SDN'nin Eksiklikleri.

tahaburak

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Oyun bölümü sıkıntılı bu kesin, diğer bölümler ise (spor bölümü hariç (AliA sayesinde) ) doygunluk vermiyor. Bazı bölümler boş gibi :hammer:

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Konu moderatörlerden münezzehtir. Reklamlar, haber içeriklerinden sıkıntısı olan üyelerimiz varsa biz bir şey yazamayız sevgili dostlar. Hani sözleriniz bizeyse onu açıklığa kavuşturalım.

Bizim burada yapmamız gereken şey durumu ofise bildirmektir. Yalnız bu konuda bilgilendirmeyi geciktirmişiz. Dün gece yarısı açılan bir konu için hemen saldırı moduna girmeyin lütfen :)

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
En önce burası bir teknoloji sitesi. Burada konuların çoğunluğu teknoloji ağırlıklı olmalı. Troy nerde hata yaptı biliyor musunuz? Bir çok teknoloji ile alakasız bölüm açtı. O kadar çok karmaşıklaştı ki forum.. Eski üyeler gelmez tabi doyum noktasına ulaşan gider. Ama üyeler eskiden uyarı alırdı ondan sonra cezası kesilirdi. Şimdi böyle mi?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Evet aynen böyle "hayranim", hatta daha da esnek bir yapımız var şu anda.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Aslında son birkaç gündür SDN yönetimi ile bilgi yarışmasında haksız yere birinciliğimin elimden alınması ile ilgili tartışma içerisinde olduğumdan dolayı yanlış anlaşılır diye bu konuya yazmaktan çekiniyordum. Yorumları okuyunca yazmaya karar verdim. Ben sadece gerçek hayatta değil sanal ortamda da kimseye hakaret edip yıkıcı eleştici yapmam. Yapıcı olmaya çalışırım her zaman. Bu konuda da öyle olmaya çalışacağım.

Konuya gelince; evet bence de SDN pek iyi bir yere gitmiyor. Her gün daha fazla magazinselleşiyor. Kullanıcı portföyü de günden güne magazinselleşiyor. SDN forumlarında teknolojik konular daha öne çıkarılıp magazin biraz daha ötelenmeli. Mesela magazinsel konular anasayfadaki forumdan son başlıklar bölümünde çıkmamalı. Magazin hiç olmasın demiyorum, güncel haber hiç olmasın demiyorum ama herşeyin bir sınırı olmalı. Haber veya magazin okumak isteyen zaten bir sürü bu konularda uzmanlaşmış sitelerden takip ediyordur ilgili konulardaki gelişmeleri.

Bir konu hergün açılıyor editörler tarafından, adı da günün youtube videoları. Bence çok gereksiz ve sırf sayfa dolsun içerik olsun mantığıyla yapılan şeyler.Genelde video incelemeleri de yetersiz, daha uzun süreli ve daha detaylı anlatımlar olmalı.

Donanımhaber, PcLabs ve SDN'yi hergün açar bakarım ama üzülerek görüyorum ki SDN ile diğer bahsetiğim siteler arasındaki fark her geçen gün açılıyor.

Gördüğüm kadarıyla @Troy çok iyi niyetli biri. SDN'nin daha ileriye gitmesi için çok da çabalıyor kanaatimce ama bu iş bir ekip işi ve ekibinin özellikle de editörlerin ve üst yönetimdeki kişilerin bu iş için yeterli seviyede olduklarını düşünmüyorum.

Umarım SDN yaptığı hataları anlar ve gerekli önlemleri alır.

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Zaten yukarıda yazmış olmam lazım suç illa yöneticilerde demiyorum onların suçu varsa seçici olmamaktır üyeleri dinlememektir server olayını düzeltmemektir vs. vs. ama üyelerde de bir bilinçsizlik var o kesin, teknik konuların azlığı da bundan zaten (not:editörler için hiçbirşey demiyorum ben hep forum kısmıyla ilgilendiğim için)
yalnız pardus konusunda yalnış düşünüyorsun, yapan yapmış bunu değerlendirebilirsin illaki yenisini yapmak zorunda değilsin ki, ha fark yaratmak istiyorsan uğraşırsın kendine ait şeyler yaparsın tamam ama demek ki öyle niyetleri yok ya da zamanı değil henüz, ne olursa olsun bu kadar ağır bir eleştiriyi hak etmiyor pardus bugün birçok dağıtımdan iyi olduğu aşikar, yabancılarda bile hastası olan var diyorlar ne kadar doğrudur bilemeyeceğim neyse çokta uzatmak istemiyorum sana önerim Richard Stallman'ı biraz araştır, GNU neymiş öğren açık kaynak felsefesinin temeline inmeye çalış o zaman böyle yıkıcı değil yapıcı eleştirilerin olacağına inanıyorum
iyi geceler iyi forumlar

