Myanmar Olayları ve Size Aktarılmayan Gerçekler!

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Myanmar, İngiltere’den bağımsızlığını kazanalı 60 yıldan fazla olmuş bir ülke olmasına rağmen baskıcı askeri rejim ve Amerikan ambargosunun da etkisi ile Güneydoğu Asya’nın en az gelişmiş ülkelerinden biridir. 22 Yıllık Amerikan ambargosu, Hillary Clinton’ın Aralık 2011’deki Myanmar ziyaretinden iki ay sonra bir elçi atanması ile kalkmıştır ve şimdilerde ülke tam bir Dünya’ya açılma süreci yaşamaktadır.

Başkentin en merkez mahallelerinde bile 70’leri yaşadığınız, bankamatik ya da post makinesi gibi ülkemizde artık yeni teknolojilere yerini bırakmakta olan sistemlerin bile henüz bulunmadığı Myanmar’ı, tam da olayların olduğu tarihlerde ziyaret etme fırsatı yakaladım.Tabi bu ziyaretimi Türkiye’de servis edilen haberlere bakarak fikir sahibi olan tanıdığım herkes oldukça tedirginlikle karşıladı ancak Myanmar’a varmamla gerçekler bir bir önüme dizilmeye başladı.

Başkentte özellikle Müslüman mahallesinde kalıp, hemen her gün camileri ziyaret ettim. Birçok farklı bölgede yaşayan Müslümanların Budistlerle birlikte problemsiz ve gayet mutlu mesut yaşadığına şahit olmak doğrusu görmeyi beklediğim bir manzara değildi. Eğer gitmeden önce Myanmar hakkında izlediklerim ve okuduklarım tam anlamıyla doğru olsaydı oraya vardığımda kan revan içerisinde kaçışan Müslümanlar ve arkalarından koşan Budist rahiplerin olması gerekirdi.

Ancak Müslümanların azınlıkta yaşadığı birçok ülkeyi ziyaret etme fırsatı bulmuş biri olarak, özellikle belirtmem gerekir ki, hiçbir ülkede bu denli rahat ve her açıdan, özgürce dinlerini yaşayan Müslümanlara rastlamamıştım. Keza Büyük Budist Tapınaklarının hemen bitişiğinde bulunan ihtişamlı camiiler beni görmeyi beklediğimden çok daha farklı bir manzara ile karşıladı. Hatta Müslüman mahallesinde neredeyse her caddeye bir tane düşecek sıklıkta camii bulunduğunu söylemek doğru olur bu da dinlerini rahatça yaşayan Müslümanların en önemli göstergelerinden biri.

myanmar%201.jpg

Myanmar’da birbirlerini linç ettikleri söylenen Müslümalar’ın ve Budistler’in
kendi makinemle çekilmiş bir aradaki görüntüleri.

myanmar%202.jpg

Konakladığım yerin hemen yakınında bulunan Sule Budist Tapınağı (solda) ve
Yangon Merkez camii’nin (sağda) yan yana görüntüsü.

Ancak ülkenin Batısında yer alan Rakhine (Arakan) bölgesinde ölümlü çatışmalar gerçekten yaşanmış fakat gerçekler Türkiye’de çizilen senaryodan çok daha farklı görünüyor. Her şeyden önce olaylar bölgede (Arakan’da) sona ermiş durumda ve ülkede hiçbir gruba ilişkin ırkçılık gözlemlemediğimi belirtmeliyim. Fakat o halde “sistematik katliam”, “ırkçı zulüm” gibi söylemler neden? Zira 21 Ağustos 2012’de Myanmar Dış İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Myanmar’da toplam 88 kişi hayatını kaybetmiş olup bunlardan 54’ü Müslüman’mış. Myanmar devleti ise, yana yakıla Müslüman Dünyasına bu yaşanmış olan olayların belli bir dini grubu hedef almadığını izah etmeye çalışıyor, lakin nafile...

