Kitabımdan bir parça

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
21 yasındayım kendı hayatımdan bir kaç birşey yazıp topluyorum her gun 80 sayfa kadar yazdım eylül ayına bıtırıcektem kıtabı fikir almaya gıttım yayın ıcın,yayın evındeki adam benle bıraz alay ettı yasımdan dolayı gorki 88 yasında bile kitab yazmak ıcın beslenmeye ıhtıyac duymus vs vs...
asagıya 1 sayfa yazı yazıcam yorum yazarsanız sevınırım bende ona gore kıtabı cıkarıcam daha once kımseye okutmadım ---------------

Uykusuzsanız sabahın yedisinde kalkmak kötü bir duygu.Herzaman 5 dk fazla uyumak istersiniz
Beş dakikalar yarım saate bedeldir
Kahvaltı yapmadan cıktım evden dogru sınav yerine uykusuzdum, gözlerim yarı kapalı gidiyordum
Uzun yollar hiç bitmiyor bu hayatta
Önümde sınava giden iki kız yürüyor.Yan yan gidiyorlar güldükçe gülüyorlardı,elimde cep telefonu ile geçerken saati sordular 8.10 dedim
Önlerinden hızlıca uzaklaştım,kahvaltı yapmak iiçin masaya oturdum
Üç tane kız oturuyordu yan masada,sipariş vermiştim bir tost ama adamın eli agırdı yeni uyanmış gibi baygın baygın tostları hazırlıyordu
Altı tosttan sonra hazır olacaktı
Yerime geçip beş dk uyuyacaktım yaslandım iyice gözlerimi kapattım,
Tatlı rüyamı yandaki geri zekalı evrim geçirmemiş insan bozuyor,
Elinde bir kitap durmadan yandaki arkadaşlarıyla tekrar yapıyorlardı,kelimlerin ardı ardı kesilmiyor,ağzına baktıgınızda bir alarm gibi çalıyor birinin polisi araması gerek dedim içimden
Tostumu almaya gittim bizim uyuşuk adam daha yeni koymuş ısıtıcıya,on dakikaya hazırladı birde durmuş soruyor ketçap,mayonez istermisin diye daha hızlı olması için istemedim,
Yudumluyordum biraz tostu,yanıma kırmızı t-shirtli adan oturabilirmiyim diye soruyor
-Otur
Sessiz sakin bir adam canı sıkkın duruyor,daha sonra yirmibeşyaşlarında sakalı saçına karışmış biri daha oturdu
Konuşmaya basladılar birbirlerine sorular soruyor,kırmızı tshirtli adam 150km şehir dışından gelmiş sınava,burda iki günlük otelde kaldıgını soyluyor
İnfaz koruma memurlugu yaptıgını anlatıyor,digeride ankara ablasının yanında yaşadıgını anlatıyor nazilliden gelmiş okulu yarı yolda bırkamış ödedigi para 20.000 tlyi bulunca iflası çoktan çektigi anlaşılıyor.
Sınava girip cıktım,yürüye yürüye duraga gittim dört tane trafik polis arabası park halinde duruyor
Yaklaşık 9dan fazla,gölgede duruyolar sıcaktan bunalmışlar anlaşılan,eve gidip biraz şekerleme yaptım,
Arkadaştan aldıgım kitapları bırakacaktim,bir çantaya sıgdırdım hava gitgide sert esmeye vasladı kitapları bıraktıgımda iyice kuvetlenmiş idi rüzgar
Yol üstünde bir çalışma iki aydır süren asfalt çalışması bitiremediler bir türlü,yolu uzattık ama yine kazı çalışmasından gecmem gerekiyor,iki belediye çalışanı birbirleriyle tartışıyorlardı iş yükü konuşuyorlar kim daha çok çalışıyor diye hesap soruyorlar,ardından birbirerin malzemlerini saklıyorlar,arkalarından bir sadist faydasız bir şekilde olan biteni izliyor
Metroya dogru gitmem gerekiyor aliyle konuacaktım
Sahil larşıdan gözküyordu sahile yaklastıkca rüzgar dahada sert esiyor
Neyseki beton blokların arkasındaydım biraz olsun hızı kesiyor,beton bloklar bitiminde gömlek pervane gibi savruluyor yırtılmasından korkuyordum
Rüzgar herşeyi ucuruyordu istemedihiniz herşeyi basınızda oluyor
Rüzgarla konusabılırmıyım acaba bir istegim olucak şu gucunle herseyı sürüklüyorsun sevıdıgımıde bana suruklesene,ben suruklenmeden gidegim en iyisi.
Agzım kurumustu bir su aldım
Metroya tam girecek iken bir dilenci kız yanıma yanastı,hayır yapıştı
Küçüktü daha yıpranmış bir pembe bir tshirti,beyaz kısa şortu vardı saçlarını toplamış mısır örgüsü gibi
---------------

