Atatürk'ün Peygamber Efendimizi Rüyasında Görmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Rüyaları düşünerek bir karara varabileceğimiz sanmıyorum.Ama gerçi görmüş olsaydı belkide çok farklı bir Atatürk tanıyabilirdik.

Yok rüyayı değil, öyle bir rüya olma olasılığını (Atatürk'ün Hz.Muhammedi görmesi, yaşadığı dönemler) olsa bile o rüyanın bu şekilde kağıda döküldüğünü dökülse bile kağıtların orjinal el yazılarıyla görsellerinin paylaşılmadan böyle bir rüya gördüklerine kanaat getirmeleri burada sadece bu şekilde okudukların ne derece mantıklı gelebilir ki

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Biraz araştırdığım da Mason vs denilıyor etrafa ama sizler için ne önemi vardır bilemiyorum , şahsi olarak Hristiyan bile olsa benim için yaptığı iş önemli.

Özel sektörde çalışanlar bilir herkes çalışan olur , iyi işini herkes yapar ama herkes yönetici olamaz

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Atatürk'e duyulan bu nefret nedir anlamam ki. Elle tutulur bir kaynak gösterin ki birşeyi ben ve benim gibiler yanlış öğrendiysek düzeltelim doğrusunu öğrenelim.

Ben şunu öğrendim , Atatürk Haşa hiç bir peygamber ile kıyaslanamaz ve rakip olarak düşünülemez. İslam dinine her zaman saygılı olmuştur ve o yıllarda da AKP hükümetine kadar da aksi birşey görmedim ben. Hristiyan , musevi olsun herkes ibadetini yapabildi.

Yaptıklarına bakarsak eminim hataları olmştr ama genelinde iyi birşeyler yaptı biliyorum lütfen yanlışm varsa düzeltin.

Savaşı evet türk-kürt-çerkez vs hepimiz kazandık ama ben stratejiyi iyi bilen biriyim ve şunu diyebilirm ki sadece savaşmak bir savaşı kazanmak için yetmez. Savaşan insanlara moral ve motivasyon gerekir , Doğru yönlendirip , doğru yerlere konuşlandırmak gerek ve Atatürk bunu yapabildi ve bence iyi bir komutan oldu.

Laiklik diye bir kuram getirdi ortaya ki bence çokta haklıydı çünkü Din kötüye kullanılabilecek birşey. Dünya da birçok örneği var. (Tabi iyimi kötümü yine tartışılır ama ben aklı selim birinin hadi iran gibi olalım hadi malezya gibi olalım diyeceğini sanmıyorum)

Adam (Atatürk) çıktı dedi Din ayrı devlet işleri ayrı bunu dinsizlikle yada başka birşeyle karıştırmak bence yanlış olan.

İlk başta söylediğim gibi, Eğer Atatürk'ten nefret ediyorsanız lütfen gerekirse mesaj atın bana bende öğrenim doğruyu ki yanlışlarımı

düzeltim.

hey hey sen okuldan mı öğrendim bunları Üstad Necip Fazıl kısakürek ne diyor ;

Size mektepte öğretilen tarih derslerine inanmayın.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Ne çok Atatürk düşmanı varmış ! Sizde kabahat yok ama sizleri böyle yetiştirenlerde kabahat var.

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biraz araştırdığım da Mason vs denilıyor etrafa ama sizler için ne önemi vardır bilemiyorum , şahsi olarak Hristiyan bile olsa benim için yaptığı iş önemli.

Özel sektörde çalışanlar bilir herkes çalışan olur , iyi işini herkes yapar ama herkes yönetici olamaz

ülkemizde atatürke tapıyorlar haşa ilahlaştırdılar edebiyat derslerinde okutulan şairlerin şiirlerine bakalım:
Kemalettin Kamu'dan

Ne örümcek ne yosun
ne mucize ne füsun
Kabe arabın olsun
Çankaya bize yeter.

