Sony Ericsson Android 4.0 Güncellemesi

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben neo v kullanıyorum kurdum telefona ics'i bu kadar iğrenç bir optimizasyon olamaz telefon neredeyse çöp durumuna geliyor yüz tanıma doğru düzgün çalışmıyor bazı ağır oyunlarda kilitlenip reset atıyor tarayıcısı durduk yere kapanıyor hata raporu bile göstermiyor menü geçişleri hissedilir derecede yavaşlıyor üstelik sony kernel bile güncellememiş ics işletim sisteminde 2009 model 2.6.32.9-perf kernel var bu telefon bu şekilde kullanılmaz arkadaşlar sony mutlaka yeni bir kernel ile daha yeni bir ics'e geçmeli neo v'den daha eski nexus s'te ics mükemmel çalışıyorken neo v'de bu kadar kötü çalışması donanıma bağlanamaz.

Edit:Ayrıca 2.3.4 sürümünde olan ekran görüntüsü alma özelliği bu sürümde yok.

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bende ics i neo v ye kurdum ama beğenmedim. Telefon çok yavaşlıyor. Dandik temple run oyununu bile oynatmıyor. Program açınca ana ekrana atıyor. Rootlayıp telefon hafızasını boşalttım ama fayda etmedi. O yüzden Wotanserverüzerinden para verip tekrardan 2.3.4 sürümüne döndüm.

Benim tavsiyem yeni bir güncelleme çıkana kadar GB de kalın. Bu telefon bu ics yazılımı ile kulanılmaz.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Güncellemeyi çıkartıp yüklemeyin mi ne demişlerdi..

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Ben neo v kullanıyorum kurdum telefona ics'i bu kadar iğrenç bir optimizasyon olamaz telefon neredeyse çöp durumuna geliyor yüz tanıma doğru düzgün çalışmıyor bazı ağır oyunlarda kilitlenip reset atıyor tarayıcısı durduk yere kapanıyor hata raporu bile göstermiyor menü geçişleri hissedilir derecede yavaşlıyor üstelik sony kernel bile güncellememiş ics işletim sisteminde 2009 model 2.6.32.9-perf kernel var bu telefon bu şekilde kullanılmaz arkadaşlar sony mutlaka yeni bir kernel ile daha yeni bir ics'e geçmeli neo v'den daha eski nexus s'te ics mükemmel çalışıyorken neo v'de bu kadar kötü çalışması donanıma bağlanamaz.

Bende ics i neo v ye kurdum ama beğenmedim. Telefon çok yavaşlıyor. Dandik temple run oyununu bile oynatmıyor. Program açınca ana ekrana atıyor. Rootlayıp telefon hafızasını boşalttım ama fayda etmedi. O yüzden Wotanserverüzerinden para verip tekrardan 2.3.4 sürümüne döndüm.

Benim tavsiyem yeni bir güncelleme çıkana kadar GB de kalın. Bu telefon bu ics yazılımı ile kulanılmaz.

yeni rom o derece kötü diyorsunuz yani çok enterasan !?

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer kurmadıysanız kesinlikle kurmayın telefonu resmen bozuyor başınıza dert alırsınız o mis gibi telefon gidiyor yerine t20 geliyor haberiniz olsun.

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yüklemeyin değilde ics in düzgün çalışması için en az 1gb ram'e ihtiyaç duyduğunu, 2011 xperia ların ise 512 ram'i olduğu için GB kadar kusursuz ve stabil olmayacağını falan söylemişlerdi. Yani gizliden gb de kalmayı tavsiye etmişlerdi.

Ama şöyle bir durum varki ben bu teli 2011 de ics güncellemesi gelecek ve daha fonsiyonel ve daha hızlı olacak diye almıştım.
O zaman söylenen teoride GB çalıştıran bir telefonun ics'i de rahatlıkla çalıştırabileceği idi.

Tıpkı şuan Microsoft'un yaptığı Windows 7 çalıştıran pc rahatlıkla Windows 8'i de çalıştıracak dediği gibi.

Eğer 2011 de bu açıklamalar yapılmasaydı ben ve benim gibiler bu telleri almazdı.

Ayrıca sorun bence işin kolayına kaçıp eski kernel üzerine yeni sistemi optimize etmelerinden kaynaklanıyor.
6 ayda yapa yapa bunu mu yaptınız dedirtiyor.ADam gibi sıfırdan başlayıp yeni kernel üzerine android 4.0.4 ü hazırlamaları gerek aksi halde ortada büyük bir müşteri memnuniyetsizliği oluşacak ki buda Sony'nin sonunu hazırlayabilir.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yüklemeyin değilde ics in düzgün çalışması için en az 1gb ram'e ihtiyaç duyduğunu, 2011 xperia ların ise 512 ram'i olduğu için GB kadar kusursuz ve stabil olmayacağını falan söylemişlerdi. Yani gizliden gb de kalmayı tavsiye etmişlerdi.

