Servet Tazegül 15 milyon doları reddetti

Reaksiyon puanı
31
TSgjm.jpg

Tekvandoda altın madalya kazanan Servet Tazegül’e ülkeleri adına yarışması için Singapur ve Almanya 15 milyon vaat etti. O “Ben Türkiye için dövüşürüm” dedi.

LONDRA Olimpiyatları’nda Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran tekvandocumuz Servet Tazegül’e, Singapur’dan servet niteliğinde bir teklif geldi. Singapur, 10-15 milyon dolar transfer ücreti önerdiği sporcumuza, “Ülkemiz adına yarışsın, ona kral hayatı yaşatalım” mesajını iletti. Yine Servet’in doğduğu ülke olan Almanya da kendi bayrağı altında yarıştırabilmek için tekvandocumuza ömür boyu aylık, villa ve lüks araç teklifinde bulunmuştu. Bu cazip önerileri reddeden Servet Tazegül, “Singapur’un teklif ettiği para çok uçuk bir rakam. Ama ben Türküm ve Türk Milli Takımı adına dövüşürüm. Almanya adına dövüşen Türk arkadaşlarım şu an mutsuzlar. Ay yıldızlı bayrak altındaki mutluluğu ve sevinci yaşayamıyorlar” dedi.

Haber Kaynağı:

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
keşke kabul etseymiş yaptığı sporla devletten alabileceği en fazla ödül bir çeyrek altın olur yazık etmiş kendine

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Devletimizi öyle küçümsemeyin sayın [MENTION=209887]grkn-g[/MENTION]

"Bu sene olimpiyatlara katılan sporculara ödül olarak verilen altınların değeri ise küçük bir servet gibi. 60 Cumhuriyet Altını karşılığı olan 40 bin TL, tüm sporcuların hesabına daha Londra'ya gitmeden yatırıldı. Eğer kalan birkaç gün içinde Türk sporcularından biri altın madalya kazanmayı başarırsa, bu sporculara 2 bin Cumhuriyet Altını daha verilecek. Kalan bir kaç gün içinde kazanılması muhtemel madalyalar da Türkiye'nin başarısız olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.PEKİN'E 50 MİLYON GİTTİ
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün olimpiyatlara hazırlanan sporcular için ayırdığı bütçenin miktarı ise dudak uçuklatıyor. Pekin Olimpiyatları öncesinde sporcuların hazırlanması için yaklaşık 50 milyon TL bütçe ayrıldığı belirtiliyor. Olimpiyatlara katılan sporculara verilen ödüllerin yanısıra oyunlar sırasında verilen harcırahlar da söz konusu. Her bir sporcu için yaklaşık 2000 TL civarında da ödeme yapıldığı ifade ediliyor. 2012 Londra Olimpiyatları'na harcanan rakamın, 2008 Pekin için harcanan 50 milyon liralık bütçeyi de aştığı iddia ediliyor."

kaynak

Bizim ülkemizde sporcularımız için elinden geleni yapıyor, yaptı yapacaktır. Kazanamadıkları madalya ne devletimizin ne de halkımızın bir sorumsuzluğudur. Tamamen sporcularımızın bu durum üzerine düşmemelerinden kaynaklanmıştır şahsi kanımca..
Dipnot olarak, Servet Tazegül'ü de buradan tebrik ederim..

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
kimse kusura bakmasın ama vatan millet sakarya bir yere kadar ben olsam kabul ederdim ne yalan söyleyeyim :) Zaten devletimizin sporculara verdiği destek belli :)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
@freewill dostum, dünya sadece para üzerine kurulu değil.
Parayı onca seviyorsan Afrika'da paralı asker olabilirsin.
Bu hükümetin sana biçtiği değerden kat kat fazlasını kazanabilirsin.
Bence buralarda hiç sürünme.
Servet doğrusunu yapmış.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
[MENTION=38898]Fantoma[/MENTION] sorun parayı sevmek ya da sevmemek değil sorun başarının karşılığını alamamak :) refah bir şekilde hayata devam edebilmek için sağlıktan sonra gelen önemli bir ihtiyaçtır para olmadan olmaz kimse bunu inkar edemez :)