Türkiye’de gazeteler ölüleri yüzlerle ifade edip, haberlerde gerçekler abartılı ve trajik bir şekilde empoze edilirken, halk tarafından belli bir tepki zemini kısa sürede oluşturuldu. Zira kim mazlumun, ezilenin yanında olmaz ki? Fakat tüm bu mübalağaların bir nedeni olması gerekmez mi? Bir haberi daha dikkat çekici hale getirmek için süsleyen gazeteci yaklaşımından daha öte bir şeydi bu.

Bu kadar reklamdan sonra ise geriye bir tek çizilen bu hüzünlü tablonun meyveleri olan bağışları toplamak kalıyordu ve bu noktada da hemen yardım kuruluşları devreye girdi. Dünya’nın taa… öbür ucundaki Myanmar’a gidecek diye yapılan yardımın yerine ulaşıp ulaşmadığını kim kontrol edecekti ki, vicdanlardan başka? Peki o aynı vicdanlar, Deniz Feneri hadisesinde, yok olmamış mıydı? Alman Mahkemeleri sayesinde öğrenebilmiştik, Avrupalı Türkler’den yardım adı altında toplanan bağışların hangi Kanal’lara aktarıldığını.

Yalnız bu yardımlar “Din Kardeşlerimize” denilerek yapılıyorsa benim atladığım bir nokta var herhalde, Dünya’nın öbür ucunda değil de, Vatanımızın içerisinde ölen Mehmetçiklerimizin aileleri, Gazilerimiz yoksa Müslüman değiller mi?

Av. Efe TANAY, 23 Ağustos 2012

Kaynak

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Myanmar, İngiltere’den bağımsızlığını kazanalı 60 yıldan fazla olmuş bir ülke olmasına rağmen baskıcı askeri rejim ve Amerikan ambargosunun da etkisi ile Güneydoğu Asya’nın en az gelişmiş ülkelerinden biridir. 22 Yıllık Amerikan ambargosu, Hillary Clinton’ın Aralık 2011’deki Myanmar ziyaretinden iki ay sonra bir elçi atanması ile kalkmıştır ve şimdilerde ülke tam bir Dünya’ya açılma süreci yaşamaktadır.

Başkentin en merkez mahallelerinde bile 70’leri yaşadığınız, bankamatik ya da post makinesi gibi ülkemizde artık yeni teknolojilere yerini bırakmakta olan sistemlerin bile henüz bulunmadığı Myanmar’ı, tam da olayların olduğu tarihlerde ziyaret etme fırsatı yakaladım.Tabi bu ziyaretimi Türkiye’de servis edilen haberlere bakarak fikir sahibi olan tanıdığım herkes oldukça tedirginlikle karşıladı ancak Myanmar’a varmamla gerçekler bir bir önüme dizilmeye başladı.

Başkentte özellikle Müslüman mahallesinde kalıp, hemen her gün camileri ziyaret ettim. Birçok farklı bölgede yaşayan Müslümanların Budistlerle birlikte problemsiz ve gayet mutlu mesut yaşadığına şahit olmak doğrusu görmeyi beklediğim bir manzara değildi. Eğer gitmeden önce Myanmar hakkında izlediklerim ve okuduklarım tam anlamıyla doğru olsaydı oraya vardığımda kan revan içerisinde kaçışan Müslümanlar ve arkalarından koşan Budist rahiplerin olması gerekirdi.

Ancak Müslümanların azınlıkta yaşadığı birçok ülkeyi ziyaret etme fırsatı bulmuş biri olarak, özellikle belirtmem gerekir ki, hiçbir ülkede bu denli rahat ve her açıdan, özgürce dinlerini yaşayan Müslümanlara rastlamamıştım. Keza Büyük Budist Tapınaklarının hemen bitişiğinde bulunan ihtişamlı camiiler beni görmeyi beklediğimden çok daha farklı bir manzara ile karşıladı. Hatta Müslüman mahallesinde neredeyse her caddeye bir tane düşecek sıklıkta camii bulunduğunu söylemek doğru olur bu da dinlerini rahatça yaşayan Müslümanların en önemli göstergelerinden biri.

myanmar%201.jpg

Myanmar’da birbirlerini linç ettikleri söylenen Müslümalar’ın ve Budistler’in
kendi makinemle çekilmiş bir aradaki görüntüleri.

myanmar%202.jpg

Konakladığım yerin hemen yakınında bulunan Sule Budist Tapınağı (solda) ve
Yangon Merkez camii’nin (sağda) yan yana görüntüsü.

Ancak ülkenin Batısında yer alan Rakhine (Arakan) bölgesinde ölümlü çatışmalar gerçekten yaşanmış fakat gerçekler Türkiye’de çizilen senaryodan çok daha farklı görünüyor. Her şeyden önce olaylar bölgede (Arakan’da) sona ermiş durumda ve ülkede hiçbir gruba ilişkin ırkçılık gözlemlemediğimi belirtmeliyim. Fakat o halde “sistematik katliam”, “ırkçı zulüm” gibi söylemler neden? Zira 21 Ağustos 2012’de Myanmar Dış İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Myanmar’da toplam 88 kişi hayatını kaybetmiş olup bunlardan 54’ü Müslüman’mış. Myanmar devleti ise, yana yakıla Müslüman Dünyasına bu yaşanmış olan olayların belli bir dini grubu hedef almadığını izah etmeye çalışıyor, lakin nafile...

Türkiye’de gazeteler ölüleri yüzlerle ifade edip, haberlerde gerçekler abartılı ve trajik bir şekilde empoze edilirken, halk tarafından belli bir tepki zemini kısa sürede oluşturuldu. Zira kim mazlumun, ezilenin yanında olmaz ki? Fakat tüm bu mübalağaların bir nedeni olması gerekmez mi? Bir haberi daha dikkat çekici hale getirmek için süsleyen gazeteci yaklaşımından daha öte bir şeydi bu.

Bu kadar reklamdan sonra ise geriye bir tek çizilen bu hüzünlü tablonun meyveleri olan bağışları toplamak kalıyordu ve bu noktada da hemen yardım kuruluşları devreye girdi. Dünya’nın taa… öbür ucundaki Myanmar’a gidecek diye yapılan yardımın yerine ulaşıp ulaşmadığını kim kontrol edecekti ki, vicdanlardan başka? Peki o aynı vicdanlar, Deniz Feneri hadisesinde, yok olmamış mıydı? Alman Mahkemeleri sayesinde öğrenebilmiştik, Avrupalı Türkler’den yardım adı altında toplanan bağışların hangi Kanal’lara aktarıldığını.

Yalnız bu yardımlar “Din Kardeşlerimize” denilerek yapılıyorsa benim atladığım bir nokta var herhalde, Dünya’nın öbür ucunda değil de, Vatanımızın içerisinde ölen Mehmetçiklerimizin aileleri, Gazilerimiz yoksa Müslüman değiller mi?

