Atatürk'ün Peygamber Efendimizi Rüyasında Görmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:) aksini söyleyen yok, Atatürk'ün Allah düşmanı olduğu yönünde çok yoğun beyin yıkamasına maruz kalmışsın, ayrıca anlaşılan kendine Kuran-ı Kerim yerine başka bir kutsal kitap bulup, yol gösterici olarak Hz.Muhammed yerine Saidi Nursi'yi seçmişsin.

kapatalım konuyu ölmüş gitmiş bitmiş biz geleceğe bakalım

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
sadece haberin uydurma olduğunu kanıtlamak için bu paylaşımı yapıyorum. kesinlikle başka bir düşüncem ve amacım yoktur. kanıtlara bakarak haberin aslının mümkün olup olmadığına kendiniz karar verin.

[video=youtube;mJQydA9ePzw]http://www.youtube.com/watch?v=mJQydA9ePzw[/video]

www.tbbm.com.tr

videoda geçen sözleri tbbm nin resmi sayfasında "ctrl f" ile arama yaparak bulabilirsiniz.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Atatürk'e duyulan bu nefret nedir anlamam ki. Elle tutulur bir kaynak gösterin ki birşeyi ben ve benim gibiler yanlış öğrendiysek düzeltelim doğrusunu öğrenelim.

Ben şunu öğrendim , Atatürk Haşa hiç bir peygamber ile kıyaslanamaz ve rakip olarak düşünülemez. İslam dinine her zaman saygılı olmuştur ve o yıllarda da AKP hükümetine kadar da aksi birşey görmedim ben. Hristiyan , musevi olsun herkes ibadetini yapabildi.

Yaptıklarına bakarsak eminim hataları olmştr ama genelinde iyi birşeyler yaptı biliyorum lütfen yanlışm varsa düzeltin.

Savaşı evet türk-kürt-çerkez vs hepimiz kazandık ama ben stratejiyi iyi bilen biriyim ve şunu diyebilirm ki sadece savaşmak bir savaşı kazanmak için yetmez. Savaşan insanlara moral ve motivasyon gerekir , Doğru yönlendirip , doğru yerlere konuşlandırmak gerek ve Atatürk bunu yapabildi ve bence iyi bir komutan oldu.

Laiklik diye bir kuram getirdi ortaya ki bence çokta haklıydı çünkü Din kötüye kullanılabilecek birşey. Dünya da birçok örneği var. (Tabi iyimi kötümü yine tartışılır ama ben aklı selim birinin hadi iran gibi olalım hadi malezya gibi olalım diyeceğini sanmıyorum)

Adam (Atatürk) çıktı dedi Din ayrı devlet işleri ayrı bunu dinsizlikle yada başka birşeyle karıştırmak bence yanlış olan.

İlk başta söylediğim gibi, Eğer Atatürk'ten nefret ediyorsanız lütfen gerekirse mesaj atın bana bende öğrenim doğruyu ki yanlışlarımı düzeltim.

Şu meclis tutanağını okursan Atatürk'ün Hilafeti üzerine alma gibi bir düşüncesi ortaya çıkıyor.
http://www.tbmm.gov.tr/tutanaklar/TUTANAK/TBMM/d01/c024/tbmm01024130.pdf

Belgeye göre 306 ile 311. sayfalar arası - PDF'e göre 8 ile 13. sayfalar arası. Yazının uzun olmasının sebebi Hilafetin nasıl bize geçtiğini anlatıyor Atatürk. Ona göre bir hızlı okuma yapabilirsin. Lakin nedense Atatürk'ün bu düşüncelerinde Lozan'dan sonra bir değişiklik oldu. :)

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sadece haberin uydurma olduğunu kanıtlamak için bu paylaşımı yapıyorum. kesinlikle başka bir düşüncem ve amacım yoktur. kanıtlara bakarak haberin aslının mümkün olup olmadığına kendiniz karar verin.

www.tbbm.com.tr

videoda geçen sözleri tbbm nin resmi sayfasında "ctrl f" ile arama yaparak bulabilirsiniz.

bu videoyu biliyorum mecliste son kunuşması olmuş güzel paylaşım yaptın ellerine sağlık

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Forum'da bazı arkadaşlar Objektif olabilmeye yaklaşıyor buda güzel bir şey.

M_r_T

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

www.tbbm.com.tr

Bu videoda kapattırdığı mason locasının inandığı kitapları ve dogmaları anlatıyor bu bir ikincisi Türkçeyi bu kadar mükemmel kullanan bir adam kutsal kitaplar deyip çoğul kasteder mi bu iki... Son olarak Atatürk'ün dine bakışını derleyen bir tertip okunması rica olunur.

Dini meseleler hakkındaki görüşlerini öğrenmek isteyen Fransız gazeteci Maurice Perno'ya Atatürk yine kesin bir şekilde şu cevapları vermiştir:

M. Perno:Şu halde yeni Türkiye'nin siyasetinde dine aykırı hiçbir temayül ve mahiyet olmayacak demek?

Atatürk: "Siyasetimiz dine aykırı olmak şöyle dursun, din bakımından eksik bile hissediyoruz."

M. Perno: Zat-ı asilaneleri, düşündüklerini bendenize daha iyi izah buyururlar mı?

Atatürk: "Türk Milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır, demek istiyorum. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam, buna da öyle inanıyorum. Şuura muhalif, terakkiye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor. Halbuki Türkiye istiklalini veren bu Asya milleti içinde daha karışık, suni, batıl inanışlardan ibaret bir din daha vardır. Fakat bu cahiller, bu acizler sırası gelince aydınlanacaklardır. Eğer ışığa yaklaşamazlarsa kendilerini mahv ve mahkum etmişler demektir. Onları kurtaracağız." (Atatürk ve Din Eğitimi, Ahmet Gürbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, s.32)

Atatürk her yönüyle olduğu gibi dindarlığıyla da milletine en güzel örnek olmuştur. Ulu Önder, dindar kişiliğinin bir göstergesi olarak din adamlarına karşı her zaman samimi bir şekilde hürmetkar olmuş ve saygı duymuştur.

Cumhuriyetin ilk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi, Atatürk'ün kendisine duyduğu saygı ve hürmeti şöyle anlatmıştır:

"Atanın huzuruna girdiğimde beni ayakta karşılardı. Utanır, ezilir, büzülür, "Paşam beni mahcup ediyorsunuz" dediğim zaman "Din adamlarına saygı göstermek Müslümanlığın icaplarındandır." buyururlardı. Atatürk, şahsi çıkarları için kutsal dinimizi siyasete alet eden cahil din adamlarını sevmezdi." (Atatürk ve Din Eğitimi - Ahmet Gürtaş - Diyanet İşleri Bakanları Yayınları s.12)

Atatürk Kuran okutulmasına da son derece önem vermiştir. Hafız Zeki Çağlarman Atatürk'ün bu yönünü şöyle anlatmıştır:

"Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Hanım'la uzun yıllar komşuluk yaptık. Her yıl Ramazan ayı yaklaşınca Atatürk kız kardeşine; "Makbule, Ramazan geliyor, annemize hatim okutmayı ihmal etme"der ve hatim okuyacak hafıza hediye edilmek üzere bir zarf içerisinde para verirdi." (Din Toplum ve Kemal Atatürk, Ercüment Demirer, s.10)

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ATATÜRK: Benim Bir Dinim yok ve Bazen Bütün dinlerin Denizin Dibini Boylamasını İstiyorum

Kaynak : Andrew Mango, Atatürk , 1926 sf 447

Buna benzer sözler Can Dündar'ın raflarında vardır

Bu videoda kapattırdığı mason locasının inandığı kitapları ve dogmaları anlatıyor bu bir ikincisi Türkçeyi bu kadar mükemmel kullanan bir adam kutsal kitaplar deyip çoğul kasteder mi bu iki... Son olarak Atatürk'ün dine bakışını derleyen bir tertip okunması rica olunur.

Dini meseleler hakkındaki görüşlerini öğrenmek isteyen Fransız gazeteci Maurice Perno'ya Atatürk yine kesin bir şekilde şu cevapları vermiştir:

M. Perno:Şu halde yeni Türkiye'nin siyasetinde dine aykırı hiçbir temayül ve mahiyet olmayacak demek?

Atatürk: "Siyasetimiz dine aykırı olmak şöyle dursun, din bakımından eksik bile hissediyoruz."

