Toplama Bilgisayara İlk işletim sistemi kurulumu

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeni topla pc aldım ve elime monte edilmiş olarak geldi ama elimde bir işletim sistemi cd si yok ve nasıl yapılacağını da bilmiyorum formattan farklımıdır yoksa aynı mı ve bu cd vs nerden ulaşabilirim:wink:

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Format gibi aynı . Bootable zaten şuanda sistem.

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yani boot dan hardiskle cd rom yerini değiştirmeye gerek yok

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
linux windows 7 den farkı nedir ??

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o anlamda değil mesela artıları nelerdir?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Linux kurduğunda Windowsa 300 dolar vermezsin yada korsana girmemiş yani çalmamış olursun :)
Alışma sürecini aştıktan sonra daha iyi anlarsın beni ama şöyle diyim daha pratik daha kullanışlı Çok daha güvenli, ücretsiz sürekli gelişen ve güncellenen açık kaynak kodlu(yani windows gibi arkandan iş çevirmez ne varsa sen de görebilirsin), görsellikte Mac ile yarışan hatta geçmiş durumda bence lafın özü zorunluluk halleri dışında windows kullanmak için aslında bir sebep yok Zorunluluk halleri dediğim mesela Meb ie'den başka tarayıcı ile çalışmıyor yada fotoşop'un Linux versiyonunu Adobe çıkarmıyor mesela

somurgenim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
linux windows 7 den farkı nedir ??
bence çoğu programın linux uyumluluğu yoktur.ubuntu,mac falan virüs bulaşma yönünden çok risksiz, az kullanıldıkları için pek virüs üretilmiyor hackerlar tarafından windows dışına.
bence windows 7 -8 vista falan kur bir şeyler.Sonuçta bigisayarın senin arkadaşın olacak.düşün ki başka bir şey olsa ,ona saatlerce bakmana kızar.ama onu saatlerce seyredersin.seyrediyorsun bari programlarla ödüllendir onu.
xp kullanma derim,xp kullanıyorum 7 ayda,arşivcilik derdine 50 ye yakın virüs işletim sistemine sızdı,yani eset karantinada.düşün bende zemana yüklü.xp de bence çok büyük güvenlik açıkları var.bilgisayarım zaten ,ne kadar yaşar bilmiyorum.windows garantisi mi ne kaldırıyorsun xpden zaten.

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
peki bu linux a nasıl ulaşırım ve bunun windows 7 gibi sürümleri var mıdır?

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben arkadaşımdan vs bir yerden temin edip windows 7 kurma taraftarıyım ama linux filan aklım karıştı

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Çalmamış biraz ağır kelimeler hocam. Hiç w.arez kullanmıyormusunuz ? Oyun vs. ?
hayır kullanmadım kullanmıyorum ve dediğim ağır görünebilir ama olayın net ve gayet açık anlatımı bu windowsa para verdikten sonra savunabilecek mi acaba windows fanları bunu da çok merak ediyorum.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
hayır kullanmadım kullanmıyorum ve dediğim ağır görünebilir ama olayın net ve gayet açık anlatımı bu windowsa para verdikten sonra savunabilecek mi acaba windows fanları bunu da çok merak ediyorum.

Hocam binlerce lira verip sistem topluyoruz. Oyun ve programlama için. Gidip linux kurarsak ne işe yarar. Benim diğer pcmde hem linux hem w7 var. Core 2 li pcmde gayette memnunum

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
[MENTION=269931]OğuzHan09[/MENTION] daha önce kullanmadıysan linux karmaşık gelebilir. sen arkadaşından win7 64 bit ultimate veya home premium dvdsi alıp kur. tek yapman gereken dvd yazıcıyı boot seçeneklerinden ilk sıraya yerleştirmek. gerisi malum.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Hocam binlerce lira verip sistem topluyoruz. Oyun ve programlama için. Gidip linux kurarsak ne işe yarar. Benim diğer pcmde hem linux hem w7 var. Core 2 li pcmde gayette memnunum
O zaman tepkini Linux alternatifi çıkarmayan firmalara bildireceksin ki Windows zorunluluğu kalmasın piyasa da Ben kendim için de aynı şeyi düşündüğüm için Windows kullanmıyorum Yani insanların hakkına geçmek istemiyorum ve Windowsu beğenmediğim için 300 dolar da hayatta vermem.

@OğuzHan09 daha önce kullanmadıysan linux karmaşık gelebilir. sen arkadaşından win7 64 bit ultimate veya home premium dvdsi alıp kur. tek yapman gereken dvd yazıcıyı boot seçeneklerinden ilk sıraya yerleştirmek. gerisi malum.
Anamızın karnında herşeyi öğrenerek doğmadığımıza ve özellikle ana karnından Windows uzmanı olarak doğmadığımıza göre bence bir sorun yok

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
O zaman tepkini Linux alternatifi çıkarmayan firmalara bildireceksin ki Windows zorunluluğu kalmasın piyasa da Ben kendim için de aynı şeyi düşündüğüm için Windows kullanmıyorum Yani insanların hakkına geçmek istemiyorum ve Windowsu beğenmediğim için 300 dolar da hayatta vermem.