Av. Efe TANAY, 23 Ağustos 2012

Kaynak

Şimdi burada bir kaşıntı bir allerji var arakanlıların müslüman olması ve müslüman oldukları için yardıma gidilmesi.
Değerli avukatımız budizm kadar islamiyetede vakıf olsaydı nivanaya!!!!!!ermek için dünya üzerinde dil ırk ve ekonomik durum göstermeksizin yardım edilmesinin imanla ilgili bir gösterge olduğunu anlardı.Dünyadaki tüm müslümanların dertlerini dert edinenler Vişnunun!!!!!övgüsünü alır kavun içi giysileriyle deniz feneri elemanları lotus çiçeğine dönüşmüş trans haldeler bu mutluluğun bukunetin belirtisi.
Arakanlı müslümanlar aslında huzuru bulmuş nirvanaya koşuyor koşarkende kendilerini ateşe vermişler maksat aksiyon olsun.
Değerli kardeşimize açtığı bu konuyu yakıştıramadık bu haberi yapan avukat her türlü insani duygudan uzak yok insani değil hayvani duygulardanda uzak kapitalist bir rehavet içerisinde kompradorluğun tadını çıkarıyor
Aloooooooooo insanlar cayır cayır yanıyor bize ulaşan fotoğraf ve görüntüleri vermiyoruz vermeye hakkımızda yok kimsenin ruh halini bozmaya hakkımız yok
önce insan islama göre öldürülmesinde beis olmayan yılan fare ve karganın dahi yakılarak öldürülmesi yasaklanmıştır konuıyu deniz feneri davasıyla bağdaştırnek avukat olmuş bir kişinin beynindeki sığlığı yansıtmaktadır
At gözlüğü tabir edilen gözlerin kapatılıp atın aldatılarak dolap değirmenine bağlanması imkanı olmayan köylüiçin gerek olabilir
tüm sex fantesilerini deneyipte slave takılan birinin yenilik arayışıda olabilir
bunlara diyeceğimiz yok ancak kişilerin eğer yorumcu veya haberci konumunda buna hakkı yoktur pembe gözlük veya at gözlüğü takamaz subjective olamaz yönlendirici ajite edici konuyu saptırıcı olama
objective olunmasında fayfa var eğer kişi objective liğini yitirmişse ona sadece haberleri içinden okumak düşer
not:tabiki haberin yorumu bu derece kibar olmamalıydı bu kibarlık konuyu açan kardeşimizin şahsına gösterdiğim nezakettir inşaallah o katledilen arakan müslümanlarının hatırasına saygısızlık değil terbiyesizlik değil hayasızca saldıran bu yazı için üzüntülerini bildirir kapatır.

arakanda-katliam_625179834907-300x285.jpg
arakanda-katliyam-davutoglu-agladi.jpg
arakanda_muslumanlari_yakarak_katlediyorlar_h2371.jpg

beklediniz ki o çıplak insanların protesto hareketini vereyimde sazan gibi atlayın onlar protestocu diye
Arakanda yanan insanlıktır.Yakılan vicdanlardır.Mistik görüntülerle kafamıza sokulmak istenen budizmin hayvanlardan dahi daha aşağılık olan inanışlarının yansımasıdır.İster islam üzerine olun ister başka bir inanca dünyanın en şerefli varlığı olan insan arakanda yakılarak parçalanarak katledilmiştir tıpkı çindeki gibi
Küfür tek bir millettir!!!

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Adamlar güllük gulistan lik içinde yaşarken birileri onlar hakkında yalan yanlış haberler yapıyor gerçi ta oralara kadar gitmeye gerek yok yani başımızda afganistan irak suriye de Müslüman lar en vahşi şekilde katledilirken ses çıkarmayan bir ülke taa arakan da ki Müslüman ların haline mi acıyacak tabiki onların da halini toz pembe gösterecek ler ve arakan hükümetine övgüler düzeçekler .Yardım kuruluşları ise halkın nezdinde çoktan samimiyetlerini kaybetti bir yardımı şahsi olarak ulaştıramiyor isem vermem daha iyi ne bilelim o yardımlar zalim lerin eline geçip Müslüman kanı dökmeyecegine.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bakın arkadaşlar isteyen istediği düşünceye inanabilir. Bu konuyu açtım diye de makaleyi yazan yazarın tüm düşüncelerini veya yazdıklarının kabulleniyorum diye bir kaide de yok. İstedim ki Myanmar konusu hakkında farklı bir yaklaşım olsun.

TV'lerde zulüm fotolarıyla duygu sömürüsü yapıldı ve bu yolla iyi bir meblağ toplandığını düşünüyorum. Fakat yazarın yazdıklarını okursanız bu zulüm olayları yaşanmamıştır demiyor, yaşanmış fakat geçmişte kalmıştır diyor. Geçmişteki yaşananların da aşırı abartıldığını söylüyor.

Burdan kimseye yardım yapmayalım gibi bir düşünce çıkmasın. Eğer gerçekten yardıma ihtiyaçları varsa tabi ki de yapacaksın, yapmalıyız. Ama işin diğer boyutunu da düşündüğümüz için kimse bizi suçlayamaz. O zaman düşünebiliyorsak "Ya kandırılıyorsak?" diye sormamız da gerekir. Cevabınız hayır ise sorun yok, evet ise ...

