SDN Fenerbahçe Kulübü

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
iyi geceler herkese..

sanada iyi geceler [MENTION=142183]CuMaAli[/MENTION] :)

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
selamun aleyküm iyi günler [MENTION=142183]CuMaAli[/MENTION] günaydın birader

[h=1]Semih dert etmiyor[/h]
Alex'in Spartak Moskova maçındna yedek soyundurulması kriz yaratırken, 18 kişilik kadroya bile alınmayan Semih Şentürk, bunu dert etmediğini söyledi.

fft1mm1879073.jpg

11-12 yıldır bu duruma alıştığının altını çizen golcü oyuncu, “İlk kez yedek kalmıyorum. Daha önceleri hep kulübeden oyuna dahil oldum. Ben Fenerbahçeliyim, bana ihtiyaç olduğu zaman sahaya çıkar gerekeni yaparım. Şimdi de teknik direktörümüz Aykut Kocaman bana ‘görev sende’ derse, çıkar gollerimi atar, takımıma katkı yaparım” dedi.

Kaynak

[h=1]Dikkat, dikkat! artık ceza var[/h]
Sadece kadın ve 12 yaşaltı çocukların izlediği maçlar, geçen sezon bu müsabakalar 'seyircisiz' statüsünde sayıldığı için disiplin ihlalleri cezalandırılmıyordu. Ancak yeni sezonda bu maçlarda da ceza uygulanacak.

fft1mm1879149.jpg

Futbol Federasyonu’nun getirdiği kurallara göre; kadın ve çocukların izlediği bu maçlarda disiplin kurulları tarafından saha olayları nedeniyle seyircisiz oynama veya saha kapatma cezası verilmesi; veya bir sezonda iki defa çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle disiplin yaptırımı uygulanması halinde, seyircisiz oynama cezası uygulanacak müsabakalara sezon sonuna kadar seyirci alınmayacak.

Kaynak

[h=1]Saracoğlu'ndaki gurur tablosu[/h]
Kadıköy'deki son mağlubiyetini 2009/10 sezonunun 22. haftasında (22 Şubat 2010) Bursaspor karşısında (2-3) alan Fenerbahçe, ardından çıktığı 43 lig mücadelesinde yenilgiyi unuttu.

fft1mm1879128.jpg

Kanarya, bu maçların 35’ini kazanırken, 8’inden beraberlikle ayrıldı. Bu 43 karşılaşmanın 37’sinde takımın başında Aykut Kocaman vardı. Sarı-Lacivertli ekip, Kocaman yönetiminde oynadığı bu 37 karşılaşmanın 30’unu kazandı, 7’sinde berabere kaldı. Fenerbahçe, geçen sezon Saracoğlu’nda çıktığı 20 lig maçından 16 galibiyet, 4 beraberlikle ayrıldı.

Kaynak

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
günaydın [MENTION=71554]cobra11[/MENTION] h.g

Aykut neyin planını yapiyor anlamış değilim adam da moral birakmiyor.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
şimdi Alex dinlendiriliyor mu iki maçtır yok :) ?
yada akşama nasıl bir kadro çıkacak merak ediyorum.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Günaydın arkadaşlar hepinize.Bu arada Galatasaraylı Metin Kurt vefat etmiş.Tüm camiasının ve sevenlerinin başı sağolsun.Allah rahmet eylesin.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
[MENTION=38650]zoki[/MENTION] bende aynı fikirim bakalım ne olacak , rıdvan dilmen içinde bir çok şey uydurmuşlar.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
[MENTION=74929]Korpe[/MENTION]
hocam dediğin gibi kuyt sow ileri uc stoch krasic kanatlar ama baroni yerine alex i düşünüyorum ben ileri ucun arkasına.
ön liberoda appiah gibi bir cengaver de olsa kolay kolay bükülmez bu takımın elini.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
@Korpe
hocam dediğin gibi kuyt sow ileri uc stoch krasic kanatlar ama baroni yerine alex i düşünüyorum ben ileri ucun arkasına.
ön liberoda appiah gibi bir cengaver de olsa kolay kolay bükülmez bu takımın elini.

ah ahh bir appiah bulsak zaten ne güzel olacak. :)

Alex yerine Wesley Sneijder'i getirsin Aziz başkan :)

Pierre van Hooijdonk ‏@pierrevh17 What is the reason that@Alex10combr isn't in kadro for Antep game?What was the reason why Alex was left out 3 years ago when Aykut started?!

