SDN'nin Eksiklikleri.

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İnsanların magazin yada spor konuları üzerinde durmalarının nedeni daha çok medya olduğunu düşünüyorum tv'de internet'de gazeteler'de magazin ve spor ön plandadır.Bir topluma neyin reklamını yaparsanız oda o şekil'de şekillenmeye başlar herkesin suçu kendinde araması lazım aslında ne verirlerse sorgulamadan aldığımız için onların istedikleri konular ön plana çıkıyor snd'de buna ayak uyduruyor diye düşünüyorum.

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar benim belirttiğim sorunlarla sizinkiler arasındaki farkı zor oluşturuyorum.

Şu Linux meselesi kapansada artık konu dışına sapmasak.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Şimdi sayın modum magazin ile ilgilenenlere gelmemi diyelim diyorsunuz ama editörler modlar da konu açarken kadın ağırlıklı konu açıyor. Şu sdnde neredeyse teknolojiden çok cinsel içerikli konu açılacak. Bir android konusu açılır anasayfada resimde mini etekli kız veya bir apple ürünü vs. Şimdi burada üyenin suçu ne. Ayrıca biri yazmışki modun görevi ortamı sakinleştirmek vs. Ben buna katılmıyorum. O bölümden bir kişi sorumlu ise o bölüme birşey katmalı. Ama herkes görüyorki magazin spor bölümleri jet gibi ilerlerken diğer bölümler sönük kalıyor. He söyle birşey olur sdn gittiği yolun adını değiştirir o zaman kimse birşey diyemez ama suan sdnin yolunun adı teknoloji. Ben daha öncede söyledim magazin vs olsun olmasın demiyorum ama bilişim 5 se diğerleri 3 olsun. Saygılar...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tamamda hâla aynı şeyi söylüyorsun. :) Magazin seven üyelere gelmeyin mi diyelim? Banlayalım mı adamları? :) Bizden bu konuda ne gibi bir talebin var onu anlayamadım. Magazin seven üye varsa, magazin konusu açıyorsa ve buna diğer magazinci üyeler destek oluyorsa ne yapabiliriz?

Yine örneklerin arasında geçen spor bölümünü bu kadar canlı tutan AliA'dır mesela... Ama Ali, spor bölümü açıkken bu foruma katılmış, spor paylaşımı yapmayı seven bir üyemizken moderatörlükten süper moderatörlüğe kadar yükselmiştir. Şimdi suç spor bölümünü yazılım bölümünden çok konu açarak bu denli canlı tutan AliA'da mıdır? Yoksa yazılım ve diğer teknoloji alanında paylaşım yapmayıp, yapsada 3-5 taneden sonra niye kimse gelmiyor diye isyan eden, yazılım konusunda az da olsa bilgili olan üyede midir?

Böyle diyorsan dönüşü olmayan yola girmiş demektir SDN :)
Magazin bölümünü zamanında kim canlandırdıysa artık gelen geldi onlarda paylaşıma devam edecek devam ettikçe yenileri gelecek
Siz kendi yolunuzu çoktan çizdiniz ne diyim artık, yolunuz açık olsun 'dan başka :)
İsterdim ki şurada uçkur düşkünü insanlarla değil teknik bilgisi yüksek insanlarla konuşayım bende onlardan birşey öğreneyim ama anladım ki SDN bunun için uygun değilmiş...
Şunu da itiraf edeyim:
Bu forumu sevmemin sebebi Linux konusunda ne zaman yardıma ihtiyacım olsa aradığım şeyleri burada bulmamdı ve programlama hocamızın Troy üstünde çok emeği olduğunu söylemesiydi :)

---------- Post added 27-05-2011 at 00:03 ---------- Previous post was 26-05-2011 at 23:44 ----------

