12 yaşındaki kızını 5 liraya pazarladı

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=105808]cperinaz[/MENTION] bak saat gece 2 işten yeni geldim niyebiliyormusun ? Çoluğumun çocuğumun rızkını çıkarmak için. Ben kendi neslimi ana ve baba tarafı olmak üzere geçmiş tarihini iyi bilirim. Daha sülalelerimden bir tanesi çıkıpda açlıkdan işsizlikden böbreğini kulağını bacağını satmadı.Bu işleri bırakacaksınız daha öncede söyledim. Çalışana iş çok adam olana iş çok. En basit örnek yakınımda var mahallede adam tarih öğretmenliğini kazanmış atanmak için bekliyor ama 2 sene mi 3 sene mi bilmiyorum. Adam sabah akşam yatıyor. Onu görünce bana uyku çöküyor. Demiyorki gideyim idareten bir işte çalışayım. Ama suç onda da değil ben onun anası babası olucam eve sokmam. Çalışmayan adamın evde işi ne ? Bedava çalışsın yine çalışsın.

Artık felaket tellali olmuşsunuz yok devlet uçuyor yok batıyor yok kendimizi kandırıyoruz. Kandırma kardeşim kendini git sen üstüne düşen neyse yap. Kimse kimseye yattığı için kara gözüne kara kaşına para vermez.

Kadın açlıkdan yoksullukdan bunu yapmışmış lafa bakın ahlaksızlığın imansızlığın utanmazlığın nerelere vardığını görün. Göründe buna açlıkdan yoksullukdan yapıldı demekten utanın. Evlat bu ya evlat. Gecenin bir köründe sizi hiç bir kuvvet (lafını gelişi) uykudan kaldıramaz. Ama evladınız ufakdan ağlar gibi olsa kalkarsınız bakarsınız gözünüzü kapatmazsınız. Ama bu ta .......................... kadını kızını 12 yaşında bu kız sadece 12.Evlat bu. Elin ...............na peşkeş çekiyor.

Beni söyletmeyin daha acayip acayip konuşupta.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Türkiye'de ahlak kavramının çöktüğü bir dönemin geçiş evresindeyiz. Bu tip şeyler artık normal gelmeye başladı bana nedense. Sağolsun medya alıştırdı hergün böyle haberler yayınlanarak.

Sadece haber mi? Kaç kişi haberlerin etkisinde kalıyor ki? Asıl sıkıntı tv dizileri ve programlar. Ben bir tek Türk yapımı dizi seyretmiyorum artık. Diziler bir kenara hiçbir programı açıp bakamıyorum. Hepsi cinsellik ve şiddet dolu. Cinsellik deyince ilişki değil sadece, en mahrem yerlere kadar açık giyisiler en basit bir programda bile rahatça görülebiliyor. Şiddete gelince her dizide bir silah çekilir mutlaka, karakterler sürekli sert konuşurlar. Türlü entrikalar, çalışmadan var olan zenginlikler...
Son yıllarda tv kanalları çok büyük bir değişim içinde. Toplum da aynı şekilde şekilleniyor. Hayra gidiş yok.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
kusura bakmayın ben bu kadına anca söverim yetkim olsa çok güzel bi ceza biliyorum da neyse

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bir insana acı çektirdiğini zaman o insan hayatı boyunca o acıyı unutmaz hep yüreğinin bir köşesinde hayatın dan bir şeyleri eksil tir ve acı verdiğiniz insanın sizi her hatırladığında size beddua eder o insan sırtına yaptığinız kambur kişinin bedduasi ile on katı sizin sırtınıza biner dünya da huzur bulamazsınız ahiret te de huzur bulmayı beklemeyin . Bu kadın için şöylecegim tek şey var yemen deki gibi kurşuna dizsinler.

KVR1333D3N9

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu sitede tecavüz haberleri görmekten bıktım artık , Haber sitesinde görmediğim Tecavüz haberleri burada açılıyor hayretler içinde kalıyorum ...

