Tablet Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan trak99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trak99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar temmuza doğru bir tablet almayı düşünüyorum.Bazı tabletler arasında kararsız kaldım yardım ederseniz sevinirim.
Öncelikle kriterlerimi söyleyeyim:
1)Tablet 7''ten büyük olmalı:
iPad 2 (9,7'')--Galaxy Tab 10,1 --Galaxy Tab 10,6 --(Belki;)Galaxy Tab 8,9
2)GPU-CPU performansı iyi olmalı :
Yeni çıkan Adreno GPU'ları gelecek vaad ediyor mu ? Bu GPU'ların grafik performansı Tegra 2-3 bir sistemle yarışabilir mi?
Tegra 2-3'e özel uygulamaların çıkacağı söyleniyor (Angry Birds 3D'den söz ediliyor). Nvidia bu işin altından kalkar mı ?
Tegra 3'ün 4 çekirdekte enerji kullanım yöntemi beni cezbetti.Sanırım 1,4 Ghz (4xCPU) bir tablet için yeterli.
3)E-Book Görüntüleme:
iBooks 2 ile beraber iPad 2 sanırım önde;fakat ben de androide meyilliyim.Android'te böyle kullanışlı bir program varmıdır.13 Yaşındayım kitap okumayı seviyorum artık kitap dayanmamaya başladı :D
4)Diğer:
Klayve bulunması önemli Facebook'ta chat yaparken zor olabilir.Tüm tabletlere harici olacak bağlanabiliyor; ama Asus Tranformer Serisi (TF101,TF201,TF700T)'nde klavyede harici pil bulunması ve şarj süresinin 16 saat gibi (Mobil cihazlar için astronomik) bir süreye çıkması takdire şayan...(Ayrıca klavyede USB portu var)

BENİM UYGUN GÖRDÜĞÜM ADAYLAR:

Galaxy Tab:8,9/10,1/10,6:

samsung-galaxy-tab-10-1.jpg

10,1:Klasik boyutta bir tablet
Samsung-Galaxy-Tab-1161327847280.jpg

10,6:Burada Samsung çıldırmış olmalı diyorum.2560x1600 tablet olur mu? Sarj mı dayanır ?
Sorum:1920x1200 çözünürlükteki Asus TF700T'den farkı olur mu?
4dc7aa9d2fee068459-samsung-galaxy-tab.jpg

8,9:Mütevazi bir tablet
Asus Tranformer Serisi : (FAVORİM)
prime-highend-1080-550x356.jpg
17-ASUS-Transformer-Prime.jpg
Çözünürlük Farklı diğer Her şey aynı
Özellikler:
Tegra 3 göze çarpıyor
Apple iPad 2 (Temmuza Kadar 3'te çıkar)
ipad2front-227657.jpg

Fazla söze gerek yok

HTC Flyer
HTC-Flyer-3-views.jpg

7'' tek adayım Sylus kalemiyle güzel iş başarır

SONUÇ OLARAK:

Arkadaşlar olay bu ben Asus Transformer serisine daha yakınım
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM
Bu arada bütçem:
2000TL (En fazla)

kavas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
flash destekli olduğu için asus trans former ı seç

trak99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPad hariç zaten hepsi flash destekli. Bu arada zaten Adobe mobil cihazlarda Flash Player'ı durdurdu.HTML5 e ağırlık verecek gibi gözüküyor.Bu da iPad bu konudaki dezavantajını avantaja mı çevirir sizce ?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
transformer prime kullanıyorum gayet memnum ics güncellemeside geldi. gerçi honeycomb ile ics arasında çok fazla fark yok gördüğüm kadarıyla.

GAMEHUNTER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Samsung Galaxy Tab 10.1 i şiddetle tavsiye ederim. Gayet yeterli bir tablet her yönden.
E-Book okumak istiyorsan dört dörtlük programlar var.

trak99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
transformer prime kullanıyorum gayet memnum ics güncellemeside geldi. gerçi honeycomb ile ics arasında çok fazla fark yok gördüğüm kadarıyla.
Tegra 3 kendini çok hissettiriyor mu ? ve pil performansı söylendiği kadar var mı ?

