Servet Tazegül 15 milyon doları reddetti

yorkainsaat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tebrik ediyorum
Bu tip başarılı sporcular geçmişten de ders alınarak taltif edilmelidir

mustafa22

Asistan
Reaksiyon puanı
2
merak ediyorum böyle saçma sapan konuları tartışma parçası haline getirebilen başka bir millet var mıdır acaba.. sanırsam türk milleti olmanın ayrıcalığı da bu olsa gerek...

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
unutmayalım ki; profesyonel spor 30-35 yaşına kadar yapılabilen bir meslek. sonrasında, ömrünüzün kalan yarısında, kendinizle başbaşasınız. bu süreçte hem kendinizin hem de (varsa) ailenizin geleceğini teminat altına alamadıysanız, vay halinize...

yıllardır tvlerde "eski milli sporcunun dramı" içerikli haberleri izler dururuz. ama bunu önlemek için yeterli adımları hala atabilmiş değiliz. tamam, eskisine nazaran iyileşme var. sporculara başarıları karşılığında ciddi ödüller veriliyor ancak dünya stanartlarında yüksek sayılabilecek ödüller değil. servete yapılan teklif bunun en güzel örneği...

oysaki ülkesine olimpiyat madalyası kazandırmış bir sporcunun, kendisi ve ailesi adına gelecek endişesi duymaması lazım. bu ülkedeki aileleler de bilmeliler ki; çocukları sporcu olursa ve üstün bir başarı kazanırsa hayatı kurtulur. geleceği garanti altına alınmış olur.

işte o zaman aileler (tıpkı futbolda olduğu gibi) çocuklarının elinden tutup olimpik sporların seçmelerine götürürler. evladımız spocu olsun diye çırpınırlar. işte o zaman olimpiyatlarda iddialı bir ülke oluruz.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sevgili [MENTION=1416]seyyah[/MENTION],
Ben o günlerin bittiğinin çoktan bilincindeyim.
Olmasını hiç arzu etmesem de, oldu, bitti bile.
Artık manevi değer arama yenilerden.
Din, iman para.
Kıble'nin bile yönü değişti.
Adı bile değişti.
Yeni adı para.
Herkes para neredeyse oraya eğilir oldu.
Arkadaşımız yazmış çok parayı duyunca, ben de olsam giderdim diye.
Sanıyor ki, o parayı çatır çatır yiyecek.
Ama düşünemiyor ki, o parayı verenler, adamın ruhunu bile alır, hatta adamın bir tarafından kan bile alır.
Davulun sesi uzaktan ne hoş gelir?

Artık manevi değerleri yenilerde arama, kendini üzme boşuna.
O değerler çoktan öldü, çoktan gömüldü bile.

Oluşan başarıların anlamını sen, ben ve akranlarımız idrak edebilir sadece.
O bayrağın, o İstiklal Marşının ne anlam taşıdığını sadece biz ve akranlarımız takdir edebilir.
Heyhat!
Ne acı değil mi?
Ama gerçekler hep acı değil midir zaten.