Behçet Kemal'den:

Kaç yıldır Türkçeydi tanrının dili
insana ne ilah ne de sevgili
ne de ana baba aratıyordu
her an yaratıyor yaratıyordu

Yusuf Ziya Ortaç tan:

Topladı avucunda yıldırımı şimşeği
yoktan var ediyordu tanrı geibi her şeyi

Gördüğün gibi Haşa atatürkü ilahlaştırdılar buna benzer daha çok şiir var çok uzundu kısa kestim

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sağlam kaynak dicem bu ülkede ki hiç birşey sağlam değil ki bunun kaynağıda öyle olsun :)

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Birşey yazmıyım diyorum sabrediyorum tutuyorum kendimi ama inanılmaz derecede zırcahil, at gözlüklü, doğruyla yanlışı tek başına ayırt edemeyen, başkalarının fikirlerini ve söylediklerinden başka kendi fikrini ve düşüncülerini üretemeyen insanlar var aramızda.

Lütfen Atatürk hakkında ileri geri konuşmayın.Atatürk Dünyanın en kötü, en günahkar, en zalim insanı dahi olsa, ortada TEK BİR GERÇEK VAR !!! Atatürk olmasaydı şuanda hepimiz GAVURUN TOHUMLARIYDIK !!! Hepimiz 7/24 alkolle beyni uyuşturulan, bütün kaynakları son damlasına kadar sömürülen, örf, adet, ar, namus bilmeyen, Allah'tan kitaptan peygamberden haberi olmayan gavurlardık hepimiz.Lütfen gerçekleri düşünün.Doğruyla, yanlışı tartın.Başkalarının düşüncelerini değil, kendi düşüncülerinizi oluşturun bunları savunun.Eminim ki o zaman doğruluk ve hak yolunda kimsenin hakkını yememeyi, kimsenin günahına girmemeyi öğreniceksiniz ...

NANKÖR OLMAYIN !!!

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=283960]FerdiCantemur[/MENTION] evet ders ilkokul - ortaokul - lisans kitaplarında yazanlar bunlar.

Ama asıl sorun şu sen hangi kitap(ları) okudun da bu kadar nefret duyuyorsun Atatürk'e gerçekten özel mesaj atabilirsin kitabın adını.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
ülkemizde atatürke tapıyorlar haşa ilahlaştırdılar edebiyat derslerinde okutulan şairlerin şiirlerine bakalım:
Kemalettin Kamu'dan

Ne örümcek ne yosun
ne mucize ne füsun
Kabe arabın olsun
Çankaya bize yeter.

Behçet Kemal'den:

Kaç yıldır Türkçeydi tanrının dili
insana ne ilah ne de sevgili
ne de ana baba aratıyordu
her an yaratıyor yaratıyordu

Yusuf Ziya Ortaç tan:

Topladı avucunda yıldırımı şimşeği
yoktan var ediyordu tanrı geibi her şeyi

Gördüğün gibi Haşa atatürkü ilahlaştırdılar buna benzer daha çok şiir var çok uzundu kısa kestim

Bu nasıl bir zihniyet. O şiirleri madem beğenmedin git kim yazdıysa ona kız. Bu şiirlerin sorumlusu Atatürk mü? Atatürk bu şiirlerde dediğin gibi kendini tanrı yerine mi koymuş ki? Bugun R.T.Erdoğan'a da tapılıyor, ilahlaştırılıyor, kendi milletvekili tarafından peygamber bile ilan edildi, aynı yaklaşımı burda sergiliyor musun peki?

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=283960]FerdiCantemur[/MENTION] adama tapan tapsın bırak boşver. İneğede tapıyorlar öküzede tapıyorlar inek ve öküzden demi nefret ediceksin? sen adamın iyi yanlarını seversin sevmezsin ve kötü yanları ağır basıyorsa nefret edersin anlarım.

Derim ki o zman benden fazla şey biliyorsundur tamam bana da anlat kaynak göster bende sana hak veriyim.

M_r_T

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana pek inandırıcı gelmedi. Nedeni ise Atatürk zamanında ezanın türkçeleştirilmesi (1932-1950 arası ezan türkçeydi), aslından koparılması bu bile başlı başına inanmamam için yeterli bir sebep.