--- Mesaj Güncellendi ---

Samsung Galaxy Tab 10.1 i şiddetle tavsiye ederim. Gayet yeterli bir tablet her yönden.
E-Book okumak istiyorsan dört dörtlük programlar var.
Kalitesiz olduğunu duydum ...yok eğer kaliteli ise (bence kalitelidir) oyun performansı hakkında ne söylersiniz

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Tegra 3 kendini çok hissettiriyor mu ? ve pil performansı söylendiği kadar var mı ?

Kalitesiz olduğunu duydum ...yok eğer kaliteli ise (bence kalitelidir) oyun performansı hakkında ne söylersiniz

pil performansı söylendiği kadar varmı tam bilemiyorum çok yoğun kullandığım söylenemez günlük kullanımım şöyle

cihaz günde 12 saat açık kalıyor eve geldiğimde şarzı %50 kalmış oluyor.

kullanımım ise şöyle
günde 4 saat kadar oyun. sürekli internete bağlı ve mailleri kontrol ediyor. 4 saat kadar film yada müzik için kullanıyorum.

tegra 3 için deneyebileceğin bazı oyunlar var çoğu ücretli. fakat grafik kalitesi çok farkediyor. özellikle phsyx ile parçalanma efektleri görülmeye değer. zamanla ücretsiz oyunlarında çıkacağını düşünüyorum. şu an ücretli oyunların demoları ile idare ediyorum.

benchmark testlerinde ise zaten şu an zirvede transformer prime var. 1.4 ghz'de çalışıyor normalde fakat bazıları bunu 1.6'ya overclock etmiş

trak99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pil performansı söylendiği kadar varmı tam bilemiyorum çok yoğun kullandığım söylenemez günlük kullanımım şöyle

cihaz günde 12 saat açık kalıyor eve geldiğimde şarzı P kalmış oluyor.

kullanımım ise şöyle
günde 4 saat kadar oyun. sürekli internete bağlı ve mailleri kontrol ediyor. 4 saat kadar film yada müzik için kullanıyorum.

tegra 3 için deneyebileceğin bazı oyunlar var çoğu ücretli. fakat grafik kalitesi çok farkediyor. özellikle phsyx ile parçalanma efektleri görülmeye değer. zamanla ücretsiz oyunlarında çıkacağını düşünüyorum. şu an ücretli oyunların demoları ile idare ediyorum.

benchmark testlerinde ise zaten şu an zirvede transformer prime var. 1.4 ghz'de çalışıyor normalde fakat bazıları bunu 1.6'ya overclock etmiş
Tamam, Transformer Prime'in yaza çıkacak olan TF700T Full HD sürümünden alacağım sanırım piyasadaki en iyi tablet bu.
Cevap veren herkese teşekkür ederim :)

konyak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İpad almada hocam ne alırsan al derim. Flash desteksiz tablet alma.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
htc veya asus iclerinden en iyileri bence ancakben olsam windows destekleyen bisey alirdim windows destegi oldumu zaten linux da yuklenebiliyo .
bunlardan ausus iyi cunku 2 USB portu var. coklu dokunmatik var.
bunlar boyle sinirli cihazlar icin acik fark atiyo bence sadece usb desteginden dolayi asus one cikiyor.

trak99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
htc veya asus iclerinden en iyileri bence ancakben olsam windows destekleyen bisey alirdim windows destegi oldumu zaten linux da yuklenebiliyo .
bunlardan ausus iyi cunku 2 USB portu var. coklu dokunmatik var.
bunlar boyle sinirli cihazlar icin acik fark atiyo bence sadece usb desteginden dolayi asus one cikiyor.
W8 tablet alırsam zaten laptoptan farkı kalmaz ben mobil cihaz arıyorum.Yorumun için teşekkürler zaten prime de karar kıldım

İpad almada hocam ne alırsan al derim. Flash desteksiz tablet alma.
Doğru söylüyorsun zaten flash bile tegra 3'ün performansını düşüremez gibime geliyor

xkaytanx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence flash desteği önemli değil, artık tüm siteler ios için özel hazırlanıyor benim tercihim ; iPad2 veya Asus Tranformer :)