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@Fantoma sorun parayı sevmek ya da sevmemek değil sorun başarının karşılığını alamamak :) refah bir şekilde hayata devam edebilmek için sağlıktan sonra gelen önemli bir ihtiyaçtır para olmadan olmaz kimse bunu inkar edemez :)

...Ay yıldızlı bayrak altındaki mutluluğu ve sevinci yaşayamıyorlar” dedi.
İşte bunu herkes anlayamaz.... ;)

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bunlar türkiye geleceği ışık tutan kahramanlardır !!!

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ya madalya alamazlarsa ne olacak kol böreğimi verecekler kendinizi onların yerine bir koyun bakalım olimpiyat olmasaydı devletin birşey koklattığımı var sporculara antremana dolmuşla gidip geliyorlar her türlü masraflarını ceplerinden karşılıyolar bir çoğunun doğru düzgün geliri yok ite kaka yaşıyorlar ondan sonra halkımız madalya gelince vatan millet sakarya ikinci lig de top oynayan bir bebe kadar para kazanamadıktan sonra üstüne daha fazla konuşmanın gereği yok

barbunyaza

Asistan
Reaksiyon puanı
0
keşke kabul etseymiş. burda sporcuya verilen değer zaten belli madalya getirirsen parayı götürürsün ama nasıl çalıştıgın nerde çalıştığın bizi hiç ilgilendirmez. zaten almanya doğumluymuş büyük ihtimalle spor kültürünüde orda kazanmıştır. yani bizim ülke olarak bu altın madalyadaki tek başarımız ülkedeki geçim sıkıntısından dolayı babasını almanyaya göç ettirmek olmuş. bravo bize.

the-godfather

Doçent
Reaksiyon puanı
32
afferin l*nnn tebrik ederim walla şimdi herkes para için seyini satıyor sen adamın hası cıktın

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
İşte bunu herkes anlayamaz.... ;)

çabuk unutan bir toplum olduğumuz için ileri zaman da bu başarı unutulacak sonra red ettiği teklifi düşünmekle bulacak kendisini fakat iş işten geçmiş olacak :) Ayrıca zaten o anı yaşamışsın. Başka ülkeye için koşsan bile herkes Türk olduğunun bilincinde olacak bu tarafını düşünen kimse yok. Kaldı ki bir ömür boyu da bu işi yapacak değil kendisi aldığı parayı değerlendirir Türkiye de bu işin eğitimini veren bir kurs bile açar :)

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Takdire şayan bir davranış helal olsun

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Adamın hası!

Annesi vefat etmiş 2 ay önce Allah rahmet eylesin. Son 2,3 haftadır da antreman yapamamış ve bu halle hepsini rahat yendi. Adam 2009'dan beri yenilmiyor.

VAR MI DAHASI?

GemaR

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Helel olsun bizim burdaki kürt servete benziyo alanları farklı :)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
keşke kabul etseymiş. burda sporcuya verilen değer zaten belli madalya getirirsen parayı götürürsün ama nasıl çalıştıgın nerde çalıştığın bizi hiç ilgilendirmez. zaten almanya doğumluymuş büyük ihtimalle spor kültürünüde orda kazanmıştır. yani bizim ülke olarak bu altın madalyadaki tek başarımız ülkedeki geçim sıkıntısından dolayı babasını almanyaya göç ettirmek olmuş. bravo bize.

Burada sporcuya yeterince değer verilmiyor ise tüm spor branşlarını kapatalım.
Daha temiz olmaz mı?
Zaten yüz yıldan fazla sadece kendimizi aldattığımız, anamızın liginden öteye geçemediğimiz, birbirimizi her maçta silsile, sülale kalaylaladığımız, dahası yeniçeriler gibi bıçaklarla silahlanıp birbiri üzerine yürüdüğümüz futbol neyimize yetmiyor ki?
Onlar yeterince para alıyor, bizim de birbirimizi ana avrat söğüp, rahatlamamızı sağlıyorlar.
Yeterince tatminkar sanırım.

