Samsung Galaxy S'e Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich yükleme rehberi

mustafado

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
root fix i yükleyerek sorunu giderdim teşekkürler. şebeke problemi yaşıyormusunuz bir önceki romda full çeken yerde şuan çok zayıf çekiyor. aslında eskiye de dönmek istemiyorum görsel olarak ve hız olarak baya hoşuma gitti bu rom :) tek problemim şuan şebeke.

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
root fix i yükleyerek sorunu giderdim teşekkürler. şebeke problemi yaşıyormusunuz bir önceki romda full çeken yerde şuan çok zayıf çekiyor. aslında eskiye de dönmek istemiyorum görsel olarak ve hız olarak baya hoşuma gitti bu rom :) tek problemim şuan şebeke.

Bende şebeke ile ilgili sıkıntı yoktu fakat şarj süresi yarım günü geçmediği için 2.3.6 ya geçtim şuan 24-36 saat arası gidiyor.

beyazbeyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar Full brick olan Samsung Galaxy S telefonum tamirden geldi. Harika bir sekilde calisiyor malesef bir cok kisi telefonun tamamen yandigini söylemistiler. Görülüyor ki hata software hatasi ve hardware ile alakasi yokmus.

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaslar Full brick olan Samsung Galaxy S telefonum tamirden geldi. Harika bir sekilde calisiyor malesef bir cok kisi telefonun tamamen yandigini söylemistiler. Görülüyor ki hata software hatasi ve hardware ile alakasi yokmus.

çok sevindim Sanki kendi telefonum geldi :)
Turkiyeden burayla calismak ne kadar mumkun acaba ?

beyazbeyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cok tesekkür ederim byyasin Tamir eden firma türkmüs daha sonra fark ettim. Cok basarili telfon tamiri yaptigini facebookta okudum. Almanya, Isvicre ve Avusturyadan bozulmus telefonlari gönderip tesekkur etmisler. Hepsi memnun. Türkiyden de tamire gönderilebilir. Paketleyip kargoya verilir. Adam zaten türk. ben paket parasini 7 € ve 15 € tamir parasini paketin icine koydum. Adam tamir edip geri gönderdi. Facebooktanda cevap yaziyor. Müsteri memnun oluyor.

Facebookta adresi: http://www.facebook.com/pages/GSM-TechNiX/157717317621347

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Allah düşürmesin de olurda lazım olursa bakarız bi hal çaresine. Elimizde joker olarak dursun. Eyvallah.

beyazbeyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asla resmi olmayan Andorid 4.0 yüklemeyecegim bir daha

BattleNova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar powe tuşuna uzun basınca çıkan menüye nasıl data modu açma kapama ekliyebiliriz ?

yusuf.00300

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

6) Recovery modunda hareket etmek için ses tuşları, seçim yapmak için kapatma tuşunu kullanın.Açılan menüde sırasıyla wipe data ve wipe cache işlemlerini yapın. Daha sonra advanced bölümüne girip oradaki wipe dalvik cache işlemini de yapın. Bir üst menüye geri dönün (Bu işlemler biraz vakit alabilir endişelenmeyin).

kusura bakmayın daha önce hiç rom yüklemediğim için bilmiyorum ben bu 6. maddeyi anlamadım bu wipe data, wipe cache işlemleri ne işe yarıyor yapmak lazım mı?

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
kusura bakmayın daha önce hiç rom yüklemediğim için bilmiyorum ben bu 6. maddeyi anlamadım bu wipe data, wipe cache işlemleri ne işe yarıyor yapmak lazım mı?

Bu işlem telefondaki tüm verileri temizler böylece temiz bir kurulum yaparsınız.
wipe format demek zaten.

Bunu muhakkak yapmak gerek eski sürümün üstüne yapılan kurulumlar sorunlu olacaktır. Veya stabil olmayacaktır.

Telefonun Ses Açma tuşu power tuşu ve Home tuşuna aynı anda basarak bi süre bekleyeceksiniz gelen Recovery sayfasında bu işlemleri yapacaksınız.