Son olarak imzanızla ilgili bir uyarı yapacağım: (Eski) imzanızda mensubu bulunduğunuz siyasi grubu belirtmişsiniz, lütfen onu kaldırın. Eğer burada herkes kendi mensubu olduğu siyasi grubu belirtirse burası savaş alanına döner. Bilişim Teknolojileri ile görüş alış verişi yapılması için kurulmuş bir forumda insanlar siyasi kimliklerini bilişim kimliklerinin önüne geçirmemeliler.
Bir forumda gördüm paylaşayım dedim. İmza sadece bir örnek, açılan konular ve yapılan haberler de aynı kritere tabidir.
SDN'nin böyle kriterleri yok, teknoloji sitesi olarak açıldı ama gelene eyvallah gidene eyvallah diyor.
Şuan benim gördüğüm en büyük eksik budur forumda.
Az önce de dedim SDN yolunu çizmiş, keyloger'ın şu sözleri forumun böyle kalmaya devam edeceğininin garantisi belki de:
Magazin seven üyelere gelmeyin mi diyelim? Banlayalım mı adamları? :) Bizden bu konuda ne gibi bir talebin var onu anlayamadım. Magazin seven üye varsa, magazin konusu açıyorsa ve buna diğer magazinci üyeler destek oluyorsa ne yapabiliriz?
Saygılar.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bu açıklamalardan sonra çok da üstelemenin bir anlamı yok. SDN yönetimi magazin sitesi olmaya karar vermiş görünüyor. Teknoloji siteleri açısından PCLabs'ın çizgisini çok beğeniyorum, keşke SDN de aynı çizgisini korusaydı.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Günümüzün dizi ve filmleri nasıldır arkadaşlar? Mutlaka cinsellik vardır içinde değil mi? Hatta bazıları sırf bunun üstüne kurulmuştur. Çünkü insanların zayıf yönü bu. SDN'de ayak uydurmuş durumda fazlasıyla (!) Ama şunu bilin ki böyle yaparak ancak vasıfsız kişileri kendinize çekersiniz. Zaten kaliteli adamları kayıp ettiniz yeterince, bu şekilde yerleri de dolmaz benden dost nasihatı forumda yetkili herkese... En başta'da hocamın öğrencisi Hakkı Alkan'a.
İstediniz buysa tam gaz devam edin yine aktif bir site olursunuz o kesin bu dakikadan sonra SDN'nin sırtı yere gelmez bence :) Ama ne kadar boş bir site olur düşünmek istemiyorum :)

Reaksiyon puanı
10,315
bir arkadaş (sanırım hsngrms) ashabulyemin'den müşteki olmuştu. bir teknoloji sitesinde dini konuların ne aradığını falan yazmıştı. çok üzülmüştüm gerçekten. çünkü bu sitede teknolojiyle ilgisi alakası olmayan bi dünya dolusu konu açılıyordu. spordan magazine kadar. yasaklı sitelere nasıl girilir diye konular açılıyor, onlarca, yüzlerce p o r n o muhabbetleri yapılıyor, yetinilmiyor, üstelik bir de bi sürü p o r n o sitesinin linkleri veriliyordu. sitenin admini troy kardeşimiz tarafından "adı bilinmeyen kadınlar" diye başlık açılıyor, cümle ahlakdışı sitelerdeki çıplak resimler konu içine boca ediliyor ve bu çok teknolojik(!) konu sayfası yüzlere ulaşıyordu.

şimdi bu arkadaş ve onun gibi düşünen bazı arkadaşlarımız bu garabeti görmüyor da, ashabulyemin'in açtığı ve ara bir bazı konular içinde yazdığı üç beş mesajı mesele yapıyordu.

kıymetli arkadaşlar, kimseyi kırmak incitmek için yazmıyorum bunları. fakat bir çifte standardı dillendirmek istedim.
p o r n o muhabbetine meraklı arkadaşlar kadar, milli manevi değerlere muhabbeti olan insan da vardır bu sitede... onların hiç değeri, hakkı, hukuku yok mudur?!

bir şey daha: bin de bir oranında açılan dini konular bu sitede sırıtmaz, kimyasını bozmaz... hatta faydalıdır da, ancak bu kadar magazin, bu kadar ahlak dışı yayın, resim ve muhabbetler bu sitenin hem amacına terstir, hem ciddiyet ve saygınlığını yaralamak olur...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bir arkadaş (sanırım hsngrms) ashabulyemin'den müşteki olmuştu. bir teknoloji sitesinde dini konuların ne aradığını falan yazmıştı. çok üzülmüştüm gerçekten. çünkü bu sitede teknolojiyle ilgisi alakası olmayan bi dünya dolusu konu açılıyordu. spordan magazine kadar. yasaklı sitelere nasıl girilir diye konular açılıyor, onlarca, yüzlerce p o r n o muhabbetleri yapılıyor, yetinilmiyor, üstelik bir de bi sürü p o r n o sitesinin linkleri veriliyordu. sitenin admini troy kardeşimiz tarafından "adı bilinmeyen kadınlar" diye başlık açılıyor, cümle ahlakdışı sitelerdeki çıplak resimler konu içine boca ediliyor ve bu çok teknolojik(!) konu sayfası yüzlere ulaşıyordu.