Yahu anlatamadım yine.. Mint'i örnek alırsak; Ne diyolar adamlar ubuntunun modüllerini editleyip kendimize göre sade bir görsellik ve özellikler yaptık diyorlar ubuntu tabanlı bir dağıtım çıkardık diyorlar.. EyvAllah burda sorun yok kimse itiraz etmez hemfikiriz problem yok değil mi zaten linuxun felsefesi böyle herkes istediğini yapabilir :).. Ama pardus çıkıp ben ubuntunun debianın veya gentonun tabanını kullanıyorum demiyor ki sıfırdan modül yazıyorlar gibi millete yutturuyolar bizim itirazımız buna zaten, o kadar pardusa bütce ayrıldı editleme yapmak için mi ? Tabi ki hayır ve çıkıp milli işletim diye reklam yaparlarsa ben bunu kabul etmem şahsen. Milli işletim sistemi olabilmesi için çekirdek hariç geriye kalan herşeyi sıfırdan kodlamak gerekir.. İşte itiraz buna işte çakma tabiri buna bilmem daha nasıl anlatayım.. Edit edit nereye kadar, ayrılan bütce bedava adamların cebine giriyor ki bizim verdiğimiz vergiler adamların cebine bu kadar rahat girmemesi lazım hakkını verecekler veremiyeceklerse kandırmasınlar bizi..

Bunu anlata anlata dilimizde tüyy bittii yahuu :) Stallman amcayı 2002den bu yana tanıyorumm merak etme :) 10 Yılda sayısız linux kuran deneyen birisiyimm hiçbirinden şikayetci olmadım pardus kadar :D

Bu arada konuyuda güncelleyelim belki bişiler çıkar bakan olabilir mi acep :))

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
"Gördüğüm kadarıyla @Troy çok iyi niyetli biri. SDN'nin daha ileriye gitmesi için çok da çabalıyor kanaatimce ama bu
bir ekip işi ve ekibinin özellikle de editörlerin ve üst yönetimdeki kişilerin bu iş için yeterli seviyede olduklarını düşünmüyorum."

Editör kadrosunu tanıyıyor musunuzda böyle bir iddiada bulunuyorsunuz?

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Gördüğüm kadarıyla @Troy çok iyi niyetli biri. SDN'nin daha ileriye gitmesi için çok da çabalıyor kanaatimce ama bu
bir ekip işi ve ekibinin özellikle de editörlerin ve üst yönetimdeki kişilerin bu iş için yeterli seviyede olduklarını düşünmüyorum.

Öncelikle iddia da bulunmuyor düşündüklerimi söylüyorum. İddia etmek ile düşünce ifade etmek çok farklı şeyler. Editörlerin SDN'de yaptıkları haberler hakkında görüş sahibi olmam için ille de tanımam gerekmiyor, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Yapılan işleri görüyorum. Hepiniz çok iyi niyetli insanlar olabilirsiniz, dünyanın en iyi insanları bile olabilirsiniz. Fakat ortaya çıkan iş bence SDN gibi bir portal için yeterli seviyede değil. Anlatmaya çalıştığım bu.

Hem o eleştirici sizi kırmak adına değil, "daha çok verimli olmak için neler yapabiliriz" diye sizi düşündürmak adına yapılmış bir yapıcı eleştiriydi. Hem neden bu kadar alındınız anlayabilmiş değilim inanın.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Eski hava yok maalesef, eskiden editör yazıları çok kaliteliydi. Şimdikiler magazinsel, öyle olunca da üye profili doğal olarak değişecek. Ne bekleniyordu ki?