Ne yapmaya çalışıyosunuz bu tür haberleri konu olarak açmakla ... kime ne faydası var bunu paylaşınca ?

Carnage

Prime Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Bu sitede tecavüz haberleri görmekten bıktım artık , Haber sitesinde görmediğim Tecavüz haberleri burada açılıyor hayretler içinde kalıyorum ... QUOTE]

İlgi çekiyor diye olmasın? Ancak bu haberler veriliyor diye de tecavüz olayları artmıyor. Eğer istatistiklere bakarsanız cinsel özgürlüğün en maksimum düzeyde olduğu ülkelerin tecavüz ve taciz olayları oranlarında da zirveye oynadığını görüyoruz. Evet sanılanın aksine cinselliğin nikahsız ya da edep sınırlarını aşacak şekilde yaşanmadığı ülkelerde bu oranlar daha düşük(Nispeten diyorum elbette,tamamen temiz bir ülke yok)Biz de batının ilmi yerine ahlakını almaktaki inadımızı manyakça sürdürürsek böyle haberler haber değeri taşımayacak. Adamlar uzayda koloniler kuracak biz bu alanda onları nasıl yakalar ve geçeriz diye düşünmüyoruz,edepsizliklerini taklit edince medenileştiğimizi iddia ediyoruz. Uzayda koloni kurmak çok uçuk bir hedef,o aşamaya ulaşmak için daha bir fırın ekmek yememiz gerekir.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yeni dünya düzeni!!!kuruluyor ve Türkiye o düzende yerini alıyor.Milletimizin örf anane ve inancından gelen olmazsa olmaz tabular yıkılıyor bu biranda mı yapılıyor hayır hazırlıksız mı hayır.
Bu oyunlar Keriman Halis Ece!!!nin yanı kupkuru kara hiçbir özelliği olmayan[onların düşüncelerine göre]bir müslüman türk kızının Kainat Güzeli!!!seçilmesiyle başladı.
Konuya değişik noktalardan bakacağım.
Gerek Avrupaya Gerekse ABD ye baktığımızda cinsellikle tanışma sınırının bu yaşın dahi altında olduğunu görüyoruz ve bunun genelde normal olmayan yakınlarla veya kilise içinden olduğu belirtiliyor.Bunlar kendi açıklamaları.Nesil olarak onların bu yaşta çocuklarının gelişimi bizdeki 18 yaş cıvarındaki çocuğun gelişimidir[bedeni gelişim]keza arab ülkelerinde hidistan veya afrika kabilelerinde.Neslimizde kadın 160 olsa uzun boylu tabir edilmektedir.Onların yasalarında suç olmasına hatta bazı ülkelerde çok ağır suç olmasına karşın işlenmesi bir bakımdan bununla ilgilidir.
kanunlarımız faşist italyan kanunları veya isviçreden alınan kanunlardır onların örf anane ve inançlarına göre zaten kadın bir değer teşkil etmemektedir yaşı veya ensest önemli değildir zaten bu olaylar baltık cumhuriyetlerinde yasal korumaya alınmıştır.Bunlar 3-5 yüz öncesine kadar yamyam olan topluluklardır daha 18,yüzyıl sonlarına kadar versailles sarayının merdivenlerine kadar mok doludur.
yani adamlar kendilerine göre yasa yapmışlardır.
Bu olay kabbalacı zihniyette mide bulandırıcı ölçüde yaşlar aşağı çekilmektedir
Yani dışarısı kendi ilkel acımasız ve inançsız hallerine göre yasalar yapmışlardır.Filim formatlarıda program formatlarıda bu tür yaşam biçimlerini destekler.
Yeni dünya düzenine uyum sağlanması için ahlaki yönden evrim!!!geçirilmesine gerek vardır.
İslami düzene baktığımızda bir ahlak duvarı önümüze çıkmaktadır kişilerin yaşam biçimi tuvalete gitmesinden cinsel birleşmesine kadar Allah[cc]ın indirdiği Kur'anla ve Efendimiz[sav]ye verdiği Kur'andan bir fazlasıyla sınırlıdır sınırları aşmak haddi aşmaktır ki Rabbin azabını getirir.
Burada öncelikle bir emanet sorunu vardır.Ki riayet edilmemesi kıyamet alametlerinden dir.
Velevki bir hanımla ki burada yaşı küçük bir kız bu bize Allah[cc]ın emanetidir imtihanıdır.Yine velekki bize karşı koyamayacak durumda bulunsun veya istekli!!!!olsun Bi müslüman en az 60 bir rivayete göre kendine tahsis edilmiş melekle dolaşır yani hiçbirr yerde yanlız değisiniz.Size düşen bu emanete riayet etmek yaşı büyükse reddetmek yaşı küçükse o kızı bulunduğu durumdan kurtarmak konuyu yetkililere devretmektir.
Şimdi bir tabir kullandık reddetmek yani yaşı müsait bir hanımı
İşte onun mükafatını bir ömür boyunca toplayamazsınız ki size Yusuf aleyisselamın ecri verilir.
Bu konular toplumdaki çöküüşü göstermek için açılıyor sdn ülkemizin en büyük bilişim forum platformudur ve gündem oluşturur buradaki bilinçlendirme çok önemlidir
Diyoruz ki Allah[cc]şeytana uydurmasın bizi nefsimizle imtihan etmesin edersede nefsimizi yenmemizi nasib eylesin