şimdi bu arkadaş ve onun gibi düşünen bazı arkadaşlarımız bu garabeti görmüyor da, ashabulyemin'in açtığı ve ara bir bazı konular içinde yazdığı üç beş mesajı mesele yapıyordu.

kıymetli arkadaşlar, kimseyi kırmak incitmek için yazmıyorum bunları. fakat bir çifte standardı dillendirmek istedim.
p o r n o muhabbetine meraklı arkadaşlar kadar, milli manevi değerlere muhabbeti olan insan da vardır bu sitede... onların hiç değeri, hakkı, hukuku yok mudur?!

bir şey daha: bin de bir oranında açılan dini konular bu sitede sırıtmaz, kimyasını bozmaz... hatta faydalıdır da, ancak bu kadar magazin, bu kadar ahlak dışı yayın, resim ve muhabbetler bu sitenin hem amacına terstir, hem ciddiyet ve saygınlığını yaralamak olur...

Hayır yanlış anlamışsın kardeşim, sürekli tecavüz-kaçırma vs. gibi haber paylaşıyor bunlar foruma ters dedim, ayrıca gördüğün gibi magazin konusuna da en çok karşı çıkanlardanım. üstelik o mesajımın sonunda da özellikle yazmıştım "bende yatkın olduğum için anlıyorum onu" diye ve forumdaki kızların hep magazinle ilgilendiğini de yazdım. Ama sandığın gibi dini konuların ne işi var demedim zaten arkadaşımızın açtığı konular tam olarak dini değil ama verilmek istenen mesaj dini o da anlayana... Hem öyle kötü bi niyetim olsa Konu Dışı'daki Din Kültürü ve Ahlak bilgisi forumunun gereksiz olduğunu söylerdim... ashabulyemin kardeşimde eleştirdiğim tek şey yaptığı paylaşımın türüdür, sürekli kötü haberlerle ilgili konular açıyor çünkü :) (benim bu açtığı konuları bize mesaj vermesi olarak algılamam kendi görüşümdür, ve ben dahil kimse diğer din ile ilgili mesajların değersiz olduğunu söylemedi lütfen alınıpta hem kendinizi hem de bizi üzmeyin)

infooo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
abi bu cokme konusunu anlayamadim nasil cokuyo aylardir giriyorum ilgimi ceken ve yardimimin dokunacagi konular disinda yorum yazmam ama hemen her aksam girer okurum fakat simdiye kadar ne bi hata ne bi cokme yasamadim firefox 4 kullaniyorum adblocker gibi bisey de kullanmiyorum yinede hizi gayet ii
+ olarak teknoloji denmis kadinli kizli konular var denmis belki size gore yanlis olabilir soylediklerim ama bu benim fikrim olmasi gerekir olmali oluyodu (abartilmayip adult derecesine gelmedigi surece) sonucta bakiyoruz gigabyte bakiyoruz asus bile urun tanitimi fuarlar falan filan fizigi ve guzelligi one cikan guzel bayanlari tercih ediyo normaldir bence

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Biz eski üyelerle beraber başlayan değişim rüzgarı, devam ediyor. SDN Kısa sırada en popüler sitelerden biri haline geldi.. Yorumların hepsini okudum sanırım üyelerin çoğu isyanda.SDN de büyük isyan başlıyor..Yöneticimiz uyuyor mu dicem yok hayır parti parti geziyor:)))tamam sustum:Dbaşıma gelecekleri tahmin edebiliyorum..iyigeceler..:)

