Pro Evolution Soccer Serisi Çöküşte

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
FIFA'nın yanında PES oyun mu? Ben onları aynı rafa bile koymam.

Bu çöküş normal bana göre.

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Pes kendini acayip bozdu adamlar robot gibi hareketleri var düzelmesse bende fifaya geçiçem valla :D

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Pes kendini acayip bozdu adamlar robot gibi hareketleri var düzelmesse bende fifaya geçiçem valla :D

Pes kendini fena bozdu. Çok bozdu. Öyle böyle değil. O kadar bozdu ki artık bozmaz dedik ... yine bozdu. Bozdu yani :P (yorumuna katılıyorum)

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
pesde her adam messi :D
topu alan durdurulmuyor :mrgreen:

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Aynen hocam c.ronaldo özellikle topu alıyor ben onu durdurana kadar dör beş kişiyle adama dalıyorum yok böyle brşey :D
aynen.hele defans sistemi 0.pres yapsan anında faul.Pesin oyun sisteminde köklü bir değişiklik yapması lazım.:)
hele pesin en büyük sorunu lisans:mrgreen:(arsenal-north london,chelsea-london)

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
aynen.hele defans sistemi 0.pres yapsan anında faul.Pesin oyun sisteminde köklü bir değişiklik yapması lazım.:)
hele pesin en büyük sorunu lisans:mrgreen:(arsenal-north london,chelsea-london)

Aynen hocam ya fifaya alışamadım bir türlü adamlar bana küçük oyuncaklarmış gibi geliyor :D

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ne pes, ne fifa, ne nfs ne de cyrsis...

Artık oyunlar hiç ilgimi çekmiyor.

Eskiden derdim. "iyi bir bilgisayar almak istiyorsan, oyun pc si olsun" Bu da maliyeti arttırıyor tabi..

Ama şimdi savunduğum şey bunun hafifletilmiş hali.. Yavaş çalışmadığı sürece, her pc yi alabilirim. Oyun pc si falan umurumda değil.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Aynen hocam ya fifaya alışamadım bir türlü adamlar bana küçük oyuncaklarmış gibi geliyor :D

bu çok doğru cin gibiler her adamın messi olduğuda doğru lavezziyi real durduramiyor ama bence pes hala en iyisi oraları bilmem ama bizim buralarda ps3 cafelerde fifa diye bişey yok en küçüğünden tut bizim hocalara kadar herkes pesci

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bu çok doğru cin gibiler her adamın messi olduğuda doğru lavezziyi real durduramiyor ama bence pes hala en iyisi oraları bilmem ama bizim buralarda ps3 cafelerde fifa diye bişey yok en küçüğünden tut bizim hocalara kadar herkes pesci

Zaten ps3 te fifa oynanmaz bence pes daha zevkli :D

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Valla begenmeyen arkadaşlar neye göre değerlendiriyor bilmiyorum ama Pes 12 cok gerçekçi bir oyun ha grafik olarak fifa orası ayrı. benim herzamanki tercihim oynanabilirlik olmuştur. o yüzden Pes 12 diyorum...

--- Mesaj Güncellendi ---

pesde her adam messi :D
topu alan durdurulmuyor :mrgreen:
Hocam gerçek hayatta da Messi yi kimse tutamıyor ki ne var bunda!

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Fifa da grafik olabilir ama oynanışı bence berbat helede kol bağlayıp oynayayım dedim ... oyundan çıkıp direk sildim.
Pes 2012 hem PS3 hem PC de bence daha güzel .

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
hele 2011 den sonra ilaç gibi oldu 2012

Kesınlıkle, haraketlerin falan zorlaşması her yerden vurdugunda gol olmaması.. uzaktan şutların ayağa oturmasını sağlayarak vurulan vuruşların gol olmaması.. çalımların daha gerçekçi olması :)

heytt beeee pes oyunuyasım geldi :D

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Zevkler ve renkler tartışılmaz. Kimi Pes der kimi Fifa. Ben farklı bir noktaya dikkat çekiyorum. Pes olsun Fifa olsun bence çok önemli bir noktayı es geçiyorlar. O da bunların oyun olduğu gerçeği. Her geçen sene iki yapımcı şirkette daha gerçekçi oynanış yapacağız diye giderek oyunların içine ediyorlar.

Ben oyun oynamak istiyorum, futbol simülasyon makinesi değil. Karşıma birini aldımmı onunla eğlenceli dakikalar geçirmek istiyorum. Ama malesef bu zevki elimizden aldılar.