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
adananın havasının ve suyunun uzmanlarca araştırılmasını öneriyorum.

bu kadar cehalet tesadüf olmasa gerek. bir el atılsın şu şehre.

cperinaz

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben demiyorum ki millet parasiz kaldigi icin böyle ahlaksizlik yapsin . Calisana is cok mantigi ne kadar dogru ? Adam okusun yillarca sonra calisana is cok . Okuduguyla ilgisi alakasi olmayan bir is yapsin . Sonra kalkip calisana is cok desinler . Bos duran adami ben de sevmem , atanamiyorsan gidip bir is bulup yapicaksin o bambaska bir konu . Bedava calissin yine calissin diye acayip acayip asil siz konusmayin . Bana cocugunu satani desteklemis muamelesi de yapmayin. Aclik yoksulluk ve cahillik diye yazmistim isinize geldigi gibi okumayin . Memlekette ahlak kalmamis , her türlü sorun almis yürümüs , daha kendimizi kandirmayacakmisiz. Asil siz kendinizi kandirmayin .

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15506974.asp su örnege bir bakin . Calisana is cok iste adam ekmek parasi icin hamallik yaparken vefat etmis . Hamallik yapmak icin mi okumus bu adam ? Bu mu ülkenin iyi hali ?

Bu kadar sessiz kaldikca daha da kötü hallere gelecegiz .

Saygilar

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Yeni dünya düzeni!!!kuruluyor ve Türkiye o düzende yerini alıyor.Milletimizin örf anane ve inancından gelen olmazsa olmaz tabular yıkılıyor bu biranda mı yapılıyor hayır hazırlıksız mı hayır.
Bu oyunlar Keriman Halis Ece!!!nin yanı kupkuru kara hiçbir özelliği olmayan[onların düşüncelerine göre]bir müslüman türk kızının Kainat Güzeli!!!seçilmesiyle başladı. Jüri üyesinin sarf ettiği sözler aşağıdadır.

