Turkiye'de en çok kullanılan operatör Turkcell dersem kimsenin itirazı olmaz heralde. Ama Turkcell bunun değerini biliyor mu aşağıdan inceleyelim.
Turkcell'in beni sömürmeye çalıştığını 2011'in Şubat ayında anlamıştım. Hatta bununla ilgili bir blog bile yazmıştım kendi web siteme.
O zamanlar Turkcell'den bir mesaj almıştım mesajın içeriği aynen şöyleydi; İnternet ŞİMDİ 1 TL! (ünlem) Günlük 10 MB internet paketine 1 TL ye sahip olmak için MINI yazıp 2222 ye gönderin! Düşünsenize ne kadar büyük bir paket 10 MB bunla akıllı telefonunuzla istediğiniz kadar web de dolaşabilirsiniz.
Bu mesajı okuduktan sonra 10 yıllık Turkcell sevgim bitmişti. Niteklim sonra operatörümü değiştirdim.
Turkcell bu ayda yeni bir uygulamaya imza attı. Her yöne 5000 sms pakedinde değişikliğe gitti. 5000 sms'i 30 güne bölerek günlük yaklaşık 167 sms kotası koydu.
Peki bunu neden yaptı? Tüketici nasıl etkilendi? Turkcell bundan kar elde ediyor mu?
Tüm bunlar Turkcellin tüketicinin sırtından daha fazla kar elde etmek istemesiyle açıklanabilir. Nasıl mı?
Sms yapanların büyük çoğunluğu günlük 167 mesajı gönderemezler. Bu çok zor bişey. Smsleriniz de 30 güne bölündüğüne göre; bugun 50 sms attıysanız Turkcell 117 sms kara geçmiş demektir. Çünkü bu kullanmadığınız 117 sms yarına devretmez.
Diğer türlü olsaydı ben bugun hiç mesaj atmıyorsam yarın duruma göre 600-700 msj atardım. Neden aylık bedelini ödediğim bir hizmeti böyle bir kotayla kullanmak zorunda kalayım ki? O zaman kullanmadığım sms lerin ücretini bana iade etsinler ?
Neyse ki ben sömürülmekten kurtuldum. Geçtiğim operatörü ve tarifesini söylemek istemiyorum aslında ama neden söylemeyeyim ki bu herkesin yararına olan bişey.
Vodafone'un faturalı genç avantaj tarifesine geçtim. Ayda 25 tl ödüyorum heryöne 5000 sms ve 500 dakikam oluyor. İstediğimi arıyorum istediğime mesaj atıyorum.
Bu arada yaklaşık 8 yıllık Turkcell kullanıcısıydım.