Ne alakası var şimdi sana bi turist gelse dese ki ezan çok güzelmiş ne diyor burda dese anlatabilecek misin??? Veya Ezan dan sonra namaz kılıyosunuz orda okuduğunuz dualarda neler anlatılıyor dese??? Valla bir dakika deyip bizzat Atatürk'ün yazdırdığı Elmalılı tefsirinden açıp okuyacak mısın??? Allah C.C. türkçe dua edince seni anlamıyor mu??? Bak ezana katılırım makam olarak uymuyor dersin, Türkçe olmuyor dersin anlarım. Ama dualarımızın ve namaz surelerinin en azından Türkçe anlamlarını da öğrenip o şekilde namazımızı eda etsek daha iyi olur kanaatindeyim. Ve şahsi fikrim bizzat Mustafa Kemal'de bunu istiyordu.
Kimse bana ''Biz milletimizi gökten inme kitaplardaki dogmalarla yönetmeyiz.'' lafını söylemesin. İyi araştırılırsa görülecektir ki Mustafa Kemal o lafı; masonların kendilerine mal ettiği gökten inme kitaplarını kastederek söylemiştir.
Son olarak kimse kimsenin müslümanlığını imanını sorgulamaya kalkmasın Cennet kimsenin tapulu malı değil.
Biraz önce cuma namazı hutbesinde hocanın Efendimiz S.A.V. 'den okuduğu hadisi hepinize bildirmek isterim;
1 saat ilim öğrenmek için harcanan vakit sabaha kadar ibadet için harcanan vakitten daha hayırlıdır.
(Birde kimse kendinle çelişme bana ne senin gittiğin cumadan demesin , Farz olan ibadetin özendirilmek için açıklanmasında riya aranmaz.)

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Birşey yazmıyım diyorum sabrediyorum tutuyorum kendimi ama inanılmaz derecede zırcahil, at gözlüklü, doğruyla yanlışı tek başına ayırt edemeyen, başkalarının fikirlerini ve söylediklerinden başka kendi fikrini ve düşüncülerini üretemeyen insanlar
var aramızda.

Lütfen Atatürk hakkında ileri geri konuşmayın.Atatürk Dünyanın en kötü, en günahkar, en zalim insanı dahi olsa, ortada TEK BİR GERÇEK VAR !!! Atatürk olmasaydı şuanda hepimiz GAVURUN TOHUMLARIYDIK !!! Hepimiz 7/24 alkolle beyni uyuşturulan, bütün kaynakları son damlasına kadar sömürülen, örf, adet, ar, namus bilmeyen, Allah'tan kitaptan peygamberden haberi olmayan gavurlardık hepimiz.Lütfen gerçekleri düşünün.Doğruyla, yanlışı tartın.Başkalarının düşüncelerini değil, kendi düşüncülerinizi oluşturun bunları savunun.Eminim ki o zaman doğruluk ve hak yolunda kimsenin hakkını yememeyi, kimsenin günahına girmemeyi öğreniceksiniz ...

İşte kemalistlerin en çok kullandığı kelime O OLMASAYDI SÖZÜ ile ALLAH'a ortak koşuyorlar .

yok neymiş o olmasaydı ingilizler arap harfini kaldıracaktı bize latin alfabesini kullandırtcaktı
o olmasaydı ezanlarımızı susturcaklardı
o olmasaydı havada bulut olmazdı
o olmasaydı kuşlar uçamazdı
o olmasaydı ingilizler bizim hicri takvimimizi kaldıracaklardı miladi takvimi getircekti gibi çok laflar.

bunların hepsini atatürk yapmadı mı arap harfini kaldırdı latini getirdi hicriyi kaldırdı miladiyi getirdi vb .
ingilizler dinimizi kaldıramıcaktı ama o kaldırdı

BU KELİMEYİ KULLAN HAŞA ALLAH OLMSAYDI SEN OLMAZDIN

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
FerdiCantemur şahsen yanlış düşünüyorsun ön yargıların çok fazla sana yaptığım kinaye yi bile beğenmişsin "Sen her konuda haklısın sana lafım yok" burada senin düşüncelerinin değiştirilmeyeceğini vurgulamak istedim ama mesaj iletilmemiş açıklama gereği hissettim

M_r_T

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kimse üstüne alınmasın da madem şiirlerden laf açtınız, Neyzen Tevfik Usta'ya kulak verelim;
BE HEY DÜRZÜ

ne ararsın tanrı ile aramda
sen kimsin ki orucumu sorarsın
hakikaten gözün yoksa haramda
başı açığa niye türban sorarsın
rakı şarap içiyorsam sanane
yoksa sana zararım içerim
ikimizde gelsek kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşkende geçerim

esir iken mümkünmü ibadet
yatıp kalkıp atatürke dua et
senin gibi dürzülerin yüzünden
dininden de soğuyacak bu millet

işgaldeki hali sakın unutma
atatürke dil uzatma sebebsiz
sen anandan yine çıkardın amma
baban kimdi bilemezdin şerefsiz

Demiş şair efendi.Biride şair efendiye şunu demiş:

BABALARA GELMEK

Rakı şarap içiyorsan bana ne
Aşşağısı kasımpaşa,içersin
Ama köprüde dikkat et kendine
Melek görür,üçün birini yersin

Umumhane senin için bir mabet
Ona buna yalakalık ibadet
Senin gibi yumoşların yüzünden
Gökten pembe görünüyor memleket…

İşgalden kurtuldu sanıp anan da
Atlamıştı paşanın kucağına
Baba diye sayıklayıp kudurma
Babalara geleceksin , nesepsiz…

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@FerdiCantemur evet ders ilkokul - ortaokul - lisans kitaplarında yazanlar bunlar.

Ama asıl sorun şu sen hangi kitap(ları) okudun da bu kadar nefret duyuyorsun Atatürk'e gerçekten özel mesaj atabilirsin kitabın adını.

bizim buralarda yaşayan 100 yaşında 80 yaşında insanlar var onlardan duyuyorum biri geldiğinde Kur'ani kerimi hemen saklıyorduk şimdi öle değil

Bediüzzaman Said-i Nursiyi zehirlemeler hep atatürkçüler yaptı

Kimse üstüne alınmasın da madem şiirlerden laf açtınız, Neyzen Tevfik Usta'ya kulak verelim;
BE HEY DÜRZÜ

BABALARA GELMEK

ne içersen iç zıkkım için Bu hocalar alimler siz cehennemde eşek gibi bağırmayın diye bağırıyorlar

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Ferdi arkadaşımızın tarih ve edebi bilgisi köyündeki 100 yaşındaki teyzelerin anlattığı hikayeler üzerinden şekillenmiş anlaşılan :)

kanalistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
1
BE HEY DÜRZÜ

BABALARA GELMEK

Bu konuda böyle birşey paylaş,sonra kimse alınmasın de. Madem öyle buyrun:

Kimse üstüne alınmasın da madem şiirlerden laf açtınız, Necip Fazıl Kısakürek'e kulak verelim;

DESTAN

Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak!
Haykırsam, kollarımı makas gibi açarak:
Durun, durun, bir dünya iniyor tepemizden,
Çatırdılar geliyor karanlık kubbemizden,

Çekiyor tebeşirle yekûn hattını âfet;
Alevler içinde ev, üst katında ziyafet!
Durum diye bir laf var, buyrunuz size durum;
Bu toprak çirkef oldu, bu gökyüzü bodurum!

Bir şey koptu benden, şey, her şeyi tutan bir şey,
Benim adım Bay Necip, babamınki Fazıl Bey,
Utanırdı burnunu göstermekten sütninem,
Kızımın gösterdiği, kefen bezine mahrem.

Ey tepetaklak ehram, başı üstünde bina;
Evde cinayet, tramvay arabasında zina!
Bir kitap sarayının bin dolusu iskambil;
Barajlar yıkan şarap, sebil üstüne sebil!

Ve ferman, kumardaki dört kralın buyruğu:
Başkentler haritası, yerde sarhoş kusmuğu!
Geçenler geçti seni, uçtu pabucun dama,
Çatla Sodom - Gomore, patla Bizans ve Roma!

Öttür yem borusunu öttür, öttür, borazan!
Bitpazarında sattık, kalkamaz artık kazan!
Allah'ın on pulunu bekleye dursun on kul;
Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul.

Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa;
Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa!
Kubur faresi hayat, meselesiz, gerçeksiz;
Heykel destek üstünde, benim ruhum desteksiz.

Siyaset kavas, ilim köle, sanat ihtilâç;
Serbest, verem ve sıtma; mahpus, gümrükte ilâç.
Bülbüllere emir var: Lisan öğren vakvaktan;
Bahset tarih, balığın tırmandığı kavaktan!

Bak, arslan hakikate, ispinoz kafesinde;
Tartılan vatana bak, dalkavuk kefesinde!
Mezarda kan terliyor babamın iskeleti;
Ne yaptık, ne yaptılar mukaddes emaneti?

Ah, küçük hokkabazlık, sefil aynalı dolap;
Bir şapka, bir eldiven, bir maymun ve inkılap!

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ferdi arkadaşımızın tarih ve edebi bilgisi köyündeki 100 yaşındaki teyzelerin anlattığı hikayeler üzerinden şekillenmiş anlaşılan :)

tarih kitapları doğruyu söylemez tarihi yaşayanlar bilir

görüldüğü gibi nasıl dini devlete alet etmeyin diyorsanız Atatürküde dine alet etmeyin diyorum bu kadar son sözüm herkese iyi günler

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
İşte kemalistlerin en çok kullandığı kelime O OLMASAYDI SÖZÜ ile ALLAH'a ortak koşuyorlar .

yok neymiş o olmasaydı ingilizler arap harfini kaldıracaktı bize latin alfabesini kullandırtcaktı
o olmasaydı ezanlarımızı susturcaklardı
o olmasaydı havada bulut olmazdı
o olmasaydı kuşlar uçamazdı
o olmasaydı ingilizler bizim hicri takvimimizi kaldıracaklardı miladi takvimi getircekti gibi çok laflar.

bunların hepsini atatürk yapmadı mı arap harfini kaldırdı latini getirdi hicriyi kaldırdı miladiyi getirdi vb .
ingilizler dinimizi kaldıramıcaktı ama o kaldırdı

Kardeşim ben Kemalist değilim.Allah'a şart koşmak demişsin.Beni tanımadığın belli.Eğer rast gelirsen çeşitli konulardaki özellikle din ve siyaset konularındaki mesajlarıma göz atarsan düşündüğüm ve savunduğum şeyleri biraz anlayabilirsin.Ben her zaman doğrunun, dürüstün ve iyinin yanındayım.Yiğidi öldürürüm ama hakkını veririm.

Ezanlarımız susmadı, tam tersi daha gürlendi.
Gökyüzümüz yazın apaydınlık, kışın bir o kadar bulutlu.
Kuşlar cıvıl cıvıl ötüyor.
Miladi takvim sayesinde modern Dünya'ya entegre bir şekilde güncel, hazır ve nazır olarak yaşamaktayız.
Latin alfabemiz sayesinde ingilizce ve Dünya nüfüsunda hakim diğer birçok dile aşinayız ve hakimiz.En azından harfleri tanıyoruz !
Dinimi ve inancımı özgürce sonuna kadar kadar yaşıyorum ve bütün ülkemde isteyen herkesin yaşadığını görüyorum şahit oluyorum.

M_r_T

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kanal istanbul arkadaşım ben bu şiirin tamamı süper demiyorum . Zaten dikkat edersen Neyzen'e verilen cevapda ikinci kısımda var.
BABALARA GELMEK

tarih kitapları doğruyu söylemez tarihi yaşayanlar bilir

görüldüğü gibi nasıl dini devlete alet etmeyin diyorsanız Atatürküde dine alet etmeyin diyorum bu kadar son sözüm herkese iyi günler
Böyle bişey olabilir mi? Osmanlının yükselme dönemindeki güzelliği nerden öğrenicez o zaman yaşayan da kalmamıştır büyük ihtimal veya kadeş savaşını???