“Sayın jüri üyeleri, bugün Avrupa’nın, Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz. 1400 senedir dünyâ üzerinde hâkimiyetini sürdüren İslâmiyet artık bitmiştir. Onu Avrupa Hıristiyanları bitirmiştir. Elbette Amerika’nın ve Rusya’nın hakkını inkar edemeyiz. Neticede bu, Hıristiyanlığın zaferidir. Müslüman kadınların temsilcisi, Türk güzeli Keriman, mayo ile aramızdadır. Bu kızı zaferimizin tacı kabul edeceğiz, onu kraliçe seçeceğiz. Ondan daha güzeli varmış, yokmuş bu önemli değil. Bu sene güzellik kraliçesi seçmiyoruz. Bu sene Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz. Avrupa’nın zaferini kutluyoruz. Bir zamanlar Fransa’da oynanan dansa müdâhale eden Kanûnî Sultan Süleyman’ın torunu işte mayo ve sütyen ile önümüzdedir. Kendini bizlere beğendirmek istemektedir. Biz de bize uyan bu kızı beğendik, Müslümanların geleceği böyle olması temennisiyle, Türk güzelini dünyâ güzeli olarak seçiyoruz. Fakat kadehlerimizi Avrupa’nın zaferi için kaldıracağız.”

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20

“Sayın jüri üyeleri, bugün Avrupa’nın, Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz. 1400 senedir dünyâ üzerinde hâkimiyetini sürdüren İslâmiyet artık bitmiştir. Onu Avrupa Hıristiyanları bitirmiştir. Elbette Amerika’nın ve Rusya’nın hakkını inkar edemeyiz. Neticede bu, Hıristiyanlığın zaferidir. Müslüman kadınların temsilcisi, Türk güzeli Keriman, mayo ile aramızdadır. Bu kızı zaferimizin tacı kabul edeceğiz, onu kraliçe seçeceğiz. Ondan daha güzeli varmış, yokmuş bu önemli değil. Bu sene güzellik kraliçesi seçmiyoruz. Bu sene Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz. Avrupa’nın zaferini kutluyoruz. Bir zamanlar Fransa’da oynanan dansa müdâhale eden Kanûnî Sultan Süleyman’ın torunu işte mayo ve sütyen ile önümüzdedir. Kendini bizlere beğendirmek istemektedir. Biz de bize uyan bu kızı beğendik, Müslümanların geleceği böyle olması temennisiyle, Türk güzelini dünyâ güzeli olarak seçiyoruz. Fakat kadehlerimizi Avrupa’nın zaferi için kaldıracağız.”
İşte genç olmanın faydaları Değerli Kardeşim benim bir saatte topladığım konuyu bir yazısıyla toparlamış Kendisine teşekkür ediyorum

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=105808]cperinaz[/MENTION] bak saat gece 2 işten yeni geldim niyebiliyormusun ? Çoluğumun çocuğumun rızkını çıkarmak için. Ben kendi neslimi ana ve baba tarafı olmak üzere geçmiş tarihini iyi bilirim. Daha sülalelerimden bir tanesi çıkıpda açlıkdan işsizlikden böbreğini kulağını bacağını satmadı.Bu işleri bırakacaksınız daha öncede söyledim. Çalışana iş çok adam olana iş çok. En basit örnek yakınımda var mahallede adam tarih öğretmenliğini kazanmış atanmak için bekliyor ama 2 sene mi 3 sene mi bilmiyorum. Adam sabah akşam yatıyor. Onu görünce bana uyku çöküyor. Demiyorki gideyim idareten bir işte çalışayım. Ama suç onda da değil ben onun anası babası olucam eve sokmam. Çalışmayan adamın evde işi ne ? Bedava çalışsın yine çalışsın.

Artık felaket tellali olmuşsunuz yok devlet uçuyor yok batıyor yok kendimizi kandırıyoruz. Kandırma kardeşim kendini git sen üstüne düşen neyse yap. Kimse kimseye yattığı için kara gözüne kara kaşına para vermez.

Kadın açlıkdan yoksullukdan bunu yapmışmış lafa bakın ahlaksızlığın imansızlığın utanmazlığın nerelere vardığını görün. Göründe buna açlıkdan yoksullukdan yapıldı demekten utanın. Evlat bu ya evlat. Gecenin bir köründe sizi hiç bir kuvvet (lafını gelişi) uykudan kaldıramaz. Ama evladınız ufakdan ağlar gibi olsa kalkarsınız bakarsınız gözünüzü kapatmazsınız. Ama bu ta .......................... kadını kızını 12 yaşında bu kız sadece 12.Evlat bu. Elin ...............na peşkeş çekiyor.

Beni söyletmeyin daha acayip acayip konuşupta.

Çok doğru.ama insanlara bunu anlatmak zor.ben boş durmasındansa çalışmalarını söylüyorum arkadaşlarıma ama dinlemiyorlar.insan zorluk görmeyince çalışmaz.evde boş duran adamı atcan evden.eğer uğraşmazsan çalışmıyor bu nesil.allah sonumuzu hayırlı eylesin.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Hala haber sitelerinden tek tek link getiren arkadaşım...
Bu ülkenin nüfusu 75 000 000...

Senin önüne buraya 100 tane felaket haberi koysam bu ülkede yaşanmaz der lanet okursun!
Ancak 100, 75 Milyonun yanında kumsaldaki kum tanesi gibidir...

Senin problemin işte bu!
100 hadi olsun 1000 hadi 10 000 Habere bakıp 75 Milyon hakkında ahkam kesmen!

Bu tür haberler dünyanın her yerinde, en moderninden, en çağdaşından en geri kalanına en fakirine kadar her yerde var...
Din ile yönetilende de var...
Diktatörlük ile yönetilende de..
Demokrasi ya da Laiklik ile yönetilende de...
baskı rejimlerinde de var... Alabildiğince özgürlüğün olduğu ülkelerde de...

Senin problemin bunların sadece Türkiye'de yaşandığını sanmaktan başka bir şey değil!!!
Dünyanın neresine gidersen git! hangi sistemi kurarsan kur böyle olaylar yaşanacaktır...
İletişim çağının artmasıyla bu haberlerin yaygınlaşması zihinleri karıştırıyor...

Bana gelmişsin okumuş adamın hamallık yapmamasından bahsetmişsin!

Okumuş adam sayısında kaç okumuş adam hamallık yapıyor?
Önemli olan budur!
Önemli olan 1 kişinin 100 kişinin durumu değildir!

İspanya!
Avrupa Birliği üyesi bir ülke!
Ekonomisi GÖRECELİ Olarak bizden daha iyi!
bak bakalım orada OKUMUŞ dediğin adamlar ne halde?

İşsizlik %20 yi aşmış!
ÜNİVERSİTE MEZUNLARINDA İŞSİZLİK ORANI %40'ı aştı...

Neredeyse Üniversite bitiren her iki kişiden biri işsiz!

Demek ki AVRUPA lı olmak, Demek ki demokratik ülke olmak, demek ki çağdaş ülke olmak her şeyi çözmüyor!

Gönül isterdi ki bu ülkede herkes refah içinde yaşasın!
Kimsenin bir sorunu olmasın!
Ancak böyle bir dünya yok! Kimse kimseyi kandırmasın!

Bu ülkenin kötüye gittiği konusunda haber sitelerinde bulduğun iki - üç link ile ahkam kesmen tek kelimeyle olaylara at gözlüğü ile bakmaktır!

Ben bu ülke güllük gülistanlık cennet bahçelerinden bir bahçe demiyorum!
Çok büyük sorunlarımız aksaklıklarımız var!
Lakin bu ülke bu sorunları biriktiren bir ülke değil çözen bir ülkedir!
İleriye doğru İyiye Giden bir ülkedir!

Bu ülkede Ahlaksızlık mı artıyor?

Sizin görmediğiniz yerlerde bu ülkede Ahlaklı insanlar da artıyor!
Onlar sessiz oldukları için farkında değilsiniz!
Kimsi komşun, kimisi alışveriş yaptığın bakkal, kimisi çalıştığın iş arkadaşı!
Her yerdeler ama kendi hallerinde HALK İÇİN DE HAK ile birlikteler!
Ve üç beş kişi değiller sayıları da sürekli artıyor!

İşte ben bu yüzden bu ülkeden umutluyum!

Haber sitelerinde gördüğüm 100 lerce kötü haber yüzünden 75 Milyonluk Dev bir ülkeye saçma sapan öngörülerde bulunmamamın nedeni işte bu!

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285

Avrupa Hırstiyanlığında bittiğini hatırlatmak isterim.

cperinaz

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hala haber sitelerinden tek tek link getiren arkadaşım...
Bu ülkenin nüfusu 75 000 000...

Senin önüne buraya 100 tane felaket haberi koysam bu ülkede yaşanmaz der lanet okursun!
Ancak 100, 75 Milyonun yanında kumsaldaki kum tanesi gibidir...

Senin problemin işte bu!
100 hadi olsun 1000 hadi 10 000 Habere bakıp 75 Milyon hakkında ahkam kesmen!

Bu tür haberler dünyanın her yerinde, en moderninden, en çağdaşından en geri kalanına en fakirine kadar her yerde var...
Din ile yönetilende de var...
Diktatörlük ile yönetilende de..
Demokrasi ya da Laiklik ile yönetilende de...
baskı rejimlerinde de var... Alabildiğince özgürlüğün olduğu ülkelerde de...

Senin problemin bunların sadece Türkiye'de yaşandığını sanmaktan başka bir şey değil!!!
Dünyanın neresine gidersen git! hangi sistemi kurarsan kur böyle olaylar yaşanacaktır...
İletişim çağının artmasıyla bu haberlerin yaygınlaşması zihinleri karıştırıyor...

Bana gelmişsin okumuş adamın hamallık yapmamasından bahsetmişsin!

Okumuş adam sayısında kaç okumuş adam hamallık yapıyor?
Önemli olan budur!
Önemli olan 1 kişinin 100 kişinin durumu değildir!

İspanya!
Avrupa Birliği üyesi bir ülke!
Ekonomisi GÖRECELİ Olarak bizden daha iyi!
bak bakalım orada OKUMUŞ dediğin adamlar ne halde?

İşsizlik yi aşmış!
ÜNİVERSİTE MEZUNLARINDA İŞSİZLİK ORANI %40'ı aştı...

Neredeyse Üniversite bitiren her iki kişiden biri işsiz!

Demek ki AVRUPA lı olmak, Demek ki demokratik ülke olmak, demek ki çağdaş ülke olmak her şeyi çözmüyor!

Gönül isterdi ki bu ülkede herkes refah içinde yaşasın!
Kimsenin bir sorunu olmasın!
Ancak böyle bir dünya yok! Kimse kimseyi kandırmasın!

Bu ülkenin kötüye gittiği konusunda haber sitelerinde bulduğun iki - üç link ile ahkam kesmen tek kelimeyle olaylara at gözlüğü ile bakmaktır!

Ben bu ülke güllük gülistanlık cennet bahçelerinden bir bahçe demiyorum!
Çok büyük sorunlarımız aksaklıklarımız var!
Lakin bu ülke bu sorunları biriktiren bir ülke değil çözen bir ülkedir!
İleriye doğru İyiye Giden bir ülkedir!

Bu ülkede Ahlaksızlık mı artıyor?

Sizin görmediğiniz yerlerde bu ülkede Ahlaklı insanlar da artıyor!
Onlar sessiz oldukları için farkında değilsiniz!
Kimsi komşun, kimisi alışveriş yaptığın bakkal, kimisi çalıştığın iş arkadaşı!
Her yerdeler ama kendi hallerinde HALK İÇİN DE HAK ile birlikteler!
Ve üç beş kişi değiller sayıları da sürekli artıyor!