Anamızın karnında herşeyi öğrenerek doğmadığımıza ve özellikle ana karnından Windows uzmanı olarak doğmadığımıza göre bence bir sorun yok
herkes az çok win kullanmayı bilir ancak linuxu hayatında görmemiş bir sürü kullanıcı var.

ayrıca [MENTION=269931]OğuzHan09[/MENTION] oyun bilgisayarı kurdu. linux kurarsa nasıl oyun oynasın?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
herkes az çok win kullanmayı bilir ancak linuxu hayatında görmemiş bir sürü kullanıcı var.

ayrıca @OğuzHan09 oyun bilgisayarı kurdu. linux kurarsa nasıl oyun oynasın?
Peki şöyle bir örnek vereyim herkes azçok araba kullanamayı bilidiği için mi ehliyet alıyor yada onu geçtim şeker hastaları kendine iğne yapabiliyor peki bu insanlar daha öncede az çok iğne yapmayı öğrendiği içinmi yapıyor yoksa sonradan mı öğreniyor ?? Hepsini geçtim piyasa da daha önceden herkes ios mu kullanmıştı da şimdi millet ios fanı oldu??

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Peki şöyle bir örnek vereyim herkes azçok araba kullanamayı bilidiği için mi ehliyet alıyor yada onu geçtim şeker hastaları kendine iğne yapabiliyor peki bu insanlar daha öncede az çok iğne yapmayı öğrendiği içinmi yapıyor yoksa sonradan mı öğreniyor ?? Hepsini geçtim piyasa da daha önceden herkes ios mu kullanmıştı da şimdi millet ios fanı oldu??
hadi bunlara "peki" dedim diyelim. oyun işine ne diyeceksin? :)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu tercih. Linux veya diğer altarnatif sistemlere GTA IV kurun ss alın sonra haklısınız.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
hadi bunlara "peki" dedim diyelim. oyun işine ne diyeceksin? :)
Onu şöyle diyeyim oyunu yazan windows mu hayır Başka bir firma, peki windowsta çalışmayan bir oyun yazsa windowsu mu suçlaycaksınız bunun da cevabı kesinlikle hayır. neden oyun için çözümü oyun yazan firmadan değil de Linuxtan bekliyorsunuz o zaman??? oyun firmasına kızın Oyun üreticisine tepkinizi koyun. Artı olarak PlayOnLinux diye bir emülatör var, yine de herşeye rağmen Linux cephesinde ona bile çareler geliştirilmeye devam ediyor. :)

Bu tercih. Linux veya diğer altarnatif sistemlere GTA IV kurun ss alın sonra haklısınız.
Ben burda ss ne demek anlamını bilmiyorum :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Onu şöyle diyeyim oyunu yazan windows mu hayır Başka bir firma, peki windowsta çalışmayan bir oyun yazsa windowsu mu suçlaycaksınız bunun da cevabı kesinlikle hayır. neden oyun için çözümü oyun yazan firmadan değil de Linuxtan bekliyorsunuz o zaman??? oyun firmasına kızın Oyun üreticisine tepkinizi koyun. Artı olarak PlayOnLinux diye bir emülatör var, yine de herşeye rağmen Linux cephesinde ona bile çareler geliştirilmeye devam ediyor. :)
bak ben linuxu kötülemedim. linuxa karşı olumsuz tek bir mesaj yazmadım. iki şey yazdım:

1-hiç kullanmamış birine linux karmaşık gelebilir.

2-pc oyunları linuxta çalışmaz.

sanki linux düşmanıymışız veya microsoft fanboyuymuşuz gibi measj yazmana gerek yok. :)

daha önce linux kullanmamış biri için en ideal linux öğrenme yöntemi bşilgisayara win ile birlikte ayrıca linux kurmaktır. veya sanal makinada da kurup denenebilir. bu şekilde win ile linuxu birlikte kullanıp alışmak daha kolay olur.

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Linux kurmayı düşünmüyorum [MENTION=43929]rtsbora[/MENTION] nında söylediği gibi ben bilgisayarı oyun için aldım oyun çalıştırmıyorsa linux la işim olmaz belki eski pc me kurup internet bilgisayarı olarak kullanabilirim

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
güvenliğe önem veriyorsan OpenBDS kur. şu anda en güvenli sistem dünya üzerinde.

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
farkında olmadan bir​ kavga çıkardım galiba

S

SDN Okuru

SDN Okuru
farkında olmadan bir​ kavga çıkardım galiba
Yok yahu senden değil :D

Açıkçası konuyu ilk mesajdan itibaren okudum ve linux kullanan arkadaşın ağır* fan boy olduğunda karar kıldım :D Burda insanlar açık açık windowstaki oyunların, geliştiricileri tarafından linuxa çıkarılmadığını, bu nedenle de linux kurarsan oyun oynayamayacağını yazmışlar.

Orda arkadaş linux a çıkarılmıyorsa geliştiricilerin suçu vs. diyor :D
Yahu kardeşim adam oyun oynayacak. Linuxta oyun yok. Daha neyin fanlığını yapıyorsun :D Yok işte sonuçta yok. Adam linux kurup tüm developerlara mail mi çeksin oyunları linuxa da portlayın diye. Alla :D Oyun oynayacaksa oyunu olan işletim sistemine geçecek..

Maksat öğrenmek, öğrenmek güzel bir şey. Eski bilgisayarına dediği gibi linux kurar, en güzelini yapmış olur :D Polemiğe ve fanlığa ne gerek var..

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
ilk mesajdan itibaren okuyacağına keşke son mesajın tarihine baksaydın sayın sdn okuru.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:huh: benim bilgisayarım vista geldi ama ben win 7 yükledim vistaya çeviriyim yoksa win7 de mi kalsın lütfen cevaplayın :huh: