Sony Xperia Sola tavsiye?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kadima
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
nerdeyse forumdaki çoğu konuya baktım herkes sola iyi diyor ama aklıma takılan bir iki soru var. kullanan arkadaşlar varsa cevaplayabilir mi?
1. kamera tuşu biraz sert diyorlar ama ne kadar sert? resim çekerken çok zor oluyor mu?
2. resim önemli benim için kamerası nasıl? gündüz çekimleri çoğu telefonun iyi zaten ama loş ışıkta nasıl?
3. birazcık oyun hastasıyım :mrgreen: Modern Combat 3 ve Asphalt 7 yi sorunsuz oynatır mı?
4. vatanbilgisayar da 796 tl fiyatı uygun mu?
5. başka eksileri var mıdır?
(lütfen fanboyluk yapıp cihazı övmeyin bende de sony fanboyluğu var biliyorum kalitesini :closedeyes:)

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sevmedim o telefonu ben. Onun yerine Galaxy Ace 2'yi almanızı öneririm. Dead Trigger dahil her oyun çalışıyor donmadan.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Sevmedim o telefonu ben. Onun yerine Galaxy Ace 2'yi almanızı öneririm. Dead Trigger dahil her oyun çalışıyor donmadan.

hocam ben ömrüm boyunca sony kullandım :) sony den başka asla! hele ki Samsung :)

YunusK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 aydır kullanıyorum herhangi bir sorunum olmadı oyunlarda kasma vs vs
gündüz çekimleri güzel hatta mükemmel diyebilirim bence
gece çekimleri kötü denilebilir

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Evet başlarda denklanşör tuşu biraz sert ama zamanla oturuyor zaten ekrandan da çekim yapabiliyorsun pek sorun olmuyor :)

Gündüz çekimleri gayet iyi gece çekimlerinde kalite düşüyor sonuçta 5 mp

Oyunlarda ram de bi kasma yaşamadı​m ben gayet iyi

Fiyat olarak o civarlarda diğer teknoloji mağazalarında da..

Tek eksisi ekran parmak izi bırakıyor ya :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Evet başlarda denklanşör tuşu biraz sert ama zamanla oturuyor zaten ekrandan da çekim yapabiliyorsun pek sorun olmuyor :)

Gündüz çekimleri gayet iyi gece çekimlerin​de kalite düşüyor sonuçta 5 mp

Oyunlarda ram de bi kasma yaşamadım ben gayet iyi

Fiyat olarak o civarlarda diğer teknoloji mağazalarında da..

Tek eksisi ekran parmak izi bırakıyor ya :)

teşekkür ederim :) parmak izi için jelatin kullanırım artık :)
birde HTC Desire X de ilgimi çekmeye başladı bu aralar :wink:
ikisi arasında kararsızım :/

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2
teşekkür ederim :) parmak izi için jelatin kullanırım artık :)
birde HTC Desire X de ilgimi çekmeye başladı bu aralar :wink:
ikisi arasında kararsızım :/

HTC Desire X'in en büyük eksikliği 720p videolar çekemiyor olması. HTC Desire X F/2.0 lensli kamera kullanıyor. Çok iyi fotoğraflar çekebiliyor. 480p videolar çekebiliyor ama video pek iyi sayılır denmez. Yazılımsal bir engelleme. İlerde 720p video çekimine müsade eden bir güncelleme yayınlaması muhtemel deniliyor. Onun haricinde giriş seviyesinde bir telefon. Çok şık, video o kadar da önemli değil diyorsanız HTC Desire X, Sony Xperia Sola'dan daha iyidir. Vatan bu telefonu sitesine eklese %25 indirimle alınabilir aslında. Veya çevrenizde Turkcell Gold Plus tarife kullanan varsa ayda 22 TL'ye 24 aylık kontrat ile alabilirsiniz. Toplam 528 TL'ye geliyor. Ben bulsam alacağım galiba ama ben Windows Phone 8'li telefonları bekliyorum. Bundan dolayı Aralık'ın ortasına kadar bekleyeceğim.