Ama şöyle bir durum varki ben bu teli 2011 de ics güncellemesi gelecek ve daha fonsiyonel ve daha hızlı olacak diye almıştım.
O zaman söylenen teoride GB çalıştıran bir telefonun ics'i de rahatlıkla çalıştırabileceği idi.

Tıpkı şuan Microsoft'un yaptığı Windows 7 çalıştıran pc rahatlıkla Windows 8'i de çalıştıracak dediği gibi.

Eğer 2011 de bu açıklamalar yapılmasaydı ben ve benim gibiler bu telleri almazdı.

Ayrıca sorun bence işin kolayına kaçıp eski kernel üzerine yeni sistemi optimize etmelerinden kaynaklanıyor.
6 ayda yapa yapa bunu mu yaptınız dedirtiyor.ADam gibi sıfırdan başlayıp yeni kernel üzerine android 4.0.4 ü hazırlamaları gerek aksi halde ortada büyük bir müşteri memnuniyetsizliği oluşacak ki buda Sony'nin sonunu hazırlayabilir.
512 mb ramda yavaş çalışır demek sony kusura bakmasın ama resmen yalancılıktır sony'e soruyorum google nexus s 512 mb ram ile nasıl maximum performansta ics çalıştırıyor eğer 512 mb ram'de ics çalışmıyorsa bu resmen sony'nin beceriksizliğidir sony kimseyi kandırmasında biz bu işi beceremedik desin bari downgrade seçeneği koysunda ics geçenlerde tekrar GB sürümüne dönebilsin.

Edit:Ayrıca sony bu sene en az 2 model 512mb ram'i olan ics kurulu telefon çıkartacak ve onlarda kernel 3.0 olacak biz ise muhtemelen telefonları custom rom ile kullanmak durumunda kalacağız.

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
512 ram ile yavaş çalışacağını 6 ay önce söyleselerdi bu telleri alanlar ona göre kararını verirdi. Sen kutunun üzerine övüne övüne android 4.0 a yükseltilebilir yaz ondan sonra da stabilite soruları olacağını söyle. Madem adam gibi çalışmayacaktı niye 6 ay önceden söylemediler.

GB ye dönme meselesine gelince ben wotanserver üzerinden kolayca dödüm ama 2 euro'ma mal oldu. Geri GB ye dönmek isteyenlere wotan'ı tavsiye ederim. Flashtool la bedava dönülebilir ama kullanımı bana karışık ve riskli geldi. 3 kuruş paradan kaçınacağım diye teli brick etme riskine değmez bence.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bu kadar kötü ise sony şikayet maillerini atmaya başlayalım şimdiden !!

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bilmiyorum Arc S de nasıl çalışır ama Neo V sürümü berbat. Zaten resmi blog da millet bombalıyo. 10 gündür güncellemeden ses seda çıkmayınca sony güncellemeyi geri mi çekti diye spekülasyonlar bile oluşmaya başlamıştı ki bugün devam ettiği anlaşıldı.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sony forumlarında bile sony'i mahkemeye vermeyi düşünenleri gördüm ve herkesin örneği nexus s bu cihazda muhteşem çalışırken sony cihazlarda neden çalışmıyor diye sorguluyor herkes ben kurana kadar bu yorumların abartılı olduğunu düşünüyordum ama az bile diyorlarmış ayrıca bir eksi daha var saat 18.30'da bataryayı full şarj etmiştim saat 22.50'de batarya yüzde 53'de kaldıki oyun hiç oynamadım sadece telefonun özelliklerine bakıp biraz internete girdim birazda kardeşim youtube'a girdi android 2.3.4'de batarya şuan yüzde 65-75 arasında bir yerde olurdu ama ics'de maşallah bataryayı adeta soğuruyor.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Yorumlar orjinal Sony ROM kuran arkadaşlardan mı?
User data wipe etme diye bir şey gördüm. Hafıza kartlarınızın yedeğini alıp yapılandırmaları formatlayarak ya da sıfırlayarak deneyebilir mi orjinal ROM kullananlar? Yapılandırma dosyaları eski haliyle kalıyor galiba, eski ayarların korunması adına ancak bu sefer de yeni sisteme çelme takabilir. O yüzden mümkün olduğunca kapsamlı denemeler yapmasını istiyorum kuran arkadaşlardan. Sonuçları da paylaşırsak sevinirim...

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bataryanın hızlı tükenmesi birazda Android 4.0.3 deki bugdan kaynaklanıyor. Google 4.0.4 versiyonunda bu sorunu giderdi diye biliyorum ama sony ne zaman telleri 4.0.4 e günceller orasını Allah bilir.