ortalık karışıcak..

yok ya niye karışsınki :) izin vermezler yani öyle bir olaya, öyle bişey olacak olsada.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
@Korpe

aynen ayağı yere sağlam bassın top cıkarsın koşmasada olur. insallah krasic biraz daha adapte olmuş olur stoch ile kuyt insallah iyi anlaşırlar

(düzelttim)

eklemek istiyorum insallah alexi harcamaz aykut..

cincoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynen ayağı yere sağlam bassın top cıkarsın koşmasada olur. insallah krasic biraz daha adapte olmuş olur stoch ile kuyt insallah iyi anlaşırlar

(düzelttim)

eklemek istiyorum insallah alexi harcamaz aykut..

İnşallah harcamaz ama harcarsa da yapacak birşey yok bana göre baroni alex olmayınca takımı yönetemiyor Aykut hoca baroniyi alexin yerinde deniyor fakat baroninin çok eksiği var bir Alex değil :)

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
baroni,selcuk,semih,topal,topuz bunlar bu takıma fazla bosa para veriliyor.

hoşgeldin kardesim bu arada

cincoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
baroni,selcuk,semih,topal,topuz bunlar bu takıma fazla bosa para veriliyor.

hoşgeldin kardesim bu arada

hoşbulduk kardeşim bence de takımda çok fazla yük getiren ve karşılığını veremeyen oyuncular var hala neden saklıyorlar bunları anlamıyorum...

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Aykut hoca da soyle bir sey var benim gözlemlediğim kadarı ile, efendi saygılı kımseye zarari olmayan adamı on plana alıyor şöle açıklama demeç veren vs yapan oyunculari ark a plana alıyor özer'in kıralanmasından sonra bir kac oyuncu da gidebilir di

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
fft1mm1879541.jpg

Fenerbahçeli Özer Hurmacı Kasımpaşa'ya transfer oldu.
Sarı-Lacivertli kulüp Özer Hurmacı'nın bonservisiyle birlikte Kasımpaşa'ya transferi konusunda anlaşmaya vardı.
Bu sezon başından beri kadroda düşünülmeyen takım içinde "Özerinho" lakaplı Özer'e çok sayıda teklif vardı. Tecrübeli futbolcu İstanbul ekibi Kasımpaşa'yı tercih etti.

kAYNAK

fft96mm1879396.jpg

Sarı lacivertli takımın kaptanı Alex de Souza, sakatlığı veya cezası olmamasına rağmen Gaziantepspor maçının kadrosuna alınmadı.

Alex de Souza Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Spartak Moskova ile oynadığı karşılaşmada da yedek kulübesinde oturmuş ve teknik direktör Aykut Kocaman tarafından ilk 11'e alınmamıştı.

TWITTER'DAN DA AÇIKLADI
Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza twitter üzerinden kendisine sorulan, "Kadroda yok diyolar. Doğru mu ya?" şeklindeki soruya "Evet.kadro yok" şeklinde bir cevap verdi.Aynı taraftarın bu tercihin sakatlıktanmı yoksa Aykut Kocaman'ın mı tercihi olduğu sorusuna ise, "Sakat yok" yazarak, kadroya alınmamasının nedeninin sakatlık değil Kocaman'ın tercihi olduğunu belirtti.

KAYNAK

fft1mm1879440.jpg

Alex de Souza geçen hafta bir tweet attı ortalık karıştı... Eskiden yönetimlerden izin almadan açıklama yapamayan futbolcular artık sosyal medya sayesinde kendilerini daha rahat ve hızlı şekilde milyonlara ifade edebiliyor. Düşünce özgürlüğü açısından güzel bir durum olsa da Avrupa'da artık büyük şirketler, çalışanlarının Twitter'dan siyasal ve sosyal konular ya da çalıştıkları şirket hakkında yazı yazmalarını engelliyor. Bir gün Türkiye'de de futbol kulüpleri bu yola başvururlar mı bilemeyiz...

NE OLUR ARTIK YAZMA ALEX!
Alex'in Twitter'dan yazdığı 'kıskançlık' tweet'i doğal olarak çok konuşuldu. Peki Alex, bu tweet'i yazarken, kendisini onlarca medya mensubunun, binlerce taraftarın takip ettiğini bilmiyor muydu? Hiç söylememiş gibi, unutulup, bir kenarda 'tweet' olarak mı kalacaktı o söz? Daha sonra sildi. Aykut Hoca'nın kararlarına saygılı olduğunu söyledi. Konu tam kapanırken G. Antep kadrosunda olmadığı haberi geldi.