Geçtiğimiz zamanlarda eski pesçi halamın oğlu geldi. Kendisi Fifacı olmuş. İlla Fifa oynayalım, fifa şöyle iyi böyle gerçekçi bla bla bir sürü laf. İyi oynayalım dedik. Varya oyun oynamaktan soğudum. O ne ya hu öyle. Oyunmu oynuyoruz yoksa futbol testimi yapıyoruz.

Ben üniversite yıllarında ps kiralıyıp sabahlara kadar arkadaşlarla eğlenerek maç kapışması aptığımız günleri istiyorum. Sonuçta oyun oynuyoruz eğlenmedikten sonra benim için önemi yok.

PES6 bu işin son halkası oldu. Şu an PC de PES12 de PES6 da var. PES6 daha zevk veriyor.

Haa bu arada belki bilmeyenleriniz vardır. Eğer PES6 oynamak isterseniz sakın o oyun eskidi demeyin. Şu an mevcut çok harika yamalarla oyunu güncel transferler ve lisanslı takım - oyuncu isimleriyle oynamak mümkün.

Ayrıca en önemli özellik Online oynamak. Evet evet lisansınız olmasa bile online oyun zevkini yaşabilirsiniz.

Bir inceleyin üzerinde düşünün derim. Online oynama hizmetini bize sağlayan kutlu insanların adreside şurasıdır. Tıklayın görün.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kesınlıkle, haraketlerin falan zorlaşması her yerden vurdugunda gol olmaması.. uzaktan şutların ayağa oturmasını sağlayarak vurulan vuruşların gol olmaması.. çalımların daha gerçekçi olması :)

heytt beeee pes oyunuyasım geldi :D

ama fauller gerçekten sinir bozucu pres yapamıyorum hemen faul

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Olaya bakın PES 2011'i iyi oynarım. 2012'de ilk çıktığı zaman dedim her türlü götürürüm zaten tüm takımları, birkaç maç kazanıp özel zorluk bölümünü açıyım dedim. Açmaz olaydım. Topu alan adam ilerlemek istiyorsa hiçbir durumda tutamıyorsun. Hele C. Ronaldo ve Messi'yi tutmak mümkün değil, her çektikleri şu kesin olarak kaleyi buluyor ve yüzde 70-80 gol oluyor. Dolayısıyla 3 tane gol atamazsan (ki özel zorluk seviyesinde çok kolay değil) büyük olasılıkla kaybediyorsun. FİFA'nın son oyununu beğenmedim çünkü son birkaç FİFA oyununu oynamamıştım bu nedenle bi garip geldi.

ediz563

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bence oyunun düşüşte olmasının sebebi oyunun gerçekçiliğinin artmış olması, oyunda uzmanlaşmak artık daha zor ki öyle de olması lazım. Eski PES'lerdeki şutları çok sık göremiyorsunuz artık. Şimdi yıllardır alıştığımız PES değişmeye başladığı ve zorlaştığı için çoğumuz daha kötü oynamaya başladık ve oyuna bok atıyoruz bence. Yeni FIFA eski FIFA'lardan çok daha iyi ama bence PES hala daha FIFA'dan daha iyi.

K!dRaMos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PES 2012'de fauller konusunda tölerans tanımalılardı. Dakika başı oyun duruyo. Sürekli faul, kartlar havada uçuşuyo. FIFA ile PES farklı zevklere hitap ediyo ikisinin de tadı ayrı diye düşünüyorum. FIFA 12 oynamadım henüz. Arkadaşın bahsettiğine göre tam gol atacağı sırada saçma sapan futbolcuların ayağı filan çekiyormuş :)

muratweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana gore PES 2012 Cok Iyi FIFA Serisine Hic Alismadim :)

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
bence pes 2012 nin fifa 12 ile değil , 4 sene önceki sürümü olan pes 2008 ile yarışması lazım. tam bir rezalet bana göre

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ben demiştim demeyi sevmem ama ben demiştim bu gidişle pes bitecek diye. Hala oyun başarısını alışıp alışamamakla yada mahalledeki ps3 kafelerle kıyaslayanlar var :) ülkemin insanına üzülüyorum senin ps3 kafendekiler bilmem kaç milyon dünya insanından daha mı iyi anlıyor oyundan? gidin kumla oynayın:)