SDN Forum Hakkındaki Fikrim

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Eğitim bölümü askıya alınıp onun yerine istek üzerine ingilizce bölümü açıldı.

Teknoloji dili olmasi yonunden Ingilizce'ye onem verilmesi mantikli. Fakat, hadi benimki meleki hassasiyet de, hic birinizcrahatsiz degil misiniz sanal alemde kullanilan Turkce'den? Evet, boyle bir bolum acilmasi, bu sorunu duzeltmez ama en azindan bu konudaki hassas uyelerimizin yararina olur dusuncesindeyim. Arti bu kadar populer olan bir site, bilgi kirliliginin yogun oldugu bu alemde, dogru ve ozgun bir kaynak olsa fena mi olur?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,162
Türkçe'den değil Türkçeden yazman gerekiyordu Kurşun Kalem.

İyi çalışmalar.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Türkçe'den değil Türkçeden yazman gerekiyordu Kurşun Kalem.

İyi çalışmalar.
Yani? Bu soruma yaptigim hata ile mi cevap veriyorsunuz? Ayrica o ekin dogru yaziminin yazdigim sekilde oldugunu kanitlayan bir kac makale gonderebilirim dilerseniz de konu bu degil.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,162
Bu konuda tartışmaya girmeyeceğim sizinle. Zira yazım kurallarında makalelerden örnek gösterilmez zaten :) İmla klavuzundan gösterilir..

Eleştirdiğiniz bir şeyi kendiniz yanlış yaptığınız için o şekilde cevap vermiştim.

İyi çalışmalar.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Bu konuda tartışmaya girmeyeceğim sizinle. Zira yazım kurallarında makalelerden örnek gösterilmez zaten :) İmla klavuzundan gösterilir..

Eleştirdiğiniz bir şeyi kendiniz yanlış yaptığınız için o şekilde cevap vermiştim.

İyi çalışmalar.
Evet yazım kuralları konusunda tartışmaya girmeyelim. Benim bu konulardaki hassasiyet derecemi tam anlamadığınız için ne kadar tartışsak boş. Fakat şu konuda tartışabiliriz sanırım:
Eğitim kategorisini askıya alıp İngilizce bölümünde karar kılmanız konusunda verdiğim cevapta, kendimce mantıklı bir öneri sundum. Orada da dilimizin, sanal alemdeki vahim durumunu sebep olarak belirttim sadece. Siz benim önerime "Olur." veya "Olmaz, çünkü..." diye bir cevap vereceğinize, yaptığım hatayı belirterek, beni gömmeye çalışıyorsunuz. "Gömme" konusunda niyetiniz tam olarak bu olmayabilir ama, konunun muhatabı ve çoğu okuyucu bunu böyle algılayacaktır. Şimdi buradaki soru-cevap alakası nedir?

(Bu arada, imla k(ı)lavuzu, dil bilimcilerin görüşleri sonucu, dolaylı olarak makaleleri ile oluşturulmuştur. Ben size bu ekin kullanımıyla ilgili makalelerden örnek göstermeyeceğim, bu ek konusunda yazılmış makaleleri göstereceğim. O makalelerde özet olara der ki; ister basit, ister birleşik, ister türemiş olsun, bir kelime eğer özel isim olmuşsa, o kelimeye gelen çekim ekleri kesme işareti ile ayrılmalıdır. Bu konuda dil bilimciler aralarında tartışır, TDK ise "Yapım eki alarak özel isim olmuş kelimelerden sonra gelen çekim ekleri kesme işareti ile ayrılmaz." görüşünü benimseyerek kural olarak koymuştur. Ben TDK'nın kuralını öğretirim öğrencilerime ama yanına da bu açıklamayı yaparım. Bu ekin yazımını bilerek bu şekilde yazarım ki, biri fark edip, gelip sorsun, bilsin...) Tutamadım yine kendimi :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,162
Haklısınız şu şekilde cevap vereyim. Eğitim bölümünün içeriğinin doldurulması konusunda diğer sitelerden alıntı çok fazla olacağı ve bu konularda genelde telif hakkı fazla olduğu için ve bizim de bu bölümde özgün makaleye ihtiyacımızın olduğu için şimdilik bu imkanların sağlanamayacağı gözlemlenerek askıya almayı uygun gördük.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Haklısınız şu şekilde cevap vereyim. Eğitim bölümünün içeriğinin doldurulması konusunda diğer sitelerden alıntı çok fazla olacağı ve bu konularda genelde telif hakkı fazla olduğu için ve bizim de bu bölümde özgün makaleye ihtiyacımızın olduğu için şimdilik bu imkanların sağlanamayacağı gözlemlenerek askıya almayı uygun gördük.

Anladım teşekkür ederim. Tahminim de bu yöndeydi. Yalnız olası olumlu bir kararda, özellikle Türkçe konusunda özgün paylaşımlar için elimden geleni yapacağımı belirtmek ister, iyi çalışmalar dilerim.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,162
Bunu duymak süperdi. Hemen not alıyorum. İyi çalışmalar.