diyebilirim
 

topalsolucan

Rektör
Katılım
25 Mart 2010
Mesajlar
15,663
Reaksiyon puanı
555
Puanları
293
26 yaşındayım, 10 yaşından beri düzenli olarak spor yapıyorum. en kötüsü haftanın 1 günü halı saha maçı ve spor salonunda 3-4 km koşum garantidir. gel gör ki bel fıtığı bende, boyun fıtığı var, midede her türlü sorun mevcut, yağlı, tuzlu, acılı yediğim zaman 2-3 gün sıkıntı çekiyorum, sürekli bir halsizlik uyuşukluk. sebebi belli oldu. zehir yiyoruz resmen.
 

1ruby1

Profesör
Katılım
29 Aralık 2007
Mesajlar
2,436
Reaksiyon puanı
38
Puanları
228
GDO' nun zararı kanıtlanmış değil, her ne kadar önermesem de kanıtlanmadı.. Organik sertifikalı ürünler tüketin, sertifikası ve organik tarım logosu bulunduğuna emin olun..
 

ScienceNET

Asistan
Katılım
21 Eylül 2012
Mesajlar
454
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
26 yaşındayım, 10 yaşından beri düzenli olarak spor yapıyorum. en kötüsü haftanın 1 günü halı saha maçı ve spor salonunda 3-4 km koşum garantidir. gel gör ki bel fıtığı bende, boyun fıtığı var, midede her türlü sorun mevcut, yağlı, tuzlu, acılı yediğim zaman 2-3 gün sıkıntı çekiyorum, sürekli bir halsizlik uyuşukluk. sebebi belli oldu. zehir yiyoruz resmen.

Bunun gıdalarla pek bir ilgisi yok sanırım. Organları çalışma fonksiyonlarında yaşanan hatalar veya alerjik septomlar söz konusu olabilir. Bazı bireylerin vücutları daha duyarlıdır. Genetiksel bir yaklaşımla da açıklanabilir ama bunun için en iyi yol bir doktora görünmek.

Örneğin, bazı kişilerde yumurta alerjik bir durum oluştururken, birçok kişide bu alerjik septomlara rastlanılmaz. Bunun bağışıklık sisteminden kaynaklanan bir problem olduğu biliniyor... Tamamen antikor-antijen ilişkisi. Mide yanmaları birçok şekilde ortaya çıkmakla birlikte bazı gıdalarların alımıyla tetiklenmektedir. Örneğin, mide ülseri dediğimiz durum...
 

ck-xe

Dekan
Katılım
4 Nisan 2010
Mesajlar
5,556
Reaksiyon puanı
39
Puanları
228
Belki de Dünya nüfusunu azaltıp belirli bir sayıya sabitlemeye çalışıyor olabilirler.
 

tambjk

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2011
Mesajlar
3,263
Reaksiyon puanı
16
Puanları
218
Her 2 kişiden 1 inin kanser olması belki abartı bir rakam ama % sinin artacağı bir gerçek. Bir tanıdığım Dr.Mehmet Öz gibi yaşıyor, sıgara, alkol kullanmıyor, her yediğine dikkat ediyor ve spor yapıyordu, hatta kansere yakalabilecek en son kişiydi bizim gözümüzde ama yakalandı. Bu biraz da genetik, metabolik birşey, herkesin duyarlılığı ve dayanıklılığı farklı.

Dünya nüfüsu artıyor fakat tarım alanları azalıyor ve kuraklık artıyorsa, aç susuz milyonlarca insan varsa birşekilde verimlilik arttırılıp bu dünya nüfusunun karnı doyurulmalı. Bir çözüm bulmalılar bunun için.
 

emrecanozdemir7

Asistan
Katılım
7 Şubat 2012
Mesajlar
103
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Çok güzel bir paylaşım ALLAH celle celalüh razı olsun bilgilendim .
 

apache0990

Öğrenci
Katılım
9 Temmuz 2011
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
GDO zararlı veya zararsız demiyorum. GDO nun zararlı olduğuna dair elle tutulur somut bir kanıt yok. 2008 den beri araştırılıyor ve sadece kanser kanser kanser deniyor. GDO bazlı kanser olan bir insan ise henüz yok. :) Medyanın gündem yaratma maddesi bence.
 
Üst