Pardus - Windows kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uma350
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Pardus ve windowsu birlikte kullanmak istiyorum.
Yani açılışta birini seçeceğim ve o açılacak sistemde ikisi de yüklü olsun canım hangisini isterse onu kullanayım diyorum.
Nasıl yapabilirim arkadaşlar ?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Windows zaten kurulu galiba ve bunun yanında pardus'u da indirip dvd ya da usb'ye attıysanız direk onun kurulumunu da yapınca zaten başlangıçta seçim yapmanızı sağlayan bir sistemle kurulacaktır :)

Reaksiyon puanı
2,148
önce windows sonra pardus yükle, zaten seçimli yapacaktır kendisi, önemli olan windows kurulu olan diske kurmaman yanlışlıkla falan

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
o zaman öncelikle boş bir diks alanı oluşturmam lazım ayrı olarak
daha sonra da o kısıma pardusu kuracağım öyle mi ?..
hmm.. peki anlaşıldı.. :) teşekkür ettim..

Reaksiyon puanı
2,148
evet ortağım :) istersen pardus kurulumu diye bir araştır nerede disk seçiliyor falan iyice öğren :)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Öncelikle diskin kaç bölümden oluşuyor??.. Mesela benim 5 bölümden oluşuyor senin kaç?.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
2 bölüm var şu anda C ve D olmak üzere.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
D/ sürücüsünü dosya deposu olarak filan kullanmıyorsan D ye kur.. Bilgisayar açılışta önyükleme esnasında sana sorar veya ikisi arasında seçim yapmazsan varsayılan işletim sistemiyle açılır...

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
D/ sürücüsünü dosya deposu olarak filan kullanmıyorsan D ye kur.. Bilgisayar açılışta önyükleme esnasında sana sorar veya ikisi arasında seçim yapmazsan varsayılan işletim sistemiyle açılır...

D yi dosya deposu olarak kullanıyorum.D yi küçültüp bir A birimi oluşturdum.Oraya kuracağım.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Tamam kuruluma geç..

--- Mesaj Güncellendi ---

Foruma bi yorum eklemek 40saat sürüyor bu ne iştir yaa...

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Tamam kuruluma geç..

--- Mesaj Güncellendi ---

Foruma bi yorum eklemek 40saat sürüyor bu ne iştir yaa...

Sevgili arkadaşlar birkaç sorum olacak :) [MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION]

Şimdi öncelikle pardus da kablosuz ağlarda problem çıkıyor bazen bağlanamıyor güvenlik anahtarı soruyor.Bu neden olabilir acaba ?

Bir de pardus da nasıl program kurulumu yapacağım.Tavsiye ettiğiniz güzel programlar var mı acaba ? :)

Ha bir de çok ilginçtir ön yükleme olarak seçim ekranında Pardusunki geliyor.Windows 7 ninki gelmesi gerekmez mi ?

Teşekkürler..

Reaksiyon puanı
2,148
kullanmadım bilmiyorum :D

son sorunu biliyorum ama,
linux'un boot manager'i grub'dur, windows 7'ninki bootmgr

önce grub gelir, grubda bootmgr'ye ulaşacağın bi girdi vardır onu seçip bootmgr'ye ulaşırsın o da sana windows 7'yi açar, yani grub bootmgr'yi tanıdığı için önce o geliyor, bootmgr grub'u tanımıyor ya da tanımak istemiyor :D

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
kullanmadım bilmiyorum :D

son sorunu biliyorum ama,
linux'un boot manager'i grub'dur, windows 7'ninki bootmgr

önce grub gelir, grubda bootmgr'ye ulaşacağın bi girdi vardır onu seçip bootmgr'ye ulaşırsın o da sana windows 7'yi açar, yani grub bootmgr'yi tanıdığı için önce o geliyor, bootmgr grub'u tanımıyor ya da tanımak istemiyor :D

hmm neyse çok önemli değil zaten bi sorayım dedim. :) ama şu program yükleme kısmını öğrenmem gerekiyor .exe ler çalışmayınca insanın canı sıkılıyor :)

Reaksiyon puanı
2,148
depo olması lazım ya, pisi miydi neydi, oraları bi kurcala :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
hmm neyse çok önemli değil zaten bi sorayım dedim. :) ama şu program yükleme kısmını öğrenmem gerekiyor .exe ler çalışmayınca insanın canı sıkılıyor :)

exe ler için önce vine kur ama ne kadar düzgün çalışırsa birde o kablosuz ağa bağlantı sorunu hep var neden adam gibi düzeltmezler oda ayrı bir mesele

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
exe ler için önce vine kur ama ne kadar düzgün çalışırsa birde o kablosuz ağa bağlantı sorunu hep var neden adam gibi düzeltmezler oda ayrı bir mesele

exeleri çalıştırmıyor , Birlikte Aç çıkıyor. Kablosuzlar da dediğiniz gibi.. neyse bakalım artık bulurum sanırım bişeyler.. :) Teşekkürler..

Reaksiyon puanı
2,148
exe windows'a özel olduğu için çalışmaması normal, windows uygulamalarını çalıştırması için wine isimli emulatör diyebileceğimiz bi uygulama var linuxta, onunla deneyebilirsin ama mecbur kalmadıkça kullanma linuxun kendine özgü programları var zaten

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Ben kablosuz ağla bağlanacağını bilseydim şahsen pardus kurma derdim ama iş işten geçti sanırım... Birde exelerden ziyade pardus un kendi programları var pardus kendi sistemi içinden kendi kuruyor zaten sen oraları bi kurcala..
Birde sorunun birisi içinde şuraya bakabilirsin...
Şu linuxcular nerde arkadaşlar söz konusu işletim sistemi kavgası oldumu hemen damlarlar hadi kavga ediyoruz..:laugh:

LİNUX MU??. WİNDOWS MU??...