BattleNova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar power tuşuna uzun basınca çıkan menüye nasıl data modu açma kapama ekliyebiliriz ?

sorgusual

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar power tuşuna uzun basınca çıkan menüye nasıl data modu açma kapama ekliyebiliriz ?
Maalesef bu menüye data modu açma kapama ekleyemezsiniz. 2.3'te vardı ve çok kullanışlıydı, bu versiyonda olmaması çok saçma. Onun yerine marketten bu konuyla ilgili widget indirebilirsiniz, örn: BURAYA TIKLAYIN.

BattleNova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu app yi yüklemiştim ama widgetlerde çıkmıyor bu nedenle anasayfaya ekliyemedim nasıl halledicez?

Bide konunu ilk mesajındaki rom dosyasını en son sürümle değiştirirsen yeni kuran kişiler için iyi olur

sorgusual

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu app yi yüklemiştim ama widgetlerde çıkmıyor bu nedenle anasayfaya ekliyemedim nasıl halledicez?

Bide konunu ilk mesajındaki rom dosyasını en son sürümle değiştirirsen yeni kuran kişiler için iyi olur
Yeni versiyonla ilgili yazıyı bilerek güncellemedim, şu an test ediyorum, herhangi bir sorun çıkmazsa bir iki güne güncellerim. Mobil veri ile ilgili bu uygulamayı denedim widget olarak kullanılabiliyor, gayet iyi Data Enabler Widget.

BattleNova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar rc3 çıktı

http://ice-cream-sandwich-sgs.googlecode.com/files/ICS_4.0.3_r1-RC3-I9000.zip

- RC3 -
- Now using Platypus Kernel! (Thanks Zach!) -
- Fully implemented Live OC into Platypus Kernel (Get NS Tools from market) -
- Slow USB transfer speed FIXED -
- All sensors are now working perfectly -
- Videos will now save when stopping recording -
- 720p recording improved! -
- External SD corruption *SHOULD* be fixed -
- Camera now has Touch to Focus! -
- Camera Zoom now works -
- You can now choose the USB protocol (settings>storage>press menu>"USB computer connection")-

firaxis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün akşam burdaki rehber ışığında turkcell cihazıma (galaxy) 4.0.3 Ice Cream Sandwich yüklemeyi denedim. ICS'yi seçip ok dedikten sonra telefon resetlemeye başladı ve sonsuz döngüye girdi :)
ardından odin'le tekrar eski versiyonu yükledim.
bugün bir de BattleNova'nın linkini verdiği rc3'le deneyeyim dedim ve bir kaç kez uğraştıktan sonra amacıma ulaştım.
şu an görünen tek sorun arada bir ekrana "maalesef android.process.media işlemi durdu." uyarısı geliyor "tamam" a tıklayıp geçiyorum. onun dışında bir sorun yok gibi.
bu problem neden kaynaklanmış olabilir tahmini olan arkadaşlar varmı?

Oseyto

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yükleyen başka biri varsa aynı hatayı alıyomu bakmak lazım.Ben daha yülemedim bunu şuan bu romu kullanıyorum ;)

BattleNova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet o bende de oldu yeni sürümü güncelleyince 2 kere öyle bir force to close hatası verdi ama bidaha olmadı o kernelden kaynaklanıyor yeni sürümde kerneli değiştirmişler bu sorunuda hallederler yeni sürümde yani o tek sende olmuyor :)

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar şarj konusunu bi test edip hangi kullanımda ne kadar şarj gidiyor bi bildirebilirseniz bende geçeceğim. Sırf şarj için 2.3.6 ya döndüm. Şuan şarjm en az 1.5 gün gidiyor. Bi bilgi verebilirseniz tekrar geçeceğim.

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Kimse denemedimi RC 3 ün şarjı hakkında bilgi verecek yokmu ?

mustafado

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kimse denemedimi RC 3 ün şarjı hakkında bilgi verecek yokmu ?