Reaksiyon puanı
10,315
Hayır yanlış anlamışsın kardeşim, sürekli tecavüz-kaçırma vs. gibi haber paylaşıyor bunlar foruma ters dedim, ayrıca gördüğün gibi magazin konusuna da en çok karşı çıkanlardanım. üstelik o mesajımın sonunda da özellikle yazmıştım "bende yatkın olduğum için anlıyorum onu" diye ve forumdaki kızların hep magazinle ilgilendiğini de yazdım. Ama sandığın gibi dini konuların ne işi var demedim zaten arkadaşımızın açtığı konular tam olarak dini değil ama verilmek istenen mesaj dini o da anlayana... Hem öyle kötü bi niyetim olsa Konu Dışı'daki Din Kültürü ve Ahlak bilgisi forumunun gereksiz olduğunu söylerdim... ashabulyemin kardeşimde eleştirdiğim tek şey yaptığı paylaşımın türüdür, sürekli kötü haberlerle ilgili konular açıyor çünkü :) (benim bu açtığı konuları bize mesaj vermesi olarak algılamam kendi görüşümdür, ve ben dahil kimse diğer din ile ilgili mesajların değersiz olduğunu söylemedi lütfen alınıpta hem kendinizi hem de bizi üzmeyin)

sevgili hsngrms kardeşim, sizi üzdümse özür dilerim, hakkınızı helal edin. ben sizin o yazınızı bugün ikindi vakti sularında okumuştum. ve biraz da aceleydim. o an cevap yazmaya vaktim yoktu. aklımda kaldığı kadarıyla anca şimdi yazabilmiştim. belki niyetinize tam müdrik olamadan yazmış olduğum anlaşılıyor. bunu benden bir önceki mesajınızı okuduğumda daha iyi anladım.

yalnız şurası var ki, o yazdıklarımdan sizin isminizi çıkarırsak mesajımın kalan kısmının geçerliliğini koruduğunu vurgulamak isterim.

---------- Post added at 01:02 ---------- Previous post was at 00:57 ----------

abi bu cokme konusunu anlayamadim nasil cokuyo aylardir giriyorum ilgimi ceken ve yardimimin dokunacagi konular disinda yorum yazmam ama hemen her aksam girer okurum fakat simdiye kadar ne bi hata ne bi cokme yasamadim firefox 4 kullaniyorum adblocker gibi bisey de kullanmiyorum yinede hizi gayet ii
+ olarak teknoloji denmis kadinli kizli konular var denmis belki size gore yanlis olabilir soylediklerim ama bu benim fikrim olmasi gerekir olmali oluyodu (abartilmayip adult derecesine gelmedigi surece) sonucta bakiyoruz gigabyte bakiyoruz asus bile urun tanitimi fuarlar falan filan fizigi ve guzelligi one cikan guzel bayanlari tercih ediyo normaldir bence

yav kardeş, siz türkçeyi google transletten mi öğrendiniz dicem ya, gönül komanızdan korkarım. hani "aşure" derler ya, ona benziyor. karman çorman bişey. bi kaç defa okumaya çalıştım, çözemedim bi türlü...

Bonney

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Herkes hakli bir yandan bu yazdiklari ile, bende uye olmadan 1-2 yil anasayfada geziniyordum hep (gezinirdum derken haber okuyordum anlaminda), cok arkadasima tavsiye etmisimdir haberlerini okuyun diye okurlarda ama son zamanlarda arkadaslarim boyle diyorlar :
"Neden az haber yayinliyorlar?"
"Neden oyun agirlikli haber paylasiyorlar?"

Anasayfadan cok foruma girer oldum daha cok, foruma degicem bir laf yok nede olsa magazinsel konular uyelerden takip ediliyor vede aciliyor.
Forumdaki tek eksik Zorhak basta olmak uzere diger degerli eski uyeler burda olmamayasi.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben az önce ne dedim hiç okumadan yorum yapmışsın adamların niye güzel bayanlarla tanıtım yapıyor çünkü amaç insanları baştan çıkarıp ürünlerini sevimli göstermek, onları gören adam alıyorum ulan diyip saldırır ne varsa işte uçkuruna düşkün insanların bu zaafından faydalanıyorlar... o bayanlarında çoğu da o kadar s***k ki orada resmen mal gibi kullanıldıklarının farkında değiller... bu bayanlara para verip vücutlarını sergiletmek onları mal yapar evet, bir heykeltraşa para verirsin sana heykel yapar sergilersin bunda da bayana para verirsin soyunur sergilersin aynı şey

---------- Post added at 01:19 ---------- Previous post was at 01:14 ----------

sevgili hsngrms kardeşim, sizi üzdümse özür dilerim, hakkınızı helal edin. ben sizin o yazınızı bugün ikindi vakti sularında okumuştum. ve biraz da aceleydim. o an cevap yazmaya vaktim yoktu. aklımda kaldığı kadarıyla anca şimdi yazabilmiştim. belki niyetinize tam müdrik olamadan yazmış olduğum anlaşılıyor. bunu benden bir önceki mesajınızı okuduğumda daha iyi anladım.
Estağfirullah kardeşim, senin niyetinin kötü olmadığını bildiğim için üzülmedim, varsa hakkım helal olsun.

---------- Post added at 01:28 ---------- Previous post was at 01:19 ----------

Biz eski üyelerle beraber başlayan değişim rüzgarı, devam ediyor. SDN Kısa sırada en popüler sitelerden biri haline geldi.. Yorumların hepsini okudum sanırım üyelerin çoğu isyanda.SDN de büyük isyan başlıyor..Yöneticimiz uyuyor mu dicem yok hayır parti parti geziyor:)))tamam sustum:Dbaşıma gelecekleri tahmin edebiliyorum..iyigeceler..:)
o kadar büyüdü o kadar popüler oldu ki ilk 100'e bile giremedi, çünkü listeye sığmadı büyüklüğünden dolayı, işte o yüzden yazamamışlar :)
Yöneticiler uyumuyor ama kimsenin işine gelmiyor bu ateşin içine atlamak, atlayan yanıp geri çıkıyor :)

infooo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadasim ii guzelde bunlar reklam ve pazarlama teknikleridir sigortacilari gormuyomusun geneli mini etekli guzel bakimli kadinlar pazarlama teknigi yani oyle yapmalarida gayet normal insanlar kafasini beynini kullanip 2 manita gordu diye hemen yelkenleri indirmesinler

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
arkadasim ii guzelde bunlar reklam ve pazarlama teknikleridir sigortacilari gormuyomusun geneli mini etekli guzel bakimli kadinlar pazarlama teknigi yani oyle yapmalarida gayet normal insanlar kafasini beynini kullanip 2 manita gordu diye hemen yelkenleri indirmesinler
Erkekler genellikle omuzlarının üstündeki kafayla değil bacak aralarındaki kafayla düşünürler güzel kardeşim, sen hangi kafayla düşünüyorsun dersen duruma göre hangi kafa gerekliyse onunla düşünüyorum :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
böyle bir pazarlama tekniği ne kadar etiktir?
o bayanların hiç mi hakkı yok?
millet saf diye kullanmak zorunda mısın?
sen insansın da karşındaki insan değil mi?

infooo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
pazarlama ve reklam var isin ucunda o bayanlarinda tabiki hakki var ama onlarda ses cikarmiyo satisina primine bakiyo yani kaba tabirle alan razi veren razien basitinden ekran kartlarinin kutularinda bile yari ciplak yarin insan yari yaratik veya robot kadin resimleri var :)

yav kardeş, siz türkçeyi google transletten mi öğrendiniz dicem ya, gönül komanızdan korkarım. hani "aşure" derler ya, ona benziyor. karman çorman bişey. bi kaç defa okumaya çalıştım, çözemedim bi türlü...
anlamadigin yeri soyle anlatmaya calisayim translet ile ne alakasi var?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
pazarlama ve reklam var isin ucunda o bayanlarinda tabiki hakki var ama onlarda ses cikarmiyo satisina primine bakiyo yani kaba tabirle alan razi veren razien basitinden ekran kartlarinin kutularinda bile yari ciplak yarin insan yari yaratik veya robot kadin resimleri var :)
Herkesin yaptığı şey doğru mudur? Bana millet şöyle yapıyor böyle yapıyor deme senin görüşün ne açık konuş. Bize destek veriyorsan açıkça dile getir. Vermiyorsan bu konuya niye girdin o zaman. Muhalefete ihtiyacımız yok desteğe ihtiyacımız var.

infooo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadasim ben bi taraf degilim
hakli olana da destegimi her zaman veririm
cok acik konusmak isterim ama malum yonetim var ucurulmak istemiyorum
benim gorusum kural konulmus cizgi cekilmis o cizgiyi asmadiktan sonra problem yok