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
SDN tüm alanda büyümeye çalışıyor bu yanlış bir davranış. Tek alanda lider olsa bence daha iyi. Çünkü bir alanda yoğunluğu verirken diğer alanı bomboş bırakıyor.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Eski hava yok maalesef, eskiden editör yazıları çok kaliteliydi. Şimdikiler magazinsel, öyle olunca da üye profili doğal olarak değişecek. Ne bekleniyordu ki?

Benim anlatmaya çalıştığımı @y_ates ne kadar da güzel anlatmış.

Beo

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Yaz geldi , sıcaklar arttı.

İnsanın hiçbirşey yapası gelmiyor.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Para konusu hakkında da, Pardus'u geliştirenlerin biz bunu sıfırdan yaptık demesi veya dememesi hakkında da bir bilgim yok bu nedenle fikrim de yok :) Ayrıca bu konununda amacı dışında tek konuşan biziz son verelim artık, aç bir Pardus konusu orada detaylı konuşulur elbet.

Bu arada bir editör arkadaşımız konuyu okuduklarını ve yazı işleri toplantısında dile getireceklerini söyledi, yalnız benim kafama birşey takıldı. Yazı işleri toplantısında editörler anasayfa ve incelemeler ile ilgili önerileri dikkate alır çözer diyelim, Diğer sorunlar ne olacak? Onlarla ilgileniriz diyen çıkmadı...
Bu sorunlar neler miydi:
1. İçeriğin teknolojiden çok magazin, spor ve gündem ağırlıklı olması
2. Server'ın hantallığı ve sürekli hata vermesi

Eklemek isteyen?

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar sitenin server sorunlarıda ofiste konuşulur ama editörlerden çok yazılımcılar konuşur.
Forumun içeriğini de siz üyeler dolduruyorsunuz, hangi konunun ne kadar çok tutacağı yada ilgi göreceği üyelere kalmış.
Magazin, Spor, Gündem vs bölümlerdeki konulardan şikayetiniz var haklısınız ama o zaman hep beraber teknoloji, oyun, bilim gibi alanlarda paylaşımları arttıralım.
Forum olayı site sahiplerinin ve editörlerin değil kullanıcıların insiyatifinde.

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Arkadaşlar sitenin server sorunlarıda ofiste konuşulur ama editörlerden çok yazılımcılar konuşur.
Forumun içeriğini de siz üyeler dolduruyorsunuz, hangi konunun ne kadar çok tutacağı yada ilgi göreceği üyelere kalmış.
Magazin, Spor, Gündem vs bölümlerdeki konulardan şikayetiniz var haklısınız ama o zaman hep beraber teknoloji, oyun, bilim gibi alanlarda paylaşımları arttıralım.
Forum olayı site sahiplerinin ve editörlerin değil kullanıcıların insiyatifinde.

tamam da dostum ben geçenlerde ücretsiz güzel oyunlar diye bir paylaşım yaptım...2 gün bekledim 110 kişi girdi kimse bir kelime yazmadı...sonra neden kimse birşey yazmıyor diye tekrar mesaj yazınca bu defa "sanki büyük bir buluş yaptın, gören de büyük bir iş yaptın sanacak" tarzında yorum yazan oldu. İnsanın hevesi kaçıyor böyle

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
"Gördüğüm kadarıyla @Troy çok iyi niyetli biri. SDN'nin daha ileriye gitmesi için çok da çabalıyor kanaatimce ama bu
bir ekip işi ve ekibinin özellikle de editörlerin ve üst yönetimdeki kişilerin bu iş için yeterli seviyede olduklarını düşünmüyorum."

Editör kadrosunu tanıyoruz evet. Nasıl mı? SDN sayesinde. Biz kadronuzu yaptığınız iş ile, ortaya koyduğunuz SDN ile tanıyoruz. Hakkınızda yargıya varabilmek için daha fazlasına gerek yok zaten. Sürekli takipçiniz olan bir kullanıcıyım, çok mesajım yoktur, nadiren yazarım.

Fakat SDN artık hatalarını hiç ama hiç kabul etmiyor, hep bir bahane arkasına saklanıyor. Kusursuz değilsiniz. Elbette kusurlarınız var ve olacaktır. Bu ayıp değildir ki?