İşte ben bu yüzden bu ülkeden umutluyum!

Haber sitelerinde gördüğüm 100 lerce kötü haber yüzünden 75 Milyonluk Dev bir ülkeye saçma sapan öngörülerde bulunmamamın nedeni işte bu!

Güzel abim diyorum tahmin ederekten ,

Ben birkac örnek verdim , kendi ülkemizden . Aclik sinirindan örnek verdim ,asgari ücretten . Bunlar istatistiksel sayilar, üc bes kisi veya bir azinlik degil . Ayrica avrupa iyidir falan demedim , avrupa da haberlerde izledigimiz gibi kriz icinde, yunanistan basta olmak üzere ispanya italya irlanda ve daha bircok ülkenin ekonomisi zaten kötüye dogru gitmekte .Bugün avrupa birligini ayakta tutan birkac ülke var gerisi de onlarin eline bakiyor ki onlarin da hali ic acici degil. Demokrasiyle ekonominin nasil bir alakasi var anlayamadim ? Ama cok dogru bir yere deginmissiniz farkinda olmadan, Türkiye'de demokrasi konusunda büyük sıkıntılar var haklısınız .

Bir örnek dahi olsa, evli ve çocuk babası bir öğretmen , öğretmeni olmayan o kadar köy kent dururken , nasılsa ücretli de çalışıyorlar devlete az yükü oluyor mantığıyla çalıştırılıp , geçim sıkıntısı yüzünden hamallık yaparken vefat ediyorsa benim içime dert olur . Bir kişiden birşey olmaz ülkenin geneline bakın demek kimseye düşmez .

Ahlakı bozulan toplumumuzun , her akşam saçma sapan yayınlarla beyni yıkanan gençliğin , bütün gün evlilik progmları , kaybolanları arama programları vb içi boşaltılmış yayınlar yapan kanalları izleyen ev hanımlarımızın bu ülkenin geleceğine, gençliğine ne kadar faydası olur bilemiyorum . Bu beni ürkütüyor .

O benim görmediğim , hatta kimsenin göremediği , gizliden gizliye artan ahlaklı insanlar artık görünür olsa da seslerini çıkarsalar bazı haksızlıklara , yolsuzluklara dur deseler biz de görsek , işte Kurtuluş savaşında canını veren insanların nesli bu desek . Ama malesef insanlarımız duyarsızlaştı. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın der oldu .

Her gün şehit haberi duymaya alışmıştık , şehit sayısı çift haneye çıkınca biraz sesimiz çıkar gibi oldu ama ona da deprem denk geldi yine unutuldu bu ülkenin şehitleri .
Depremde onca insan perişan oldu , gereken yardım zamanında yapılamadı . Ne çadıra yetişebildik , ne başka bir şeye. Neden ? Deprem vergisi diye toplanılan paraların nereye gittiği meçhul . Yola harcadık , bilmem naptık diyorlar sanki o harcamalar için vergi toplanmıyormuş gibi .

Siz de bana kalkmış hala bu ülkeden umutluyum diyorsunuz. Ya farklı ülkelerden bahsediyoruz , ya da siz benim gördüğümü görmüyorsunuz .
Ben 23 yaşında biri olaraktan bu ülkeden hiç umutlu değilim , keşke elimden daha fazlası gelse de yapsam ama bireysel çabaların faydası yok , toplumun bilinçsizliği hat safhada iken bu ülkeden umutlu olmak çok zor .

Burda hiç bir şekilde polemik oluşturmak değil benim amacım fakat gördüğüm manzaralar karşısında insanların hala herşey yolunda , ufak tefek şeyler her yerde olur demesine dayanamıyorum . Nerde olursa olsun , avrupa amerika neresiyse hiç umrumda değil , ben vatanımı düşünürüm. Kendi insanım hakettiği gibi yaşayamıyorsa yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir ve buna da seyirci kalamam .

Saygılar.