--- Mesaj Güncellendi ---

Ben kurmadan önce hafıza kartını formatlamıştım. Kurduktan sonra bir kez daha formatladım. Ama sistem çok yavaştı.
Teli rootladım. facebook vb. çöp yazılımları silerek boşta kalan ramin artmasını sağladım bir miktar hızlanma oldu ama yinede tat vermedi.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Fabrika ayarlarını döndürme de öneriliyor, deneyen var mı arkadaşlar?

NT1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
herkes yakında nokia yı arar :D

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fabrika ayarlarını döndürme de öneriliyor, deneyen var mı arkadaşlar?
Ben denedim ne yaparsam yapayım o eski 2.3.4 performansı yok

Edit:Şuana kadar tek bir artı buldum cihazın ses çıkışı sanki daha iyi kulaklıkla dinleyin fark edersiniz.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Valla ben 2.3.4'ü performanssız bulduğum için geçmek istiyorum ama bekleyeyim o zaman.

Bir de açıp kapattıkça zamanla kendine geliyor diyorlar. Sonuçta eski sistemdeki verileri korumaya çalışıyor ve bir yandan da yeni hızlandırma mı diyeyim yenilik mi diyeyim onları uygulamaya çalışıyordur. Ayarların dönüştürülmesi vakit alabilir sonuçta tonla yapılandırma ve kod içeriyor.

İnşallah telefonlarınız düzgün çalışmaya başlar da ben de gönül rahatlığı ile geçerim.

Bu arada duyduğum fikirlerii okuduğum bilgileri burada paylaşacağım ki belki bir faydam dokunur.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Güncellemekten vazgeçtim.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Şu an bir tane neo v güncelledim ve bence olayı abartıyorsunuz !!! hiçte abarttığınız kadar yavaşlama yok

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şu an bir tane neo v güncelledim ve bence olayı abartıyorsunuz !!! hiçte abarttığınız kadar yavaşlama yok
Kişiden kişiye değişir ama bir templerun takılıyorsa o telefon yavaşlamıştır isterseniz 2.3.4 sürümüyle benchmark yapın birde 4.0.3'te yapın farkı görürsünüz.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Kişiden kişiye değişir ama bir templerun takılıyorsa o telefon yavaşlamıştır isterseniz 2.3.4 sürümüyle benchmark yapın birde 4.0.3'te yapın farkı görürsünüz.

Oyun denemedim ama günlük kullanımda sıkıntı yok telefon, mesaj,mail, tıkır tıkır çalışıyor. Sonrada sony forumuna bakındım biraz aşırı derecede yavaşlama ile alakalı bir şeyler göremedim.

ayrıca bir kaç yeni özellik eklenmiş en güzelide sizi arayan kişiyi meşkule atarken ona mesaj gönderebiliyorsunuz.

şu an toplantıdayım müsait değilim vb güzel düşünülmüş

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ya valla ben çok sevdim. Güncel hali gittikçe açılıyor gibi. Artık daha hızlı giriyor rehbere filan. Kullanırken zevk almaya başladım. Mobil bağlantısını kesebiliyor, eklenti kullanmadan 100 mb civarından sonra bağlantıyı kesmesini sağlayabiliyorsunuz. Fifa oynarken kastı, fifayı tekrar kurmayı deniycem. Ama NFS Shiftte hiç sorun yok.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben şuan telefonu tamamen sıfırladım 73 tane uygulama vardı hepsi sıfırlayınca silindi sonra girdim pc companion'a telefonu onar dedim işletim sistemini yeniden kurdum sonra tekrar sistem açılınca ayarları sıfırladım şuan sanki iyi gibi bakalım şuan bütün uygulamaları google kendi kendine geri yüklüyor yüklemeler tamamlanınca sonucu söylerim ama yinede sony'e kızgınım bu iş çok daha iyi olabilirdi bence sony yeni bir ics yayınlar bu cihazlara yoksa böyle başı çok yanacak.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
oyun konusunda haklısınız arkadaşlar temple run denedim kasıldı makine belki diğer oyunlarda kasılmıyordur bilemiyorum.Bencede daha iyisini yapabilirlerdi.

yelkowan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu ne ? Android 4.0 güncellemesi mi gelmiş ?

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar bu ne ? Android 4.0 güncellemesi mi gelmiş ?

Günaydın diyeceğim de dün çıktı şimdi, farketmemiş olman çok normal ;)

Ya valla ben çok sevdim. Güncel hali gittikçe açılıyor gibi. Artık daha hızlı giriyor rehbere filan. Kullanırken zevk almaya başladım. Mobil bağlantısını kesebiliyor, eklenti kullanmadan 100 mb civarından sonra bağlantıyı kesmesini sağlayabiliyorsunuz. Fifa oynarken kastı, fifayı tekrar kurmayı deniycem. Ama NFS Shiftte hiç sorun yok.
Efsane beğenmişse, bize de yavaştan kurmak düşer :D
Şarj durumu nasıl?