Ama sizin yaptığınız -henüz olmasa bile, farkına varmaz, hatalarınızı biraz görmeyi başaramazsanız- ayıp olacak.

İyi çalışmalar.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bir arkadaşımız güzel özetledi aslında ama Quickly hariç pek farkeden olmadı.
Sen magazin haberi yaparsan magazin seven gelir, forumda da magazin konusu açar, spor haberi yaparsan spor seven gelir o alanda aktif olur vs.vs.
Biz eski üyeler (çokta değilim ama geldiğimde böyle değildi site) buraya magazin ve spor konuşmak için üye olmadık öyle bir niyetim olsa daha aktif bir forum bulurdum emin olun...
Mertcan kardeşim sana cevap vermezler çünkü insanlar buraya oyun incelemesi için falan gelmemiş ne yapsınlar senin oyunlarını onlar elin gavurunun dedikodusunu yapmaya gelmiş (!) MAALESEF...
Paramore dediklerinde haklısın ama bir yere kadar, forumda bulunan kişiler forumun maksadını aşması sonucu buraya gelmiş kişilerdir ve bu maksadı aşmaya devam etmektedirler, şimdi sen bunlara nasıl teknik konu açtırabilirsin ki ? Üye dediğin sen ben değiliz ki bu kadar basit olsun, aktif olan onlarca yüzlerce kişi var...

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:40 ----------

Arap ülkelerini saran ateş bize de sıçradı, ya demokratik olun ya da halkın (üyelerin) ayaklanmasını izleyin. :)

Bu eleştiriler elbet yakında kesilecek çünkü ya üyeler bıkacak çekip gidecek ya da forum özüne dönecek.

Eğer biz burada derdimizi hiçbir yöneticiye ve editöre anlatamazsak bunun sebebi o kişilerin işine gelmemesinden dolayıdır.
İşinize geliyorsa tepkilere kulak verin. Vermediğiniz taktirde SDN'nin "teknolojinin gülen yüzü" değil "magazinin gülen yüzü" olduğunu kabul ettiğinizi herkes bilecek.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Ne diyeyim bu siteyi seviyorum bir facebook'a bir de SDN'ye hergün uğrarım. Çok öncelerini bilmiyorum 2007 den beri buradayım 2009 da üye oldum. Ancak 2010 yılının ortalarında aktif olarak takip edip yazmaktayım.

Her sitenin hataları olur bu bazen sitenin açtığı konularda bazen moderatörlerin gidişatında. Fakat komple ele almak buna dayalı tamamen bozuldu demek genellemenin getirdiği bir önyargı olsa gerek. Burada site haklı siz haksızsınız demiyorum öyle de düşünmem çoğu zaman üyelerin isyanına ortak olurum hatta yazarım.

Demek istediğim bence çok forum dolaşın (dolaşımda ve takipte olduğunuzu tahmin ediyorum), kaliteli ve içerik olarak 5 site sayın deseler teknoloji hakkında bu 5 sitenin içerisine büyük ihtimalle girecektir. İkinci anlatmak istediğim, burayı takip edenlerin çoğu üye olmayanlardan oluşmaktadır. Google'dan kendisi hakkında yardıma muhtaç kaldığında SDN forumunda mutlaka o konu hakkında bilgilendirme görünecektir. Buradan kopyala yapıştır yapıp kendi sitelerine konu açan site sahiplerinin sayısını da bilmiyorum yada üyelerinin.

Bence bu kadar zaman içerisinde internet alemine özellikle teknoloji haberleri kısmından çok şey bağışladı. Diğerlerini takip etmiyorum ChipOnline'a takılırım bazen. Oranın forumu yok desek yeridir açılan konuya 1 cevap ya atılır ya atılmaz. SDN'de ki forumu ise yıllardır üyeleri zenginleştirdi. Bana da uyarılar geldi, mesajlarım silindi, açtığım yardım konularına cevap atılmadı hiçbir şey mükemmel değildir.