Bu haber de ortalığı karıştırdı. Alex 'Sakat değilim, karar hocanın, mutsuzum' gibi tweet'ler yazmaya devam ediyor. Senelerce Sarı Lacivertli kaleyi korumuş Rüştü'nün başına neler geldi, sineye çekti. Volkan, yıllarca 'jöleli' diye kendi taraftarı tarafından saldırıya uğradı. Yuhalandı, küfürlere maruz kaldı. Hooijdonk giderken sorunlu ayrıldı, 'Daum benim evimi kıskanıyordu' dedi. Ümit Özat, alacağı olduğunu ayrıldıktan 2 sene sonra söyleyebildi. Ama onun da yönetimle arası açık olarak gittiği ortada... Del Piero efsane olduğu Juventus'ta yedek kaldı. Bu olayların yarısı yaşanmadı...

Sonuç olarak herkes her yerde sorun yaşayabiliyor. Taraftar Alex'i yuhaladığında sadece başkan Aziz Yıldırım ona sahip çıkmıştı. Sonra unutuldu gitti o günler. Alex daha da efsaneleşti. Şampiyonluklar yaşamış, 2 kez son hafta kaçırmış, Avrupa'da zirve yapmış, Türkiye Kupası'nda finaller kaybetmiş-kazanmış biri olarak Alex, bu kulüpte sevincin de üzüntünün de en tepe noktasını yaşadı. Onun için diyorum ki "kaptan ne olur artık yazma, efsane kal, kimseyi üzme. Haksızlığa uğradığını düşünsen bile..."

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr
@hakan_atesler
fft30mm1879451.jpg

kAYNAK

[h=1]"Kendimi bile kestim"[/h]
İstanbulspor'da menacer-oyuncuyken 3 gol attığı maçın ardından kendisini yedek bırakan Kocaman, “Alex'i oynatsam, Kuyt yedek kalabilir, 'Formda oyuncu yedek tutulur mu' diye sorulabilirdi veya Sow için '10 milyon Euro'luk adam oynatılmaz mı' yorumu yapılabilirdi” dedi

fft1mm1879506.jpg

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın yaptığı açıklama sonrasında telefona sarılarak bir kaç arama yaptım ve konuyu detaylıca araştırma şansı buldum. Aykut hoca klasik futbol deyimi ile tüm hatlarıyla Spartak Moskova maçına kafayı yoruyor ve “Takım içerisinde benim için gündem şu an için tarihin en önemli Şampiyonlar Ligi maçlarından birisi olan bu maç” diyor. Son günlerin
polemik konusu haline gelen Alex konusunda ise düşüncelerini şöyle dile getiriyor: “Bir maça belirleyeceğiniz onbir oyuncuları için çeşitli kriterlerimiz var. Tercihlerimizi yaparken hafta içerisinde antrenman performanslarından tutun da rakibin analizi, oyuncuların maç haftası yaşadığı psikoloji, izleyicilerin çoğu zaman çıplak gözle göremeyeceği, geçmiş maçlardaki detaylı verileriyle ortaya çıkan istatistiksel form durumuna kadar göz önüne alıyoruz. Şimdi bu maç Alex oynasa Kuyt yedek kalabilir bu kez de ‘Kuyt gibi formda bir oyuncu yedek tutulur mu’ denebilirdi ya da Sow’u yedek bıraksam ‘10 milyon Euro’ya alınan oyuncu kulübede’ denebilirdi. Veya Krasiç var, onun için de Juventus’tan gelirken ‘En hazır gelen oyuncu nasıl maça onbir başlamaz’ denebilirdi. Açık söylemek gerekirse ben ve teknik heyetim her futbolcuyu değerlendirirken, takım halinde en iyi başarıyı nasıl sağlarız diye düşünüyoruz.”

2 sene önce anlattıkları...

Aykut Hoca’nın bu düşüncelerini öğrenirken ise aklıma 2 sene önceki bir sohbet toplantısında anlattıkları geldi. Kocaman o dönemde şunları şöylemişti: “Benim takdir hakkım hep takımın başarısından yanadır. İstanbulspor’da iken hem menacer hem oyuncu olduğum dönemde kendimi bir Trabzon maçında kadroya almadım. Oyuna sonradan girdim ve 3 gol attım. Sonraki hafta rakibe göre oynamam gerektiğini düşündüm ve yine kendimi kadroya almadım.”

