İdmana mail attım

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
İdmanın sitesine girip mail attım. Özetle 15 dk da programı mindiriyorum ardından 1 saat tarama yapıyor ne gereği var istemiyorum arkadaş sinir krizi geçirdim. Düzeltin şu saçmalığı (sorunu) die inş şu gereksiz virüs taramasını düzeltirler Bu nedir arkadaş Hızını saymazsak beence çok dandik bi program sırf o tarama yüzünden onu kaldırsınlar tamam

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bence dünyanın en gelişmiş indirme programı. Bir kullanıcının ihtiyaç duyabileceği her şey var ve kullanıcının karşısına çıkabilecek her türlü soruna karşı çözümü var.

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yıllardır İDM kullanırım . Birçok program denedim. İDM den daha iyisini bulamadım.
Senin bahsettiğin gibi hiçbir problemle karşılaşmadım. Üstelik 4 Bigisayarımda da lisanslı kullanıyorum.
İğneyi kendine batır, Hatayı kendinde ara.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
2nt0ut.png

virus checking deki kutucukları boşaltırsan virüs taraması yapmayacaktır.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Virüs taraması değildir o. Dosyaları birkaç sunucudan -parça parça- indirdiği için onları birleştiriyor. Dilersen onu da ayarlayabilirsin zaten.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Yıllardır İDM kullanırım . Birçok program denedim. İDM den daha iyisini bulamadım.
Senin bahsettiğin gibi hiçbir problemle karşılaşmadım. Üstelik 4 Bigisayarımda da lisanslı kullanıyorum.
İğneyi kendine batır, Hatayı kendinde ara.

Kardeşim galiba sen farklı bi idm kullanıyon idm indirme bittikten sonra düzenleme yapmıyo mu onu diyorum (bazı sitelerde virüs taraması da diyenler var) İşte o delirtiyo beni onu nasıl kapatacaz iptal etmenin bi yolu yok mu o özelliği (indirme sonrası düzenlemeyi) indirme bitti mi tmama desin

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Dosyayı parçalara bölüp karşı sunucuya her biri için ayrı istek göndererek dosyaları indirir indirme yöneticileri. Daha hızlı indirebilmelerinin de mantığı budur zaten. Bilgi sahibi olmadığın bir konuda atıp tutmanın bir anlamı yok.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Bilmediğimi nerden çıkardın ben indirme bittikten sonra tamam desin düzenleme yapmasın diyorum sen ne diyosun partlarta böldüğünü o mantıkla çalıştıını bende biliyorum

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Düzenleme yapmadan yani indirdiği parçaları birleştirmeden tamam demesini nasıl bekliyorsun peki?

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Nie indirmeyle düzenleme aynı anda bitmiyo çok mu zor bunu yapmak ben onu diyorum yoksa hızına lafım yok...

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Dostum İnternet download manager dosyaları parçalara ayırarak indirir. Ayrıntılar kısmındanda görebilirsin. Bu şekilde daha hızlı oluyor. Sonunda da indirdiği dosyaları birleştiriyor. Eğer sen bunu istemiyorsan mevbur farklı bir program kullanman lazım. Ama dediğin sorun bende olmuyor. Net hızı ile alakalı yoksa pc hızı ile mi alakalı pek anlayamadım ama 1 2 saniyede hadi olsun 5 saniyede dosyaları birleştiriyor. Bu bilgileri biliyorsun zaten.

Şunuda sana önerebilirim gerçekten güzel bir program hem idm hemde minopy kullanıyorum. Minopy parçalara bölmüyor tek dosya halinde indiriyor. Bu yüzden idm ye göre çok yavaş.

Sizde neden öyle olduğunu pek anlayamadım ama son bir öneri daha , antivirüs programları bir doya indirirken çok engel olurlar. Ben nod 32 kullanıyoru. Diyelim bir dosya çok geç birleşiriliyor . Nod'u kapattığım anda birleştirme bir anda tamamlanıyor. Bunuda göz ardı etmeyelim.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Kendi pc m değil bende eset ss kurulu son çıkan yavaşlama falan yok ama benim demek istediğim yeni sürümlere tarayıcıd esteği vereceklerine bunu otomatik olarak halledemezler mi bazen indiridğim dosya 2 gb lık partlar halinde oluyo bazen daha büyük 2 3 parçanın indirmesi aynı anda biterse kastırıyo bu arkadaşın pc 1 gb ram var xp sp3 kurulu