Ve şuna çok dikkat ettim; Yöneticileri yada forumun içeriğini eleştiren bir konu açıldığında yöneticiler ortalıktan kayboluyor. Çoğunun bu konuda ne yazılmış hemen okuduğunu herkes tahmin ediyordur yani yorum yazanların sinir katsayısını çıkartan muhatabın zor bulunabilir olmasıdır. Saatler sonra biri çıkar konuyu tartışıyoruz demektedir ve bu açıklama çok yetersiz kalmaktadır. Cevap çok gelir yada özür dilenir aslında kimsenin böyle bir şey istediği de yoktur. Sorulan her soruya soru sayısı kadar cevap beklenmektedir. Bu konuda - olanlar - kısmı kaldırılmış bulunmaktadır, burası da neden çıkarıldı bilinmektedir.

Böyle, ne site çok iyi diyorum ne de sandığınız gibi kötü diyorum. Ne üyeler haksız diyorum ( hatta çoğu zaman onların yanındayım ) ne de tamamen haklısınız diyorum. Yorumum bu.

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu konu da ben de bir kaç sey söylemek isterim..

Neredeyse kurulduğu günden beri SDN'i takip ediyorum. SDN'de özellikle 2007 de okuyucu modunda dolasmıs ve 2008 de siteye üyeliğini yapmış biir olarak yaziyorum ..

Öncelikle bazı arkadaşlarımızın dediği gibi paylasılan incelemelerin doyurucu olmadığı kanaatindeyim bence.. İncelenen ürünler yada oyunlar bir kaç dakkalık video ile geciştiriliyor. Bilişim dünyasındaki bütün kaliteli editörler SDN'de toplanmısken acıkcası paylasılan videolar pek tatmin etmiyor. Hani editör kadrosunu tanımıyor olsak daha önceden bu videolarda neyin nesi deriz.. Örneğin Ecevit Bıktım seneler önce bir Tv programında incelemeler yapiyordu sanırım o zaman ki kalite yakalansa incelemelerde yeterlidir..

İkinci en çok tepki çeken nokta ise Reklamlar konusunda.. Reklamlar konusunda diger üye arkadaslarla aynı fikir de değilim. Bu kadar insanın ekmek yediği bir Bilişim sitesinde reklam olması kadar doğal bir şey yoktur. Hadi SDN diye bir şirket olmadığını düşünelim o kadar insan calismiyor sadece Hakkı Alkan var diyelim yine bile bu sitenin Server giderleri vardır ve emin olun bu giderler sadece reklamlarla karsılanıyor. Biz Site acıp 1 K hit yapsın da reklam gomelim diye uğrasirken sitelerimize koca SDN'in reklamsız olmasını beklemek acımasızca olur.

Bazı arkadaslarımızda magazinleşmeden bahsetmişler. Arkadaşlar forumun içeriğini yönetim belirlemiyor. Forumun içeriğini biz üyeler belirliyoruz hangi alana yüklenirseniz forumda o alan daha çok ilgi görecektir. 2007 'den aklımda kalan bir şey söyleyeyim ülkemizin karısık olduğu dönemler siyasi yönden falan Cumhurbaşkanlığı secimiydi işte genel secimdi falan forumda siyasetle yatip siyasetle kalkiyorduk. Yani demek istediğim SDN bilişim sitesidir doğru ama bu kadar insanın bir araya geldiği bir oluşumda sadece teknoloji agarlıklı konular beklemekte bence acımazca olur.. Velevki öyle oldu diyelim göreceksiniz ki acılan konular hep kendini tekrar edecektir. Bir konuyu onlarda farklı başlıkta forumda görceksiniz ki buda bilgi kirliliğinden başka bir şey değildir..

Peki neler yapilabilir ? Eğer bilişim meraklısı insanlar küstürülmek istenmiyorsa ilgili bölümleri ayaklandıracak moderatör alımları yapilabilir.. Yada üyeleri o bolumleri hareketlendirmek için teşviklerde bulunabilir. Teşvikten kastım kücük hediyeler verilebir. Sembolik seyler bile buna yeterli olacaktır diye düşünüyorum ..

Son olarak SDN'de eskiye oranla birr düşüşün olduğu gerçek.. Ama unutmayalim ki SDN büyük haber portallarına içerik üreten bir kuruluş. Sadece Haber7 ye içerik saglamak bile bence büyük bir şey diye düşünüyorum..

Herkese saygılarımı sunuyorum..