M. Perno: Zat-ı asilaneleri, düşündüklerini bendenize daha iyi izah buyururlar mı?

Atatürk: "Türk Milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır, demek istiyorum. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam, buna da öyle inanıyorum. Şuura muhalif, terakkiye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor. Halbuki Türkiye istiklalini veren bu Asya milleti içinde daha karışık, suni, batıl inanışlardan ibaret bir din daha vardır. Fakat bu cahiller, bu acizler sırası gelince aydınlanacaklardır. Eğer ışığa yaklaşamazlarsa kendilerini mahv ve mahkum etmişler demektir. Onları kurtaracağız." (Atatürk ve Din Eğitimi, Ahmet Gürbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, s.32)

Atatürk her yönüyle olduğu gibi dindarlığıyla da milletine en güzel örnek olmuştur. Ulu Önder, dindar kişiliğinin bir göstergesi olarak din adamlarına karşı her zaman samimi bir şekilde hürmetkar olmuş ve saygı duymuştur.

Cumhuriyetin ilk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi, Atatürk'ün kendisine duyduğu saygı ve hürmeti şöyle anlatmıştır:

"Atanın huzuruna girdiğimde beni ayakta karşılardı. Utanır, ezilir, büzülür, "Paşam beni mahcup ediyorsunuz" dediğim zaman "Din adamlarına saygı göstermek Müslümanlığın icaplarındandır." buyururlardı. Atatürk, şahsi çıkarları için kutsal dinimizi siyasete alet eden cahil din adamlarını sevmezdi." (Atatürk ve Din Eğitimi - Ahmet Gürtaş - Diyanet İşleri Bakanları Yayınları s.12)

Atatürk Kuran okutulmasına da son derece önem vermiştir. Hafız Zeki Çağlarman Atatürk'ün bu yönünü şöyle anlatmıştır:

"Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Hanım'la uzun yıllar komşuluk yaptık. Her yıl Ramazan ayı yaklaşınca Atatürk kız kardeşine; "Makbule, Ramazan geliyor, annemize hatim okutmayı ihmal etme"der ve hatim okuyacak hafıza hediye edilmek üzere bir zarf içerisinde para verirdi." (Din Toplum ve Kemal Atatürk, Ercüment Demirer, s.10)

Atatürk bile kendisini ne olduğunu bilmiyor hiçbir sözü tutmuyor atatürkü dindar gösteriyorsun ama bu söze bak buna ne dicen

ATATÜRK: Benim Bir Dinim yok ve Bazen Bütün dinlerin Denizin Dibini Boylamasını İstiyorum

M_r_T

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

O kitabın aynısından orjinalı benim bir arkadaşımda var o kitapta ne o sayfada nede diğer sayfalarda o tarz bir yazı yok diyor..
Birde bak;
MİLLETİMİZ, DİN VE DİL GİBİ KUVVETLİ İKİ FAZİLETE SAHİPTİR. Bu faziletleri hiç bir kuvvet milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz.” (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, cilt 2, sf.66)

Sen buna ne diycen yabancı biri değilde bizzat kendi söylevlerinden alınmış...

Ayrıca Ferdi kardeşim Atatürk dindar mıydı Ateist miydi Mason muydu??? Ben neye inanıyorum biliyo musun? İsterse krem peynire tapsın bana ne şu an dünya üzerinde müslümanlığın yaşandığı en güzel ülke bence Türkiye bundan da gurur duyuyorum.
Ayrıca şunu da söyliyim Paşa'nın yerinde ben olsam kesinlikle Cumhuriyet ilan etmezdim saltanat el değiştirdi yeni padişah benim derdim gül gibi yaşar giderdim... :)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16

Ferdi :) Uslanmıycakmısın sen, yahu bu adam kimdir nedir, kitabını okudun mu? Alıntı yaptığın 1926 adamın doğum tarihi, yazdığı kitabın tarihi değil, Atatürk öldüğünde bu adam daha 12 yaşındaymış :) Hayatının büyük bir kısmını ingilterede geçişmiş bir adam böyle birşey yazmış diye kesin çok tutmuşsundur bu yazarı :) Senin şu gizemli kaynakların mı iletti sana böyle birşeyin varlığını? Siz boş zamanlarınızda arkadaşlarınızla oturduğunuzda birbirinizle Atatürk'ün nasıl Allah düşmanı olduğu yönünde edindiğiniz kaynakları ve bilgileri mi paylaşıyorsunuz. Mail gruplarınızda bu linkler mi uçuşuyor havada. Yoksa şu cemaat önderleriniz size bunları mı anlatıyor? :) Tüm hayatını Türk milletinin kurtuluşuna ve gelişmesine adamış bir insan hakkındaki kararı bir yazarın sözleriyle mi veriyorsun. Allah sana akıl fikir versin ne diyim.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104

Kazım Karabekir'in Kitaplarında ve anılarında da Lozan'dan sonra İslâm'ı bırakmalıyız gibi sözleri var. Hatta bu Lozan'dan sonraki dönüşün Kazım Karabekir'in yazdığına göre "Avrupa Hristiyan kardeşlerine barış antlaşmalarında ağır şartlar sunmuştur ama toprak alma düşüncesi ve yok etme planları olmadığı için bizim İslamı bırakmamız gerekir." düşüncesi doğmuştur der.