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Nie indirmeyle düzenleme aynı anda bitmiyo çok mu zor bunu yapmak ben onu diyorum yoksa hızına lafım yok...
Winrar'ın arşivden dosyaları çıkarması gibi düşünebilirsin. İndirdiğin dosyanın boyutu ufaksa bu süre çok az olur ama örneğin bir hd film indirdiysen 7-8 gb'ın parçalarını birleştirmesi haliyle uzun sürer. Bilgisayarın ne kadar güçlüyse bu süre o oranda azalır. Bütün indirme yöneticileri de bu mantıkta çalışır zaten. Söylediğin şekilde olursa, yani indirme tamamlanmadan birleştirmeye başlarsa dosyanın hatalı inme ihtimali de artar.

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Kardeşim galiba sen farklı bi idm kullanıyon idm indirme bittikten sonra düzenleme yapmıyo mu onu diyorum (bazı sitelerde virüs taraması da diyenler var) İşte o delirtiyo beni onu nasıl kapatacaz iptal etmenin bi yolu yok mu o özelliği (indirme sonrası düzenlemeyi) indirme bitti mi tmama desin

Diğer arkadaşlarda problem olmadığı gibi bendede problem yok. 5.12 sürümünden şuan kullandığım enson sürüm 6.07 ye kadar hicbir zaman problemle karşılaşmadım.
Çoğu zaman bende 2 - 3 GB indirme yapıyorum. İndirdikten sonra dosya birleştirme en fazla 5 - 6 saniye sürer.
Belki indirme yaptığın siteler illegal olup İDM bu sitelere karşı seni korumak için virüs taraması yapıyordur.

Ayrıca benim İDM değil de senin İDM galiba Mars'tan gelmiş..

herasia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harddiskin çok eski birşey herhalde okuma-yazma hızı düşükse ondandır

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Filesonicsearh,wuploadsearch tan indirme yapıyorum genelde yabancı olarak yerli sitelerden de WT ve TM başka da kullanmam arada bide FO bu beş site kullandığım download için

indirmeden sonra 5 6 sn sürdüğünü söylüyosunya hiç sanmıyorum 5 6 sn sürmez o birleştirme 2 3 gb için 200 300 5 6 sn sürüyo zaten 2 3 dk dır o ki onada kabulüm dün kızmamın nedeni 20 dk da 2 gb indi 55 dk birleştirmeyi bekledim tepem attı ondan çok kızdım...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
5-6 sn sürmesi biraz hayal biraz da dosya boyutuna bağlı ama 55 dakika da çok fazla. Hiç zaman tutmadım ama bende 2-3 gb için 3-5 dakika arasıdır heralde çok rahatsız etmiyor beni. idman ayarlarından max eş bağlantıyı 4 vs yaparsanız daha kısa sürecektir, ama tabi tek etkeyen bu değil hardiskin dolu boş olması, idm'nin geçiçi klasörünün C: tamamlanan indirme klasörünün D:'de olması, kullandığınız antivirüsün taraması yapıp yapmaması,ramleriniz işlemciniz vs birçok şey etklier bu süreyi.

---------- Post added at 12:38 ---------- Previous post was at 12:32 ----------

GXSBm.png

0KsN4.png

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
2 Gb'lık dosyayı 55 dakikada birleştirip kullanma hazır hale getiriyor ise, sorun ya bilgisayarınızda, ya da yüklediğiniz idmanda.

Verdiğiniz değerler normal değil. Hız ve performans açısından en kötü denilebilecek, ''stabil çalışan'' bilgisayarlarda bile 2 GB'lık dosyayı birleştirme işlemi 55 dakika sürmez.

Parçaları birleştirme işleminin internet ve hızı ile alakası yok, program internet'e sadece dosyayı indirirken ihtiyaç duyar. İndirme işlemi bittikten sonra, birleştirme işlemini bilgisayar yapar. Donanımınız ne kadar iyi ve hızlı ise o kadar hızlı gerçekleştirir bu işlemi.

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Virüs programı tarıyor olmasın arka planda ?

Eğer mümkünse 2-3 GB'lık bir dosya daha indir ama Ya kaldır programı yada devre dışı bırak.

Böyle dene ;)