SDN Forum Hakkındaki Fikrim

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Merhaba arkadaşlar,

Sizce forumda bazı konular teknoloji konularından daha popüler değil mi? Örnek vermek gerekirse, spor bölümü.Bu forumda en baskın konu bence.

İçinizde şunu söyleyenler olacaktır, her zaman teknoloji olmaz diğer konularda gerekir.Ama son zamanlarda diğer konular çok ön plana çıkmaya başladı bana göre.Bu foruma yarar mı zarar mı bilemem.

Ayrıca düşünceme katılır mısınız bilmiyorum ama ciddi derecede de düşüş var forumda.2009 yılından beri bu forumu takip ediyorum, üye seviyesi olarak belki ilk defa bu kadar düştüğünü gördüm.Spor bölümünde olan bazı saçma konulardan bir çok arkadaşımız ban yedi.Bazıları forumda eşitlik yok vs diyerek kendileri ayrıldılar ve daha bir çok olay.

Artık bu forum için bir şey yapma zamanı değil mi? (Yöneticilere söylüyorum bunu) Forumun bu yönünü sadece ben mi görüyorum bilmiyorum.

Düşünceleriniz bekliyorum.

Saygılarımla,

Nesta #13

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Katılıyorum bana göre teknoloji foruma olmasına rahmen yeni bölümler yeni kategoriler eklenmeli yararı olur zararı olmaz .

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bencede haklısın hocam bu forumda bugünlerde bişeyler oluyor

Nesta #13

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teknoloji forumu evet ama bölümler neden az benim bildiğim teknoloji forumu var ama genel forum gibi her istediğini bulabiliyorsun burda neden olmasın .

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ben spor bölümüne hiç denk gelmiyorum, bence neyi görmek isterseniz onu görüyorsunuz forumdan son başlıklarda.. eski editörlerin gitmesiyle forum biraz düşüşe geçti ama toparlayacaktır diye düşünüyorum yeni editörlerimiz zamanla foruma uyum sağlayacaktır.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
ben spor bölümüne hiç denk gelmiyorum, bence neyi görmek isterseniz onu görüyorsunuz forumdan son başlıklarda.. eski editörlerin gitmesiyle forum biraz düşüşe geçti ama toparlayacaktır diye düşünüyorum yeni editörlerimiz zamanla foruma uyum sağlayacaktır.

Başta da söylediğim gibi, bu benim fikrim.Benim bunu belirtmem forumun mutlaka böyle olduğunu göstermez.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Siyaset konusunda, Spor konusunda, Din konusunda, ya da benzer FİKRE dayalı konularda muhabbetler uzun olur. KARŞIT fikirler daha çok olur. Karşıt Fikirlerin çok olması muhabbetin uzamasına neden olur. Muhabbet edilirken seviye korunursa muhabbetten "muhabbet" doğar! Seviye korunamazsa tartışmaya döner, tartışma becerilemezse "tartışma" olur.

Teknoloji konusuna gelince. Buradaki çoğu kişi zaten teknoloji seven, teknolojiyi bir şekilde takip eden insanlar. Ana teknoloji konularının yapısı gereği uzun uzadıya bir muhabbet doğmuyor.

Bir kaç istisna var elbet. Linux Windows tartışması. Android İos Symbian tartışmaları vs gibi.

Ama bunlar dışındaki konularda olay şu şekilde gelişiyor.

Yeni bir ürün çıkıyor. Tanıtımını okuyoruz. Hepimiz kendimizce iyi ya da kötü bir kaç yanını söylüyoruz fikrimizi söylüyoruz, donanımı, fiyatı, işlevselliği hakkında bir iki şey söylüyoruz ve bitiyor...

Yeni bir Fotoğraf makinesi hakkında ooo çözünürlüğü iyiymiş ama çok pahalı dedikten sonra bizi aynı konuya çekip ikinci mesajı atmamızı sağlayan bir neden olmuyor.

Aynı şekilde teknoloji konusunda çoğu kişi forumda aynı tarafta olunca bir konuya 3-5 kişinin yazdıkları bir birine benzer şeyler oluyor diğer kişiler de benzer şeyler düşündükleri için yazma gereği duymuyorlar okunup geçiyor.

Bu sadece Teknoloji konusunda böyle değil ki!

Müzik konusuna bak. Çoğu başlık 0 cevap... geri kalanı da 2-4 mesaj... O 2-4 mesaja da baksan "çok güzelmiş" ten ibaret. Çünkü ortada tartışılacak pek bir şey yok.
Kitap konusu daha beter. Açılan konuların % 90'ına cevap yazılmamış... Çünkü kitap konusunda kimse TARAF değil.

Şiir, Öykü, Deneme diye başlık var orada da konulara cevap veren yok!

Teknoloji konusu da böyle işte TARAF olunmayan teknoloji konularında uzun uzadıya muhabbet yok.

İnsanlar Teknolojiyi takip ediyor. Okuyor bilgilerini güncel tutuyor ama tartışacağı bir durum yok ki ortada uzun uzadıya yazmasını gerektiren!

Siyaset forumda yasaklandı... Teknoloji bölümü canlandı mı? Siyasete yazamıyorum bari teknoloji konusuna mı yazayım dedi üyeler?
Spor bölümünü kapatalım... İnsanlar spor konuşamıyoruz o zaman teknoloji konuşalım demezler. Gelirler SDN'e yeni açılmış teknoloji başlıklarını okurlar sonra çeker giderler.

Haa SDN Küçülsün... Sadece teknoloji konuşulsun diyorsan kapatılır Teknoloji dışında tüm bölümler sadece teknoloji başlıkları kalır.
Ama Emin ol teknoloji konuları canlanmaz mevcudu daha da düşer... Burada teknoloji dışındaki diğer konularda muhabbet etmek isteyenler ellerini ayaklarını çekerler onların da yazdığı 3-5 teknoloji cevabı da kaybolur.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Fikirleriniz için teşekkürler, haklısınız.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Prezervatif ile android arasındaki ilişkiyi bize anlatmaya çalışan editörler ve bazılarını görmezden gelip bazılarını gören bazılarına cevap bile vermeyen kullanıcıyı forumdan küstüren yöneticiler olduğu sürece düşüş devam edecektir.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Eğer diğer bölümler kapatılıp sadece teknoloji forumu olursa Sdn dahada küçülecektir.
Yukarıda söylenmiş,teknolojik bir ürün incelendiğinde ben ilgimi çekerse girer bakarım yorum yaparım yada yapmam.
Ama spor konusunda herkes bir şekilde taraftır,herkea yorum yapabilir.
Yanlız son zamanlarda editörler çok hatalı işlere imza attılar.Bunun ceremesinide üyeler ve modlar çekiyor.
Bence editörlerin başındada bir denetleyen olmalı.
Forum için bu gerekli.

Reaksiyon puanı
10,315
bugün şahit oldum, bir arkadaş başbakanın "olmazsa gitmeyiz avrupaya" diye bir mesajını yayınlamış. güzel de olmuş.
3-4 civarında arkadaş iyi kötü medeni bir tavırla görüşlerini açıklamışlar. herhangi bir tartışma falan da çıkmamış.
bir moderatör arkadaş tıpkı bir kâhin gibi, doğmamış çocuğa don biçercesine "bu konu siyasi tartışma ortamı oluşturabilir" mealinde bir gerekçe göstererek konuyu kapatmış. bu zihniyette yönetici arkadaşların olduğu yerde SDN forumun canlı tutulması imkan dışıdır.

arkadaşlar, forum bu, adı üstünde. forum demek tartışmak demek, konuşmak, görüşlerini açıklamak demek. sevgili [MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] güzel açıklamış, teknoloji, şiir, öykü gibi konularda tartışma olmaz, canlılık olmaz... siyaset ve dini konularda, sosyolojik konularda canlılık vardır, tabiatı gereği...