Kaynak: Kızıl Pençe - Mustafa ARMAĞAN

fizikci

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Mustafa kemali ancak gerçekten unuttugunuzda değerini anlayacaksınız.. Niye sevmedigini bilmeyen insanlar bile anlayacaktır..Ben her zaman diyorum keşke paşam bizi bıraksaydı batılıların sömürgesi olarak kalsaydık ozaman senin için bu kadar kötü demezlerdi en azından biz türkler kurucusunu sahiplenmyen bir milet degildik ama sonradan oldukk yazık..

M_r_T

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kazım Karabekir'in Kitaplarında ve anılarında da Lozan'dan sonra İslâm'ı bırakmalıyız gibi sözleri var. Hatta bu Lozan'dan sonraki dönüşün Kazım Karabekir'in yazdığına göre "Avrupa Hristiyan kardeşlerine barış antlaşmalarında ağır şartlar sunmuştur ama toprak alma düşüncesi ve yok etme planları olmadığı için bizim İslamı bırakmamız gerekir." düşüncesi doğmuştur der.

Kaynak: Kızıl Pençe - Mustafa ARMAĞAN

Şimdi tam olarak bu olaylar hakkında bir kitap okumamış olmama rağmen son dönemlerinde Atatürk ve Karabekir Paşa'nın aralarının bozuk olduğunu biliyorum. Bu yazdıkları yanlıştır, kendi iç çatışmalarından dolayı bunları uydurmuştur demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Derin olarak araştırılması gerekir. Nitekim Karabekir Paşa'da kurtuluş savaşında çok önemli roller üstlenmiştir. Bir de şöyle çarpıcı bir olay hatırlıyordum buldum :

İnönü döneminde Karabekir meclise alınarak herhalde küskünleri barıştırma gibi bir politika izlenmiştir. Meclis Başkanı da seçilmiştir.
Karabekir'in Köy Enstitüleri'nde yaşadığı bir olay;

------
Kaşları çatılıverdi meclis başkanının, topluluğa döndü. Sert sert:

-Dinlediklerimiz güzel de, bir de Hakkı Tonguç için bir marşınız varmış sizin, şimdi de onu söyleyin bakalım.

Salon durgunlaştı, birbirlerine bakıp kaldı herkes. Öyle bir marş anımsamıyordu kimse.…

-Canım, içinde köylü efendimiz filan lafları geçiyormuş.…

Sıkıntılı bir suskunluk sürüyordu.

-Haaa anladım, dedi Yüksek Köy Enstitüsü Eğitimbaşı Hürrem Arman: Ziraat Marşı çocuklar, Ziraat Marşı, başlayın.…

Ölüyü bile canlandıracak güçlü bir ses yükseldi salonda:

Sürer, eker biçeriz, güvenip ötesine
Milletin her kazancı milletin kesesine
Toplandık baç çiftçi Atatürk'ün sesine…

Atatürk'ün adı geçince, hop etti yerinden fırladı Karabekir:

-Kesin! Yeter! diyordu. Hoşlanmamıştı Atatürk'ün adının geçmesinden.

(Mehmet Başaran, Devrimci Eğitim: Köy Enstitüleri)

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşımız demiş peygamber efendimizi rüyasında görmüş ondan sonra adı mustafa kemal koymuş diyor

bir kere atatütrk mustafa kemal ismini hiç sevmez kimliğinde kemal'i Kamal olarak değiştirmiş KAMAL ibranice de put demekmiş Ayrıca Kamal isminin İbrranice anlamıın put olması şaşırtıcı

bu rüyanın asılsız olduğu belli oluyor

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Şu an bu konuyu kilitliyorum ama bu konuyu amaçsız sadist düşünceleri ile bu hale getiren ile bilare ilgileneceğim bilginiz olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...