Tabletler arasındaki uç fiyatlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rimzone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bugün tabletlere olan merakımın doğduğu gündür. şöyle bir fiyatlarına bakayım dedim. iki uç gördüm. ya 200-300 arasında değişen fiyatlarda tabletler var ya da 1500-2000 arasında. bunlar arasındaki fiyat farklı neden bu kadar fazla ? ucuz olanların eksikleri neler ? pahalı olanların artısı neler ?

efe24

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence dokunmatikler de iş ekran da bitiyor. 200-300 tl olanlar da rezistif ekran kullanılırken, multitouch desteklemezken, diğer pahalı olanlar kapasitif ekran kullanıyor, multitouch destekliyor. ama 200-300 tl olanlar da kapasitif ekran olmaz diye de bişey yok. bir de kasa kalitesi ufakta olsa bir etken ama bence en önemlisi üreticiler MARKAlarını satıyorlar. başka nedenleri de olabilir, yanlışım varsa kusura bakmayın.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
2 tür tabletide kullandım.

aradaki farklar basitçe
- kasa kalitesi tuşlar adaptörler kablolar kasa bağlantı yuvaları vb. şeyler ucuz tabletlerde çok kalitesiz. dikkatli kullanmak gerekli

- yazılım açısından ucuz tabletlerde yeterince özenli davranılmıyor. çoğu zaman düz android bile tam stabil çalışmıyor. pahalı tabletlerde markaya özel uygulamalar yer alır
örneğin asus tabletlerde durum çubuğu özeldir. android'in sunduğundan çok daha fazlasını sunar. ek olarak çalınma durumunda cihazın yerini bulan yazılım gibi hizmetler ücretsiz gelir

- güncellemeler ucuz tabletlerde sıkıntılıdır. ucuz tabletlerde resmi olarak en fazla 1-2 üst versyion güncellemeyi alırsınız. pahalı tabletlerde ise markadan markaya değişir.

- destek konusunda pahalı tabletler daha iyi. ucuz tabletlerin yüzlerce farklı versiyonu üretilebilir. çinli üreticiler kafalarına göre 1-2 parça değiştirerek başka cihazlar üretiyorlar
bu farklılık yüzünden başka bir tablette yaşanan soruma bulunan çözüm diğer tabletlere nadiren uyuyor. ayrıca aynı tablet bambaşka markalarla satıldığından sorunları tespiti zor.

- satış sonrası servis olarak zaten durum ortada. çoğu ucuz tablet markasının türkiyede gelişmiş bir sevis ağı yok. bu yüzden serviste bekleyeceğin süre artıyor.

- ek donanımlar ucuz tabletler için pek bulunmaz. örneğin 2. bir adaptör, farklı özellikleri olan kılıflar, dockstation sistemleri gibi şeyleri ucuz tabletler için üretmiyorlar.

- ek yazılımlar yani google playden indirdiğin yazılımların çoğu pahalı tabletlerde test ediliyor. çünkü onların kullanıcısı daha fazla.
olur da bu yazılımlarla ilgili bir sorun yaşarsan yazılımı üretenler sana çözüm bulamazlar.

neticede aldığın ucuz tableti aldığın günkü gibi kullanmak zorunda kalırsın. buda teknolojinin doğasına aykırı. bu yüzden eğer imkânın olursa ikinci tabletin pahalı modellerden olacaktır.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bence dokunmatikler de iş ekran da bitiyor. 200-300 tl olanlar da rezistif ekran kullanılırken, multitouch desteklemezken, diğer pahalı olanlar kapasitif ekran kullanıyor, multitouch destekliyor. ama 200-300 tl olanlar da kapasitif ekran olmaz diye de bişey yok. bir de kasa kalitesi ufakta olsa bir etken ama bence en önemlisi üreticiler MARKAlarını satıyorlar. başka nedenleri de olabilir, yanlışım varsa kusura bakmayın.

Kimde miş 300TL ye kapasitif yok diye?
http://www.tabletburada.com/tablet-...o-7-fire-burning-flame-tablet-bilgisayar.html

328TL hem kapasitif, hem IPS, hem multitocuh.

Tablet konusu şöyle ayrıştırılabilir.

1-iPad ler
2-Diğerleri
2A Marka olanlar
2B çin malı olanlar

300TL ye çin malı markası belirsiz android işletim sistemli canavar gibi cihazlar alırsın.
1000-1500TL ye markası olan Samsung du Blackbery idi çin malından fazlası olmayan belki eksiği bile olan cihaz alırsın.
1000-2000TL arasında iPad alırsın onlarda farklı bir dünya zaten.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
peki ipadlerin ekranı şu çizilmeyen camlardan mı yoksa değil mi ?
Genelde bu tarz ürünleri zaten ilk Apple ürünlerinde gördük.
İlk nesil iPad ları bilmem de diğerleri "kılcal" çiziklere karşı dirençlidir. Yani çizilmez diye elinize taş alıp çizmeye kalkarsanız çizilir elbette :D

Ben 2007 senesinde iPhone 2G almıştım, öyle kılıf hiç kullanmadım. Koruyucu naylonları da pek sevmiyorum 2 güne çıkartıyordum.
2007 kasım-aralık gibi aldım 2011 mart nisan gibi aktif kullanmayı bıraktım 2. telefon olarak bir süre devam ettim 2012 mart-mayıs arasında ise sattım. Ekranında aha bak şurada kılcal çizik var diyeceğiniz bir leke yada iz bile yoktu.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yani gorilla glass falan diyolar ya. öyle mi ? değil mi ?

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ainollerin yeni versionları novo 7 aurora 2 ve novo 7 flame/burning/fire serileri ipad ile aynı ekrana sahip alümiyum kasaya sahip daha iyi işlemciye sahip işletim sistemi dışında ipadden çok daha üstün benim gözümde. tabi ki testlerde yine ipad çıkar o da ios farkı. bkz. s3 vs iphone 5.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
yani gorilla glass falan diyolar ya. öyle mi ? değil mi ?
Samsung un Galaxy serisi telefonları hep gorilla glass. Hepsi kırılıyor çatlıyor.
Apple sanırım farklı bir teknoloji kullanıyor ve Samsung dan bir adım önde gibi o konuda.

Hangi ipad versiyonundan bahsediyorsun, onu söylersen açar bakarız internetten oturup ipadleri araştıracak vaktim yok.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Samsung un Galaxy serisi telefonları hep gorilla glass. Hepsi kırılıyor çatlıyor.
Apple sanırım farklı bir teknoloji kullanıyor ve Samsung dan bir adım önde gibi o konuda.

Hangi ipad versiyonundan bahsediyorsun, onu söylersen açar bakarız internetten oturup ipadleri araştıracak vaktim yok.
ben bugün araştırdım bayağı. samsungun kullandığı o ekranlardan değil hiçbiri ama gerçekten ipadler farklı. yani tablet dünyasında ipadler ve diğerleri var. diğerleri içinde de samsung ve diğerleri.

efe24

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kimde miş 300TL ye kapasitif yok diye?
http://www.tabletburada.com/tablet-...o-7-fire-burning-flame-tablet-bilgisayar.html

328TL hem kapasitif, hem IPS, hem multitocuh.

Tablet konusu şöyle ayrıştırılabilir.

1-iPad ler
2-Diğerleri
2A Marka olanlar
2B çin malı olanlar

300TL ye çin malı markası belirsiz android işletim sistemli canavar gibi cihazlar alırsın.
1000-1500TL ye markası olan Samsung du Blackbery idi çin malından fazlası olmayan belki eksiği bile olan cihaz alırsın.
1000-2000TL arasında iPad alırsın onlarda farklı bir dünya zaten.
dikkat edersen kesin olmaz diye bişey dememişim ayrıyetten ipad asus ve samsung tabletler dışında tablette kullanmadım tabletlerde ki uç fiyat farkının en büyük nedeni sade ve sadece MARKA değeridir.