siz eğer dükkanınıza insanları cezbeden bir mal koydunuz mu, sayı ve canlılık çoğalır, sonra da asıl malınıza da müşteri çıkmış olur. ne ki, gak deyince ban, guk deyince ceza bindiren bir zihniyet hakim oldukça diğer birçok site gibi yavaş yavaş can çekişmeye doğru gidersiniz, mukadderdir bu çünkü.

sitelerde moderatörün görevi ille de cezalandırmak, silmek, kapatmak mı olmalıdır? kanunlara aykırı, küfür ve hakaret içeren unsurları silerek, bu kişileri kırmadan uyarmak, konuyla ilintisi olan diğer kısımlarını da mesaj olarak bırakmak çok mu zor. inanın bana rtük bile bizim buradaki yönetici arkadaşlardan daha müsamahakâr, daha hoşgörülüdürler.

bu arkadaşlar yetkilerini demoklesin kılıcı gibi sallandırmaya devam ettikleri sürece daha çok arkadaş buradan kopacak, ayrılacaktır. şu ana kadar ayrılmış olan onlarca kaliteli yorum yapan arkadaş gibi. ben buraya geçtiğimiz yıl üye olmuştum. buraya ilk geldiğimde çok kaliteli yorumlar yapan birçok arkadaş vardı, hepsi küstürüldü, ayrılmak zorunda bırakıldı. tamam, düzen şart elbette ama, aşırı ölçülerde düzencilik oynadığınızda daha büyük düzensizliğe kapı aralamış olursunuz.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Siyaset bölümü geri getirilsin. Eskiden siyaset varken kaliteli üyelerde vardı ve herkes tek birşey derdi "SDN bağımlılık yapıyor dışarı çıkınca aklım burada kalıyor derlerdi." Şimdi eski tadı tuzu kalmadı. :(

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Yeri gelmişken söylemeden edemiyeceğim SDN'de sayısız makaleye rastlamışızdır İNTERNET SANSÜRÜNE karşı...

Eğer internete devletler sansür uyguluyorsa bu kötüdür!

Peki internete interneti kullananlar sansür uyguluyorsa?

SDN'deki YASALARCA SUÇ OLMAYAN konuların TARTIŞILMASININ YASAKLANMASI da bir Sansür değil midir? Düşünce ve düşünceyi ifade etmeyi yasaklamak değil midir?

Bunu deyince de hemen bunun karşılığında bu yasakların olmasını savunan türlü İYİ NİYETLİ nedenler sayıyor yönetici arkadaşlar.

Peki Devletler Sansür yaptıklarında bunu aynı şekilde savunmuyorlar mı?

Başkasının sansürcü zihniyetine Kızarken aynı zihniyeti bizim de taşıdığımızı fark edemeyecek kadar bazen körleşmiyor muyuz?

Reaksiyon puanı
10,315
Yeri gelmişken söylemeden edemiyeceğim SDN'de sayısız makaleye rastlamışızdır İNTERNET SANSÜRÜNE karşı...

SDN'deki YASALARCA SUÇ OLMAYAN konuların TARTIŞILMASININ YASAKLANMASI da bir Sansür değil midir? Düşünce ve düşünceyi ifade etmeyi yasaklamak değil midir?

Bunu deyince de hemen bunun karşılığında bu yasakların olmasını savunan türlü İYİ NİYETLİ nedenler sayıyor yönetici arkadaşlar.

Başkasının sansürcü zihniyetine Kızarken aynı zihniyeti bizim de taşıdığımızı fark edemeyecek kadar bazen körleşmiyor muyuz?

imzamı atıyorum.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62

Noktasından virgülüne, tüm yazdıklarına katılıyorum.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11

Sonuna kadar katılıyorum.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Yorumlar yapılmış daha üstüne ne denebilirki...