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Ben inanmiyorum, av efe tanayın yazisina çünki televizyona çıkan bir kac arakan lı kardeslerimiz bunlarin gercek yüzünü anlatti belkı bir kac resim fake olabilir ama zulumu olcmek haddimiz değil, budist lerin ne ... oldugunu zaten bılıyoruz neye ugrayacaklarını da duyuyoruz. ALLAH helak etsin bunlari

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bakın arkadaşlar isteyen istediği düşünceye inanabilir. Bu konuyu açtım diye de makaleyi yazan yazarın tüm düşüncelerini veya yazdıklarının kabulleniyorum diye bir kaide de yok. İstedim ki Myanmar konusu hakkında farklı bir yaklaşım olsun.

TV'lerde zulüm fotolarıyla duygu sömürüsü yapıldı ve bu yolla iyi bir meblağ toplandığını düşünüyorum. Fakat yazarın yazdıklarını okursanız bu zulüm olayları yaşanmamıştır demiyor, yaşanmış fakat geçmişte kalmıştır diyor. Geçmişteki yaşananların da aşırı abartıldığını söylüyor.

Burdan kimseye yardım yapmayalım gibi bir düşünce çıkmasın. Eğer gerçekten yardıma ihtiyaçları varsa tabi ki de yapacaksın, yapmalıyız. Ama işin diğer boyutunu da düşündüğümüz için kimse bizi suçlayamaz. O zaman düşünebiliyorsak "Ya kandırılıyorsak?" diye sormamız da gerekir. Cevabınız hayır ise sorun yok, evet ise ...

Değerli karedeşim zaten senin bu yazıyı gönül rahatlığıyla okuyabileceğini bile zannetmiyorum benim tepkimde yorumumda belirttiğim üzere yazaradır.Gazeteler bizi ilgilendirmez vakıflarımız vardır oradan birebir rakip ederiz.Gerçektende bu zulüm yaşanmıştır ama dünyanın dikkati niye arakana çevrilmiş anlamış değilim tabi bir çıkarları vardır insanların orada sapık inançlar gereği yakılması üzücü değil kahredicidir.Velevki bir sahtekarlık bulsaydık bunu yayınlardık ve ses getirirdi
Yine yoruma baktığınızda benim sadece arakana odaklanmadığımı göreceksiniz daha vahşisi çinde uygurlara filistinde filistinlilere çeçenistanda çeçenlere yapılıyor

maxpayne1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Necati kardeş Budistlerin savunmasını yapmış, niye kızıyorsunuz? Herkes istediği inancı savunabilmeli....

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca lafın sonunda zaten gayesini ortaya koymuş deniz feneri... diyerek. insanların içindeki yardım etme isteğini yok etmeye çalışanlar deniz fenerine çamur atmaya çalıştılar ama kendileri boğuldular o bataklıkta. şimdi yine ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorlar ki artık kabak tadı vermeye başladı. yapılan her şeyin ayyuka çıkarılmaması, yapılmadığı anlamına gelmez. suriye, ırak, ülkemizdeki şehitler ve gaziler... bunlara yardım yapılmadığını gidip gezdiniz ve yerinde mi gördünüz ki yapılmadığını söyleyebiliyorsunuz...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ayrıca belirtmek istediğim başka ve bilinmeyen bir nokta da , bu olayların başlangıç sebebinin üç tane müslümanın bir budist kızı tecavüz edip öldürmesi olduğudur.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ayrıca belirtmek istediğim başka ve bilinmeyen bir nokta da , bu olayların başlangıç sebebinin üç tane müslümanın bir budist kızı tecavüz edip öldürmesi olduğudur.
Bence bu yeteneğini boşa harcama bu tür dergilere yazı yazabilirsin.
üç tane MÜSLÜMAN artık doyum noktasına ulaşmışlar hedonizmin zirvelerine tırmanmışlar bu onları kesmemiş madem yanıyoruz hiç olmazsa slave takılalım demişler buda kesmemiş öldürmekte karar kılmışlar budist kızı tecavüz edip öldürmüşler
Nede olsa müslüman bayağı köylü enbesil yaratık
birde alınlarında kocaman müslüman yazıyor ha şeylerindede yazıyor ki [mühürlerinde okuma yazma bilmiyorlar mühür yaptırmışlar mürekkebe batırıp bastığında imzası çıkıyor]tecavüz ettiklerinde tanınsınlar diye