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/kampanyalar/Sayfalar/HTC-Desire-X-Kampanyasi.aspx

Shockxx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende daha yeni sola almaya karar verdim...Araştırdım solayı ve gayet tatmin edici bir telefon.Vatandan alıcam bende 796 TL ye.Sanada öneririm htc nin tasarımları hiçbir zaman hoşuma gitmemiştir çok kaba duruyor...

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Bende daha yeni sola almaya karar verdim...Araştırdım solayı ve gayet tatmin edici bir telefon.Vatandan alıcam bende 796 TL ye.Sanada öneririm htc nin tasarımları hiçbir zaman hoşuma gitmemiştir çok kaba duruyor...
senin aksine benimde hep hoşuma gitmiştir :)
Sony-Xperia1.jpg

1347086294_htc-desire-x-white.jpg

xperia serisi pek hoşuma gitmedi zaten hepsi aynı nerdeyse :/

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bende sola alacağım bir yerden para gelmesini bekliyorum. bu vatanın indirimleri belli günlerde oluyormuş. onu nereden takip ediyorsunuz. mesela eskişehirdeki indirimini internetten nasıl takip edebilirim. sitesinde bulamadım.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bende sola alacağım bir yerden para gelmesini bekliyorum. bu vatanın indirimleri belli günlerde oluyormuş. onu nereden takip ediyorsunuz. mesela eskişehirdeki indirimini internetten nasıl takip edebilirim. sitesinde bulamadım.

genelde her haftasonu indirim oluyor :D indirimler şehirlere göre değişmiyor heryerde aynı sadece internet sitesinde biraz daha fazla indirim oluyor o da bazen

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Oyun oynayacaksanız biraz daha üst sınıf bir telefonlara bakmanızı tavsiye ederim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Oyun oynayacaksanız biraz daha üst sınıf bir telefonlara bakmanızı tavsiye ederim.

abi bütçe sınırlı biraz :( en fazla 900 tl filan verebilirim. önerebileceğin bir telefon var mı?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
abi bütçe sınırlı biraz :( en fazla 900 tl filan verebilirim. önerebileceğin bir telefon var mı?

Deyatlı fiyatları takip etmiyorum ama kasım sonlarına kadar beklemeni öneririm yeni çıkacak bir kaç model raflardaki yerini alsın fiyatları etkileyecektir.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Deyatlı fiyatları takip etmiyorum ama kasım sonlarına kadar beklemeni öneririm yeni çıkacak bir kaç model raflardaki yerini alsın fiyatları etkileyecektir.

o kadar bekleyememki :/ kullanacak telefonum yok :)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bende de aynı sorun var. telefonum yok sabredemiyorum. akıllı telefona ihtiyacım var acil olarak. bir program sayesinde sevgilimle istediğim yerden sohbet etmek istiyorum. biliyorum sony'nin yeni modellerini olduğunu. ama türkiye'ye gelmeyecek duyurusundan sonra fazla bekleyemeyeceğimi anladım. al gitsin.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
dediklerini bilmem ama denilen fiyat iyi yanlız en sağlıklısı kendin git bak
bu arada senin telefon ne söylede değişmeye değermi öğrenelim :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
dediklerini bilmem ama denilen fiyat iyi yanlız en sağlıklısı kendin git bak
bu arada senin telefon ne söylede değişmeye değermi öğrenelim :D

HTC desire x e baktım hoşuma gitti :) Sola ya da bir bakayımda artık seçicem birini mecbur :)
benim telefonum yok şuan ama arkadaşın bi tane eski nokia telefonu var onu kullanıyorum mecbur :D

