Suya Düşen Telefonu Kurtarma Operasyonu

exorcist26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Suya Düşen Telefonu Kurtarma Operasyonu

images

Teknolojinin ilerlemesi ile telefonların hayatımızdaki yeri ve önemi de arttı. Öyle bir hal aldı ki telefonsuz lavaboya bile gidilemez oldu. Peki lavaboda , denizde havuzda cep telefonumuz ya suya düşerse? Bu makalemizde suyla temas eden cep telefonlarını nasıl hayata geri döndürebiliriz bundan bahsedeceğiz.

Yapılması Gerekenler:

1. Telefon suya düştüğü anda çok hızlı bir şekilde suyu içinden çıkarın ve fazla hareket ettirmeden bir havlu ya da emici bezin üzerine koyun.
  2. İlk olarak telefonun içini dikkatli bir şekilde açın ve telefonun bataryasını ve sim kartını çıkarın.
  3. Telefonun ıslanmış görünen yüzeylerini kağıt havlu ile dikattlice silin.
  4. Elektrik süpürgesi ile içeri ya da dışarı hava üfleterek suyun çabuk buharlaşmasını sağlayın.
  5. Eğer hala içiniz rahat etmedi ve telefonun kurumadığını düşüyorsanız bir kavanoza pirinç koyun ve telefonunuzu o kavanozun içerisine gömün ardından kavanozun ağzını sımsıkı kapatın. Ertesi güne kadar kavanozun ağzını hiç açmadan oda sıcaklığında bekletin ve ertesi gün telefonu kavanozdan çıkartarak kullanmaya başlayın.

Yapılmaması Gerekenler:

• Kesinlikle telefonu saç kurutma makinesinin aşırı sıcak ve aşırı soğuk havası ile buluşturmayın
  • Telefonu mikrodalgaya atıp kurutmaya çalışmayın.
  • Doğrudan gün ışığına maruz bırakmayın.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Yapılması gerekenler:

1) Telefonu suya düşürmeyin :lol:
2) 1 i yap gerisini düşünme :D

exorcist26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Farklı bir bakış açısı ve en sağlamı aslında :D

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Baya ıslandıysa zaten umudu kesin pek verim alamazsınız o saatten sonra :)

Reaksiyon puanı
0
Valla "mal canın yongası" derler.Helaya düştü telefon b.kun içine bile soktum elimi :) Aynı şeyler hela içinde geçerli sanırsam :)

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
5.Yada toza suya dayanıklı telefon al. Örneğin Nokia 3720 ama! İçine girilmeyecek suya düşerse 6. şık unut gitsin.

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Adamın İphone suya düşse bataryayı çıkartamayacak :D Buradan bile arka kapağın çıkartılabilmesindeki önemi görüyoruz :D

burakorpinar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
3310 al, sen çıkartmaya kalmadan klozeti, mermeri, toprağı yerlebir eder :D

mennes

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Var ne yazık ki :D geçenlerde galaxy s3'ü suya düştüğünde telefonu adam mikrodalga fırına atmıştı sonuç ise sonradan telefonu şarj ederken telefonu patlamıştı :D

o telefon patlama olayı mikrodalga yüzünden miymiş :D
şimdi düşündüm de olabilir aslında adam s3 ü düşürmüş o korkuyla atıvermiştir mikrodalgaya :D

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
anlamadığım şey neden evde tuvalete telefonla girerler anlamış değilim :) hadi dışarda olsan neyse o zamanda bi kenara koyulabilir.

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ek bir konu daha telefonların ana kartında üst üste katmanlar vardır.su girdiğinde bu katmanlardan biri su ile temaz ederse yollar kısa devre yapar ve cihaz çalışmaz.cihaz yeteri kadar su almışsa eğer kesinlikle kutulmaz düzelir gibi olur başka yerden bir patlak verir.sıvı temasında en çok arşılaşılacak sorun ya cihaz hiç açılmaz yada ekran ışığı ve tuş ışıkları çalımaz ama cihaz çalışır.işin özü sıvı temaslı cihaz düzen tutmaz elden çıkarmak lazım

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
kurtarma yönetimini kendim yaşadığım bir olay ve yaptıklarım ile anlatayım.
telefon suyun içinde 15 dakika kalmasına rağmen kurtardım.

-telefonu sudan olabildiğince hızlı çıkarın.
-batarya vs. bütün parçalarını çıkarın.
-su çok pis ise (lağım suyu vs. ) bir suyla yıkayın.
-parçalara ayırdığınız telefonu bir kavanozun içine pirinç içine gömülü vaziyette 3 gün bekletin.
-geçmiş olsun :D

kurtarılan telefon modeli :P
DSC_9608.jpg

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
3310 gibi vs telefon suya düstümü simkatını al telefonu geri suyun içine bırak

3310 gibi vs telefon suya düstümü simkatını al telefonu geri suyun içine bırak

suleymnx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir keresinde telefonum klozete dusmusdu :) kolonyalı peçeteye silip bataryasini sim kartını çıkarttım saç kurutma makinesiyle kuruttum 1 saat sonra telefon çalıştı ;)

yo£cu

Asistan
Reaksiyon puanı
2
babam 110 u wcye düşürmüş
daha sonra çıkarıp necis bulaştı diye sabunlu suyla yıkamış :D
sonuç telefon 5 yıldır takır takır çalışıyor :D

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Liquepel Türkiye'de hizmet vermiyor arkadaşlar. Amerika'ya gitmeniz gerekebilir :)

ProgramLama41

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ahahahah aklıma bir anım geldi :D:D

Ehm şimdi teyzemlerde oturuyoruz :D Teyze oğlu elinde telefon tuvalete girdi.Neyse birden bir bağırdı allah diye :D :D bi baktık telefon düşmüş :S ama nereye lağama :D (iyi ki büyük etmemiş :D ) sopa ile alamyı denedik.tel bulduk eğdik kanca yaptık alamadık.Pompaladık alamadık :D En sonunda eniştem daldırdı elini (eldiven ile) aldı :D sildik kurulttuk (yıkamadık) 1 gün beklettik olmadı :D bunu götürdük telefoncuya :D adam eline aldı şöyle bir kurcaladı.Bu ne kokuyor böyle dedi :D bizde tuvalette düştü diyince :D birden telefonu atmıştı :D tabi o anda kırıldı :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
50 liralık telefon kullanıyorum.sim kartı alıp telefonu direk atıyorum