Borcunu ödemek için 14 yaşındaki kızını evlendirecek

Reaksiyon puanı
10,315
Elektrik borcunu ödeyemediği için...

1394292424370.jpg

Şanlıurfa'da bir baba 8 bin 137 liralık elektrik borcunu ödeyebilmek için 14 yaşındaki kızını başlık parası karşılığı evlendireceğini öne sürdü.

Yeşildirek Mahallesinde yaklaşık 6 yıl önce kalp ve böbrek rahatsızlığı nedeniyle çalışmayan 56 yaşındaki Hamet Ay, 2001 yılından beri biriken 8 bin 137 liralık elektrik borcunu ödemeyince evine haciz yapılacağına dair tebligat geldi. Baba, borcunu ödeyebilmek için 14 yaşındaki kızını başlık parası karşılığında evlendirmeye karar verdi.

Baba Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını, bu nedenle çocuklarının hurda toplayarak evin geçimini sağlamaya çalıştığını belirtti.

İnşaat işçiliği yaptığı dönemde sigortasız çalıştığı için emekli olamadığını ifade eden Ay, "Çalışamadığım için çocuklarımın eline bakıyorum. Elektrik borcunu ödeyemediğim için yaklaşık 6 yıl önce 13 yaşında olan kızım Nebiye'yi başlık parası karşılığında evlendirerek, borcumun ana parasını ödedim. Fakat faizini ödeyemediğim için borcum yine birikti. Geçen ay gelen faturaya göre borcum 8 bin 137 lira. Bunu ödemek için 14 yaşındaki küçük kızım Güler'i evlendirmeye karar verdim" dedi.

Anne Zehra Ay da eşinin çalışamadığını, ayrıca çocuklarını da çalışmaları için okuldan aldıklarını söyledi.

Daha önce bir kızını başlık parası karşılığında evlendirdiğini ifade eden anne Ay, şöyle konuştu:

"Elektrik borcumuz birikti. Bu nedenle 14 yaşındaki kızımı da evlendireceğiz. Çok zor durumdayız. 5'i kız 7 çocuğum var. Çocuklarım hurda toplayarak eve para getirmeye çalışıyorlar. Eşim hasta, ne yapacağımızı şaşırdık. Elektrik borcu nedeniyle evimizi kaybedeceğiz. Yetkililerden yardım istiyoruz."

Küçük kız Güler ise ailesinin elektrik borcu nedeniyle kendisini evlendirmeyi düşündüğünü ancak kendisinin evlenmek istemediğini kaydetti.

KaynaK

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yuh Merhamet dizisindeki moskof recep

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
vay be. elektrik borcunu ödemek için kızın para ile evlendir.
tabiri caizse "sende istiyormusun" diye sormadan sat...

sonra utanma tekrar yap aynısı.

hani adama da hak verin. parası yok vs denebilir.
ama benim kızım olsa. 100000$ elektrik borcum olsa. deseler ki ödemessen asılacaksın. böyle bir şey yapmazdım.

altta ne yazıyor:
küçük kız evlenmek istemiyormuş. ama ailesi evlenmesini istiyormuş.
Küçük kız Güler ise ailesinin elektrik borcu nedeniyle kendisini evlendirmeyi düşündüğünü ancak kendisinin evlenmek istemediğini kaydetti.
tercümesi:
aile kızı evlenmeye ikna etmek için dövüyor ya da baskı yapıyor. kız en son dayanamayıp kabul edecek. gerçi etmese ne değişecek?

seneye de su faturaları birikince ne yapar acaba..?

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Kizini evlendirecegine kendi bobregini satsaydin bir de utanmadan gazetecilere anlatmis

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Memleket belli, şaşırdık mı? Hayır.

Anlayan anlamıştır ne demek istediğimi.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam twitter hesabından yaptığı açıklamayla haberi yalanladı.

https://twitter.com/Aysenurislam/status/442586813400899584

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam twitter hesabından yaptığı açıklamayla haberi yalanladı.

kimi yalanlıyor.kadın ben verecektim.diyor.kendi kendini yalanlasın sayın bakan.linkte videosu da var.

http://www.haberler.com/elektrik-faturasi-icin-kizini-evlendirecek-aileye-5770759-haberi/

kubrasafak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haber mi yalan yoksa bakan mı yalancı bilemedim ama yangın olmayan yerden duman çıkmaz..

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
anlamadığım şey şu:

>önce ailenin kızını evlendirmesi olayının yalan olduğu ailenin böyle bir şey yapmayacağı ve niyetinin olmadığı ifade ediliyor.
>sonra da aileye küçük yaşta evlendirmek doğru değil diye açıklama yapılıyor ve aile ikna ediliyor ??

haber yalansa niye aileye küçük yaşta kızı evlendirmeyin diyorlar ki?

büyük ihtimalle aileye yardım vaadinde bulunuldu. aile de buna karşılık vazgeçmiş olabilir.
başka açıklaması var mı bilemem.

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
inanmıyorum ben bu tarz haberlere...

Reaksiyon puanı
10,315
kimi yalanlıyor.kadın ben verecektim.diyor.kendi kendini yalanlasın sayın bakan.linkte videosu da var.

[MENTION=10880]masterbaba[/MENTION] haklı, haber ayniyle vaki... bir an vicdan azabı duymaya başlamıştım, yalan bir haberi alıntı yaptığımı zannettiğim için ama videodan da izleyince anladım ki haberi yapan gazete dosdoğru bir haber yapmış, boşuna günahını almışlar adamların.

aile bakanlığı keşke haberi yalanlama yerine, bu soruna çözüm bulunduğunu ve kızın kurtarıldığını söylemiş olsaydı...