@Fantoma sorun parayı sevmek ya da sevmemek değil sorun başarının karşılığını alamamak :) refah bir şekilde hayata devam edebilmek için sağlıktan sonra gelen önemli bir ihtiyaçtır para olmadan olmaz kimse bunu inkar edemez :)

Başarını karşılığı önce manevi tatmindir.
Sanırım hiç bir sporcumuzun nefesi kokmuyor.
Birileri besliyor, kotarıyor, antrane ediyor vb.

Hiç başarılı olamadığımız ama milyon dolarların döndüğü futbol branşında, para da var, manevi tatmin de.
Ama başarılı olduğumuzu iddia edebilir misin?
Yüz yılda bir Galatasaray kupaları, bir dünya üçüncülüğü.
Beni kesmedi.
Seni?

barbunyaza

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Daha temiz olmaz mı?
Zaten yüz yıldan fazla sadece kendimizi aldattığımız, anamızın liginden öteye geçemediğimiz, birbirimizi her maçta silsile, sülale kalaylaladığımız, dahası yeniçeriler gibi bıçaklarla silahlanıp birbiri üzerine yürüdüğümüz futbol neyimize yetmiyor ki?
Onlar yeterince para alıyor, bizim de birbirimizi ana avrat söğüp, rahatlamamızı sağlıyorlar.

aksine bütün sporların kökten desteklenmesinden yanayım. ama bu sporculara deger verılmedıgı gercegını degıstırmez. zamanında sureyya ayhana antreman yapması ıcın sahayı acmayan yıne biziz. buna benzer bir sürü olay var. benimde içinde bulunduğum. kapalı spor salonu olmasına rağmen bi dönem ilçenin tek kütüphanesinin salonunda tekwando antrenmanı yapmışlığım var vs vs. şimdi sen düşün ne kadar değer veriliyor.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Duygusal olarak manevi açıdan bakıldığında "Helal olsun" diyorum ve tebrik ediyorum.Çok delikanlı çocukmuş.

Amma velakin Servet kardeşimizin bu delikanlılığına rağmen Türkiye bu kardeşimizin değerini bilmez ve teklif yapan yabancı ülkeler kadar olmasada bu kardeşimizin hayatını huzurlu bir şekilde geçirmesini sağlayacak maddi destek, sponsor desteği vb. yollarla yardımcı olmazsa Servet kardeşimiz şuan vermiş olduğu karardan çok büyük pişmanlık duyabilir.İnşallah ülke olarak bu adamın yüzünü kara çıkarmayız.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
servet bu teklifi kabul etmemiş olabilir ancak, yarın birgün başkaları kabul edebilir. kimse de niye kabul ettin diyemez. diyebilmemiz için sporcularımızın şartlarını daha iyileştirmemiz lazım.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Daha temiz olmaz mı?

Başarını karşılığı önce manevi tatmindir.
Sanırım hiç bir sporcumuzun nefesi kokmuyor.
Birileri besliyor, kotarıyor, antrane ediyor vb.

Hiç başarılı olamadığımız ama milyon dolarların döndüğü futbol branşında, para da var, manevi tatmin de.
Ama başarılı olduğumuzu iddia edebilir misin?
Yüz yılda bir Galatasaray kupaları, bir dünya üçüncülüğü.
Beni kesmedi.
Seni?

zaten manevi hazzı aldılar ve yaşattılar ben bundan sonra için konuşuyorum ama illa konuyu vatan millet sakarya mevzusuna bağlıyorsunuz :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Aslı Çakır Alptekin, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya kazanarak Türkiye'yi sevince boğdu. Ama Olimpiyat şampiyonu, telefonunun kontörü bittiği için ailesiyle istediği kadar görüşemedi!

http://www.htspor.com/olimpiyat/haber/767258-sampiyon-ama-kontoru-yok

Yorumsuz...

Ben de biraz önce gördüm bu haberi. Hani verilen altınlar nerde? 40 bin TL civarında para ediyormuşmuşmuşmuş... Olimpiyata giden oyuncu için 40 bin TL yeterli mi? Ki bir de bu para olimpiyatlara katıldıkları için veriliyor. 4 sene boyunca ne verdiler peki?

