Windows 7 hızlı başlat ayarlarını değiştirme.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar iyi günler.

Masaüstünü her daim temiz tutmak için XP'de hep hızlı başlat kullanırdım. Windows 7'ye geçtim hızlı başlat yoktu ama ekleniyormuş ee haliyle bende ekledim ama XP'deki hızlı başlattan ufak farkları var. Acaba bu farkları kapatıp komple XP'deki hızlı başlata benzetebilirmiyiz?

Normal XP'deki hızlı başlat bu

hizliBaslat3.jpg

Windows 7'deki hızlı başlatımda bu;

9q6pb.jpg

ben sol tarafta görünür 4,5 kısayol istiyorum onun için hızlı başlatı sağa doğru biraz uzatıyorum ama isimleri ile beraber up uzun çıkıyorlar. Halbuki XP'de simgeler aralıksız yan yana duruyordu, geri kalan simgelerde ">>" işaretine tıkladığımda açılıyordu ve hızlı başlatın içinde değilde başlat menüsünde sadece simgelerinin gözükmesini istediklerimi dışa taşıyordum ve isimleri, üzerlerine geldiğinde gözüküyordu. Ama win 7 deki duruma bakın! Başlat menüsü üzerinde isimsiz ve aralıksız yan yana simge kısayolu bırakamıyorum, hepsinin ismi gözüküyor ve aralığı sağa doğru çektikçe hiç bir simge isimsiz yan yana durmuyor. Hepsinin uzun ismi gözüküyor. Bu durum çok can sıkıcı.

9q6pv.jpg

Ve şu Quick Launch yazısınıda tamamen kaldırıp sade bırakabilirmiyim XP'deki gibi?

Yani Windows 7'nin hızlı başlatının, XP'deki gibi aynen böyle gözükmesini istiyorum mümkün mü?

9q6sh.jpg

Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Rica ederim iyi günlerde kullanın.

Yardımcı olmanı istediğim bir konu daha var, bilgin dahilinde yardımcı olursan sevinirim ayrı bir konu açmayayım;

Windows Media Player'i XP'de başlat menüsünde araç çubuklarına sabitleyebiliyordum. Ama windows 7'de sabitleyemiyorum yani başlat menüsüne sağ tıklayıp 'Araç Çubukları'na geldiğimde 'Windows Media Player' yok. Eklemek istediğimde ise windows media player'in program files'deki klasörünü gösteriyorum ama bu seferde komple o klasörü başlat menüsüne ekliyor :)

9qzfx.jpg

Bu windows media player'i de araç çubuklarına ekleme şansımız varmı? Yani XP'deki gibi başlat çubuğunun sağ tarafında sabitlemenin?

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31

Biraz karışık olmasına rağmen denedim ama bahsedilen dosyaları bulamadım.

Şu media player'den sonrada şu soruyu sorayım;

mesela fotoğraf veya video gibi çeşitli media uygulamaları olan klasörlerde sağ tıklayıp 'sıralama ölçütleri' dediğinde 'Değştirme Tarihi' olmuyor. Mecburen 'Diğer' diyip 'Değiştirme Tarihi'ni seçmek zorunda kalıyorum her klasörde.

Bu 'Değiştirme Tarihi' kısmını PC'deki tüm dosyalar için otomatik olarak her zaman görünür yapamazmıyım? XP'de her daim 'Değiştirme Tarihi' gözüküyordu.

Yani şundan bahsediyorum;

9r0mq.jpg