Dün akşam BattleNova arkadaşımızın paylaştığı RC3 romu yükledim.(hiç sorun yaşamadım) sabah 8 de şarjdan çıkardım. sadece 10 dak. oyun oynadım. telefon görüşmesi yapmadım. wifi açık arkaplanda live wallpaper, saat 13:00 şarj %74. yani RC1 den şarj üzerine pek çalışma yapılmamış sanırım. Kamera ve dosya transfer üzerine geliştirme var. stabil. Sanırım seni yine tatmin etmicek şarj süresi :)

mustafado

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

BattleNova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orjinal rom üzerine cm7 kurup onun da üzerine ics kurup cache temizliği yapıp factory reset atıp temiz bir kurulum yaptıysanız şarj süresini uzatmanın yolunu anlatım:

İlk önce batarya kalibrasyonu yapmanız gerekli:

Bataryayı şarj bitene kadar kullanın veya %4 -%5 kalsın.
Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını çıkarıp 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.
Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını tekrar takın.
Cihazı çalıştırın.
Adaptörüyle! şarja takın.
Tüm gece şarj olsun %100 olunca en az 2 ortalama 8 saat en iyiside 12 saat şarjda daha kalsın.
Şarjı çıkarın.
Telefonu kapatın.
Belirli bir süre bekleyin (15-20 saniye)
Tekrar şarj aletini takın.
Eğer şarj olmaya devam ederse yeşil ışık yanana kadar şarj edin ve üzerine 2 dakika daha şarj edin. Eğer şarjı dolu gözükürse taktığınızda yeşil yanarsa 2-3 saat daha şarj et.
Recoverye girin ve battery stats wipe yapın.
Cihazınızı yeniden başlatın.
Eğer şarj durumu yeşil yanarsa bataryayı çıkarın 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.Sonra tekrar battery stats wipe yapın.Sonra tekrar açtığınızda %100 dolana kadar şarj edin.Sonra cihaz kapalıykende %100 dolana kadar şarj et(yeşil ışık yanana kadar).Cihazı yeniden başlatın.
Şimdi kalibrasyonu kontrol etmek için Battery Doctor/overcharged gibi bir program indirin.Eğer voltaj değeri 4150-4197 arası çıkarsa işlem başarılı olmuş demektir.Eğer değer 4197 ise bu en iyi şekilde kalibre olmuş demektir.Eğer 4150 nin altındaysa işlem başarısız demektir.

Ek olarak önemli tavsiyeler:
    • Ekran parlaklığını minumum ayarlayın. Ekran en çok enerji tüketicisidir.
    • Eğer 3G kullanmıyorsanız network ayarlarından 2G seçin.
    • Bluetoothu kullanmadığınız zaman kapatın.
    • Otomatik fon senkronizyonunu kapatın.
    • Live wallpaper kullanmayın.
    • Güncelleme yapan widgetlardan uzak durun.
    • Menü kısmından aplikasyonları düzgün bir şekilde kapattığınıza emin olun. Home tuşuna gelmek anasayfayı açmak aplikasyonları kapatmaz, onlar yine de çalışır.
  • Startup ve benzeri aplikasyon kapatan yazılımı kurun. Arkaplanda çalışan yazılımları kapatır.
  • Bazı taskmanager yazılımları işe yaramaz. Batarya ömrü aleyhine çalışıyor. Kurduğunuz yazılımın batarya ömrüne etkisini gözlemleyin. Gerçekten faydası var mı dikkat edin.
  • Düşük sinyal kalitesi batarya ömrünü hızlı tüketir. Telefonunuzu çanta gibi sinyalin düşük olduğu yerlerde bırakmamaya çalışın. Düşük bir telefon sinyali kullanan Galaxy S bağlantı için farklı ve yakın bir baz istasyonu arar durur.

yuksel07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yasin hocam slm sen 4 yukleyip geri 2.3'e donmussun galiba ben odin ile 2.3.5 yuklemiştim sonra buradan 4 yukledim şimdi geri eski haline döndürmek istiyorum r1 sonra rc3 cok kasıyor. Ben telefonu odin ile 2.3.5'e geri yuklesem bir sıkıntı olurmu ? birde 2.3.5'mi yoksa 2.3.7 mi daha iyi hiç 2.3.7'yi yukluyen görmedim ama sarj yonunden 2.3.7 daha iyi diyorlar ?? sizce nasıl ?