Aloooooo kendine gel onun dini tecavüz et demez zina affedilmesi zor en büyük günahlardandır müslümanlığı töhmet altında bırakmaya hakkın yok
Sen kamasutraya fazla takılmışsın birde o şey yapan tanrı heykellerine aklını kaplamışlar
[video=youtube;HFyV0vycuGI]http://www.youtube.com/watch?v=HFyV0vycuGI&feature=plcp[/video]

cemaatimiz ve ihh arakandadır kimse yokmu ve samanyolu grubuda
[video=youtube;JWqStc0tXQE]http://www.youtube.com/watch?v=JWqStc0tXQE[/video]
[video=youtube;Q9smIU8VCQw]http://www.youtube.com/watch?v=Q9smIU8VCQw&feature=related[/video]

bunlarda bizden kardeşimize hediye
bakara 7 çok uzun açıklaması linkte
7- Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.

http://www.kuranikerim.com/telmalili/bakara1.htm

en-am 46
46- De ki: "Söyleyin bakalım, eğer Allah kulaklarınızı ve gözlerinizi alır da kalblerinize mühür vurursa, Allah'tan başka onları size getirecek tanrı kimdir?". Dikkat et, âyetlerimizi nasıl türlü türlü açıklıyoruz, sonra da onlar yüz çeviriyorlar?
http://www.kuranikerim.com/telmalili/enam.htm

casiye 23
23- (Ey Muhammed!) Hevâ ve hevesini kendine ilâh edinen, Allah'ın kendi ilmi dahilinde saptırdığı, kulağını ve kalbini mühürleyip gözüne perde çektiği kimseyi görüyor musun? Şimdi onu Allah'tan başka kim hidâyete erdirebilir? Hala düşünmez misiniz?
http://www.kuranikerim.com/telmalili/casiye.htm

bu konuyu bu minval üzerinde devam ettirirsen yarın süprizler yaparım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence bu yeteneğini boşa harcama bu tür dergilere yazı yazabilirsin.
üç tane MÜSLÜMAN artık doyum noktasına ulaşmışlar hedonizmin zirvelerine tırmanmışlar bu onları kesmemiş madem yanıyoruz hiç olmazsa slave takılalım demişler buda kesmemiş öldürmekte karar kılmışlar budist kızı tecavüz edip öldürmüşler
Nede olsa müslüman bayağı köylü enbesil yaratık
birde alınlarında kocaman müslüman yazıyor ha şeylerindede yazıyor ki [mühürlerinde okuma yazma bilmiyorlar mühür yaptırmışlar mürekkebe batırıp bastığında imzası çıkıyor]tecavüz ettiklerinde tanınsınlar diye

Aloooooo kendine gel onun dini tecavüz et demez zina affedilmesi zor en büyük günahlardandır müslümanlığı töhmet altında bırakmaya hakkın yok
Sen kamasutraya fazla takılmışsın birde o şey yapan tanrı heykellerine aklını kaplamışlar
[video=youtube;HFyV0vycuGI]http://www.youtube.com/watch?v=HFyV0vycuGI&feature=plcp[/video]

cemaatimiz ve ihh arakandadır kimse yokmu ve samanyolu grubuda
[video=youtube;JWqStc0tXQE]http://www.youtube.com/watch?v=JWqStc0tXQE[/video]
[video=youtube;Q9smIU8VCQw]http://www.youtube.com/watch?v=Q9smIU8VCQw&feature=related[/video]

bunlarda bizden kardeşimize hediye
bakara 7 çok uzun açıklaması linkte
7- Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.