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bende hem zenithink zt 180 hemde galaxy tab 10.1 var. çin malı olan kapasitif ekran multi touch yok işlemci ve ram zayıf, yazılım güncellemesi yok ve kullanmak kesinlikle karın ağrısı. Usb yuvası ve ethernet girişi gibi ekstrası var başka yönü yok. Samsung ise kapasitif ekran algılama ve netlik süper, işlemci ve ram iyi olduğu için de gayet hızlı, çin malı çok geç cevap veriyor ve hantal kalıyor. Samsungda yazılım desteği de var, oyunların çoğu çalışıyor, işkence değil.

Tabi onu 2 yıl önce almıştım şimdi çok güzel çin malı tabletler var. Dealextremede ücretsiz kargo var. Tablet alırken dikkat edilecek 3 şey, kapasitif ekran, enaz çift çekirdek ve 1GB ram. 512 veya daha altı ramlardan uzak durun, pişman olursunuz.

http://dx.com/p/newton10-9-7-resist...e-tablet-pc-w-wi-fi-hdmi-camera-silver-155352

ucuz alarak ta bu alınabilir, fiyatı özelliklerine göre çok iyi

http://dx.com/p/vvsum-v7-7-capaciti...mi-camera-tf-g-sensor-black-1-2ghz-8gb-140210

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Bende artes i701 var, çin malı belli ama ram işlemci orta düzey için iyi, andoid 4.0.4 yüklü geldi ama garantiye göndermiştim 4.0.3 yüklemişler, şu ana kadar sorun yok, multituch var, marketteki oyunlarında hepsinde hiç sorun yaşamadım, tabi en kötü yanı 2 gb sd alanı ayırmışlar 2 büyük oyundan fazlasını almıyor malesef :( 2 gb alanı hiç yapmasalardı taktığım 32gb sd kartu kullanırdım daha iyi. filmlerde çok iyi 1080p lerde tıkanma felan hiç yok :D

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ekran çözünürlüğüne göre fiyat artıyor bende asus tf300tg var 1200x800 çözünürlüğü var tf700tg 1080p çözünürlük var arada 400 lira oynuyor..

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bana kapasitif ekranlı,hdmı,usb otg,3g dongle destekli,tüm oyunları rahatlıkla oynatacak,1080p mkv filmlerde kasmayacakgüzel bişey lazım 250-300 tl civarında birşey olsun

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bana kapasitif ekranlı,hdmı,usb otg,3g dongle destekli,tüm oyunları rahatlıkla oynatacak,1080p mkv filmlerde kasmayacakgüzel bişey lazım 250-300 tl civarında birşey olsun

sen çok şey istedin gibime geldi. bu fiyata bulabilir misin sanmıyorum. bulursan haber ver. :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
200-300 TL lik Çin malları başta güzel görünüyor ancak belli yerden problemler ortaya çıkıyor ve can sıkıyor.
Marka tabletler ise 1000-2000 TL arası.
Bence bir tablete 700-800 TL'den fazla verilmemeli.
Samsung Slate PC gibi Windows tabletler çıkarsa paraya o zaman kıyılır.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
200-300 TL lik Çin malları başta güzel görünüyor ancak belli yerden problemler ortaya çıkıyor ve can sıkıyor. Marka tabletler ise 1000-2000 TL arası. Bence bir tablete 700-800 TL'den fazla verilmemeli. Samsung Slate PC gibi Windows tabletler çıkarsa paraya o zaman kıyılır.
aga napalım Allah kabul etmesin yurtdışında google nexus 7 199$a türkiyede 1000 liraya satılıyor mecbur 200-300 tllik bişey arıyoruz en iyi olanı seçmeye çalışıyoruz bu nasıl http://www.tabletburada.com/tablet-pc-modelleri/221-ainol-novo-7-elf-tablet-bilgisayar.html

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
aga napalım Allah kabul etmesin yurtdışında google nexus 7 199$a türkiyede 1000 liraya satılıyor mecbur 200-300 tllik bişey arıyoruz en iyi olanı seçmeye çalışıyoruz bu nasıl http://www.tabletburada.com/tablet-pc-modelleri/221-ainol-novo-7-elf-tablet-bilgisayar.html

Ainol en tavsiye edilebilecek Çin tablettir. Bence bu marka da modelini seç ve fiyatını karşılaştır. Türkiye'de garantili olarak satan yerlerde var. Sanırım bunlardan biri Hepsiburada.com