SDN artık bişeyler yolunda gitmiyor bunu anlatmaya çalışıyoruz..

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Forumda bir çok bana göre gereksiz konu başlikları mevcut.
Bana göre bu böyle başkası için bu göreceli bir durum.
Siyasi konular neden yasak bunun nedenini bilmiyorum.Siyasetide burada tartışmalıyız,belirli bir nizam çerçevesinde.
Pekala bunu yapabiliriz kavga gürültü etmeden.
Bu forum ne kadar özgür olursa o kadar büyür,daha iyi yerlere gelebilir.
Birde bir üyenin banlanması ,ceza alması çok komik bir durummuş gibi gôsterilmeside hiç hoş değil.Konu başlığı bile çok alaycı bence(Uçuşan üyeler)
Bir üye buradan gittiğinde üye pek bir şey kaybetmez,ama Sdn hep aşagılara gider ki bunu hiç bir site sahibi de istemez.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Görüşlerinizi bir bir not alıyorum arkadaşlar. Konuya cevap yazılmamasından dolayı ilgilenilmiyor diye düşünmeyin.

Reaksiyon puanı
31
Bir iki cümleyle bende görüşlerimi dile getirmek isterim öncelikle siyasi konu meselesi bence bu forumdaki herkes birbirinin haddini aşmadan aşağılayıcı bir şekilde tartışma yapacağını hiç sanmıyorum zira bunu hepimiz gördük birebir yaşadık bunun en yakın örneği @Elbruz46 Hakan şükür'le ilgili komik bir resim vardı çoğunuz görmüşünüzdür bunun herkes tarafından böyle olacağı kanaatindeyim sınırları aşan olursada cezası neyse verilir bu olayı tümüyle kaldırmanın bir anlamı yok.
Bir diğer konu ise @mustang hocam belirtmiş uçuşan üyeler kısmı bence dışarıdan bakıldığında hiç hoş durmuyor böyle bir isim takılması sadece sdn'ye has bir durum sanırım düzeltilmesi taraftarıyım...

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Nesta [URL=http://forum.shiftdelete.net/usertag.php?do=list&action=hash&hash=13 dedi ki:
#13[/URL]2185985]Teknoloji forumu evet ama bölümler neden az benim bildiğim teknoloji forumu var ama genel forum gibi her istediğini bulabiliyorsun burda neden olmasın .

Aynen kategori arttırılmalı.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Böyle açılmış çok başlık var. Hepsinde de yöneticiler benzer cevapları verdi diyerek not düşmek istedim.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bir konuda sizlere katılmıyorum.

Birincisi burası bir teknoloji forumudur. Doğrudur. Teknoloji ile ilgili yorumların KISITLI gelmesinin sebebi o konu hakkında çok
şey bilmediğimizden kaynaklanır. Çünkü bir konu hakkında bir fikir söylemek istiyorsan o konu hakkında bilgi sahibi olmalısın. Farz-ı misal veriyorum: Symbianın Badanın ne olduğunu bilmeyen birisi yorum yapabilir mi?
Teknoloji konularında ben de çok şey bilmiyorum yanlış anlaşılmasın, ukala görünmeyelim.

İkincisi forumda yasaklanan konulara ben de karşıyım. Bir kere başkası tartışmayı bilmiyorsa, o konu onun yüzünden kapanıyorsa benim suçum ne? O üyeyi ya da yorumunu silersin olur biter. Sepetteki bir kaç çürük elma yüzünden, sağlam elmaları da aynı kefeye koymaktır bu.
Benim fikir hakkıma gasptır. Ha şimdi birisi şunu der" git o zaman başka sitelere gir" Ben bunu SDN de görmek istiyorum. Kalitesini bildiğim bir site... Çok mu şey istiyorum?

Tartışma olmalı ki insan bilgilensin. Ama burada bir sınır var. Eleştiriler ölçülü olmalı :)