http://www.kuranikerim.com/telmalili/bakara1.htm

en-am 46
46- De ki: "Söyleyin bakalım, eğer Allah kulaklarınızı ve gözlerinizi alır da kalblerinize mühür vurursa, Allah'tan başka onları size getirecek tanrı kimdir?". Dikkat et, âyetlerimizi nasıl türlü türlü açıklıyoruz, sonra da onlar yüz çeviriyorlar?
http://www.kuranikerim.com/telmalili/enam.htm

casiye 23
23- (Ey Muhammed!) Hevâ ve hevesini kendine ilâh edinen, Allah'ın kendi ilmi dahilinde saptırdığı, kulağını ve kalbini mühürleyip gözüne perde çektiği kimseyi görüyor musun? Şimdi onu Allah'tan başka kim hidâyete erdirebilir? Hala düşünmez misiniz?
http://www.kuranikerim.com/telmalili/casiye.htm

bu konuyu bu minval üzerinde devam ettirirsen yarın süprizler yaparım

İslamı neden savunma gereği hissettin anlayamadım.Kimse İslama dil uzatmış mı burada ? Olayı din savaşlarına çevirme.Burada gerçekleri tarafsız bir şekilde konuşuyoruz ( en azından ben ) , at gözlüklerini çıkaracaksan tartışalım.Ayrıca ayet kopyala-yapıştır yaparak veya fuhuştan gözaltına alınan cüpheli ahmet hocanın ( zina en büyük günahlardandır sözüne hitaben ) resimlerini koyarak bu işi yapamazsın.Şimdi işin aslını inançların felsefesine göre yorumlarsan bir yere varamazsın.Budistler kadar sade ve soyutlanmış yaşayan başka bir inanç sistemi var mı ? Arakanda adım başı cami var.Bu insanlar mı yaşayamıyor dinlerini ? Bu ülkede bu kadar muhakeme yoksunu insan varken , daha çok deniz feneri vakaları görürüz çok...

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
İslamı neden savunma gereği hissettin anlayamadım.Kimse İslama dil uzatmış mı burada ? Olayı din savaşlarına çevirme.Burada gerçekleri tarafsız bir şekilde konuşuyoruz ( en azından ben ) , at gözlüklerini çıkaracaksan tartışalım.Ayrıca ayet kopyala-yapıştır yaparak veya fuhuştan gözaltına alınan cüpheli ahmet hocanın ( zina en büyük günahlardandır sözüne hitaben ) resimlerini koyarak bu işi yapamazsın.Şimdi işin aslını inançların felsefesine göre yorumlarsan bir yere varamazsın.Budistler kadar sade ve soyutlanmış yaşayan başka bir inanç sistemi var mı ? Arakanda adım başı cami var.Bu insanlar mı yaşayamıyor dinlerini ? Bu ülkede bu kadar muhakeme yoksunu insan varken , daha çok deniz feneri vakaları görürüz çok...

Her halde kafasını sen tutuyordun[hocamız ekip arabasına bindirilirken]Zatıaliniz her konuya garip yaklaşımlar sergilerken IQ zayıflığından ve temelsizlikten iftiralara yöneliyorsunuz.
Sen kafanı yorma ilmimiz hutbe verecek kadardır bizi tanıyan hizmetlerimizi bilir raklam yapmayacağım.Hocamız uluslararası senin zihniyetinde olan .....hadi o tanımlamayıda yapmayacağım.
Senin kalbin mühürlenmiş gözlerin kör kalbin taş kulaklarına ağırlık bağlanmış bunlar sewnin anlayacağın konular değil.Senin fantazilerine göre budizm resimleri verecektim oda yakışmaz
yazacağim bir sürü şey varda site adabı var birde bizi takib eden kardeşlerimiz var yazamıyorum iyisimi boyunu aşan mevzularda sazan takılma