Turkcell Beni Sömürüyor Muydu?

CnOzGuR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
thumb.php

Turkiye'de en çok kullanılan operatör Turkcell dersem kimsenin itirazı olmaz heralde. Ama Turkcell bunun değerini biliyor mu aşağıdan inceleyelim.

Turkcell'in beni sömürmeye çalıştığını 2011'in Şubat ayında anlamıştım. Hatta bununla ilgili bir blog bile yazmıştım kendi web siteme.

O zamanlar Turkcell'den bir mesaj almıştım mesajın içeriği aynen şöyleydi; “İnternet ŞİMDİ 1 TL! (ünlem) Günlük 10 MB internet paketine 1 TL’ ye sahip olmak için MINI yazıp 2222 ye gönderin!” Düşünsenize ne kadar büyük bir paket 10 MB bunla akıllı telefonunuzla istediğiniz kadar web de dolaşabilirsiniz.

Bu mesajı okuduktan sonra 10 yıllık Turkcell sevgim bitmişti. Niteklim sonra operatörümü değiştirdim.

Turkcell bu ayda yeni bir uygulamaya imza attı. Her yöne 5000 sms pakedinde değişikliğe gitti. 5000 sms'i 30 güne bölerek günlük yaklaşık 167 sms kotası koydu.

Peki bunu neden yaptı? Tüketici nasıl etkilendi? Turkcell bundan kar elde ediyor mu?

Tüm bunlar Turkcellin tüketicinin sırtından daha fazla kar elde etmek istemesiyle açıklanabilir. Nasıl mı?

Sms yapanların büyük çoğunluğu günlük 167 mesajı gönderemezler. Bu çok zor bişey. Smsleriniz de 30 güne bölündüğüne göre; bugun 50 sms attıysanız Turkcell 117 sms kara geçmiş demektir. Çünkü bu kullanmadığınız 117 sms yarına devretmez.

Diğer türlü olsaydı ben bugun hiç mesaj atmıyorsam yarın duruma göre 600-700 msj atardım. Neden aylık bedelini ödediğim bir hizmeti böyle bir kotayla kullanmak zorunda kalayım ki? O zaman kullanmadığım sms lerin ücretini bana iade etsinler ?

Neyse ki ben sömürülmekten kurtuldum. Geçtiğim operatörü ve tarifesini söylemek istemiyorum aslında ama neden söylemeyeyim ki bu herkesin yararına olan bişey.

Vodafone'un faturalı genç avantaj tarifesine geçtim. Ayda 25 tl ödüyorum heryöne 5000 sms ve 500 dakikam oluyor. İstediğimi arıyorum istediğime mesaj atıyorum.

Bu arada yaklaşık 8 yıllık Turkcell kullanıcısıydım.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bende sırf vodafonun interneti ucuz diye geçtim.:)

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bu ülkede firmalar zaten nerde inlik var nerde cinlik var... millete nasıl daha cok köseriz hesabı peşinde... halbuki ne kadar basit hesaplar... şöyle akıllı bir politika izleseler biraz sevgi kazanmaya yönelik, paralarına daha cok para katacaklar belki.. ama yok, cıkar yönünde olsa bile sevgi odaklı bir politika güdecek basirette değiller... bakın Apple'a... ne farkı var... sadece reklam, müşteri memnunuiyet ile ürünlerini nasıl fahiş fiyata pazarlıyorlar.... Türkiye'deki firmaların dahaa coooookkk ekmek yemesi lazım... pehhh...

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
bende tam yılını bilmesemde 8-10 yıllık turkcell abonesiydim. Dediğiniz olaylar olunca bende bugün vodafone geçmeyi düşünüyorum. Ben faturalı hat kullanıyordum ama olsun turkcellin bu yaptıkları artık çok saçma.

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
turkcell in bizi sömürdüğü konusuna sonuna kadar katılıyorum ama vodafone da da aylık her yone 3bin sms kampanyasında da günlük 100 sms kota olduğunuda hatırlatmak istiyorum

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İlerleryen yıllarda vodafone'dan sağlam bir tekme bekliyorum turkcell çok olmaya başladı cidden. Gerçi hepsi aynı b..

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
turkcel cok kotu krize gırıcek daha boyle devam ederse gelicek yılki kaar oranlarını merak edıyom

---------- Post added at 17:06 ---------- Previous post was at 16:59 ----------

4çeker testinde oynayan sertaba gıcık oluyom artık

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Vodafone geçmeyi düşünenlerdenim bende 1997 den beri turkcell abonesiyim.

