1 Programı bilgisayarda 1 kere kullanmayı iptal etmek.

aliq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlıkta da belirttiğim gibi 1 program var üyelik istemekte ve bir bilgisayarda sadece 1 kere kullanılabiliyor. Acaba bunu nasıl değiştirebilirim deepfreez olsa bile olmuyor. 1 kere üye olduktan sonra üyeliğiniz bulunmaktadır diyor. Bunu değiştirme imkanım var mıdır acaba?

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
baska bi kullanici ac admin olsun ona gecis yap ustedigin kadar acarsin oyle pc kaldirirasa problem yok :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bazı programlar halen kayıt defterine veri yazıyor. Registry monitor ve benzeri programlar ile buna bakabilirsin ancak biraz vaktini alır ve programın bu yolu kullandığının garantisi yok.

aliq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sandbox dediginiz sanal bilgisayar mı olusturmak?

aliq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bu işlemi nasıl yapabilirim?

Reaksiyon puanı
189
Sandboxie isimli yazılımla yazılımı sanallaştırabilirsin ama sonucu garanti etmiyorum. sonuçta uygulama sanallaştırması da olsa bir yere veri yazacak ve kısıt getirecektir. yazdığı veriyi bulup her seferinde temizlemek en iyisi...

aliq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki yazdığı veriyi nasıl bulabilirim acaba?

Reaksiyon puanı
189
Valla aslında onu en güzel temiz bir makinede bulursun. Bilgisayara hiç bir şey kurmazsın. VMware TinyApp'ı sisteme kurar bir tarama yaparsın. Sonrasında uygulamayı çalıştırıp işini bitirir kapatırsın. Sonra bir daha sistem taraması yapıp aradaki farkları bulursun. Zaten nereye ne yazdığı ortaya çıkar...

aliq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki elle arama yapmak istesem sizce nerelere yazar acaba? regedit de bulabilir miyim

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Çoğu programlar hdd seri numarasını kontrol ediyor. Onu kontrol et bi.

Reaksiyon puanı
189
peki elle arama yapmak istesem sizce nerelere yazar acaba? regedit de bulabilir miyim

Sonuçta regedit'de nereye hangi isimle yazdığını bulamazsın gibi geliyor bana. Çünkü kodlayan kişi ne ayarladıysa o olur. Sadece regedit'e yazmıyor da olabilir. Belki bir yerlere dosya da atıyordur. Bilemezsin. O yüzden tam kapsamlı sistem taraması yapmak gerekir. Programdan önce ve programdan sonra yapılan taramada sistemdeki farklılıklar bulunabilir...

aliq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarıma format atmadan bunu bulamam öyle değil mi

---------- Post added at 19:35 ---------- Previous post was at 19:17 ----------

hdd seri numarası işini nasıl yapacam acaba?

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
% 90 garanti bir iş format at tekrar kullan : DDDDD

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
peki yazdığı veriyi nasıl bulabilirim acaba?

(Sandbox bu mu oluyor bilmiyorum.)
Portable programlar çalıştığında çalıştığı klasöre programla ilgili bir klasör oluşturuyor. Böylece windows dizinleri, registry gibi tüm kayıtları burada saklıyor. Bu klasörü silersen her şey gider. Böyle bir şey yaparsan olabilir.

İkinici bir işletim sistemi olarak yada sanal makinaya kuracağın windowsa ghost, goback programlar uygularsan windowsu her açtığında her şey sıfırlanır. WinPE gibi CD den çalışan kurtarma windowslarıda ayrı alternatif.

Karışık oldu ama biri mutlaka işe yarar.

Reaksiyon puanı
189
[MENTION=39332]engerex[/MENTION] aynen dediğin gibi sandbox olayı aynı bahsettiğin şekilde oluyor...

aliq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanal xp kurduğumda dediğiniz gibi tekrar kullanma imkanım doğdu. Sanal xp gibi büyük bir işletim sistemi yerine kullanabileceğim mini işletim sistemleri var mıdır? .net freamework 3.5 gerekli kullanım için programı