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İki arkadaşımıza da teşekkür etmek istiyorum. İçlerinden geçeni güzelce aktarmışlar bizlere.
Reklam konusunda AYT@C'a katılıyorum SDN yine iyi, suyunu çıkaranlar var, hiç reklam istemeyenlere AdBlock öneririm :)
Peki neler yapilabilir ? Eğer bilişim meraklısı insanlar küstürülmek istenmiyorsa ilgili bölümleri ayaklandıracak moderatör alımları yapilabilir..
Güzel düşünmüşsün ama bu iş gönüllülük işi ve site böyle magazinsel bir haldeyken o gönüllü çıkmaz içimizden... :)

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bende anime bölümü sorumlusu olarak birşeyler söyleyeyim SDN de çok maymun iştahlı insan var. Yok o bölüm açılsın yok şu bölüm açılsın kıyameti koparıyorlar bölüm açılıncada içini boş bırakıyorlar. Forumda o kadar boş o kadar çok aktif olmayan bölüm varki. Bu anime bölümünde çok destek, isteyen çok diye bu kadar üsteledim ama bu başta destekleyenlerin hepsi bizi yarı yolda bıraktı. Sorarsanız hiçbirinin anime bölümüne açılan konulara iki satır yorum yazmaya vakti yok ama magazin bölümünde açılan her konuya o kadar yorumu nasıl yapıyorlar aklım almıyor. Benden bu kadar anime bölümüne konu açmayı içerik eklemeyi bırakıyorum artık, keşke pesimist gibi ileri görüşlü olabilseydim. Bu maymun iştahlı riyakar insanlardan bıktım artık. Zaten çekip gitmeme az kaldı, o kadar çok boş insan varki sdn de. Ve hsngrms kardeşim sana kesinlikle katılıyorum uçkurundan başka birşey görmüyor bunlar...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Herkesin dilinde çekip gitme lafı var, yanlız değilim demekki. Benim sebebim sitenin yavaşlığı, incelemelerin yetersizliği yada reklamlar değil bunlar canımı sıkan şeyler ama bunlar için site bırakılmaz beni bıktıran şey futbol ve kadın konularından başka yerde tek yorumu olmayan en az 1000 küsür mesajlı üyecikler, şimdi bide bunlar grup olmuşlar kanki takılıyolar birisi cevap veremeyip tıkandığında yardım ekibi anında geliyor konu bambaşka yerlere gidiyor. Ee azınlık olan ben olduğuma göre gitmesi gereken ben oluyorum doğal olarak burası onların yeri olmuş artık.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
en büyük eksik benim forumda Ruhani Lider olmayışım

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bir VirtualBox kurup Linux denemek bu sırada ekran görüntüleri de almak paylaşımda bulunmak zor değil ama bu ortam hak ediyor mu bunu bir düşünürüm :) Çok kıymetli kişiler var ama sizinde dediğiniz gibi magazinden başka birşeye yorum yapmayıp binlere gelenler çoğunlukta...
SDN açık sözlü ol, herkes tarafını belli etsin ki bizde ona göre yerimizi alalım. Magazin ve Spor mu ? Yoksa forum başlığında yazdığınız gibi Teknoloji ve İnternet mi ?

---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

Yazılım forumunun tamamında açılan konu sayısının toplamı, eğlence forumu altında bulunan spor bölümünden (yalnış yazmadım sadece spor'dan) daha az (!) maalesef

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bir VirtualBox kurup Linux denemek bu sırada ekran görüntüleri de almak paylaşımda bulunmak zor değil ama bu ortam hak ediyor mu bunu bir düşünürüm :) Çok kıymetli kişiler var ama sizinde dediğiniz gibi magazinden başka birşeye yorum yapmayıp binlere gelenler çoğunlukta...
SDN açık sözlü ol, herkes tarafını belli etsin ki bizde ona göre yerimizi alalım. Magazin ve Spor mu ? Yoksa forum başlığında yazdığınız gibi Teknoloji ve İnternet mi ?

Şu an bence saçmalıyorsunuz.

Forum denilen ortam, kullanıcıların paylaşım yaparak genişlettikleri, kendileri için bir sohbet ortamı kurdukları bir yerdir. Burada yöneticilerin görevi; ortamda gerginlik çıkmasını engellemek, kurallara aykırı davranışlara önlem almak,, çevreyi temiz tutmaktır. Bence şu anki forum kadrosu bu konuda yeterince başarılıdır.

Linux bölümünde kaliteli paylaşım olmadığından yakınmışsınız. Ben bu ekibin arasına ilk olarak Linux başlığı moderatörü olarak katıldım. Şimdiye kadar orada paylaşım yapan herkesi az çok tanırım. Ama her yerde insanlar değişiyor, elbet burada da dün bulunan bugün bulunmayabilir. Bu ortamı onların paylaşımları güzelleştiriyor olabilir ama bugün onların paylaşım yapmıyor oluşu, sizinde paylaşım yapmayarak isyan edeceğiniz anlamına gelmiyor.

Magazin, gündem, spor başlıklarının altında boğulmak istemiyorsanız çözüm gayet basit siz siteyi teknoloji, linux vs. konulara boğarsınız. Sitemizde açılan konu ortalama olarak 10 dakika içerisinde Google'da indeksleniyor. Bugün yorum alamasanız bile paylaşımınıza, yarın yorum alamayacağınız, kafanıza göre arkadaşlar bulamayacağınız anlamına gelmiyor.

Umarım forumdaki paylaşımlar hakkındaki sorunuza yeterince açıklayıcı cevap verebilmişimdir. Saygılar.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Linuxu örnek olarak söyledim :)
Şimdi biz mi suçlu olduk? Bu magazinci arkadaşları biz mi çektik buraya magazin haberlerini biz mi koyduk anasayfaya?
keyloger, şu forumda taktir ettiğim sayılı kişilerdensin severim seni ama bu konuda katılmıyorum.
google indeksine hızlı girmemiz avantaj o dediğinde haklısın doğru kişileri uzun vadede de olsa çekebilmek elimizde ama inan forumun bu halini görünce içimden gelmiyor
az önce programlama kısmından aldığım bir ekran görüntüsü için tıkla son 3 konu 0 mesaj millet yardım bekliyor ama cevap yok
niye
çünkü bilgili adam kalmadı yardım edecek
ama aç bakalım bi tane yarı çıplak kızların olduğu konu, yarım saatte 5 sayfa dolmazsa görüşelim :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Linuxu örnek olarak söyledim :)
Şimdi biz mi suçlu olduk? Bu magazinci arkadaşları biz mi çektik buraya magazin haberlerini biz mi koyduk anasayfaya?
keyloger, şu forumda taktir ettiğim sayılı kişilerdensin severim seni ama bu konuda katılmıyorum.
google indeksine hızlı girmemiz avantaj o dediğinde haklısın doğru kişileri uzun vadede de olsa çekebilmek elimizde ama inan forumun bu halini görünce içimden gelmiyor
az önce programlama kısmından aldığım bir ekran görüntüsü için tıkla son 3 konu 0 mesaj millet yardım bekliyor ama cevap yok
niye
çünkü bilgili adam kalmadı yardım edecek
ama aç bakalım bi tane yarı çıplak kızların olduğu konu, yarım saatte 5 sayfa dolmazsa görüşelim :)

Tamamda hâla aynı şeyi söylüyorsun. :) Magazin seven üyelere gelmeyin mi diyelim? Banlayalım mı adamları? :) Bizden bu konuda ne gibi bir talebin var onu anlayamadım. Magazin seven üye varsa, magazin konusu açıyorsa ve buna diğer magazinci üyeler destek oluyorsa ne yapabiliriz?

Yine örneklerin arasında geçen spor bölümünü bu kadar canlı tutan AliA'dır mesela... Ama Ali, spor bölümü açıkken bu foruma katılmış, spor paylaşımı yapmayı seven bir üyemizken moderatörlükten süper moderatörlüğe kadar yükselmiştir. Şimdi suç spor bölümünü yazılım bölümünden çok konu açarak bu denli canlı tutan AliA'da mıdır? Yoksa yazılım ve diğer teknoloji alanında paylaşım yapmayıp, yapsada 3-5 taneden sonra niye kimse gelmiyor diye isyan eden, yazılım konusunda az da olsa bilgili olan üyede midir?