---------- Post added at 17:10 ---------- Previous post was at 17:09 ----------

[/QUOTE]4çeker testinde oynayan sertaba gıcık oluyom artık[/QUOTE]

aynen , ben bu çocuklara uyuz oluyorum.

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
1- Banka
2- GSM oparatörü

Çok dikkatli olacaksın.
Ben de turkcelden vodafona geçtim.
Şimdilik memnunum.
Üstelik 444 lü numaralardan diğerleri gibi para kesmiyor.

Taka99

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kaliteden ödün vermeyen tek operatör Turkcell ama kazıklamasını da en iyi beceren de Turlcell.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Vodafon 5 çeker testlerini bekliyoruz artık..:)

küçükerdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vodafon 5 çeker testlerini bekliyoruz artık.

önce iki yi kaliteli bir şekilde çeksinler sonra beşi düşünürler belki hattın adını bilmiyorum ama kesin türkcell değildi bunu biliyorum yağmurlu günde arama yaptıramayan operatörler var daha türkiye de tabiyi ki çok konuşup çok mesajlaşan arkadaşlar ucuzunu secmek te haklı ben çok konuşmadığın ve mesaj atmadığım için çok fazla beni pek türkcell kasmıyor o yüzden ben kalitesine bakıyorum yoksa bende elbet ucuz olanı seçerdim inanın ama şu an benim için kalite ön planda diye bilirim yani türkcell le devam edeceğim ama ucuzu arayan arkadaşlara saygım sonsun.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
10 yıl Turkcell kullandım boşa kullanmışım diyorum kendime diğer operatörlerden bir farkı yok anca nasıl insanların cebini boşaltırınızın hesabını yapıyor tabi hepsi aynı ama neyse..:)

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
10 yıl Turkcell kullandım boşa kullanmışım diyorum kendime diğer operatörlerden bir farkı yok anca nasıl insanların cebini boşaltırınızın hesabını yapıyor tabi hepsi aynı ama neyse..:)
Bende yıllardır Avea kullanıyordum, nasıl hizmetten kaliteden mahrum kalmışım diyorum. :D Turkcell'e geçtim rahatım. :)

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Hepsi atıyor bu kazığı, bırakın en kalitelisi atsın, teselli olur en azından.

hussmen

Asistan
Reaksiyon puanı
5
GSM pazarının hakimi olduğu için, bu avantajını müşterilerine hissettiriyor.

ethem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hepsi sömürüyor bu oyunda tek kaybeden tüketici.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Yaa Türkcell in yıllardır 4 çeker 5 çeker demekten başka yaptığı bişey varmı??... Aslında bu çekme kalitesi olayı eskide kaldı aynı kalite Vodafone dada var..

Taka99

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yolunmaktan tüysüz kalmışın galiba :D Ben Faturalı Genç Tarifedeyim ayda 29 tl ödüyorum hiçte sorunum olmadı, ücretsiz servisleride ayrı bir güzel. :)
Yok hayır :) Arkadaşım da senin tarifendeydi,bir ay 200 liralık fatura geldi :) Sen sanşlılardansın :D

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Benim aile de Turkcell kullanıcısıydı geçen aya kadar. 29 TL'lik tarifedeydiler. En son ayın sonuna 3 gün kala biten paketten ötürü, ay sonu 65 TL (3 faturadan sadece 1'i) fatura gelince topluca Vodafone'a geçtik. Şimdi memnunuz. Turkcell kalitelidir diyenlere sözüm herhangi bir kalite farkı görmedik. Gördüğümüz fark Turkcell'de her ay en az, toplamda 70 TL gelen faturalar bu ay 40 TL geldi. Paranız çoksa bir şey diyemem ama 30 TL az bir para değil bana göre. Bir düşünün 30 TL ile neler yapabilirsiniz. Hava parası olarak vermektense aklımdan geçen şeyi yapmayı tercih ederim.

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30

Turkiye'de en çok kullanılan operatör Turkcell dersem kimsenin itirazı olmaz heralde. Ama Turkcell bunun değerini biliyor mu aşağıdan inceleyelim.

Turkcell'in beni sömürmeye çalıştığını 2011'in Şubat ayında anlamıştım. Hatta bununla ilgili bir blog bile yazmıştım kendi web siteme.

Bu arada yaklaşık 8 yıllık Turkcell kullanıcısıydım.

Benden sana gelsin :D

[video=youtube;jrUXICuvHmA]http://www.youtube.com/watch?v=jrUXICuvHmA[/video]