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
arkadasim ben bi taraf degilim
hakli olana da destegimi her zaman veririm
cok acik konusmak isterim ama malum yonetim var ucurulmak istemiyorum
benim gorusum kural konulmus cizgi cekilmis o cizgiyi asmadiktan sonra problem yok
Konuş ya neymiş fikrin öğrenelim çekinecek ne var fikrini dile getireceksin sadece, ama şunlara dikkat et küfür etme, başkasının hakkını yeme, tanımadığın insanlar hakkında atıp tutma,.. bunları yapmazsan kim sana niye bişe desin ;)
Hem hayatının anlamı SDN mi ki banlanmaktan bu kadar korkuyorsun ? :)

Bu mesajım herkes için geçerli. İçinizden geçen içinizde kalıyorsa bu iyi değil. Sürekli orda burda herşeye karşı çıkmayın tabiki ama gerektiği zaman gereken tepkiyi göstermek şart.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Herkesin beklediği yapıcı bir açıklama... Böyle hiç olmuyor. Üyeler birbirine girecek. Bu daha da büyük kaos demek.

SDN popülaritesini kaybetmek üzere... Açıkçası ben bunu görüyorum.

Saygılarımla...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yapıcı açıklama gelmesini şu andan sonra beklemiyorum çünkü yöneticilerin hallerinden memnun oldukları ve gidecek birkaç kişinin umurlarında olmadığı aşikâr :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bu sağ taraftaki blok neden yerinde durmuyor. bir gün var bir gün yok. konuları takip edeceğim yere artık alışmak istiyorum.

mcht_z

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bence bu magazin olayında %100 haklı bir çizgide bulunmuyoruz. SDN'nin son dönemde magazin ağırlıklı bir hal alması yönetimin kusuru olarak görülmemeli. Hem teknoloji ve magazin bir birinin ikamesi değil ki magazin arttıkça teknoloji küçülsün. Yani magazin bölümündeki üyeler çok aktifse, oranın moderatörleri çok başarılıysa, konuları sürekli güncelse, bu teknoloji konularının aynı ölçüde azalacağı, güncelliğini yitireceği anlamına gelmez.

Buradaki sıkıntı SDN'nin büyümesiyle oluşan doğal bir durumdan ibarettir bence. Şöyle ki, insanların büyük bölümü teknolojik konularda ileri düzey bilgiye ya da paylaşım yapacak bilgiye sahip değildir ama yine bu insanların çok büyük bir bölümü spor, magazin vb. konularda mutlaka söyleyecek bir söze sahiptir. Bu durumda da sürekli büyüyen SDN'de bu türden üyelerin teknolojik konu paylaşımı yapan üyelere oranla çok daha fazla artacağı, dolayısıyla da spor-magazin gibi konuların da çok daha güncel ve çok daha fazla olacağı aşikardır.

Sanıyorum ki kimse bu sitede çok fazla spor konuşuluyor deyip, teknoloji ağırlıklı forumlara da girmeme kararı almaz.

Bu durumu aşmada en önemli faktör teknolojik konularda paylaşım yapabilecek üyelerdir. İkinci aşamada yöneticiler de incelemeler, haberler, konu paylaşımları ile teknolojik süreci desteklemelidir. Gerçi burada vicdanen düşündüğümüzde de yine aynı sonuca ulaşacağız. SDN'nin editör ekibi de spor-magazin konularında söyleyecek bir sözü mutlaka bulunan üyelerle baş edecek kadar paylaşım yapamayacaktır :)

Burada Türkiye'deki teknolojik, bilimsel seviyenin yükselmesi ve pek tabii buraya da yansımasını temenni ediyorum.

SDN'ye bu hususta diyecek iki söz olabilir, küçül sadece teknoloji sevenlere hitap et (ki sanıyorum buna hakkımız yok), büyü ama en üst düzeyde, elinden gelenin en iyisi ile teknoloji ve bilim konularını işle, kaybolup gitmesini engelle zira bizim bunu yaşatacak kadar çok üye bulmamız zor olabiliyor.