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
zaten manevi hazzı aldılar ve yaşattılar ben bundan sonra için konuşuyorum ama illa konuyu vatan millet sakarya mevzusuna bağlıyorsunuz :)

Kusura bakma ama ben eziğim. Aslında halk olarak eziğiz ama millet adam sende deyip, geçiyor.
Bu sporcularımızla manevi büyük tatmin yaşıyorum.
Evet vatanımı, milletimi seviyorum.
Hatalı mıyım?

Sevgili dostum, bazı konularda değindim ama üşenmem senin için bir daha yazarım.
1960'larda Galatasaray ile maç yapmaya gelen (sanırım Sparta Prag idi), futbol takımı daha Yeşilköy Hava Limanında (şimdiki Atatürk) uçak merdivenlerinde elleriyle 5 işareti yaparak iniyorlardı.
(Gerçi Galatasaray 1 - 0 yenip, elemişti.)
Ulusal maçlarda gelen giden averaj takımına çeviriyordu.
8 atan mı ararsın, 6 atan mı ararsın.
Diğer spor dalları ise içler acısından daha trajikti.

Şimdi neler değişti?
Koskoca Barcelona maç yapmaya geldi.
Hiç bir el işareti yapabildiler mi?
Adamlar çok mu efendi?
Yoo. Sen güçlendin.
Olimpiyatları bilmem izliyor musun?
Teakwon do, atletizm'de 1500 metre ve İstiklal Marşı.
Ben 50 yıldır o ezikliği her yarışmada yaşadım.
Şimdi göğsümü gerebiliyorum.
O sporcuları herkesin içinden bulup çıkartan kişilerden, antrene eden, hatta malzemesini taşıyan malzemecisine dek, yetiştirenleri keşke şahsen görebilsem, ellerini, yanaklarını öpebilsem.
Evet arkadaşım.
Ben eziğim.
Ama bu günleri görebildiğim için de sonsuz mutlu ve gururluyum.
Şimdilik iki dal.
Ama bu basamakların ilk adımı.
Allah hepimize uzun ömürler versin, ilerde daha iyilerini de görebileceğimizi artık biliyorum.
Eğer hükümet/ler spor, okul ikilemine daha akılcı yaklaşırlarsa, günümüz gençleri, inan İstiklal Marşı dinlemekten sıkılırlar(!) önümüzdeki yıllarda.
Bahsettiğim o karanlık dönemi yaşayan biri olarak, başka uluslara devede kulak olan şu başarılar bile bir irkilişin öyküsü.
Birden zirveye çıkılmaz.
Ama zirveye adımlar başladı.
Konuyu bu açıdan irdeleyebilirsen ve elbette ülkeni, ulusunu seviyorsan haz almanı engelleyebilecek bir şey yok.
Zaten yaşantımız daha iyiyi umut etmekle tükenmiyor mu?
Umut denilen o sihirli sözcük olmasa zaten yaşamın büyük bölümü tadını kaybeder.
Kafanı şişirdiğim için affına sığınıyorum.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ben de biraz önce gördüm bu haberi. Hani verilen altınlar nerde? 40 bin TL civarında para ediyormuşmuşmuşmuş... Olimpiyata giden oyuncu için 40 bin TL yeterli mi? Ki bir de bu para olimpiyatlara katıldıkları için veriliyor. 4 sene boyunca ne verdiler peki?