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Ülkemizde faaliyet gösteren belirli cemaat ve tarikatlerin yıllardır cabalayıp, Atatürk düşmanlığıyla beyinlerini yıkadığı gençlik yetişmiş gördüğüm kadarıyla :)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bizim buralarda yaşayan 100 yaşında 80 yaşında insanlar var onlardan duyuyorum biri geldiğinde Kur'ani kerimi hemen saklıyorduk şimdi öle değil

Bediüzzaman Said-i Nursiyi zehirlemeler hep atatürkçüler yaptı

80+ insanların anlattıklarının aksini söyleyen bir o kadar insan var. Tarihçiler profesörler var. O zman senin belki 20 yaşında veya üzerindesin tüm hayatın yanlışlık üzerine kurulmuş olabilir. Bu sadece ihtimal tabi.

Kuran 'ı Kerim saklama olayı gerçekten doğru olabilir evet böyle din düşmanları var ne yazık ki , tam terside olabiliyor Namaz kılmayanlarda dövülebiliyordu bazı yörelerde. Ama bu yine Atatürk ten nefret sebebi değildir. Ama benim bildiğim elbet yanlışlar yapmıştır ama nefret edilecek cinsten değil en azından.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Ne alakası var şimdi sana bi turist gelse dese ki ezan çok güzelmiş ne diyor burda dese anlatabilecek misin??? Veya Ezan dan sonra namaz kılıyosunuz orda okuduğunuz dualarda neler anlatılıyor dese??? Valla bir dakika deyip bizzat Atatürk'ün yazdırdığı Elmalılı tefsirinden açıp okuyacak mısın??? Allah C.C. türkçe dua edince seni anlamıyor mu??? Bak ezana katılırım makam olarak uymuyor dersin, Türkçe olmuyor dersin anlarım. Ama dualarımızın ve namaz surelerinin en azından Türkçe anlamlarını da öğrenip o şekilde namazımızı eda etsek daha iyi olur kanaatindeyim. Ve şahsi fikrim bizzat Mustafa Kemal'de bunu istiyordu.
Kimse bana ''Biz milletimizi gökten inme kitaplardaki dogmalarla yönetmeyiz.'' lafını söylemesin. İyi araştırılırsa görülecektir ki Mustafa Kemal o lafı; masonların kendilerine mal ettiği gökten inme kitaplarını kastederek söylemiştir.
Son olarak kimse kimsenin müslümanlığını imanını sorgulamaya kalkmasın Cennet kimsenin tapulu malı değil.
Biraz önce cuma namazı hutbesinde hocanın Efendimiz S.A.V. 'den okuduğu hadisi hepinize bildirmek isterim;
1 saat ilim öğrenmek için harcanan vakit sabaha kadar ibadet için harcanan vakitten daha hayırlıdır.
(Birde kimse kendinle çelişme bana ne senin gittiğin cumadan demesin , Farz olan ibadetin özendirilmek için açıklanmasında riya aranmaz.)

Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ben okuduğumuz duanın mealini öğrenmeyelim mi dedim? Allah CC türkçe dua edince seni anlamıyor mu demişsin? "Namazda insanların kelâmından hiçbir şey uygun olmaz. Çünkü namaz ancak tesbih, tekbir ve Kur'an okumadan ibarettir" (Müsned, V, 447-448; Nesaî, “Sehv”, 20; bk. Müslim, “Mesâcid”, 35; Ebû Dâvûd, “Salât”, 174).