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
HTC desire x e baktım hoşuma gitti :) Sola ya da bir bakayımda artık seçicem birini mecbur :)
benim telefonum yok şuan ama arkadaşın bi tane eski nokia telefonu var onu kullanıyorum mecbur :D
bence sen biraz bekle desire x test merkezimize bi gelsin benchmarklara falan bi bak
htc de iyi telefonda benchmarklarda nedense kötü :S
hem muhtemelen ikisinin karşılaştırmasınıda yaparlar çünkü çok yakın cihazlar sonuçta:D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bence sen biraz bekle desire x test merkezimize bi gelsin benchmarklara falan bi bak
htc de iyi telefonda benchmarklarda nedense kötü :S
hem muhtemelen ikisinin karşılaştırmasınıda yaparlar çünkü çok yakın cihazlar sonuçta:D

bilmiyorum valla çok kararsızım şuan :) HTC güncelleme konusunda kesin sıkıntı çıkartıcak ben en iyisi Sola yı alayım :)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
bilmiyorum valla çok kararsızım şuan :) HTC güncelleme konusunda kesin sıkıntı çıkartıcak ben en iyisi Sola yı alayım :)
yanlız bak söyliyim sola ya güncelleme yapan bazı arkadaşlar memnun değil telin yavaşladığını söylüyorlar bence biraz forumda gez veya teli aldıktan sonra bu konu hakkında konu aç:)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
yanlız bak söyliyim sola ya güncelleme yapan bazı arkadaşlar memnun değil telin yavaşladığını söylüyorlar bence biraz forumda gez veya teli aldıktan sonra bu konu hakkında konu aç:)

ben stock rom kullanamıyorum hemen custom rom yüklerim ona :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
o nasıl bir şey telefonu eski haline mi döndürüyor

stock rom adı üstünde orjinal yazılımı anlamına geliyor.
custom rom ise ihtiyaca göre kişiselleştirilmiş yazılım. yani performans, görsellik vs ihtiyacına göre yapılıyor.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
stock rom adı üstünde orjinal yazılımı anlamına geliyor.
custom rom ise ihtiyaca göre kişiselleştirilmiş yazılım. yani performans, görsellik vs ihtiyacına göre yapılıyor.
hımm peki al gitsin solayı o zaman
şimdiden hayırlı olsun

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
[MENTION=284772]hamza5806[/MENTION] sağol dostum :) haftasonu gelsinde vatan da indirim olur herhalde :)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
@hamza5806 sağol dostum :) haftasonu gelsinde vatan da indirim olur herhalde :)
bi şey değil adamım her daim :D
haa teli alınca duygu ve düşüncelerini bir konuda paylaşarak almayı düşünen arkadaşlara bilgi verebilirsin ben sola çıkmadan wonder aldım sola çıkınca pişman oldum netten bakıyorum s1 dead trigger ı kasmıyor benim tel kasıyor bende yana yana ona çözüm arıyorum:S

tolgacem

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bizim sitede bir sürü içerik var :)

Sola'yı inceledik. One V ile karşılaştırdık. Ace 2 ile karşılaştırdık :) daha ne yapalım... Biraz araştırın arkadaşlar...

Desire X iyi o sınıfta. Alınır gibi ama Sola da başarılı bir telefon

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2

HTC Desire X'in RAM'i 768 MB, Sony Xperia Sola'nın RAM'i 512 MB

HTC Desire X'in batarya gücü 1650 mAh, Sony Xperia Sola'nın batarya gücü 1320 mAh.

HTC Desire X'in göze çarpan en önemli özelliği, beatsaudio ses ve F/2.0 kamera lensi kullanıyor olması ve ayrıca daha şık, ve ayrıca HTC Sense özelliği vs. İnternette test videoları var. Video kötü değil ama tatmin edici olmayabilir. Onun haricinde Xperia Sola'dan daha iyi. Windows Phone 8'li telefonları beklemezsem hemen alırdım ama pişman olmaktan korkuyorum. Keşke biraz daha bekleseydim demekten... :D