bende onun için keşke kabul etseymiş dedim ya madalya karın doyurmuyor en nihayetinde hepimiz sporcumuzun başka yerlerde yarışmasını istemeyiz ama bir de hayatın gerçekleri var sırdan vasat bir topçu iki maç oynayıp bütün sezon yatarak en az 600 700 bin lirayı götürüyor bu çocukların ne günahı var 15 m. doları bizim devlet bütün rekorları kırsa madalyaları alsalar bile vermez birde 15 sadece transfer parası daha ne imkanlar sağlayacakları falan konuşulmuyo evi arabası ailesinin bakımı ıvır zıvır bir dünya ekstresi olur o işin biraz profosyonel düşünmek lazım bir çoğumuz maaşla çalışıyoruz daha iyi maaş veren yer olursa oraya gitmezmiyiz gideriz bu arkadaşlarda bence pro düşünüp kariyerlerine daha iyi şartlarda devam etmeliler acı ama gerçek olan bu bizim devlet anca futbol milli takımına bir şampiyona gider iki maç kazanır milyon dolarları dökmeye başlar hemen ne bir kupa nede bir başarı getirmezler üstüne bir de utanmadan prim pazarlığı yaparlar

Reaksiyon puanı
10,315
sevgili [MENTION=38898]Fantoma[/MENTION] abim,

"ben eziğim" diyorsun ya, ben asıl spor müsabakalarında sırtımız yerden kalkmıyor diye değil, sizin cevap vermek zorunda kaldığınız bu arkadaşlar yüzünden eziğim!

bu arkadaşların ne servet'i, ne sizi ne de bizi anlayamayacak hale gelmeleri yüzünden eziğim...

yarın olur sırtımız kalkar minderlerden, belki usain bolt'larımız bile olur, istiklal marşımızı dinlemekten bıktığımız(!) zamanlarımız bile olur, olabilir de bu neslin yakalandığı "dünyevileşme", manevi değerlerden yoksunluk hastalığı öyle kolay tedavi edilir bir hastalık değil.

yaşadığımız bu toprakları sade bir coğrafya parçası olarak gören, ona "ülkem, vatanım, yurdum" sevdasıyla bakamayan bir atmosferin çocukları diyelim. başkaca da bişey diyemiyorum.

şimdi bir şiir alıntılıyorum, söylemek istediklerimi galiba çok daha iyi anlatıyor. servetleri, bizleri anlama imkânı olmayan bu arkadaşlar için yazılmış bir şiir. Yavuz Bülent Bakiler'in gözüyle, kalemiyle işte bizim dünyamız...

Yalın ayaklarınla koştun mu tarla tarla
Duydun mu çıplak toprağın, çıplak insanın yasını
Ağlayan kadınlarla, ihtiyarlarla
Yaşadın mı bir yağmur duasını
Bozbulanık ırmaklarda çimdin mi
Kulak verdin mi yürekten kavala, saza
Bir ipek seccade üstünde gibi, huzurla
Durdun mu toprakta namaza ?

Bilir misin köylerde akşam olunca
Çekilir el ayak ortalıktan...
Bir hüzünlü ay doğar karanlığa sapsarı.
Başlar bir ağıt gibi sulardan, kapılardan
Kurbağa feryatları, köpek ulumaları...

Geceleri süt kokan, gübre kokan evleri
Topraktır hep damları, duvarı kerpiç...
Seferberlik yıllarını dinlerken ürpererek
Tandır başlarında uyudun mu hiç?

Kış günleri trenlerle geçtin mi uzak köylerden
Gördün mü dehşetini, tipinin karın...
Çektin mi hiç acısını istasyonlarda
Tandır ekmeği satan, yumurta satan
Yarı çıplak çocukların...

Kılığın kıyafetin sarmadı beni
Söylediğin türküler bizim türkümüz değil
Başka çeşmelerden doldurmuşsun tasını
Yüreğinde nakış yok, acı yok bizden
Bulutlar rahmetini kesmeden yavaş yavaş
İnsanlar selâmını esirgemeden
Savuş git içimizden...

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Tabi kendi kararı yine de ama bence düşünmesi gerekirdi bu cazip teklifleri Türkiye'de futbol dışındaki sporlara verilen değer ortada sadece başarılı olup ismini duyurursan rahat yaşarsın yoksa çöp gibi kenara iterler kimse bir zamanlar şampiyondun falan filan dinlemez en ufak bir başarısızlıkta insanı doğduğuna pişman eden bir anlayış hakim bu ülkede. Hiç olmazsa Almanya'dan ya da Singapur'dan alacağın o parayla hayatın garanti olurdu diye düşünüyorum.