Ayrıca editörlere de tavsiyem, gerçekten de üç dakikalık videolar doyurucu olmuyor, bunların biraz daha uzaması, detaylandırılması faydalı olacaktır. Bir diğer husus, bu cinsel içerikli konular hakkında; gerçekten de son zamanlarda benim de ilgimi çekti hit çekmek için midir yoksa başka bir sebebi var mıdır bilemiyorum ama forumda bu türden konular ayyuka çıktı gibi geliyor bana. Her ne kadar üyeleri çok türlü bir site de olsa ciddiyet ve vakarı koruyabilmek çok önemlidir ve yöneticilerin de bizzat yönetebileceği bir husustur.

Çok uzattım yine. Saygılar...

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Forumun bir çok yerinde, SDN bağımlılık yapıyor tarzı siteye yağ çeken yazılar yazdım. :D
Şaka bir yana, SDN yapı olarak biraz oynanırsa daha güzelleşebilir.

Açtığım bir konuda değindiğim gibi, teknolojik olarak 2000 yıllarının başlarında olduğu gibi yazılımlarda bir duraklama devri söz konusu.
Cep telefonları biraz daha canlı gibi ama PC yazılımları yenilik içermiyor, sadece sürüm değişiklikleri içeriyor.
Yazılımda bir yavaşlama var.

Şimdi hal böyle olunca, haliyle ortaya yeni birşey çıkmadığı için, herkes genelde magazin, spor vb gibi güncel ama sudan konulara ağırlık veriyor.

Burası teknoloji forumu kisvesinden, genel amaçlı bir foruma doğru yuvarlanıyor.

Foruma giriyorum, Yazılım konusuna bakıyorum yenilik yok, bu elimizde değil, piyasada değişiklik yok, Gündem'e bakıyorum, zaten ülkenin hali malum, sinir bozucu gelişmeler, spor'a geçiyorum, ekleyeceğim bir haber varsa ekliyorum, yoksa yazılanlarda yanıtlanacak bir başlık varsa bir şeyler yazıyorum, Sinema, Müzik kategorilerinde hep en son hangi filmi izledin, en son kimi dinledin hep üstte, halbuki yeni film veya yeni çıkan albümlerin tanıtılması daha yerinde olur aslında, hani beni pek etkilemeyen başlıklar ama gençler ilgi duyabilirler, mobil dünya zaten benim dünyam değil, :) koskoca forum kısa sürede tükeniyor.

Halbuki, Öneriler başlığına da yazmıştım, bu beklemede, örneğin dosya türleri tanıtılsa, teknoloji ile ilgili varolan terimler açıklansa bence daha iyi olur.

Hangi kabuk kullanılırsa kullanılsın işin özü Dos sistemidir.
Bu sistemle ilgili komutların da yazılması bence çok gerekli. (Bilmiyorum var mı?)

Atıyorum TCP/IP nedir'den alıp, bir çok şeyin detaylı tanıtımları yapılabilinir.
Vs, vs.
Yani PC kullanıcıları bu foruma girdiklerinde A'dan Z'ye teknolojik tüm bilgileri anında bulabilmeliler.
Bunda çok detaylı ama olmazsa olmaz işler.
Herkes bildiği konuda el atarsa, her şey kolaylıkla hallolur.
Yüzde 75 forum içeriği, yüzde 35 magazin ve benzeri konular daha anlamlı olur.

Yani bence.

Bir örnek vereyim.
Bios diye bir şey var, forumda güncellemeleri anlatılıyor, sair bilgiler veriliyor da, işin esası yok.
Bios nedir abi?
Nasıl olurda sistemin içinde bulunur, HDD ile mi gelir, işlemcide midir, ana kartta mıdır?
Bu açıklanmamış, ya ben göremedim ya da forumda yok.
Hani ben biliyorum da, bunun açıklamasının olduğu bir de başlık olmalı gibi.
(Varsa da bile örnek vermek istedim.)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
şimdi baktımda konu açılalı 1 haftadan fazla olmuş ama konunun asıl muhatabı olanlardan bir iki mesaj dışında gerçek doyurucu fikir beyan eden olmamış, yani bu konu benim için kapanmıştır.

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
önerim bir de ev elektroniği hakkında kapsamlı bir bölüm açılması yönünde... sadece tvleri değil her türlü beyaz eşyayı vb kapsayacak şekilde...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Allah rızası için şu ana sayfaya mobil cihazlarda siteyi normal bir şekilde görüntülemek için bir buton koyun arkadaş bu kadar mı zor :(