En başarılı dönemi Kocaman’la

Aykut Hoca bunları anlatırken aklıma 2 sene önceki bir sohbet toplantısında anlattıkları geldi. Kocaman o dönemde şunları şöylemişti “Benim takdir hakkım hep takımın başarısından yanadır. İstanbulspor’da iken hem menajer hem oyuncu olduğum dönemde kendimi bir Trabzon maçında kadroya almadım. Oyuna sonradan girdim ve 3 gol attım. Sonraki hafta rakibe göre oynamam gerektiğini düşündüm ve yine kendimi kadroya almadım.” Yani Kocaman 2 sene önce yine bir kriz esnasında ne dediyse şimdi de tıpa tıp aynı şeyleri konuşuyor ve takım başarısı vurgusu yapıyordu. Ben de Kocaman gibi istatistiksel bir bakış açısıyla konuya yaklaştığımda şöyle bir tablo çıktı ortaya: Daum, Aragones dönemleri karşılaştırıldığında Alex 28 gol, 22 asist ile kariyerinin en başarılı gündemini Aykut Kocaman’ın teknik direktörlük zamanında yakalamış.

kAYNAK

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
twitter de Hayat Dişi Kanaryalarla Güzel, Bugün Mabed Dişi Kanarya diye topic var :) helal

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Türk bayrağını al, formanı giy, saat 19.00'da Şehitlerimiz için Kadıköy Boğa'ya gel ! #FenerbahçeŞehitleriUnutmaz

Çarşamba günü oynayacağımız S.Moskova maçının kale arkası tribünü biletleri tükendi!

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Selamun Aleykum Dostlar.:)
Fethiye Ölüdeniz den Selamlar.Dün 10 saatlik yolculuktan sonra gelebildim.
Mükemmel bir yer imkanı olanlara tavsiye ederim.
Keyifler Nasıl Dostlar?:)

@angel75 Hayırlı Olsun.
Moderatörlüğünüde görürüz İnşaallah.:)

Çok teşekkür ederim.. umarım hayal kırıklığı yaratmam..

@angel75 moderatörlüğün hayırlı olsun. :thumbup:

Artık forumda önümüze gelene kafa tutabiliriz. Bizimde artık yüksek yerlerde tanıdığımız var. :biggrin:

çok güldürdün beni.. çok teşekkür ederim...
@angel75 çokta yakıştı :) tebrikler @mustang iyi tatiller abim.

Spartak Stadındaki ATM soyularak içerisindeki yaklaşık 3.5 milyon ruble çalınmış :D

çok teşekkür ederim yakıştırdığın için...

ooo @angel75 hayırlı olsun. :) yeni görevinde başarılar dilerim :)

yardımcın olmak istedim ama beni layık görmemişler :) napalım idare ederiz bizde profesörlüğümüze.. :)

yardımcı olman için moderatör olmaya gerek yok... sen benim kalbimde her daim varsın..

Bu arada merhaba 12 Numaram... Bu akşam maça gitmiyorum.. bayan ve çocuk seyirci ile olan maçlara tövbe etmiştim.. hala o tövbemin arkasındayım :)

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
keşke gitseydin [MENTION=158637]angel75[/MENTION] :) içimden bir ses bu sezonun en iyi topunu oynayacaz diyor :) bu anı kaçırmamalıydın :P :)

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
keşke gitseydin @angel75 :) içimden bir ses bu sezonun en iyi topunu oynayacaz diyor :) bu anı kaçırmamalıydın :P :)

geçen sene ilk maçımızda ancak 2. yarı stada girebilmiştim.. 1. yarı gol olmuştu.. yanımda ki bayana sordum kim attı golü diye... o yanındakine, yanındaki öbürüne, öbürü öbürüne derken tamam ben internetten bakarım demiştim... ve o an artık bir daha gitmeyeceğime karar vermiştim... :)

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
geçen sene ilk maçımızda ancak 2. yarı stada girebilmiştim.. 1. yarı gol olmuştu.. yanımda ki bayana sordum kim attı golü diye... o yanındakine, yanındaki öbürüne, öbürü öbürüne derken tamam ben internetten bakarım demiştim... ve o an artık bir daha gitmeyeceğime karar vermiştim... :)

:lol: o zaman bişey diyemiyorum :) ama onlarada örnek olacak birileri lazım senin gibi :)

ümit özat olayı ne cobra ?

bi fikrim yok senden duydum ilk defa :)