Kuranın dili ne? ARAPÇA. Bir kez daha tekrarlıyorum ben okuduğumuz duanın mealini öğrenmeyelim demedim. Anlamını bilmeyelim boş boş okuyalım demedim.

al bir kaynak daha

[video=youtube_share;wGtLx3d5JP0]http://youtu.be/wGtLx3d5JP0[/video]

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kanal istanbul arkadaşım ben bu şiirin tamamı süper demiyorum . Zaten dikkat edersen Neyzen'e verilen cevapda ikinci kısımda var.
BABALARA GELMEK

Böyle bişey olabilir mi? Osmanlının yükselme dönemindeki güzelliği nerden öğrenicez o zaman yaşayan da kalmamıştır büyük ihtimal veya kadeş savaşını???

pardon kardeş neyzen yazdı sandım :D görmedim cevabı

Ülkemizde faaliyet gösteren belirli cemaat ve tarikatlerin yıllardır cabalayıp, Atatürk düşmanlığıyla beyinlerini yıkadığı gençlik yetişmiş gördüğüm kadarıyla :)

Allah'ın düşmanları bizimde dşümanımızdır bunlar kuranda hadiste yazılıdır. k,im olursa olsun

“Ben bir manevi alemde, İslam Deccalini gördüm. Yalnız bir tek gözünde teshirce bir manyetizma gözümle müşahade ettim ve onu bütün bir münkir bildim. İşte bu inkarı mutlaktan çıkan bir cüret ve cesaretle mukaddesata hücum eder.(...) Fakat kahraman ve mücahit ordunun ve dindar milletin ruhundaki nur–u iman ve Kur’an ışığıyla hakikat–i hal–i göreceği ve o kumandanın çok dehşetli tahribatını tamire çalışacağı rivayetlerden anlaşılıyor.” (Şualar458–459,Siracun Nur 247)

Saidi Nursi, başlangıçta şifreli olarak işaret ettiği Deccal’in kim olduğunu daha sonra şöyle anlatıyor:
“Ölmüş gitmiş dünyadan ve hükümetten alakası kesilmiş bir adam hakkında otuz sene evvel bir Hadis–i Şerif’in ihbariyle Kur’an’a zararlı bir adam çıkacak demiştim.Sonra Mustafa Kemal’in o adam olduğunu zaman gösterdi. (Emirdağ Lahikası I/278,Yirmiyedinci mektuptan Sabık Reis–i Cumhur’a ve üç makama gönderilen istida)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Allah'ın düşmanları bizimde dşümanımızdır bunlar kuranda hadiste yazılıdır. k,im olursa olsun

:) aksini söyleyen yok, Atatürk'ün Allah düşmanı olduğu yönünde çok yoğun beyin yıkamasına maruz kalmışsın, ayrıca anlaşılan kendine Kuran-ı Kerim yerine başka bir kutsal kitap bulup, yol gösterici olarak Hz.Muhammed yerine Saidi Nursi'yi seçmişsin.

M_r_T

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ben okuduğumuz duanın mealini öğrenmeyelim mi dedim? Allah CC türkçe dua edince seni anlamıyor mu demişsin? "Namazda insanların kelâmından hiçbir şey uygun olmaz. Çünkü namaz ancak tesbih, tekbir ve Kur'an okumadan ibarettir" (Müsned, V, 447-448; Nesaî, “Sehv”, 20; bk. Müslim, “Mesâcid”, 35; Ebû Dâvûd, “Salât”, 174).

Kuranın dili ne? ARAPÇA. Bir kez daha tekrarlıyorum ben okuduğumuz duanın mealini öğrenmeyelim demedim. Anlamını bilmeyelim boş boş okuyalım demedim.

al bir kaynak daha

[video=youtube_share;wGtLx3d5JP0]http://youtu.be/wGtLx3d5JP0[/video]

Tamam zaten bende farklı bişey söylemiyorum yalnız şu yorumun
''Bana pek inandırıcı gelmedi. Nedeni ise Atatürk zamanında ezanın türkçeleştirilmesi (1932-1950 arası ezan türkçeydi), aslından koparılması bu bile başlı başına inanmamam için yeterli bir sebep.''
yeterli bir sebep değil...

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Ezan Atatürk zamanında aslından koparıldığı (Türkçe okunduğu) için (Aslı Arapçadır) ben inanmıyorum bu olaya dedim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...