yazdıgım kitabın sadece bir bölümü devamını burya yazmıyorum sizlerden yorum almak ıstıyorum okudugunuz bölüm güzelmi kitap olmaya deger mi yorum yaparsanız sevinirim?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Şevkini kırmak istemiyorum ama doğruyu söylemek gerekirse hiç güzel yazamıyorsun. Yayın evindeki adam haklı, bu işler o kadar kolay değil. Bir kere Türkçe'ye hakim değilsin bu belli: zamanlar birbirine girmiş ve şu bir sayfada bile kaç tane anlatım bozukluğu gördüm.

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
daha derleme yapmadım,oldugu gibi aktardım...istediginiz gibi eleştiri yapabılırsınız yoruma devam

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
başarılar dilerim :)
ama ne yazıkki "Altı tosttan sonra hazır olacaktı" kısmına gelince okumayı bıraktım.yazıların çok günlük hayat olmuş :S

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
başarılar dilerim :)
ama ne yazıkki "Altı tosttan sonra hazır olacaktı" kısmına gelince okumayı bıraktım.yazıların çok günlük hayat olmuş :S
anlıyorum,bende okurken bir eksiklik hisediyorum cok fazla

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
şevkin kırılmasın sakın durmak yok yola devam :)
birkaç şair örnek alıp kitaplarını iyice bir okursan faydası olucaktır sana :)
hayatımda iki yazarın yazdıgı kitap etkiliyor beni
1.jean dominique bauby, kitlenme senromuna girerek sadece göz kapagını kırparak yazdı(kelebek ve dalgıç giysisi)
2.charles bakuwski bu adamın da hayatı muhtesem :)
yapabıldıgım kadar sımdılık bu daha da ne yaparım bılmıyorum

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
hayatımda iki yazarın yazdıgı kitap etkiliyor beni
1.jean dominique bauby, kitlenme senromuna girerek sadece göz kapagını kırparak yazdı(kelebek ve dalgıç giysisi)
2.charles bakuwski bu adamın da hayatı muhtesem :)
yapabıldıgım kadar sımdılık bu daha da ne yaparım bılmıyorum

birazda Türk yazarlar okuyabilirsin mesela :)

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Yazdıkların güzeldir, çirkindir; bu elbette zamanla gelişecek. Mühim olan yazacak daha ilgi çekici konular bulabilmen bana göre. Eğer kitabın tamamı bu alıntı gibi senin günlük hayatından ibaretse insanların bunu okuması için sebep nedir? Bu yazılanların birçoğunu hepimiz yaşıyoruzdur zaten. Günlük havası var yazında; ancak birisinin günlüğünü okumak için önce o kişinin hayatımızda veya alanında belli bir yer edinmiş olması gerekir.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
umarim zamanla kafanda kurdugun düsünceleri yazilarina dokebılırsın bence farklı türlerde yazmayi dene yada senın yazmayi planladiğin türdekı kitaplari oku sürükleyici olsun gündelık yasadiğin seyi anlatir gibi dokmüşsün kagida biraz daha gayret umarim istediğin gibi olur ALLAH yardimcin olsun :thumbup1: