Dizüstü güç kontrol programı

zeybek91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dizüstü bilgisayarları kullanırken pili şarj ederiz ve bilgisayar enerjisini pilden kullanır. böylece pilin ömrü kısalmış olur.Bunun yerine güç kaynağı hem pili sarj edip hemde bilgisayara enerji verme imkanı yokmu yani kısaca pil şarj olurken pil bilgisayara enerji vemiyecek sadece sarj olacak bu şekilde bir program varmıdır.Böylece pili çıkarıp takma derdinden ve ömrü gitmesinden kurtulmuş olacağım?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bildiğim kadarıyla dediğin olay donanım tasarlama mantığına ters. Batarya takılıysa gelen elektrik
batarya üzerinden sistemine aktarılır. Eğer batarya takılı değilse doğrudan sisteme aktarılır.
Bir taraftan şarj edilirken diğer taraftan da sisteme enerji verir.
Bunun programla değilde donanım yapısıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
6545.jpg

sana bu kabloyu tavsiye ediyorum
yüzylın icadı
bitmeyen şarj

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Senin dediğin donanımsal yazılımla olacak iş değil.
Ayrıca 3 4 civarı sene oldu senin dediğin sisteme geçileli.Pc en başta donanım için kullanılan elektiriği alır geri kalanı pile iletir.
Yani pili doldurup onun enerjisini bir yandan çekmez.Pil tam olarak şarj olduğunda ise enerjiyi keser.
Yeni nesil pilleri çıkarmanıza da gerek yok ömrü kısalmaz.Sadece ayda 1 pili %10 a kadar bitirip şarja takmanız yeterli olur.

Pc çok eski ise yapılacak bir şey yok.Donanımsal

zeybek91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ömrü kısalır diye pili çıkarın diyorlar ozaman pili çıkarmaya gerek yok mu?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ben 2008 yılında aldım pili asla çıkarmam şuan eskisinden çok gidiyor şarjı, tabi yeni aldığımda vistaydı, şimdi win7 ve linux :)

Behnan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vallahi 2 saat giden şarj (1 yıl önce) şimdi 1 saat zor gidiyor anlamadım pilide çıkarmadık kullandık ...

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Öyle kendini şarj etme kablosu dikkatimi çekti akım olaraktan usb den kaç watt geçiyor ?? vede akımlar farklı değilmi :S böyle birşey mümkün mü ki varsa bu kablo alalım :)